Hätäkeskuksissa oli vilkas juhannus – hätäpuhelut koskivat pääosin häiriökäyttäytymistä

0
Hätäkeskuslaitos vastaanotti juhannuksena yhteensä noin 36 000 hätäilmoitusta. Puhelumäärä on laskettu torstain 20.6. kello 12 ja sunnuntain 23.6. kello 18 välisenä aikana.

Viime vuoden vastaavana aikana hätäilmoituksia vastaanotettiin 29 000, joten juhannus oli hätäkeskusten näkökulmasta katsoen selvästi viime vuotta vilkkaampi.

Kesäisin vastaavana ajanjaksona (torstai kello 12 – sunnuntai kello 18) hätäilmoituksia vastaanotetaan keskimäärin noin 29 000.

Juhannuksena hätäpuhelut koskivat pääosin yleistä häiriökäyttäytymistä, joihin useasti liittyi runsas alkoholin käyttö. Välitetyistä tehtävistä 48 prosenttia välitettiin terveystoimelle, 40 prosenttia poliisitoimelle, 8 prosenttia pelastustoimelle, 4 prosenttia sosiaalitoimelle.
Juhannusajalle ovat olleet tyypillisiä yksittäiset ruuhkahuiput hätäpuhelujen määrässä, jolloin vastausajat ovat olleet normaalia pidemmät. Torstain ja sunnuntain välisenä aikana noin 91 prosenttiin hätäilmoituksista kyettiin vastaamaan 10 sekunnissa. Myös tavallisena kesäviikonloppuna vastaava prosenttiluku on ollut 91 prosenttia.