”Piilotit jotain autokatokseeni”, Kaikkien aikojen Kopit, osa18

0

Loimaan Lehti ryhtyi julkaisemaan Koppeja vuoden 2003 joulukuussa. Julkaisemme tekstiviestipalstamme 15-vuotissynttäreiden kunniaksi kaikki sähköisestä arkistostamme löytyvät Kopit nyt netissä muutaman kuukauden pätkissä.

Tähän päivään mennessä niitä on ehditty paperilehden tekstiviestipalstalla julkaista jo lähes tuhat sivua – ja sanansa ovat saaneet sanoa niin Audimies, Kuntalaispassiivi, Veronmaksaja, Uneton kuin Stetoskoopin uhrikin ja tuhannet muut nimellään ja nimimerkillä.

Monella lukijalla on lempiaiheensa ja monilla peräti lempi-Koppinsa. Syksyllä 2019 saa Loimaan teatterissa ensi-iltansa näytelmä, jonka repliikit ovat vain ja ainoastaan Koppeja.

4.4.2009

 

Poikien break dance & hiphop oli peruttu 31.1. Missä oli tiedote?

NP

 

 

Onneksi käsitätte minua, vaikka kirjoitan vaikeasti ymmärrettävää. Koitan nyt esittää normaali Penttiä. Esim. osta 3 maksa 2 (lainaus).

Elämäntaiteilija-kauppias Pentti Tuominen

 

 

Työväenopiston jumpissa alkaa kesäloma ensi viikolla?! Lumikin on vielä maassa! Miksi eivät voi jatkua esim. huhti-toukokuun vaihteeseen?

Vastaisiko joku viisaampi?

 

 

Löytyykö Loimaalta yhtä huonokuntoista tietä kuin Rusthollinkatu Kartanonmäessä, ja isoja kuoppia? Löytyykö vapaehtoista maksajaa jos vahinko sattuu?

Kuoppia väistelevä

 

 

Huvilakatu päättyy pyörätiehen, jossa autolla ei saa ajaa… eivät kai edes taksit? Kadun pää ei myöskään ole parkkipaikka, joten jos Nurmen päiväkotilasten vanhemmat käyttäisitte ystävällisesti Sammonkadun paikoitustilaa!

Kummallisen paljon liikennettä päättyvällä kadulla…

 

 

Anteekspyyntö kelt. Valtra-kuskille to-aamun töpistä. Tuli ajatuskatko ja ajoitusvirhe.

Ei enää toiste

 

 

”Koira puri jalankulkijaa” …taas vaihteeksi! Jos te niitä todellisia vaaranaiheuttajia haluatte listiä, niin jätätte ne sudet rauhaan! Ne metsän harmaaturkkiset asukit ketään ole tappaneet sitten 1800-luvun. Metsästäkää kaduilta pois kaikki viattomien ihmisten kimppuun hyökkäävät ”kesy”rakit!

Hohhoijaa

 

 

Sinä itsekin äiti: kunpa olisit esiintynyt omalla nimelläsi, niin me huonot vanhemmat olisimme voineet tulla teille katsomaan kuinka lapsia kasvatetaan niin etteivät kiukuttele. Valitettavasti itse joudun työssä käyvänä vanhempana käymään kaupassa iltaisin ja viikonloppuisin, koska en lapsia voi ruokkimattakaan jättää. Ja en myöskään voi lapsia kotiin jättää ikänsä vuoksi, se tulkittaisiin heitteillejätöksi ja äitinä luulisi sinun tietävän, että aina ei lapsillakaan ole hyvä päivä. Mutta mitäpä änkeät kauppaan ruuhka-aikana, mene sinä aamulla tai myöhään illalla, me kun emme silloin voi ja saat olla rauhassa!

 

 

Voisivatkos vanhat ja kärttyiset naiset ja miehet käydä kaupoissa ruuhka-aikojen ulkopuolella. Meidän lapset eivät ainakaan jaksa edes terveinä saati sitten sairaina katsella hapannaamoja… Onneksi epäsosiaalisuus, väsyneisyys tai elämänilottomuus eivät tartu aivastuksista!

Meidän lapset tykkää käydä kaupassa

 

 

Kaunis kiitos sinulle ystävällinen rouva, joka käytit poikamme terveyskeskuksessa 2.4. Poika voi hyvin toimiesi ansiosta!

Katri Mehtälä

 

 

On se hyvä, että Levo raottaa pimeyden verhoa. Muistakaa kaupungin palkkarenkit. Te palvelette kaupunkilaisia eikä kaupunkilaiset teitä.

Hämmästynyt

 

 

Lämmin kiitos Vanhan koulun oppilaiden vanhemmille, isovanhemmille ja muille vierailijoille näyttelyssämme. Ilahdutitte meitä runsaslukuisella osanotolla! Iso kiitos!

Vanhan koulun väki

 

 

Otettu talteen torstaiaamuna Puistokadulta pieni, ihmisrakas, musta-valkoinen kissa. Tuntomerkkinä musta täplä kuonon päässä. Kissa toimitettu Riihikoskelle löytöeläinkotiin.

 

 

7.4.2009

 

Jälleen kerran tuli tänään perjantaina todettua, että autoilijat eivät tunne liikennemerkkejä. Eräskin hieno pieni auto lähti apteekin pihalta katua väärään suuntaan. Apteekille menevä katu on YKSISUUNTAINEN. Kolarin tullessa se kuka ajaa väärään suuntaan on korvausvelvollinen. Pitäiskö mennä uudestaan autokouluun, jos kerran liikennemerkit ei ole hallussa.

Yksisuuntainen 

 

 

Voitas kyl käyttää sannaa sisällissota, eikä ennää puhua vapaussodasta. Ja sodat kirjotettaan piänellä alkukirjaimella.

Ei muuta

 

 

Eikö Pena pitäis jo hakeutua johonki…

Ville-Jussi

 

 

Sivistyksen taso näkyy taas lumien sulettua. Kadunvarret piukassa roskaa. Miten näinkin pieni asia voi olla niin vaikea?

Roskikseen osuva

 

 

Kyllä se on niin että se on omistajan vika, jos koira on vapaana ja käy jonkun kimppuun. Ei sitä heti mestaamaan tarvi alkaa. Eläin voi olla ahdistunut ja peloissaan itse, kun on yksin. Ja sudet, antakaa niidenkin olla, ja elää, eri asia on jos käyvät hävyttömiksi ja menevät vaikka koiran kimppuun, pihassa. Sitä ei tarvi sallia, mutta kyllä se on myös et koira pitää ottaa sieltä ulkoa ainakin yöksi sisälle turvaan, jos yhtään eläimestään välittää. En mä ainakaan sais unta, jos jättäsin mun eläinkaverin ulos yksin yöksi. Ja tämmöstä on, miks ottaa eläin jos sitä ei senvertaa rakasta ja arvosta!

Että, tätä mieltä.

 

 

Oikaisu, poikien break dance & hiphop oli peruttu 31.3. Missä tiedote?

NP

 

 

Kissanomistajat huom. Pitäkää kissanne sisällä. Omalla terassilla pitää voida kuivata pyykkejä ilman kissanpissalisää.

Pyykit kolmeen kertaan pessyt

 

 

Suomalainen.Tittelitärkeily.Ruokkii.Ahdasmielisyyttä.Ja.Jäykkyyttä.

Ei.tärkeilijä

 

 

Kortiton kuljettaja ajoi viidessä kuukaudessa 5 500 kilometriä. Kylät ja kaupungit, ei tuurilla vaan taidolla.

Ajosta nauttiva Pentti Tuominen

 

 

Punainen Ford täytti 80 vuotta 5.4., mikä unohtui onnittelukuvasta.

 

 

18.4.2009

 

Huomio, hyvät loimaalaiset ja Loimaan päättäjät! Laman tiedettiin tulevan. Samaan aikaan toteutui kuntaliitos, joka vaikuttaa ja sitoo käsiä omalla tavallaan. Ollaan tilanteessa, jossa täytyisi löytää 3 miljoonan euron säästöt. On epäoikeudenmukaista, jos kaupungin palveluksessa olevat joutuvat yksin ”maksumiehiksi”. Ja eri hallinnonalojen kuluista pitää yhä edelleen hakea säästöjä. Toki toiminnoissa on järjestettävää. Eikö olisi kaikin puolin reilua, että tarvittavat rahat kerätään kaikilta loimaalaisilta veroprosenttia korottamalla? Palvelut yksinkertaisesti maksavat.

Löytyykö rohkeutta? 

 

 

Hei täällä Mellilän kaupunginosassa Loimaan kaupungissa on jo vuosia ollut kunnan kaikenlaisten jätteiden varastointi (melkein kaatopaikka) lasten päiväkoti Veturinpuiston aidan takana. Kamalan näköinen ryteikko ohikulkevien ihmettelyn aihe. Pienellä satsauksella saisi siivouksella ja aidan siirrolla lapsille hienoa lisätilaa surkean pieneen ja tylsään pihaansa. Voisi vaikka pitää pienen ympäristökatselmuksen….

Asiaa vuosia seurannut

 

 

Kiitos, Kiitos, paljon Kiitoksia Loimaan Kaupunki, saamme maksamistamme kunnallis- ja kiinteistöverosta jotakin takaisin. Loimaalle on saatu yksi taideteos lisää: Kartanonmäen ja vanhan nahkatehtaan välillä oleva musta jäätikkö. Soran, roskan, öljyn, koiranjätösten ja kaikkien mahdollisten bakteerien koti. Kaupunkia pitäisi syyttää ympäristön saastuttamisesta ja terveyden vaarantamisesta. Tapahtuu vain Loimaalla, että jäte ajetaan lasten leikkipaikan eteen. Kiitos.

Euer Florian Schmidt

 

 

Jippii, Hirvikoskellekin on saatu oma kaatopaikka. Sunin teollisuusalueelle. Ihan siihen keskelle. Ei se maisemaa kaunista, mutta pitäähän jätteet johonkin kipata. Pitää viedä sinne omatkin.

Dyykkari

 

 

21.4.2009

 

”Rakkaus Usko Toivo ihmiseltä ihmiselle” on Suomen Lähetysseuran juhlavuoden tunnuslause. Järjestö joka toteuttanut raikkaasti kirkon päätehtävää 150 vuotta. Srk:n varoja voi toki käyttää muuhunkin, kuten valitusprosesseihin. Valittakaa vaan Koivisto (Vainion avustuksella) edelleen, kyllä ”srk maksaa viulut”, koska ”jokaisella oikeus valittaa”. ”Uuvutustaisto” ilman lakimiehiä olisi tullut halvemmaksi. Kevättä!

Ulla Rantanen

 

 

Arttu paras! Taas painettiin koko lauantai töitä.

Tytöt ja pojat

 

 

Vappukin on pian tulossa ja Saikunkallio on jo saanut jokakeväisen muovipussi- ja paperikoristuksensa… Lammikko jäteastian vieressä ei tunnu kelpaavan sorsille, mutta naakat viihtyvät hyvin sen reunamilla… Tämä aivan uudenlaista taiteen ja luonnon yhteensulattamista?

”Kehittyvä Loimaa”

 

 

Kuntien ja seurakuntien päättäjille voidaan ostaa titteleitä rahalla, mut järkeä ei saa rahallakaan!

Jussi

 

 

Paljon nähdään vaivaa maahamme muuttavista pakolaisista ja heidän viihtyvyydestään. Asioidessani maaseudun kaupoissa olen huomannut, että meidän omat tulevat veronmaksajamme joutuvat viettämään vapaa-aikaansa kauppojen tuulikaapeissa ja parkkipaikoilla. Onko oikein?

Oma maa mustikka

 

 

Muistoja vanhoista. Kovan luokan hevosia: Ruutu-Pojan lisäksi Loimaan seudulla oli mm. Poika-Ritari, Titom L, Ruutu-Tyttö, Ruutu-Mimmi jne.

(Taidoton) Tuuri-Pentti 044 2760 461

 

 

23.4.2009

 

Kiitos Antti. Sìitä että pidät puhelin asiaa esillä. Kun itsekin olen kysellyt tämän saman asian perään. Odottakaamme kärsivällisesti vastausta, sillä onhan sen tähän sotkun aiheuttajien taholta tultava. Oikeus tähän tietoon on kaikilla kaupunkilaisilla.

Taisto Levo

 

 

Kiitos kun sain avaimeni. Löysin hauskasta paikasta. Tosi paljon kiitoksia!

 

 

Pikaista paranemista inarille!

Major club Kojonkulma

 

 

Piilotit jotain autokatokseeni. Saat takaisin ottamalla yhteyden omistajaan!

Ei nimimerkkiä

 

 

Herätys Loimaan poliisit. Koska alatte sakottamaan autoilijoita, jotka pitävät autoja koko päivän vinoparkeissa ja kadun varrella missä on 1 tunnin pysäkointi.

Mistä näitä lukutaidottomia autoilijoita tulee…

 

 

28.4.2009

 

Voi kun omistaisi traktorin! Olisi mahtavaa ajella ruuhkaisimpana aikana esim. ysitiellä, tarkasti viivojen välissä, ja katsella, kun jono perässä kasvaa, kasvaa….

Haaveita vaan

 

 

Olen monta kertaa myös itse miettinyt samaa, miksi apteekista lähdetään väärään suuntaan. Poliisit tarkkailkaa apteekin kulmaa.

Huolestunut

 

 

Puistokadulla oppilaita 16/luokka, ala-asteella jopa 26! Ei ihan oikeudenmukaista!

 

 

Kiitos jäähallilla multaa myyneille hyvästä palvelusta. Autotonkin sai mullat kotiin.

Mummeli

 

 

Ottaa oman aikansa tottua uusiin liikennejärjestelyihin, joten kärsivällisyyttä ja ymmärrystä siinä apteekin kadulla.

Yksisuuntaiset ajatuksenjuoksut

 

 

Hei Puistokadun koulun opettajat! Älkää manipuloiko oppilaitanne uskomaan, että ryhmäkoon kasvattaminen noin neljällä hengellä aiheuttaisi oppilaille masennusta ja syrjäytyneisyyttä. Onko nyt kysymyksessä vain opettajien huoli menettämistään tunneista ja palkasta? Säästämällä nyt viisaasti ei syödä tulevien aikuisten kaikkia eväitä.

Äiti

 

 

Kauneusihanteet ovat nykyään nyrjähtäneet; toiset käyttävät silikooneja, toiset yrittävät näyttää elvikseltä. Vikaa nähdään kyllä muissa, muttei itsessä!

Luonnollinen suomalainen

 

 

Päättäjät hei! Näpit irti koululaisista kun säästökohteita etsitte! Muitakin keinoja on oltava ja onkin. Mites ois opettajien lomauttaminen kesälomien aikaan? Se ei vaikuta koulutyöhön eikä lapsiin. Kyllä siitä säästöä pitäis kertyä. Opettajien kukkarossa kyllä varmasti tuntuu, mut sama kohtalo on monella muullakin lomautetulla.

Kahden koululaisen äiti

 

 

5.5.2009

 

Mitä säästöä kasiluokkien supistamisesta tulee? Etsikää joku parempi säästökohde. Luokkahenki on juuri saatu rakennettua, kun nykyiset luokat hajotetaan. Sen seurauksena luokkakaverit, luokanvalvojat ja opettajat vaihtuu. Juuri kun ysiluokka, se tärkein, on alkamassa. Uusiin ryhmiin tutustuminen vie aikaa, ja nyt jos koskaan pitäisi tehdä koulussa töitä. Moni ajattelee nostavansa numeroita ysillä, jotta olisi mahdollisuuksia jatko-opintoihin. Nyt numerot laskee, kun luokkakoot nousevat kahteenkymmeneen ja opiskelurauha huononee uusien luokkien myötä. Lisäksi ystävyyssuhteet kärsivät paljon, ja ystävät on kasiluokkalaiselle se tärkein juttu. Kun koulusta on kyse, pitäisi ensisijaisesti ajatella meitä oppilaita! Ja tässä on ajateltu vain rahaa, eikä yhtään sitä, miltä meistä oppilaista tuntuu ja millaisia seurauksia tästä meillä tulee.

Kasiluokkalainen

 

 

Eikös sian ”peen” levittämiseen ole jotain lakipykäliä? Ehkä maan muokkaus?

Lenkkeilijä

 

 

Hienoa, että ”apteekin kulma” on muuttuneine liikennejärjestelyineen antanut jollekin kyylälle uutta sisältöä elämään! Ainakin siksi aikaa, kunnes ihmiset huomaa ja oppii…

 

 

Käynnistystuella työllistäminen ei ole hyvä uutinen kuin tuen saajalle. Vastaavan kokoisille muille yrityksille se on huono uutinen. Työpaikat eivät käynnistystuella lisäänny, vaan ne siirtyvät yrityksestä toiseen ja vääristävät kilpailua.

Hyvä uutinenko?

 

 

Kyllä mummot ovat ihania. Suuri apu lapsenlapsille kun tarvitaan hoitajaa lapsille tai vaikka koirille. Kun rahat loppuu, mummo antaa. Itse elävät pienellä eläkkeellä, vaatteita löytyy kirpputorilta ja kulkupeliksi riittää polkupyörä. Hyvää Äitienpäivää kaikille !

 

 

Olisin halunnut osallistua kansanliikkeen tapahtumaan, mutta kuulin vain huhu puheita missä se olisi? Koitin katsella olisko jossain ilmoitus, mutta en ole nähnyt.

Pettynyt

 

 

Eikö olisi nyt järkevää palata Koulukadulla vanhaan systeemiin, olisi taas rauha liikenteessä tältä osin.

Rauha

 

 

Kun Pro Virttaankangas kerran järjesti kansankokouksen, siitä ilmoitettiin selvästi. Onko sellainen taas ja missä ja koska? Kun huhutaan ja puhutaan.

Mukaan tulevat

 

 

Kiitos Tapio Laurila ja kaikki musiikin ystävät. Lähes 140 henkeä sai piristävän kevätruiskeen taitavien esiintyjien myötä Ypäjän kirkossa. Siepot ja muut visertäjät. Kiitos. Jatkakaa samaan malliin.

K.L.

 

 

Se, että kaupungin palvelunumeroon soittava joutuu maksamaan tavallista puhelua enemmän johtuukin siitä että tarjouspyyntö oli puutteellinen.

Antti Hirvelä

 

 

Miksi ei järjestäjät nyt toimeksisaaneet yhteiskuljetusta Loimaalta Virttaankankaan tiedotustilaisuuteen?

Autoa ei kaikilla

 

 

Miten on mahdollista että valmistuessaan ehkä maan paras pesäpallomiljöö on nyt niin surkeassa kunnossa, vaikka kauppalassa on triplamiehitys melkein joka paikassa. Vaihtakaa nyt edes katsomon lahot laudat ja korjatkaa kentän hengenvaarallinen pinta.

”ei topivainaan aikaan”

 

 

Hevosissa, koirissa, taiteessa, naisissa ym. vastaavissa pitää ajatella tunteella ja vaistolla.

Paljon erehdyksiäkin tehnyt Pentti

 

 

Sinä ruoma joka oksensit auton konepellin päälle kauppalankadun autokatoksessa kysolevassa autos on ilmanvaihtoaukot konepellin päällä arvaa mikä haju. Just pesty auto uus pesu 12,60 euroa lisäksi ritilöiden käsipesu. Että kiitos sulle oli kivaa.

Yrjö täällä

 

 

Meksikolainen influenssa on eri asia kuin eläintauti sikainfluenssa. Ensin mainittu vain väärin mediassa nimetty. Uolevi OTA SELVÄÄ.

 

 

19.5.2009

 

Kyllä rosolli on rosolli, yli viiskytvuotta näin oon pitäny ja oon sit niin paljasjalkanen loimaalainen kun olla voi. Ja rupee sääkin Pentti Tuominen kirjotteleen pikkasen järkevämpiä juttuja, jos ittestään täytyy melua pittää koko ajan. Ruppee pikkasen kyllästyttään noi sun  mitäänsanomattomat koppis, jos on tääkin, mut otti aivoon toi turhuuksien kirjottelu!

 

 

Voisitko muuttaa asennettasi ystävällisempään suuntaan sinä R-kioskin myyjätär loimaan Heimolinnankadulla. Kohtelit aika töykeästi vanhempaa naishenkilöä perjantaina 15.5. kello 10 jälkeen.

Sivusta seurannut

 

 

Lopettamalla kirjastoja pimeyttä jakaisi valtuutettu seurakunnan työntekijä.

Kirjaroviotko palamaan

 

 

Loimaalainen puhhuu loimaalaista ja sannoo saletti. Murre kunniaan!

Saletti

 

 

Loimaa voisi keskittää kaikki lääkärinvastaanotot nykyiselle pääterveysasemalle ja Loimaan aluesairaalan, Alastaron, Hirvikosken ja Mellilän terveysasemat lopetettaisiin. Nykyisessä Loimaan keskustassa olevat Vesikosken ja Peltoisen koulut tulisi myös lopettaa. Nykyisen Loimaan kaupungin virkoja lopetettaisiin 10–15 prosenttia. Erityisesti karsittaisiin esimiestason virkoja. Eiköhän näillä toimenpiteillä saataisi jopa 10 miljoonan säästöt..!

Uolevi

 

 

Huomio Melliläläiset vanhemmat! Seurakunnan kerhot loppuu syksyllä, jos ei tule 7 lasta kerhoon! Jos olet lapsesi kanssa kotona, tuo lapsesi mukavaan ryhmään leikkimään!

Huolestunut äiti

 

 

Ei murresanojen käyttö o erikoisuuren tavottelua vaan rakkautta kotiseutuun. Loimaallekki on muuttanu paljo ulkopaikkakuntalaisia, jotka ei ossaa puhua loimaata, joten vaalikaamme me airot savijalkaset ommaa murretta vaihka mualta tulleet sannooki et se kuullostaa rivolta.

Yhtäsuuri oikeus meitillä on puhheeseen

 

 

Nimim. Lukiolainen, olen kanssasi samaa mieltä. Tiimityöskentely ja pätkätyöt ovat entistä yleisempiä, eikä kavereiden kanssa voi aina työskennellä. Erityyppisten ihmisten kanssa on tultava toimeen. Jos koulukiusaaminen ja yksinäisyys liittyisivät luokattomuuteen, niin ko. asiat olisivat suht. uusia suomal. yhteiskunnassa. Ovatko? Ei minun kokemani mukaan. Samat luokkatoverit 9 vuotta voi olla samanlainen helvetti kuin jatkuvasti vaihtuvat luokkatoverit. Keskeistä on miten lapsi on osattu kasvattaa sosiaaliseksi ja itsevarmaksi. Ja erilaisuuden hyväksymistä pitäisi painottaa entistä enemmän.

Milli

 

 

Yhdeksäskuokkalaiset osallistuvat yhteishakuun päättötodistuksella kuten ennenkin.

Liisa Salminen, OPO eläkkeellä

 

 

26.5.2009

 

Kadonnut Mellilän Piimätieltä vuoden ikäinen leikattu kollikissa. Tummanharmaa raidallinen, valkoista tassuissa ja naamassa.

050 4114 441

 

 

Ei auta kypärä pyöräilijää törmätessä, kun ajetaan 100 iltaisin Vesik.kadulla. Hidasteet olis ok.

Katua käyttävä

 

 

Nimimerkki Koulusta myöhästynyt, riittävän yöunen ehdit mainiosti saada, kunhan käyt nukkumaan jo yhdeksän kymmenen aikoihin. Sitä paitsi koulun alkamisajan siirtäminen myöhemmäksi johtaisi siihen, että kotiin päästäisiin myöhemmin. Tälle ehdotukselle sanon ehdottomasti ei; olen itse ahkerimmillani 7–10 aikoihin.

Marmorikaulin

 

 

Eläköön kaikenlainen kielen rikkaus, murteet, sanontatavat, erityiset paikalliset ilmaisut. Ne ovat osa ihmisen identiteettiä ja juuria. Loimaalle junantuomana tulleena on ollu ilo tutustua tämän alueen puhetapaan ja murresanoihin. Ostan muuten Alastaron ”kakkoa”, koska se tarkoittaa tiettyä leipää erotuksena muista samantapaisista. Ja hyvää on.

Viihtynyt

 

 

Pentti Tuomiselle: juttusi ovat omalla tavallaan runollisia, kirjoittele vain, toivottavasti et lannistu arvostelusta, emme me ihmiset muutenkaan toisiamme aina ymmärrä vaikka olisi kuinka suoraa tekstiä. Kaikkea hyvää!

Lukija Loimaalta

 

 

Miksi te ihmiset keskustelette lehden kautta? Miksi ette voi vaikka soittaa puhelimilla toisillenne? Älkää vänkätkö/kinatko vai mite se oli.

Toivoo vänkäri

 

 

Kuule sinä koulusta myöhästynyt, mul on resepti sun ongelmaan. Mee aikaisemmin nukkumaan, niin saat unta tarpeeksi, niin yksinkertaista. Kun sun alkaa työelämä niin voit joutua herään viäkin aikasemmin. Kato, moniin mennään jo klo 7 ja moneen aikaisemmin! Jos et sit aio alkaa pomoks?! Eikä se koulumenestys oo siit kii mihin aikaan koulu alkaa, vaan ihan muusta. Ja viä yks vinkki… älä vaan ala ”isona” esim. leipuriks. Ja pahoittelut Pipsalle, sun intimiteettia on loukattu pahasti!

Minä ja mun suuri suuni, täs tapauksessa kännyni

 

 

Ei voi aikuinen ihminen enempää nuoren itsetuntoa alas polkea. Kiitos palautteesta. Mautonta.

Äiti, jonka tyttärellä ”peukalo keskellä kämmentä”

 

 

Eräopas Eevalle ja Vihreälle Kolmiolle kiitokset upeasta melonta-  ja metsäretkestä.

Palkintomatkalaiset

 

 

Sinä vihreä pyöräilijä toril pe, turpakäräjät oikeudes! Ei toril.

Kissanainen

 

 

28.5.2009

 

Aurinko paistaa ja tuulee! Olis sopiva sää matonpesulle, mitäs teet pesupaikka kiinni, pomot koulutukses ja johdot jäätyy! Näin laitakaupungis Alastarolla.

Pettynyt 

 

 

Kiitos paljon Loimaan Atan naispuoliselle työntekijälle! oli ilo huomata, että jossakin osataan palvella asiakasta niin hyvin.

Kantapaikka vaihtui heti

 

 

Sinä ammattikuljettaja, joka tulit 25.5 klo 12 punavalkoiseksi maalatulla säiliöautolla kapealla Niinijoen tiellä kovaa vauhtia keskellä tietä vastaan näkemäesteisessä jyrkässä mutkassa, aiheutit tosi läheltä-piti- ja shokkitilanteen. Vain hätäjarrutuksemme ja väistöyrityksesi estivät meitä musertumasta vahvan autosi alle! Toivottavasti tulevaisuudessa huomioit liikennesäännöt ja muut tiellä liikkujat.

Marja Jaakola

 

 

Jos vettä on riittämiin, kannattaako siitä riidellä. Voi käydä niin, että siitä ei riitä kummallekaan tarpeeksi.

Vesipoika Pentti Tuominen

 

 

30.5.2009

 

Melliläjärven mökin vuokra on niin tähtitieteellinen, ettei sitä tavallinen pulliainen maksa. Ketäköhän varten se rakennettiin?

 

 

Kadonnut pieni n. 1-v kokonaan musta poikakissa Haarantieltä lauantaina 23.5.

040 7666 321

 

 

Sääliksi käy Oripään lentokentän aluetta. Mahtaako luonto palata enää ennalleen.

JR 

 

 

Aina vaan kehutaan tota Loimaan siltaa ja nyt on jo kauheat pomput kumpaankin suuntaan. Halpis työtä vai äkkii vaan tehtyy ? Ojan kohdella kauheat pomput. Kahteen kertaan. Ja näin nopeasti. Hyvää mainosta. Itteeki harmittaa.

Make

 

 

Sanotaan ettei tukka ja järki pysy samassa päässä, eipä näytä pitävän aina paikkaansa, lisää vaan hyviä nauruja.

Oikee kylähullu vai?

 

 

Eikö kouluissa opeteta liikennesääntöjä? Tarvitsemmeko  tietoiskuja mediaan? Nuoriso polkee kevyen liikenteen väylällä vasenta laitaa. Jopa seniorit, joilla on taitoja ja kokemusta tekevät samoin. Loimaalainen ystävä muista sinä tämä: Aja aina pyöräkaistan oikeaa laitaa, siitä sulle kiitos raikaa.

Etukäteen kiittäen, Kimmo Sininen

 

 

Suurkiitos Vesikosken koulun Tealle ja Lealle myös Pekalle apureineen leirikoulusta Pohjan tilalla. Siellä kaikilla oli niin mukavaa…Pelit siellä pelattiin ja Lean herkut maistettiin, Tean neuvot opittiin ja Pekan vitseille naurettiin…

Eetu ja  kumpp.

 

 

Kiitos Ata-kebabin naispuoliselle työntekijälle todella hyvästä palvelusta. Mikään muu paikka Loimaalla ei ole tarjonnut yhtä hyvää palvelua!

Asiakas

 

 

Hei sinä joka olet ottanut kukkapenkistäni kaiken rekvisiitan kukkakeppejä myöten. Ole hyvä ja palauta kukkapenkin koriste-esineet takaisin.

Pettynyt kukkien hoitaja

 

 

Yx kax ja sukellus.. Kesäiset terkut vauvauintiporukalle, joka kokoontui kevään viim uinnit klo 10.30. Harmi, että minulta jäi viimeiset lauantaipolskuttelut väliin vatsataudin takia mutta toivotan teille kaikille myös Vesihovin henk.kunnalle aurinkoista kesää ja lämpimiä uimavesiä. Erityisterkut söpölle Tinolle!

Siiri Oripäästä

 

 

Paljon kiitoksia Mahlapuiston päiväkodin ammattitaitoiselle henkilökunnalle neljästä ihanasta vuodesta. Teette tärkeää työtä!

Jasmin ja Akseli

 

 

Mellilän kirkon piha saa asfaltin, mutta ”Orvokin” kerho ei pyöri ilman 7:ää lasta. Kerho on tärkeä monelle kotona olevalle lapselle ja äidille. Asiat tärkeysjärjestykseen.

Asfaltin sijaan ruokakasseja tarvitseville

 

 

Hyvä, että kirkollisista näkee kuka kanttori on soittovuorossa. Osa kun soittaa niin, ettei tavallinen kuulija pysty laulamaan mukana tai sitten kanttorin oma ääni ei kuulu ollenkaan. Voisiko Mäkinen kouluttaa muita, häneltä sujuu molemmat, soitto ja laulu!

Kiitollinen kirkossakävijä

 

 

Kalevalan väki Kertunmäellä, olitte ihania. Naiset kauniita, miehet upeita, esitykset mahtavia.

Eloisa

 

 

Kiitos.Pikkukylän.Tyttö.Myös,pikkukylissä.Kalvetaan.Jos.Olet.Oma.Itsesi.Suvaitsevaisuutta.Piukkapipoisuuden.Tilalle.

Avarakatseinen

 

 

16.6.2009

 

Olipa ihana päivä, aloittaa Päiväpirtis, auttoi jaksamaan kauniit laulut kuunneltua ja juteltua, ei häiriötä! Kiitos Liisa, Helke, Maija, Tuija, Terttu! Liisan ääni korvissani soi!

Toinen käsi

 

 

Mökin akka, tiedoksi ihmisiä me sairaseläkeläisetkin ollaan. Ei ne työttömätkään niin reippaita ja rehtejä oo. Loimaalla kateus vie kalatkin vedestä.

Hyvä fiilis, parempi mieli

 

 

Kiitos Kati tiedosta. Eipä ole tullut tarpeeksi tarkkaan luettua lehteä.. Oma moka. Ehkä jo ens kerralla huomataan:-D

Mari

 

 

Myllykylän aamupostinjakaja väännä volumet hiljemmalle autosta, ettei mun tartte tulla hiljentämään..

Nukkua haluavat

 

 

Jospa muutettaisiin Loimaan Lehti Alastaron Sanomiksi ja Loimaan kaupunki nimettäisiin Alastaron kaupungiksi..?

”Alastaro jeee!”

 

 

On se ihmeellistä kun nuori soittaa hätänumeroon  niin ei voida uskoa että ihmisellä on oikeasti paha tilanne. Vaikka sama ihminen on selvinnyt ennen samanlaisesta tilanteesta se ei tarkoita sitä, että se voi selvitä uudestaan. Mutta onneksi hän selvisi! Olen pettynyt, että Loimaan hätänumero lähetti vasta 30 min päästä poliisit paikalle.

Eräs

 

 

Mukavaa Juhannusta ja Rentouttavaa Kesää Mäntylän Vesalle! Ja kiitos koulukyytien hoitamisesta.

Jaana & vanhemmat

 

 

Alastaron päättäjät jotka liititte meidät velkaiseen Loimaaseen, kävikö niin että kuuseen kurkotitte ja katajaan kapsahditte. Mitä hyvää liitoksesta on meille tullut? Johtoportaan palkkoja pitäisi nostaa ja työntekijöiden tulisi suostua palkattomiin vapaisiin. Koska Alastaron kunnassa jouduttiin neuvottelemaan lomarahojen maksamisesta niinkuin nyt? Missä ovat ne porkkanarahat? Palveluja vain siirretään kaupunkiin, mitäpä me niillä täällä laitakaupungilla tehtäisiinkään.

Laitakaupungin tyttö

 

 

Kiitos Helena Jalolle, on ilo omistaa tällainen ystävä. Olet ystävällinen, auttavainen ja iloinen.

Ei rahasta vaan ystävyydestä

 

 

Sinulle työkyvytön. Oletko ajatellut että jos olet sairaseläkkeellä niin saisitko edes eläkkeesi päälle tienata tekemällä töitä. Sairaseläke ja tavallinen eläke on käsittääkseni ihan eri asia. Ja että monen pitää tulla vielä paljon pienemmällä summalla kuukausittain toimeen kuten esim. 400 eurolla.

Eräs 

 

 

25.6.2009

 

Hei sinä, joka kolhaisit punaista Volkswagen Golfia BYR-383 juhannusaattona 19.6. puolenpäivän aikaan! Jätit tuulilasille sinisen lapun viestiksi, mutta sade vei tiedot. En halua tehdä mitään rikosilmoitusta, joten voisitko ottaa uudelleen yhteyttä, jotta rekisterikilven ja takapuskurin painaumista saataisiin selkoa.

Juha Niemi, 040 5196 171

 

 

Byrokratia toimii nopeasti? Rakentaja jätti rakennuslupahakemuksen 1.4.09, rakennusvalvonta käsitteli sen 4.5.09. Posti toi luvan rakentajalle 18.6.09.

Talopaketti odottaa pystytystä

 

 

Alastaron jalk.pal. lähettäkää kuluista lasku niille, jotka kuntalaisten vastustuksesta huolimatta liittivät meidät Loimaaseen.

Petetty kuntalainen

 

 

Kaipailetko kissaasi? Kertunmäellä majailee valkoinen kiltti tyttökissa, hännässä mustaa ja ruskeaa. Tied. 040 7334 557.

 

 

27.6.2009

 

Loimaan poliisi – seuratkaa ihmeessä radalta pois tulevaa hiekkatietä. Siellä sama ihminen kaahaa. Ja ajaa vielä yleisen nurmikon kautta Väinämöisenkadulla olevan kerrostalon takapihan parkkipaikalle.

Kaahailuun kyllästynyt

 

 

Ainakin Alastaro pysyy mielissä ja otsikoissa.

Vali vali vali…

 

 

Rakastan sua tänäänkin ! Onnea huomisen johdosta.

Saappaanmäki

 

 

Luikistontiellä Niinijoella tehdään perusparannus ja nykyinen sepeliseos on tosi pölyävä, ja tienopeus on 50 km/t, se ei tosin kaikkia tunnu koskevan.

Naapureitakin ajatteleva

 

 

Ensapu! Taito korjaa vian! Kiitos Liisa H.! Jälleen! Kokemus valttia! Kerran!

Vasuri

 

 

Oma äiti ja oma tytär hamuavat rikkautta ja valtaa.

Ja minä siihen opetin lapseni opetin?

 

 

Etsintäkuulutus! Missä olet Melliläjärven kioskin reipas vaalea poika? Veikö kuntaliitos kesätyön? Jäätelö- ja kahvihammasta kolottaa…

Akt. Pyöräilijä

 

 

Hienoa, Huittinen on kaatanut TSV toimenpideluvan! Se on hiekkaa TSV:n rattaisiin. Emme saa olla Loimaalla Huittista huonompia.

Taisto Levo

 

 

Miksi jollakin on Väinölänkadun parkkipaikoista yli puolet käytössä? Eikö niitä romuautoja voi muualle viedä?

Kyllästynyt