STT: Bussin rattiin Loimaalla tarttuneelle viisi kuukautta ehdollista

0

Bussin rattiin Loimaalla tarttunut mies sai viiden kuukauden ehdollisen vankeustuomion, kertoo STT. Varsinais-Suomen käräjäoikeuden mukaan 33-vuotias tuomittu syyllistyi törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta sekä pahoinpitelyn yritykseen.
Mies tarttui viime vuoden joulukuussa bussin rattiin Loimaalla ja käänsi bussia kohti vastaan tullutta linja-autoa. Autot vaurioituvat osumasta, mutta kuski onnistui kuitenkin pitämään linja-auton hallinnassa. Vastaantulevan linja-auton kuljettaja teki väistöliikkeen.
Molempien linja-autojen nopeus oli noin 30-40 kilometriä tunnissa.

Syyttäjä vaati miehelle tuomiota linja-auton kaappauksesta tai kaappauksen yrityksestä sekä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Käräjäoikeus katsoi kuitenkin, että teko ei täyttänyt kaappauksen tunnusmerkkejä.
Oikeus määräsi vankeustuomion ehdollisena, koska tuomitulla ei ole aiempia rikosrekisterimerkintöjä. Mies määrättiin ajokieltoon puoleksitoista vuodeksi.
Tuomittu myönsi tarttuneensa rattiin, mutta kiisti yrittäneensä tahallaan saada bussit törmäämään toisiinsa. Hän kertoi oikeudessa olleensa levottomassa mielentilassa. Käräjäoikeus piti kuitenkin tekoa tahallisena.

Tuomio ei ollut yksimielinen, kertoo Turun Sanomat. Oikeuden puheenjohtaja jätti erivän lausuntonsa.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Samankaltainen tapaus sattui Uuraisilla Loimaan tapahtumia seuraavana yönä. Poliisi kertoi tuoreeltaan, että tapaukset eivät liittyneet toisiinsa.
Uuraisilla bussin rattiin tai kuljettajan käteen tarttunut mies tuomittiin Keski-Suomen käräjäoikeudessa 80 päiväsakkoon vaaran aiheuttamisesta, kahdesta tuttavansa pahoinpitelystä ja haitanteosta virkamiehelle.