Kouluverkoksi kolme vaihtoehtoista mallia

0

LOIMAA Loimaan kaupunki on tehnyt ja teettänyt selvitystyötä perusopetuksen kouluverkon uutta mitoittamista varten. Tavoitteena on jo etupainotteisesti varautua tulevaan eli oppilasmäärien vähenemiseen ja vähenemisen mukanaan tuomiin kustannusvaikutuksiin.
Ennen päätöksiin etenemistä tehdään vielä ennakkovaikutusten arviointi kuulemisineen. Kaupungin verkkosivuilla on kohdassa ”ajankohtaista” kysely, johon voi vastata ja tuoda omia näkemyksiään mukaan jatkokäsittelyyn.
Aiheen äärelle pääsee myös tiistaina 21. toukokuuta järjestettävissä kuulemis- ja keskustelutilaisuuksissa. Myllykylän auditoriossa järjestettävät tilaisuudet alkavat kello 18 ja 19.30.
Minkälaisia vaihtoehtoisia kouluverkkomalleja selvitysten jäljiltä sitten syntyi? Sellaisia, joissa kouluverkkoa tiivistetään nykyisestä. Se tarkoittaa, että usean koulun tulevaisuus on vaakalaudalla. Kuntamaisema Oy:n vaihtoehdossa väläytetään jopa kuuden koulun lakkautusta tulevina vuosina.

 

Lue lisää 18.5.2019 lehdestä