Tuhansia työpaikkoja auki Rekryexpossa – Tapahtumassa viilataan myös ansioluettelo kuntoon ja tarjotaan urasparrausta yli 45-vuotiaille

0
Rekryexpossa on asiaa myös muille kuin aktiivisesti töitä etsiville. Tapahtuman esiintyjät puhuvat muun muassa työn muutoksesta ja digitalisaatiosta.

Rekrytointitapahtuma Rekryexpo kokoaa jälleen työnantajat ja työnhakijat saman katon alle keskiviikkona Turun Messukeskukseen. Tapahtumassa on mukana noin 40 yritystä, ja näissä yrityksissä on avoinna yli 2 500 työpaikkaa.
– Mukana on erityisesti hoiva-alan työpaikkoja ja niitä tarjoavia yrityksiä. Toinen korostetusti esillä oleva ammattiryhmä on insinöörit ja diplomi-insinöörit. Mukana on yrityksiä, joissa haetaan it-alan osaajia ja erilaisia insinöörikoulutuksen saaneita työntekijöitä, kertoo Turun Messukeskuksen projektijohtaja Krista Ahonen.
– Kolmas ryhmä on ravintola-ala. Tämän alan osaajia haetaan useissa firmoissa, jatkaa Ahonen.

TAPAHTUMASSA on huomioitu eri ikäiset työnhakijat. Yli 45 vuotta täyttäneille henkilöille on urasparrausta Entisten nuorten työnhaku -työpajassa.

Nuorille on mahdollisuus kohdata kesätyönantajia pikatreffeillä. Kesätöitä täältä -matchmakingissä on kolmen minuutin pikatapaamisia kesätyötä hakevien ja niitä tarjoavien yritysten kesken.

– Kesätyöntekijöitä ovat etsimässä yksittäiset yritykset, Turun kaupunki ja useat rekrytointiyritykset. Aikaisempien vuosien perusteella pikatapaamiset ovat poikineet jatkotreffejä jopa seuraavalla päivälle, kuvailee Jonna Heikkilä Turun ammattikorkeakoulusta.
Heikkilä vetää opiskelijaryhmää, joka järjestää pikatreffitapahtuman.
– Yritykset ja nuoret voivat kysellä vielä vapaita paikkoja pikatreffeille. Työpaikan lisäksi tässä on mahdollista saada rutkasti kokemusta työpaikan hakemisesta, itsensä ja osaamisensa esille tuomisesta. Mukana olevat rekrytoijat antavat mielellään nuorille vinkkejä, Heikkilä jatkaa.

Rekryexpossa on myös useita rekrytointikonsultteja CV-työpajassa. He neuvovat, miten omaa osaamistaan voi tuoda parhaiten esille.
Työpaikkojen lisäksi tapahtuma tarjoaa asiaa myös työn muutoksesta ja digitalisaatiosta.
Kaarinalaisen Carinafourin hallituksen puheenjohtaja Ari Viitanen kertoo tapahtumassa digitalisaation merkityksestä.
Tulevaisuuden työstä puhuu myös tulevaisuudentutkija ja yritysvalmentaja Ilkka Halava.
– Seuraavan kymmenen vuoden kuluessa määritellään kaikissa ammateissa ihmisen ja koneen työnjako uudestaan. Ihmisen ei kannata kilpailla koneen kanssa. Esimerkiksi valvonta-, seuranta- ja mittaamistehtävissä ihminen väsyy, kone ei. Monen ammatin kuva voi muuttua. Sen sijaan, että tekisimme itse, saatamme ohjata koneita, Halava sanoi viime viikolla ilmestyneessä Rekryexpo-lehdessä.

VARSINAIS-SUOMEN työpaikat kiinnostavat muualla Suomessa. Varsinais-Suomen TE-toimisto järjestää maksuttomat edestakaiset bussikuljetukset Rekryexpoon kolmella reitillä. Näistä Helsingistä tuleva bussikuljetus täyttyi heti.
Kuljetuksia tulee myös Salon ja Paimion kautta sekä Porista Rauman ja Laitilan kautta Turkuun.

Neljättä kertaa järjestettävään Rekryexpoon odotetaan jälleen noin kahta tuhatta kävijää.
Tapahtuman järjestävät Turun Messukeskus, TS-Yhtymän lehdet ja TE-toimisto.

Jaajo Linnonmaa kertoo Rekryexpossa oman yrittäjätarinansa.

Rekryexpo-tapahtuman ohjelma

  • Rekryexpo 10.4.2019 kello 10–18 Turun Messukeskuksessa.
  • Entisten nuorten työnhaku, sparrausta yli 45-vuotiaille.
  • Kesätöitä täältä -matchmaking.
  • CV-työpaja.
  • Radiosta ja televisiosta tutun yrittäjän tarina: onnistumiset ja epäonnistumiset. Jaajo Linnonmaa esiintyy kello 13.
  • Digitalisaatio räjäyttää työn rakenteet. Millaista duunia sinä teet tulevaisuudessa? Ari Viitanen Carinafourista puhuu aiheesta kello 14.
  • Murrosaika, itseohjautuvuus ja parempi työ. Tulevaisuustutkija, yritysvalmentaja Ilkka Halava esiintyy kello 15.
  • Työnantajapuheenvuoroja ja yritysten messupisteitä.
  • Tapahtumaan on vapaa pääsy.