”Tuo tolppien päässä oleva omituinen katiska”, Kaikkien aikojen Kopit, osa20

0

Loimaan Lehti ryhtyi julkaisemaan Koppeja vuoden 2003 joulukuussa. Julkaisemme tekstiviestipalstamme 15-vuotissynttäreiden kunniaksi kaikki sähköisestä arkistostamme löytyvät Kopit nyt netissä muutaman kuukauden pätkissä.

Tähän päivään mennessä niitä on ehditty paperilehden tekstiviestipalstalla julkaista jo lähes tuhat sivua – ja sanansa ovat saaneet sanoa niin Audimies, Kuntalaispassiivi, Veronmaksaja, Uneton kuin Stetoskoopin uhrikin ja tuhannet muut nimellään ja nimimerkillä.

Monella lukijalla on lempiaiheensa ja monilla peräti lempi-Koppinsa. Syksyllä 2019 saa Loimaan teatterissa ensi-iltansa näytelmä, jonka repliikit ovat vain ja ainoastaan Koppeja.

1.10.2009

 

Kaupungin arkisto/Ritva Kuusisto! Suuri kiitos avusta!!

Kari, kadonneen todistuksen metsästäjä

 

 

Kauhanojan Securite-man 24.9. akku lopahti Valintatalon pihalla!

Kiitos avusta!

 

 

Kyllä on sairaaloissa eroja! Loimaalla hoidetaan aidosti ihmisiä eikä vain sairauksia ja oireita. Suurkiitokset hoitohenkilökunnalle mukavasta ”visiitistä”.

Pikku-vaavi ja väsyneet mutta onnelliset vanhemmat

 

 

Jos kyläyhdistyksillä olisi tarpeeksi rahaa ne tietysti käyttäisivät maksullisten ilmoitusten mahdollisuutta lehdissä. Mutta kun sitä rahaa ei ole niin on turvauduttava tolppailmoituksiin, pankin ikkunaan jne.

 

 

Eikö Taiteilija Tuominen ja taiteilija Levo voisi tekstailla kännykällä keskenään että lehteen saisi jotain järkevääkin luettavaa?

Kari Nuorikkala

 

 

17.10.2009

 

Pelaajauralta tuttu erehtymätön pelisilmä ja vainu on managerilla yhä tallella. liigan kovin YP uusimpana löytönä. mahdottomana pidetty miinus 100 pist./kausi ei ole tällä nuorella ”kylmäpäällä” enää kovin monen mutkan takana.

Ruskaa pakkasella

 

 

Koska kyläläiset, kaupunki tai Destia ei saa bussikatosta nostetuksi pystyyn, voisivatko maatalousoppilaitoksen pojat uhrata hetken ajastaan siihen…

 

 

Miksi tieto Hirvikosken koulun lopetuksesta tuli vasta nyt kun on jo ehditty pari kuukautta käydä eskaria? Miksei kerrottu keväällä kun oli hakuajat?

 

 

24.10.2009

 

Eikö enään koulussa opeteta käytöstapoja? Onko kohteliasta tulla mankelilla kävelevän ihmisen ohi ja vapauttaa suolistokaasuja tämän kohdalla?

Porkkana

 

 

Raisa Rautionmaalle ja emännille Sarkaan kiitos tiistai-illasta. Voiko enää paremmin asiat hoitaa!

Loimaan alueen Nordean väki

 

 

Loimaan kuntosalilla käy väkeä nuoresta vanhaan. Silti siellä ei sanota, kuka saa käydä. Itse käyn 1–3 kertaa päivässä, reilu tunti kerrallaan. Paita märkänä. Kaikki joukolla mukaan, se on ilmaista.

 

 

Mää sanon! Kurkoki pruukaa kirota! Ja mää kirroon!

 

 

Lakakkaa kesäpojat kusemasta säästöpossunseinille! Kivempi jututtaa kuivahkoo Ottooo!

Ville-Jussi

 

 

Lihavuusleikkaukset kertovat yksinkertaisesti siitä että ihmiset YLENSYÖVÄT!!

Kohtuus kaikessa

 

 

Meneekö Loimaalla niin huonosti Kari Nummilan mielestä, että hän haluaisi Loimaan liitettävän touhukkaaseen ja puuhakkaaseen Ypäjänkylään? LL 15.10.

Asiallisuutta!

 

 

Herätys! Lähimmäisten, eritoten alaisten arvostus ja kohtelu koulutuksen perusteella polveutuu ”Aataminaikaisesta” vaiheesta eikä ole enää nykyaikaa!

Hyihyi

 

 

Loimaan poliisit herätys! Onko Kartanomäenkadulla 40 rajoitus vai 80? Lapsia vielä kyydissä.

Hätä ei lue lakia

 

Tuliko sairaalaan työn puute, kun aletaan läskejä leikkaamaan ?

Syöppöys ja juoppous ovat oma valinta

 

 

Kiitos Sari Keskitalolle hyvin ja selvästi kirjoitetusta valtuuston käymästä kouluverkkokeskustelusta ja muistakin hänen kirjoituksistaan.

Lehden lukija

 

 

Mää en ymmärrä. Koulut lopetetaan säästösyistä, mutta samaan hengenvetoon puhutaan monien miljoonien saneerauksista ja laajennuksista! Missä säästetään?

 

 

Koulut lopetetaan: Viimeinen Loimaalta lähtijä sammuttakoon valot… Näin Loimaalla päätetään asioista yleistä mielipidettä vastaan.

Pian entinen veronmaksaja

 

 

Sinä Koskenkujan blondi, pitäisitkö pöksysi jalassa, ettei vanhojen mummojen tarvitsisi pelästyä turhaan.

Alakerran nuori kloppi

 

 

Kiitos kaikille virttaalaisille jotka ovat auttaneet minua eksyttyäni. Tällä kertaa Salmelle ja Tuoville!

Vihtori

 

 

31.10.2009

 

Kadonnut valkoinen iso pitkäkarvainen kissa millä musta häntä ja korvanympärykset. Yst.havainnot 050 5371 761.

 

 

Kiitos Hannes Mikkola että ajattelet peurakolareissa peurankin kärsimyksiä. Sillä syytön osapuoli niissä on peura tai joku muu eläin. Joilla on sama kulkuoikeus kuin ihmiselläkin.

TL 

 

 

Mäkikitkon ja Haarantien risteyksessä ajettu mustan kissan yli ja jätetty tielle! Mikset laittanut pientä uhria tiensivuun?

Ahkeran hiirestäjän muistoksi

 

 

Alastaron kirkonkylän koulun opettajat, ihan aikuisten oikeesti perehtykää äänentoiston välineiden hallintaan! Ei enempiä halloween tms. fiaskoja jooko!

 

 

Oikeassa olet H Mikkola! Peuroista tullut metsästäjille tuotantoeläimiä, jotka on aidattava, aiheuttamatta muille vahinkoa.

Puutarhakasvinsa peuran ruoaksi menettänyt

 

 

Kyllä oli karmea Halloween-ilta Alastarolla… Suosittelen lämpimästi perehtymistä äänentoistolaitteiden käyttöön. Sääli lasten tuotoksia.

Terveisiä opettajille

 

 

Hannes Mikkola kirjoittaa asiasta josta moni on samaa mieltä. Eiköhän se ole varsinaista karjan kasvatusta, kun ruokinta-teurastuspaikkoja on kaikkialla.

 

 

Näin Joenperässä suren vai oliko se lammas?

Elämäntaiteilija filosovi fon Pentti Olavi Tuominen

 

 

Taas on koittanut aika, kun eliittiporukka ryntää metsään hirvijahtiin. Ensin varmaan täytyy tyhjentää pakastin edellisvuoden ehkä jo pilaantuneesta lihasta. EU on kaikessa viisaudessaan tekemässä vapaa-ajan kalastajille samanlaista systeemiä, eli kalat, jotka pyydät on pidettävä itse. Seuraavaksi varmaan leipurinkin on syötävä leipomansa leipä itse.

Kateellinen kaupunkilainen

 

 

Kiitos kivasta iltapäivästä tanssittajille ja tanssijoille. Muistot säilyvät mielessä pitkään…

Loimikotilaiset

 

 

Tällä palstalla kysyttiin Haaran teatterilipuista: Loimaa s(oi) -näytelmään saa kyllä yleensä lippuja vielä oveltakin, vaikka osa esityksistä näyttää jo ennakkoon tulevan loppuunmyydyiksi. Tiedustella voi Eila Nummilalta.

 

 

3.11.2009

 

Nimimerkille utelias lukija: Kenen kanssa olit v. -75?

Utelias Pää

 

 

Hannes Mikkola Kojonperältä, keitä tai ketä sinä nyt syytät ”peurojen pitämisestä kaupunkioloissa”? Ikävä juttu, että peura juoksi autosi eteen ja vieläpä asutusalueella, mutta sellaista sattuu joskus jopa hirvien, kettujen, ja harvinaisempienkin eläinten kohdalla, joita luonnossa vielä sentään elää ihmisen levinneisyydestä huolimatta…ja voipa eteen juosta pikkulapsikin tai köpittää mummo rollaattorilla. Harmituksesi määrä on taatusti suuri, kun peltilehmäsi omavastuu kolahti maksuun, mutta syytökset sen syistä ja syyllisistä ovat jokseenkin harkitsemattomia. Peura on nykyään Suomessakin villieläin, vaikka voihan ratin takaa toki kirota vuoden 1936 Laukon kartanon isäntää ja ensimmäistä peuratarhausta, jos se helpottaa… Näillä meidän alueilla peurat juoksevat villieläiminä vailla mitään ”pitelemisiä”. Metsästäjät kylläkin yrittävät peurojen kantaa hillitä lakien ja normien puitteissa. Tällä toiminnalla ja tienvarsien riista-aidoilla eläinkolareitakin saadaan vähennetyksi oleellisesti.

Aja hiljaa isi nyt vaan

 

 

Ei tule haukkumalla ruoka sosialistille pöytään vieläkään, vaikka liian lähelle ehkä jo tuleekin.

Maajussi

 

 

Olisi ollut kauniimpi tapa ilmoittaa lehdessä, että hautapaikka täytyy lunastaa uudestaan kun tämä järkyttävä näky hautausmaalla. Seurakuntakin rahastaa nyt kunnolla.

Järkyttynyt Alastarolta

 

 

Eiköhän peura ja hirvi ole metsän eläimiä ihan siinä ku pupujussitkin. Jos niitä ei metsästettäisi niin laumat olisi todella suuria ja tuhot pelloilla, taimikoissa ja maanteillä vielä isompia. Kyllä näitä lihoja saa kaupasta ostaa. Ei se metsästäjällekään ilmaista ole. Metsästyslupa, aselupa, riistanhoitomaksu, aseet, panokset, harjoittelu, kaikki se maksaa. Lisäksi ne tuntimäärät joita kuluu ihan jo riistanhoitotyöhön joka lukeutuu harrastukseksi. Mitä on eliitti porukka? Olen jotenkin kuvitellut sen ylemmäksi johdoksi tai jotain. Metsämiehiä tunnen jokusiakin. Työtä tekeviä miehiä ja naisia. Jokaisella saa kai olla harrastuksensa. Niin myös metsästäjillä. Ja sit olis ihan fiksua jättää metsämiesten vaimot ja lapset kateellisen vainon ulkopuolelle. Moni on harrastanut metsästystä ennen vaimonsa tapaamista. Eli syyttömiä ovat puolisonsa harrastusvalinnoista.

 

 

Hautausmaa on järkyttävän näköinen, kun siellä on niitä kylttejä. Näyttää ihan joltakin suunnistuspaikalta. Pyhäinpäivänä hautausmaalla vierailleet omaiset olivat kauhuissaan. Sen ymmärtää, että on vanhoja hoitamattomia hautoja, mutta eikö tämmöstä asiaa olisi voitu hoitaa pitkin vuotta vähän fiksummin? Eivät hoitamattomat haudat ole ihan yhden tai kahden päivän asia.

Järkyttynyt

 

 

Iso kiitos kirkonkylän koulun oppilaille ja opettajille hienosta halloween juhlasta! Mitä pienistä ongelmista pääasia että lapset saivat kokea järjestämisen ilon ja onnistumisen kokemuksia!

 

 

Jos joku epäilee, ettei Saviseudun saapasjalkamieheltä tango suju menköön Haaralle kattoon.

Takapenkiltä ihastelleet

 

 

Karkki vai kepponen -vanhemmat! Soveltuiko välttämättä kaikkien pyhäinpäivän viettoon ovilla ”kerjäävät” lapsenne?!

Yhtälö ei paras mahdollinen

 

 

Olipas loistava ajankohta laittaa kuulutuskyltit haudoille, tuli ainakin kaikki vanhat haudat häpäistyä sopivasti pyhäinmiesten päiväksi!

Onnittelen

 

 

Kiitos Saviseutuni (s)oi! Mää tykkäsin niin mahrottomasti! Ja mun äiti ja sisko ja mukula kans. Pankaas mennen muukki kattoon! Ja pankaas tullen Inishmaanin saarelle kans!

Entiset moskovalaiset kolmesa polvesa

 

 

Kun lähdetään risteyksestä niin painetaan sitä kaasua. Se on se oikean puoleinen poljin. Ihmeellistä kun kilometri tolkulla pitää kiihdyttää.

 

 

Lämpimät kiitokset tumman farmarin kuljettajalle, joka otit perjantaina kyytiin liftarikarkulaiset ja veit virastotalolle.

Kiitollinen mummi

 

 

Kulje kävellen, ei ehdy luonnonvarat eikä tule poro-ja peurakolareita.

 

 

5.11.2009

 

Miksi perusturvalautakunta supistaa vanhustenhoitopaikkoja ja rajoittaa vanhuksille suunnattua kuntoutusta kuten Tuulensuussa toiminutta Muistipeliä? Rajoitukset tuntuvat aivan kohtuuttomilta.

Uolevi

 

 

Kyllä kolkot, kylmät laput loistivat pyhäinpäivänä Suurloimaan hautausmailla paremmin kuin kynttilät. Kuinka tuhat hautaa voi vanheta samana vuonna? Enää ei kannata ihmetellä jos kalliit kirkot on tyhjinä.

Niin metsä vastaa, kun sinne huutaa

 

 

Vilkkua ei osata käyttää. Vasta kun auton rattia kääntäes!!…Monia kertoja ärräpäitä laskenut!!

Turhaa odottelua!!

 

 

Musta kissa, jolla keltaiset silmät ja liila kaulapanta nähty Loimaan Lehden vierellä, kulki nahkatehtaalle päin.

Huolestunut kissa-allergikko

 

 

Sarka-museon tienvarsimainoksena ei varmaan ole ihan kaikkein toimivin tuo tolppien päässä oleva omituinen katiska…

Mikä härveli toi on?

 

 

Seurakuntakuulutuksista pyhäinmiesten päivänä Alastaron lappumeressä ajateltua: on Loimaamme köyhä siksi tää!

Lapun löytänyt

 

 

Ajaessani illalla 9-tiellä en nähnyt yhtäkään rollaattori-mummoa enkä pikkulasta tien poskessa, sen sijaan peuroja kylläkin. Peurat eroavat tulokkaana hirvistä ja pupuista siinä, että ne eivät pärjää Suomen luonnossa ilman ihmisen ruokintaa. Tehokas ruokinta on suuri syy kannan kasvuun. Toivottavasti runsas peurakanta ei tuo uutta ongelmaa susista, sillä niitähän ei saa ampua.

 

 

Yläkoululaisten vanhemmat: katsokaa josko jälkeläisellenne on ilmestynyt keltamustaruudullinen huivi. Sellainen ”lainattiin” luvatta ja olisi suotavaa palauttaa takaisin tai tulla maksamaan. En minäkään sitä ilmaiseksi saanut.

Seiskaluokkalaisen äiti

 

 

Savimarkkinoista tiedotettiin vaan lauantain lehdessä, eikä siinäkään kellonaikoja. Tiistain lehdessä ei mitään. Ypäjältäkin voitaisi tulla, kun tietäis, että kannattaako vielä töiden jälkeen lähteä, iltapäivällä. Mainostakaa enemmän.

Juntti

 

 

Kiitos sinulle ystävällinen ja rehellinen ihminen joka veit K-markettiin kadonneen rahakukkaroni!

Musta kukkaro, valkoiset pallot

 

 

Voi järjetöntä, kuka tätä suurta peurakantaa puolustaa! Kyllä tulee lihalle hintaa. Kaikki olemme maksajia. Mikkola, osuit naulan kantaan!

Eräs isi

 

 

Hei oletko nähnyt ison mustan, ihmisystävällisen koiran jonka jaloissa on dalmatialaisen nilkkasukat ja tuntee nimen Musti. Tai, jos olet vahingossa yliajanut hänet, olisitko ystävällinen ja ilmoittaisit Loimaan Lehden kopeissa tai numerossa 040  5661 638 havaintosi tai paikan, josta voin rakasta koiraani etsiä!

Marko

 

 

Tupakointikielto työpaikoilla/läheisyydes on avopalvelus myös hoitajilta kielletty!?

Liian monta kertaa ollut silminnäkijänä!!!

 

 

Nyt hyvä hygienia kunniaan. Älä pärskäytä pisarapommiasi muiden lähellä, vaan aivasta nenäliinaan tai hihan yläosaan. Pese usein kätesi. Ollaan ihmisiksi.

 

 

Puhut asiaa H. Mikkola kopissas. Aina on ja tulee olemaan ns. eläinaktivisteja, arvostelijoita ja syyttäjiä jne. Entäpä, kun metsästäjän perheestä joku kolhii autonsa tai loukkaa itsensä tai vakavampaakin? Uskonpa, että silloin manataan peurakanta ja pohditaan jopa salakaatoa tms.. Jos ei jo tapahdukin. Itse olen nähnyt ja ollut niin monessa läheltä piti -tilanteessa, että hirvittää ja huolettaa. Eikö metsästäjät voisi kaataa enempi ja myydä kaupoille lihaa??

ML

 

 

14.11.2009

 

Nurmi Turusta puhu kerrankin asiaa.

Samaa mieltä

 

 

26.11.2009

 

Meksikon sikajunan kiidättämää sikavirusta vastassa oli täällä sankka piikkisika-armeija ja niin taudin piikki pian taittui.

 

 

Musiikkiopiston gaalailta, tanssijat tanssivat lattialla johtojen seassa, pienestä balleriinasta näkyi vain sormenpäät, hieman arvostusta myös tanssinopettajan työlle ja parempi organisointi ensi kerralla!!

Tanssijan äiti

 

 

Se ei maailmaa paljon pelasta, jos mää palelen talvella kotonani ja pyöräilen kesät-talvet. Suurimmat maat saastuttavat, kuten ennenkin.

Järjen käyttö vaatimuksille sallittu

 

 

No, onko nyt hyvä mieli yliajettuasi kisun?

 

 

Suuronnittelut Oripäähän Mari Kujanpäälle ja Murolle. Loistavaa luovuutta!

 

 

Jos kutsussa mainitaan tumma puku, miksi kaikki eivät noudata kehotusta?

Hyvät tavat

 

 

K-L:n entinen kanttori kirjoitti (LL 21.11.09), että Kanta-Loimaan kirkko konserttipaikkana pelästytti hänet aikoinaan pahanpäiväisesti, kun yleisö puuttui. Näin on. Kirkko on komea, mutta ei sovellu akustiikaltaan muiden kuin urkukonserttien (isoilla uruilla) pitopaikaksi: siellä ei kuulu puhe, ei laulu eikä viulunsoitto. Se pitää kuulijat poissa. Konsertit on syytä keskittää kaupunginkirkkoon.

 

 

Sain työkkärissä nopeaa ja ystävällistä palvelua. Kiitos sinulle Eila R.

 

 

Kiitokset Kertunmäen tontuille jouluisesta tontturadasta! Toitte totisesti piristystä sumppuiseen arki-iltaan. Vekara Väkkärältä täyden kympin suoritus!

Rusinat

 

 

Olisivat nuoret varmaan jääneet kuuntelemaan, jos heille olisi annettu paikat ihan salin puolelta! Heimolinnassa kyllä oli vapaita paikkoja ettei olisi ensimmäistäkin puoliaikaa tarvinnut luimistella oven suussa!

 

 

Yritän oppia ja olen oppinutkin jotain. Näkemään vain ihmisten hyvät puolet, nähkää tekin minussa myös ne puolet.

Elämäntaiteilija Filosovi Pentti Olavi Tuominen

 

 

1.12.2009

 

Loimaan Lehti 28.11. sivu 5. Otsikko: ”Loimaa mukaan kehittämisverkostoon.” Saisko saman selkokielellä. Ymmärsin vain, että me veronmaksajat saamme lahjoittaa systeemiin 1,3 miljoonaa euroa.

Lukihäiriö kolkuttaa

 

 

Mielestäni ruoasta ei kannata nirsoilla, täytyy kiittää, että saamme jokapäiväisen leipämme.

 

 

Parkinson-kerhon ja Sydänyhdistyksen auttavaisille vesijumppaajille suuret kiitokset. Iloista Joulua.

Raili Suominen 

 

 

Puistokadun koulun opettajat, tehkää nyt jotain koulupoikien tupakoinnille ja kaljattelulle! Metsikössä poikien suosima tupakointipaikka on hirvittävässä kunnossa! Paikalla on runsaasti sotkettuja kaljatölkkejä, rikottuja pulloja, tupakoinnin jätettä ja muuta törkyä…!

Huolestunut kansalainen

 

 

 

Kiitos ei enää pikkujouluja! Ryöstöhinnat, huono kohtelu, ruoka surkeeta! Muualla ei edes hyvä, kotona aina paras!

Perhe Loimaalta

 

 

Iso kiitos Riitalle!

Toriparlamentti

 

 

Loimaan Hirvikosken OP:n konttorissa perjantaina 27. päivä kello 12.20, kun eräs vanhempi pankkivirkailija tuntui vain seurustelevan vanhemman naisasiakkaan kanssa, vaikka asiakkaita oli paljon ja yläpuolella kyltti, jossa lukee Pikapalvelu.

Pian entinen asiakas

 

 

8.12.2009

 

Alastarolla koulutaksit kuljettavat lapsia takalaatikossa, kun joudutaan ottamaan ylikuormaa! Lasten turvallisuutta ei ajatella, vain se on tärkeintä, että kaikki saadaan tunkettua samaan autoon ettei tule kustannuksia liikaa. Mitenkö virkavalta suhtautuu tällaisiin kuljetuksiin?

Kati

 

 

Kiitoksia Piilikankaan avantouimarilta mahdollisuudesta saunoa ja kylpeä avannossa! Taas on endorfiiniä viikoksi. Aivan mahtavat löylyt, hieno asia.

 

 

Huhu väittää, ettei Mellilässä olisi joulupäivän aamuna kirkonmenoja. Olipas oiva ajatus? Kyllä nykyiset ja entiset ”kyläläiset” ansaitsevat perinteensä jatkuvan, onhan pappejakin nyt niin että ”päät yhteen kolkkuu”!

Inhimillisyyttä jouluun

 

 

Sananvapaus on hieno asia! Sananvapautta ei kuitenkaan ole henkilöön kohdistuva julkinen arvostelu tai panettelu, joihin kohde ei aina pysty edes vastaamaan. Voisihan silloin kuka hyvänsä ilkeillä kopeissakin miten haluaa. Sananvapaudellakin on puolensa ja rajoitteensa.

Joulumielellä

 

 

Kiitos valkopukuinen lenkkeilijä torstai iltana, joka autoit myös poikani pyörän etsinnässä. Pyörä löytyi ”testiajossa”. Varas oli 25–30 v. mies, joka oli huume/alkoholihöyryissä.

Huolimattoman murkkuikäisen äiti

 

 

Levo kirjoittaa niin kuin Alastaro olis joku kruununjalokivi. Jos vuosi sitten olis aiheesta ollut kansanäänestys Loimaalla, ei kuntaliitosta olisi välttämättä tullut, ei ”levolaisia” kaikki loimaalaiset kimppaan halunneet!

 

 

”Jouluihmiselle” ja toimittaja Keskitalolle. Voisikohan hyvä joulumieli alkaa jo siitä, että jätettäisi edes jouluna toisten ihmisten valintojen ylimielinen arvostelu ja oman erinomaisuuden korostaminen?

Lamamaahan rauha ja hyvä tahto

 

 

Liikunnallinen Loimaa voisi repäistä ja järjestää vuotuisen tappahtuman nimeltä Ajaton Alast(ar)onjuoksu ja vielä hopotus perään ”alas tulla Alastarolle”!

 

 

Lämmin kiitos Mika Hirvoselle!

Kikka Salosta

 

 

Vartija 5.12., tarkista myyjältä onko ostokset maksettu.

Entinen kanta-asiakas:-@

 

 

12.12.2009

 

Nimimerkille Tarpeeksi kokemusta. Täiden häätämiseen on olemassa hyvä ja halpa konsti: majoneesia (kaikkein halvinkin käy) levitetään paksulti hiuksiin. Peitetään hiukset muovipussilla ja pyyheellä yöksi tai 10–12 tunniksi ja sen jälkeen pestään pois. Joillekin voi auttaa jo ensimmäisellä kerralla, joilekin tarvitaan kaksi kertaa. Minulle tepsi kerralla. Majoneesi on halpa ja kaiken lisäksi myrkytön.

Kokemusta on

 

 

Kauppaliikkeet voisivat vaihtaa osoitteensa. Aleksis Kiven katu ei ole Aleksis Kivenkatu. Samoin vaihdoksen voisi tehdä tiekyltteihin.

Emeritus-ope 

 

 

Näitä levolaisia vois olla enemmänkin puolustamassa Alastaron kruunun jalokiveä. Sillä sitä se on.

Oikea asia

 

 

Onko Loimaalla lainkaan joulupuu keräystä lapsille?

 

 

kiitos itsenäisyydenkatu ja korvenkehto!

Harmaa hassu kollintassu

 

 

Veturinpuiston päiväkodin ja esikoulun väki kiittää Mellilän MLL: ää hienosta ”joululahjasta”, josta on iloa ja hyötyä vuosiksi eteenpäin.

 

 

Sitä vaan kiitellään kaikkien puolesta, vaikka osa vaan paikalla….

Muisti lähtee pikku pätkässä

 

 

Loimaan tarkoitus kehittyä, on mitä ilmeisemmin tyrehdyttää koko kaupunki. Näin voisi ainakin kuvitella. Tulevaisuutta ei tunnuta ajateltavan lainkaan. Ensin lopetettiin synnytysosasto, nyt sitten kouluja ja tehdään suorastaan idioottimainen temppu jos ala- ja yläaste yhdistetään. Missä kohtaa huomioidaan lapset ja lapsiperheet? Vanhainkoteja rakennetaan, mutta kuka niissä asuu tulevaisuudessa? Ei voida ajatella, että täällä tällä hetkellä asuvat perheet pysyvät paikkakunnalla tuollaisilla päätöksillä. Paluumuuttajana, painavin syy takaisin tuloon oli pienet turvallisen oloiset koulut, kun nekin riistetään jää vain yksi vaihtoehto ja se on muutto muualle. Odotettavissa näillä päätöksillä taatusti asukasluvun laskua.

Ennustava äitee

 

 

 

miksi jätevesi asioissa tullaan ihmisten kukkarolle sen pitäisi olla vapaaehtoista turhat kalliit epävarmat laitteet niitä ei kannata rakentaa moniko on samaa mieltä.

Maaseudulta

 

 

Kyllä sikalan omistajan pitäisi puuttua asioihin jos vuokralainen ei osaa asioitaan hoitaa. Missä eläinlääkäreiden pistotarkastukset!?

PRKL

 

 

Kyllä oli nuorisotalolla kaunista! Reumakerholaiset kiittävät.

 

 

Hyvät aikuiset! Antakaa joululahjaksi lapsillenne ja lapsenlapsillenne AIKAANNE. Se on paljon tärkeämpää kuin kalliit lelut, ja todellisuudessa rakkain ja kultaakin arvokkaampi.

Jouluiloa

 

 

Jättäkää ihmeessä perhepäivähoidon ja kotihoidon henkilöstö rauhaan, hoitajat muutenkin ylityöllistettyjä! Säästöä jostain muista kohteista!

Auttava käsi

 

 

Käydään kytttäämässä toisten sikaloita, ja vielä sellaiset ihmiset, jotka eivät itse varmaan syö lihaa, ja samalla vanhukset makaavat hoitamattomina. Onko kaikilla esimerkiksi hautausmaan työntekijöillä säälliset taukotilatkaan…

Vihaksi pistää