”Lontoon rae -pussin nimeksi tulee Loimaa rae” – Loimaa pääsi Fazerin aprillipilaan

0
Tältä näyttää Fazerin Loimaa rae -pussi makeisvalmistajan aprillipilassa. Huomaatko Kanta-Loimaan kirkossa ja Big Ben -tornissa yhteneväisyyksiä? Kuva on Fazerin Facecook-julkaisusta.

Brexit sekoittaa myös makeispolitiikan ja Lontoon rae -pussin nimeksi tulee Loimaa rae, naurattaa makeisvalmistaja Fazer maanantain aprillipilassaan.

Pilaksi tiedon tietää viimeistään siinä vaiheessa, kun valmistaja kertoo, että muutos astuu voimaan 1.4.2019.

Fazerin julkistuksessa kerrotaan, että vuodesta 1957 lähtien valmistetun Fazerin legendaarisen lakritsimakeisen nimi vaihtuu. Muutoksen syyksi makeisvalmistaja kertoo Brexitin ja sen seuraksena syntyneen sekavan poliittisen tilanteen.

Miten englantilaisen miljoonakaupungin tilalle karkkipussin kylkeen valikoitui juuri varsinaissuomalainen maaseutukaupunki, kysyy Fazer Facebookissa julkaisemassaan pilassa.

– Noh, eihän totta puhuen kaupungeissa ole samaa kuin nimen kaksi ensimmäistä kirjainta. Mutta oli iloinen yllätys, kun huomasimme Googlen kuvahausta Kanta-Loimaan kirkon tornin muistuttavan Big Beniä, kertoo April Joker.

Muutoksen myötä päivitetään kuulemma myös etenkin vanhemman väen hyvin muistama mainoshokema: Niin Loimaa raetta, niin Loimaa raetta!