”Joko kakkakärpäne tai luine rotta”, Kaikkien aikojen Kopit, osa27

0

Loimaan Lehti ryhtyi julkaisemaan Koppeja vuoden 2003 joulukuussa. Julkaisemme tekstiviestipalstamme 15-vuotissynttäreiden kunniaksi kaikki sähköisestä arkistostamme löytyvät Kopit nyt netissä muutaman kuukauden pätkissä.

Tähän päivään mennessä niitä on ehditty paperilehden tekstiviestipalstalla julkaista jo lähes tuhat sivua – ja sanansa ovat saaneet sanoa niin Audimies, Kuntalaispassiivi, Veronmaksaja, Uneton kuin Stetoskoopin uhrikin ja tuhannet muut nimellään ja nimimerkillä.

Monella lukijalla on lempiaiheensa ja monilla peräti lempi-Koppinsa. Syksyllä 2019 saa Loimaan teatterissa ensi-iltansa näytelmä, jonka repliikit ovat vain ja ainoastaan Koppeja.

 

1.4.2014

 

Ihan oikeesti on totta, terveyskeskuksen palveluihin löytäminen on hakuammuntaa. Voisiko esim kk:n eka la olla ilmoitus LL:ssä, mistä vastaanottoajat tilataan? Selvää on, jos on hätä, mennään LAS:iin. Normaalipalvelujen saaminen on hukassa. Mihin, milloin, kuka, ketä?

X-työntekijäkin ihmeissään

 

Yleensä rahallinen, rikkaus aiheuttaa järjen köyhyyttä.

Dalanssissa

 

Jos muurailet vapaa aikanasi ootko vapaamuurari.

 

Toisiin takertminen on sukuvika, nuoret aikuiset laahaavat vanhempien mukana kuin kakarat.

 

Eihän se kannata alkuunkaan.

 

80-luvulla torettua pojat kyl sähkömoottorit on ehrottomia.

 

Kanat tähän aikanaan ohje oripään kaatopaikalla.

 

3.4.2014

 

Sinä joka laitoit olutpakkauksesi pahvit postilaatikkooni Sorrontiellä Anna olla viimeinen kerta Postilaatikkoni on tarkoitettu vain postille.

 

Kun ihmiset ostelee vanhoja sänkyjä sohvia nojatuoleja ym niin tuleeks mieleen koskaan mitä ötököitä niissä voi olla esim turkiskuotiaisen toukkia elikä pieniä matoja jotka menee lattialistojen alle ja joka paikkaan ja joita on tosi vaikea hävittää. paitsi myrkytttämällä.

Vaikea poistaa

 

Sinä nuori nainen, joka iloisesti ja hymyillen ulkoilutat kolmea koiraasi… Kiitos, tuot hymyn ja auringon päiväämme!

Sivustaseuranneet

 

Nulikkamaiset ylinopeuden ajajat ovat taas innostuneet, kun saivat kesärenkaat alle. Suurin osa miehiä. Eivätkö ne korvatakuset meinaa kuivua millään?

Lisää valvontaa, pliis

 

Kyllä on taas kovat korotukset jätemaksuissa. Lajittelemme ja viemme itse metalin, lasin ja paperin niille varattuihin paikkoihin maksamme taas 2014 melkein 20% enemmän kuin vuonna 2013. Maksamme hyötyjätteestä josta hyödyn saa joku muu. Tulisiko olla toisin? Olisipa meillekin edes alumiinin vastaanottopisteitä joissa maksetaan alumiinin tuojalle itselleen. Yli 20 vuotta on Yhdysvalloissa isojen markettien pihassa seisoneet rekat määrättyinä päivin ja ottaneet vastaan alumiinin. Maksun sai tuoja. Tavallisen palkansaajan ja eläkeläisen indeksikorotus ei kata nousseita kuluja. Niitä on toki muitakin kuin jätemaksut. Korotukset liikkuvat kovissa %-luvuissa. Pienituloisen,eläkeläisen ja työttömän elämä menee alaspäin kuin lehmän häntä. Ei ihme,että ihmisten pahoinvointi jo oireilee tosi pahasti. Työttömiä syntyy kuin sieniä sateella ja vähäosaisia tullaan kiristämään jatkossa lisää. Pienituloisena eläkeläisenä voisin polkea vaikka polkupyörää sähköntuottamiseen ja samalla kunto nousisi. Insinööreille töitä, että kehittävät laitteen joka varastoi sähköä jonka kansa hyötyliikunnalla tuottaisi. Siinä työttömyys luvutkin kaunistuisi ja hyväkuntoisia kansalaisia/maahanmuuttajia syntyisi. Eikä kenelläkään olisi pahamieli.

Iloinen yllätys

 

Onko nimien aika tullut tiensä päähän? Tosin vanhemmalla väellä voi aluksi tuottaa ongelmia muistaa omaakaan nimeä!

Heikki Keskumäki

 

5.4.2014

 

Minkä takia kaupunki kaataa joka puolelta kauheesti puita. esim kaunismäen kadun varrella olevat talot ovat nyt aivan alastoman näköisiä kun puut on kaadettu pyörätien vierestä. samoin sairaalan edestä, nappulan ja loikkiksen edestä ja raviradan alueelta. onko nyt niin kova rahapula et pitää puistakin saada rahaa niitä kaatamalla.

Älä kaada kaikkea

 

Koiraparkki on kaupan edessä mutta ei rollaattoriparkkia. Pyörätelineitä myös liian vähän kauppojen pihassa samoin rautatieasemalla.

 

Perjantai päivässä on kielteinen vaikutelma.

 

Koska Loimaan kaupunki aikoo korjata Tapanin- ja Seijamyrskyn kaatamat puut Vesitorninmäesta? Roikkuvat puut tulisi hoitaa välittömasti – ennenkuin joku jää kaatuvan puun alle! Lisäksi Loimaan kaupungin hakatuissa metsissä kaivattaisiin risusavottoja.

Luonnossa liikkuva

 

On se surkeeta, kun ei saada wc:n imua hoidettua!

 

Oripää kansainvälistyy, päiväkoti jo kaksikielinen.

Somelainen

 

Onko totta kìssojen heittelle jättö asunnossa kylänraìtìlla?

Tarua vai totta?

 

Tiedoksi ruohon leikkaaminen on turhaa.

 

Hyvä että vas/liitto jätti hallituksen. Sillä eihän vähävaraisia, lapsiperheitä ja ikäihmisiä pidä aina asettaa ensisijaiseksi maamme vastuunkantajiksi. Joskin se maan tapa iät ajat niin on ollutkin. He kun kantavat vastuun jo Kreikankin pystyssä pitämisestä, sinne kun taas lähti mittavat miljoonat, eikä loppua näy. Ja kuilu sen kun kasvaa vähäosaisten ja raharikkaiden välillä, hallituksen kurjistamis toimien johdosta.

Taisto Levo

 

Tänään huippu korista liikuntahallissa klo.17.00. Biisonit kohtaa Hongan Espoosta. Punaista päälle ja meteliä mökkiin.

Koris fani

 

Ammattikoulun opettajat huomio! Kuvittelin, että siellä on aikuisia ihmisiä opettamassa ja että tasa-arvo jokaisen oppilaan kohdalla. Eipä vaan pidä paikkansa. Vaikka pojat opiskelisi ”tyttöjen alalle” ja tytöt ”poikien alalle” niin ei se tarkoita että on erilainen nuori! Henkistä väkivaltaa ei nuoren mieli kauan kestä! Kaikki oppilaat on otettava huomioon tasavertaisina ja kerrottava asiat jokaiselle! On oppilaita jotka haluaa opiskella ja oppilaita jotka vaan kuluttavat aikaa, toiset tekee asiat hyvin ja koittaa siitäkin vielä parantaa ja toiset vaan tekee sinne päin tai ei ollenkaan! Jos tunnistit itsesi tästä, niin eikö olis aika muuttua? Elämme jo vuotta 2014! Ennen oli asiat toisin, oli naisten työt ja miesten työt. Ei se opiskelija tallo sua lyttyyn, vaikka olisikin parempi ja kunnianhimoisempi kuin sinä, se vaan haluaa ammatin!

Syrjintä kuriin

 

3.4. Iso kiitos sinulle, joka löysit puhelimeni Prismasta ja palautit sen infoon.

Eija Ylösmäki

 

8.4.2014

 

Olin 4.4. Loimaan Teatterissa Teetä vaikka väkisin ensi-illassa. Hervotonta menoa koko näytelmän ajan jokaisella näyttelijällä! Suosittelen näytelmää kaikille komediasta pitävälle! Lämmin kiitos kaikille valmiiksisaattoon osallistuneelle!

Toivo Miinalainen, Riihikoski

 

Onhan tietokoneessakin sivutiedostot, miksei mieskin voi joskus ajatella munillaan. (Vampulan tytön hauska juttu LL 5.4.) Arkielämää montakymmentä vuotta eläneenä, joskus tulee vastaan asia, jossa ei ole ”järjenhuiventa”. Silloin tulee meleen, että se on kotoisin suoraan v:stä. Mutta eipäs yleistetä.

Hih hih

 

LL 5.4. maalasi ruusuisen ja eteenpäin katsovan kuvan Mellilän ns. keulahahmosta ja erityisesti paikallisesta kyläyhdistyksestä. Elämme suhteellisen vapaassa markkinataloudessa, annettakoon ihmisten vapaasti valita ketä ja mitä tahoa haluavat esim. torikahvien ostamisen muodossa tukea.

Petra Hämäläinen

 

Sinä mies, miksi otit kävelysauvani to 3.4 Prisman tuulikaapista? Olen saanut ne lahjaksi ja niillä on minulle tunnearvoa. Palauta ne samaan paikkaan! Siinä näkijä, missä tekijä!

 

Montako sihteeriä kaupunkilla on

Matti m

 

Kyllä tuli iloinen mieli kun käytiin yst. kans syömässä paikallisessa ravintolassa, Biisonin pojat syömässä ja lähdössä peliin. Aivan mahtavan hauskoja kavereita. Vein kotiin asti hauskat terveiset.

Mummo mailta.

 

Epäonnistuneet hankinnat aiheuttavat harmia.

 

10.4.2014

 

Kiitos LL 5.4. Mellilä-jutusta. Kiitos Hilkalle ja muulle kyläyhdistyksen väelle, kun jaksatte tehdä pyynteetöntä työtä meidän pienen kylän hyväksi ettekä ole jääneet murehtimaan menneitä. Lehtijutun ansiosta kyläyhdistys sai ainakin kaksi uutta jäsentä, ja varmaan enemmänkin. Kunpa muutkin kyläläiset ymmärtäisivät kantaa kortensa kekoon mussuttamisen sijaan!

Pertsa

 

Kiitos Kevätlinnuille etelässä -konsertin esiintyjille! Taidetalon sali oli täynnä, ja soittajat sekä laulajat olivat erittäin tasokkaita. Yleisöä sata, ja tunnelma täydet sata. Kannattaa ehdottomasti mennä kuuntelemaan sunnuntaina, kun konsertti uusitaan kello 14.

Paikallaollut

 

Varsinais-Suomen maakuntalaulu. Nyt on taas puhuttu, voidaanko suvivirttä laulaa koulujen kevätjuhlissa, onneksi perustuslakivaliokunta päätti kuten varmaan valtaosa suomalaisistakin haluaa – suvivirttä voidaan laulaa kevätjuhlassa. Koskahan nämä uskontoa ”pelkäävät” kieltävät peruskouluissa laulamasta Varsinais-Suomen maakuntalaulua ”Helky laulu auran rantain” koska siinä mainitaan nämä sanat: ”Kristinuskon tiedon valta nosti heimot kaikkialta turvaks armaan synnyinmaan”. Kaikki varmaan muistavat, että kyseisen laulun on sanat on kirjoittanut loimaalainen Väinö Kolkkala. Ja siksi se minulle kuitenkin on hyvin arvokas. Tämä pelko on varmaankin liioittelua, mutta kaikkea nykyään tapahtuu.

Heikki Niittymäki

 

Olisikohan Loimaan poliisien hyvä tutkailla mopoautojen nopeuksia ja viritystasoa? Ennenkuin sattuu pahasti.

 

Oisin tarvinnut tilaa ja tarjoilua pienen ryhmän käyttöön.oli kuulemma kiire! muualla hoitui!

Tyrmistynyt

 

Siinä tapauksessa voin mennä pappisten lavalle jos A-oikeuret poistetaan.

 

Eu vaalit juppivaalit.

 

Kevät vuorenajoista huonoin.

 

Parkin risteyksessä jatkuvalla syötöllä läheltäpiti-tilanteita, pitääkö odottaa sitä vakavaa kolaria ennen kuin asialle tehdään jotain? Aikaansa seuraavilla paikkakunnilla on rakennettu kiertoliittymiä vastaaviin vaaranpaikkoihin.

Antti Amislainen

 

Jokohan Ford-kuski on tarpeeksi ajellut omakotitaloalueella? Aamu kuuden ja ilta kymmenen välillä ajetaan edestakaisin. Joko luokitellaan häirinnäksi? Ja sotkemasi nurmikot voit korjata, kiitos.

 

Olisikohan kunnissa otettava käyttöön raittiuslautakunta.

 

Kun et ole päivystysluonteisesti sairas, pääset Loimaalla lääkäriin 62 päivän kuluttua.

Köyhä

 

Miehitysten äiti Israel, se liittää toisen maan alueita itseensä niin halutessaan ja tekee lentoiskuja mihin lystää. Siunattuako, kun ei talouspakotteista pelkoa? USA taas on hyökkäyssodissaan tappanut kymmeniä miljoonia siviillejä, oman käden oikeudella, eikä talouspakoitteita. Eikös Suomikin yhtenä länsimaana voisi miehittää Karjalan itselleen, noin vaikka alkuun ilman pelkoa talouspakotteista?

Kaaleppi Kevätketo

 

Luin Loimaan Lehdestä vilkun käytöstä. Se on ihan totta, olen seurannut. Monen autossa on varmaan ohjaukseen yhdistetty vilkku, sitten rupeaa vilkuttamaan, kun etupyörät kääntyy. Monella vilkuttaa vasta kääntymisen jälkeen. Taas on kevät, vanhat autot tulevat liikenteeseen. Niissä ei ole lainkaan vilkkuja, vaan on suuntaviitta, jossa on punainen valo, suuntaviitta laitetaan päälle, se on 20 cm pitkä lista, nousee suuntaa näyttäessä vaakasuoraan. Joissain autoissa suuntaviitta sijaitsee etuoven etupuolella, kun näillä autoilla ajelee, nykyautoilija ei osaa katsoa, eikä tiedä suuntaviitoista yhtään mitään, kannattaa noudattaa erityistä varovaisuutta ainakin vasemmalle käännyttäessä vanhalla autolla. Vanhoissa autoissa joissain on yksi takavalo, joka sijaitsee vasemman lokausojan alareunan tai puskurin päällä, jossa on myös rekisterikilpi. Tänäkin kesänä joku ”Pikkumosse” saattaa mennä kuuttakymmentä ja kääntää vasemmalle, perässäajajan on seurattava suuntaviittaa erityistä varovaisuutta noudattaen.

 

12.4.2014

Lämmin kiitos Hirvikosken ”ykkösketjulle”. Terveysasema-apteekki-kotisairaanhoito toimivat yhteen täydellisesti. Olette ihania ihmisiä ja teette arvokasta työtä!

Heli Sultsi

 

Ministerit menee Brysseliin, onneksi Olavi tulee takaisin politiikan kuvioihin. Kokemusta ja osaamista tarvitaan nyt!

Ei koulun penkiltä ministeriksi

 

Hannes Mikkola kirjoitti täyttä asiaa Sallilasta (LL 10.4.). Ahneudella ei ole rajaa, ei ole ollut tässä yhtiössä ikinä.

M.K, tyytyväinen Vaasan Sähkön asiakas

 

Ei voi kun ihmetellä sitä kohua kun Suvivirrestä on noussut. Se on ihana päätös talven aherrukselle ja tuntee kesän alkavan. Kuka ei voi kuunnella ei ole pakko. Onko niin, että pakanoiksi pitäis tulla Suomen kansan. Suvivrsi on niin ihana.

 

10.4 noin klo.12 Juvantien ja Kartanonmäen risteys. Valkoinen auto. Vaarannat kaahailullasi jalankulkijoiden terveyden suojatiellä piittaamattomuudellasi liikennesäännöistä.

 

Kiertoliittymää ammattikoulun risteykseen kaivannut (LL 10.4.). Olet jossain määrin oikeassa. Mutta virallinen selitys kuten on jo uutisoitukin, on, että vuorokautinen liikennemäärä ei riitä sen rakentamiseen.

 

”Esimiehen tehtävä on saada arkityö sujumaan niin, ettei se takkua koko ajan.” Ei näin. Vaan: Esimiehen tehtävä on saada arkityö sujumaan kaiken aikaa.

Saviseutulainen

 

Oletko valmis maksamaan anniskelusta mentetyt tulot lipunhinnassa. Lisäksi veikkaisin asiakasmäärän puolittuvan.

Mika

 

Kevät ja rullalautailijat saapuneet. Monta läheltäpiti tilannetta jo ollut alastaron kylällä, kilpailua kumpi kerkee ennen, auto vai lauta… Usein ei edes katsota, tuleeko autoja. Harjoitus tekee mestarin mutta mestari jää usein toiseksi auton kanssa. Eikö olisi aika tehdä ’skeittirata’ esim. Vanhan meijerin paikalle, siinä lapsilla ois turvallisempi paikka kuin ajoradalla. Siinä olis vaikka kyläyhdistykselle pohdittavaa. Vai pitääkö taas sattua jotain ennenkuin tapahtuu..

Sivusta seuraan päivittäin

 

Surullista, eikö oma vanhempi ole enää hyvä kasvattaja, kun vanhemman vapaapäivänäkin lapsi kiikutetaan päivähoitoon? Naapuri, kyllä oma vapaapäivä voisi olla myös lapsen vapaapäivä!

Läheltä seurannut

 

15.4.2014

 

Koppini (LL 8.4.) oli lehden toimesta pahoin katkottu eikä se täten avautunut. Mielestäni on kyseenalaista että Mellilän kyläyhdistys mm. kieltää muita yhdistyksiä ja tahoja myymästä kahvia, lettuja ja makkaraa Melliläpäivillä, koska haluaa maksimoida omat voittonsa. Onko tämä sitä kuuluisaa kylän yhteishengen luomista? Epäilen.

Petra Hämäläinen

 

Mihin on hävinnyt lauantain L-lehdestä hartauskirjoitus? Toinen kerta pienellä ajalla. Toivottavasti ei tuu tavaksi!

 

Loimaan Lehti, ja tarkemmin sanoen päätoimittaja, on vastuussa siitä, mitä Kopeissa kirjoitetaan samoin kuin kaikesta muustakin lehdessä. Siksi jätämme joitain Koppeja julkaisematta, ja joitakin niistä muutamme/karsimme julkaistavaan muotoon. Pyrimme siihen, että lehteen ei pääsisi Koppeja, joissa esimerkiksi ”haukutaan” yksittäisiä tunnistettavia henkilöitä nimimerkin takaa tai vaikka ihan kirjoittajan nimelläkin. Saamme silloin tällöin palautetta siitä, että miksi Kopit on niin negatiivinen palsta. Palsta on kuitenkin ihan sitä, mitä sinne kirjoitetaan – siistityssä muodossa tosin. On hyvä, että epäkohtiin puututaan, sillä siten niihin voidaan saada korjausta, mutta jokainen meistä voi etsiä ympäristöstään myös myönteistä sanottavaa.

Hartauskirjoituksia julkaisemme, kun niitä saamme. Seurakunnilla on kirjoittajista vuorolista.

Kati Uusitalo, päätoimittaja

 

Polku Latupirtille. Voi Voi.

Ari

 

Kiitos jälleen haaran köörille.

yksinäinen saarnipuu

 

Sarkasta palloiluhalli. Säästyy rakennuskustannuksia ja voidaan panostaa oikeasti tärkeisiin asioihin kuten teiden kunnossapitoon.

 

Miksei Sallila alenna sähkön hintaa vaikka sähkön hinta halvimmillaan pohjoismaissa? Ilmeisesti joidenkin vain täytyy saada enemmän kuin muiden.

 

Samat miehet tekevät työtä arkena ja pyhänä, seitsemän päivää viikossa, aamuseitsemästä iltaseitsemään. Sääliksi käy. Milloin he lepäävät? Mihin työaikalainsäädäntöön tämä voi perustua?

Ihmettelevä

 

Yöllä polkupyörällä liikkunut nuori nainen, juteltiin vaikutit mukavalta toivottelit hyviä jatkoja, voitasko mennä parille sama paikka 19. 4 klo 21.30.

Pipopäinen vanhempi Herra

 

Onnea Hurrikaani! Mahtava saavutus kaikkien vaikeuksien jälkeen. Iso kiitos.

Fanijoukko

 

Kiitos upeasta työväenopiston näyttelystä! Aavistan, että vanhan hyvän osaajat oli asialla.

jatketaan vanhaan malliin

 

Kaikki loimaalaiset kahvakuulailemaan ja kuntoa kohottamaan Löytyisikö Loimaalta joku innokas vetämään kahvakuulatreenejä ulkosalla vaikkapa urheilukeskuksessa. Se olisi helppo ja kiva liikuntamuoto niin työporukoille, pariskunnille kuin perheillekin – maksua vastaan tietenkin.

Loimaalaiset liikkumaan

 

matemaatikko tietää konstit miten uusi kuivuri rakennetaan edullisesti.

hv

 

Onko Mellilä-kirjan jatko-osasta edeltäjänsä tavoin odotettavissa suomenkieltä Ylistävää riemu voittoa [sic]?

 

Mahtaako pitsayritys maksaa talonyhtiöiden nurmikoiden korjaukset, kun kerran kehtaavat niiden ylitse ajella?

Tyytymätön

 

En varmaan ole ainoa jolta nokisutari pääsi laskuttamaan tekemättömästä työstä.

Petetty

 

17.4.2014

Kiitos kaikille, jotka osallistuitte työväenopiston näyttelyyn rakentamalla tai tuomalla töitänne esille ja esiintyjille kiitos upeasta tunnelman luomisesta Heimolinnaan. Lämmin kiitos myös kaikille opiskelijoilleni muistamisista.

Maijamamma

 

Tapahtui kaupan pihassa. Olin pienen lapsen kanssa menossa kauppaan ja menin kärryjen luo. Samaan aikaan vanhempi nainen laittaa juuri kärryjään pois. Hänellä ei ollut kärryssään rahapanttia joten kysyin että saanko kärryt. Nainen tuijottaa vaan suu auki ja lukitsee kärryt. Voi luoja, mitä käytöstä!

Aikas yleistä Loimaalla

 

On se kamalaa kun äidit vie lapset vapaapäivänään Heselle syömään, voidaaks tästä päätellä et oman äidin ruoka ei ookka paras?

Lähipöydästä seurannut

 

Tuli tehtyä kaks käyntiä kerralla, ensimmäinen ja viiminen. Enempää sanomatta.

Pettynyt ja nälkäinen

 

Kävin Pääterveysasemalla kysymässä koska pääsen. Hämmästys kuinka epäsiistiä, käytävillä pölysenä laitteet, seinillä monta vuotta vanhat paperit. Onneksi minun aika oli Hirvikos. siistit tilat, osaava henkilök. Kuntoon tullaan!

 

Merkillistä kirjoittelua, että kaupungin talous pitäisi olla miinuksella, jotta kuntalaiset voisivat taloudenpidon hyväksyä. Ja jopa ikäänkuin yritystoimintaa ymmärtävät kirjoittelevat tämmöstä. Se nyt on selvää, että vasemmistolaiset ottaisivat kunnalta palkkarahaa maailman tappiin. Kun eivät muualta töitä saa. Jos joku kaupunki onnistuu pääsemään plussalle, se on huippusuoritus. Tosin taisi olla vahinko.

 

Palloiluhalleista maatalousmuseoita! Säästyy rakentamiskustannuksia ja saaraan vehkeet katon alle suajaan!

Tapsa

 

En olisi uskonut että vanhukset on niin itsekkäitä, mutta yhtiökokous sen todisti.

 

Näki, että opiston näyttely oli rakennettu monien vuosien kokemuksella kurssilaisten hienoja töitä kunnioittaen.

Näyttelyä ihaillut

 

Onko säästöratkaisut kaikkien käytettävissä vai patentin takana?

Epätietoinen

 

24.4.2014

Talvivaara ja kuolema ovat lyöneet ylävitoset. Suomen luontoa myrkytetään oikein olantakaa. Puolustuksena on työpaikkojen luominen Kainuuseen. Suuri hauta sinne on kaivettu. Myrkyt leviävät laajalle, vesistöihin ja maaperään. Vääryys ja ahneus voittaa jos kukaan ei puolusta. Stop Talvivaara -adressi odottaa allekirjoitustasi.

Raili Koponen

 

Kauheeta kun ohi menevissä autoissa on musiikki niin kovalla et maa tärisee vähän aikaa. eiks ne tajuu et menee kuulo

menetettyä ei saa takaisin

 

sinulle valkoinen taksi, joka tulit torstaina entiseltä postilta osuuspankille päin ja kun olin ylittämässä katua teit yks kaks tosi vaarallisen u-käännöksen keskellä risteystä ja lähditkin samaan suuntaan takaisin kauheella vauhdilla. Pelästyin tosi paljon, että jään auton alle kun ajoit niin kovin. otahan se kaasujalka vähän hellemmälle ennenkuin käy vahinko. Muutenkin jokuset loimaan taksit ajavat keskustassa liian kovilla nopeuksilla.

kauhusta kankeena

 

Juhlapyhät voivat olla myös ahdistavia, jos haluat juhlapyhä rauhaa

 

Kateellisuus on loimaan alueen perisynti. Näin myös  Mellilässä. Oman kylän yhdistyksiä ja yrityksiä ei tueta kun ne syystä tai toisesta ovat ”vääränlaisia”. Ilkeämielisiä huhupuheita riittää, eikä totuudesta oteta selvää. Kahvikupillisistakin saadaan näköjään eripuraa aikaiseksi!

Avarakatseisuutta elämään, kiitos

 

Ilmastomuutos aiheutaa kieleisiä asioita kuten aikaisen kylvönajan uhan

kylväjä

 

Seuratkaa pisara tv-ohjelmaa erityisesti pääsiäisen aikaan paikallaan kuten muutoinkin

 

Sitä täytyy terottaa todettin tylsästä sirkkelin terästä 70 luvulla

 

Minulla on vahva luulo, että J. Kootan resurssien jakaminen tarkoittaa tiettyjen tehtävien tekemättä jättämistä. Hyvä esimerkki on esim. maa-ainesluvat. Kyllä Ely -keskus vähän tarkemmin voisi valvoa miten maaseutumafia toimii loimaalla ympäristöasioissa.

Whiskya whiskya toivoo hyvä veli

 

Alue oripääntien – haaroistentien kaakkois kulmauksessa on mentateliteetiltaan erilainen

 

Pääluottamusmiehet, ajatuksenjuoksu kirjoituksessanne LL:ssä 17.4. ei aukea. Millä tavalla esim. Uudenkaupungin autotehdas-vertaus liittyy Loimaan taloustilanteeseen? Alastaron ja Mellilän ehdotukset ovat outoja. Taisi kirjoitus olla vitsi jota en ymmärtänyt.

Selkeys hakusessa

 

Arvon päätoimittaja Uusitalo, koppisi (LL 15.4.) sisälsi ehdottomasti pointin liittyen asialliseen kielenkäyttöön ja yksityishenkilöiden loukkaamattomuuteen, mutta pyydän saada huomauttaa ettei vika aina ole siinä etteikö näitä sääntöjä osattaisi noudattaa. Koppien kautta on mahdollista tuoda suuremman yleisön tietouteen sellaisiakin asioita, jotka muutoin jäisivät vaille huomiota. Jos tätä lähdetään esim. tekstien aiheiden tai ”negatiivisuusasteen” perusteella rajoittamaan, voidaan saman tien todeta sananvapauden olevan vain harvojen herkkua. Joskus on paikallaan tuoda ilmi myös asioiden toinenkin puoli etenkin jos muut tahot yrittävät sitä peitellä tai hyssytellä. Haukkumiset ja muut törkeydet – kun ne ovat todellisia – ovat asia erikseen ja niihin tuleekin reagoida asiaankuuluvalla tavalla. On turha yrittää nähdä piruja siellä missä niitä ei ole.

Petra Hämäläinen, joka on lukenut aapisensa

 

Loimaalainen rakennusliike. Ohjeistakaa henkilökuntaanne. Kerrostalon pelastustie ei sovellu firmanne pakettiauto-perävaunu yhdistelmän pysäköintipaikaksi!

 

Pääterveysaseman epäsiisteydestä valittava, ehkä sinulla on kaihi silmissä. Terveyskeskuksessa on aina ollut siistiä ja palvelu erinomaista. Terveys on pääasia, eikä pölyt.

 

Oli hyvä pääsiäisen päätös! Nimittäin Runo – Musiikkijumalanpalvelus Oripään kirkossa  21.4. Klo 18.00 – . Lämmin  kiitos kaikille esiintyjille – olitte valmistaneet monipuolisen ohjelman tilaisuuteen!

Toivo Miinalainen, Riihikoski

 

Alastaron päiväkodin lapsille kiitokset hauskoista pääsiäistipuista, jotka ilahduttavat potilashuoneiden ovissa!

Alastaron hoito-osaston väki

 

Tuulivoimayhdistys väittää tutkitun, ettei ihmisen kuuloalue alita 20 hertsin taajuutta. Vaikka oma kuuloni on heikentynyt ylä-äänten osalta, kuulen silti mainiosti saksafonilla soitetun 16 hertsin sävelen. Tämän voivat vahvistaa ainakin saksafonistit, vaikka 16 Hz sävelen aikaansaaminen ei ihan kaikilta onnistukaan.

 

Samaan aikaan kun verotusta ja maksuja on nostettu yli keskiarvohintojen on poliitikot pitäneet kaukolämmön hinnan 30 prosenttia alle keskiarvojen. Kaukolämmön hallinnossa on tietysti kaukolämmön käyttöalueilla asuvat luottamushenkilöt.

Timo

 

Saran avustus pienenee 20000 e? Samassa sopimuksessa on kohta, jossa perustetaan matkailuneuvontapiste, joka on auki 7 päivää viikossa läpi vuoden! Tästä aiheutuneet kustannukset korvaa kaupunki !! Eli tosiasiassa tuki Saralle kasvaa!

Eikö kepun vedätyksellä ole mitään moraalia?

 

Kiitos miesautoilijat, jotka ti 22.4. klo noin 16.00 kauppalassa antoivat avustettavan pyörätuolihenkilön ja avustajan tienylitysmahdollisuuden!

Onnellinen avustettava

 

26.4.2014

Hulminhovin ponteva keisari: rauhoitu ja mieti että talossa asuu muitakin! Älä päsmäröi joka asiassa! Eikö maalla asuminen olisi sinulle parempi vaihtoehto? Oma tupa, oma lupa!

Ahdistunut

 

Mitäpä jos Humppilan kunnanjohtaja laskeutuisi jo maan pinnalle ja unohtaisi lennokkaat suunnitelmansa ja keskittyisi tästä lähtien kuntalaistensa hyvinvointiin.

 

Linjatonta toimintaa kokoomukselta laboratoriopalveluiden järjestämisestä. Ensin vastustetaan voimakkaasti, seuraavaksi selitellään että ei me aikuisten oikeesti haluta lopettaa Mellilän ja Hirvikosken näytteenottoa.

Kyl mää niin kauhiasti ihmettelen

 

Lolmaan kehitys västön osalta osoittaa jatkuvaa laskua eli 38 asukasta. Kehityksen päämärä näyttää oleman lomautusten lisääminen ja irtisanomininen. Pääluottamusmies ja naisrymät jahkailee olettamusten perässä. Ryhmän vastus pitää olla yhtenäistä. Pääluottamusmiesten pitää osoittaa olevansa asiansa takana. Liian moni virahaltia edelleen jukhallinnossa elää edelleenkin kouluaikoja. Yksikin sinputtaja saattaa aihettaja miljoona tappiot. Työilmapiiriristä näkyy kunnassa vihtyminen. Loimaa suosii muuttoa?

 

Mellilään kaivattiin avarakatseisuutta, joten seuraava kyläyhdistyksen kokous ravintola Mukkeen ja partiolaiset takaisin Mellilä-päiville lettuja paistamaan!

 

tapahtui ennenaikaan tanseissa. Tyttö sanoi pojalle, tanssi hitaasti mutta poika kuuli, tanssi hitosti

 

Kiitos Loimaan Ammattikoulun opettajille erittäin ystävällisestä ja hyvästä palvelusta. Asioin siellä kolmella eri alojen työpajaosastolla. Kaikissa oli yhtä hyvä palvelu.

Ahti Kangassuo

 

29.4.2014

Päätäjillä on ihmeellinen tapa päätää toisten puolesta. Kymyksessä usein on vanhusten asunnoista, kouluen tilat ja sairaaloiden hallinnollisten tilojen käyttö. Loimaan aluesairaalan johtava lääkäri Armi Vuori ositaa olevan oikeilla asialla (LL 26.4) Hallinnon pitää palvella potilaita ja hekilökuntaa. Vanhusten ja vammasten asiat ovat harrastusta vallankäytöstä. Heidän päätösten teossa pätee vain oma näkemys (etu) asiakasta kuulematta. Vanhana koettu mielvalta johtaa useasti itsemurhaan. Hallinnon tulee palvella kuntalaista. Hoitotestamentti ei vastaa tarkoitustaan. Elämälle pitää olla tarkoitus.

 

Eikä Loimaalle kyllä haluta lisää veronmaksajia: Olen paljasjalkainen loimaalainen ja suorittanut ylemmän korkeakoulututkinno. Valmistumisen jälkeen hain oman alan paikkoja Loimaalta, enkä edes päässyt haastatteluun. Että se siitä pikku paikkakunnan yhteishengestä.

Torjuttu paluumuuttaja

 

Sinä valkoista autoa ajanut nainen, joka ajoit lauantaina Kauppalankadulta kolmion takaa pysähtymättä Aleksis Kiven kadun yli Prisman pihalle! Vain äkkijarrutukset pelastivat sinut ja muut risteyksessä ajaneet isolta kolarilta! Sinulla ei ollut etuajo-oikeutta. Seuraavalla kerralla pysähdy ja mene vasta vuorollasi.

Punaisen auton kuski

 

Olipa kylmä uutinen koripallofaneille. Olemme kotihallissa viettäneet unohtumattomia hetkiä kauden aikana. Kotihallissa on oma ja ainutlaatuinen henki ja -tunnelma. Se on fiinaleissa katsojille ja pelaajille tärkeä tekijä. Sitä ei Salohallissa saavuteta.

Faneja aliarvostava hallitus

 

Sää yleensa sanelee poliisin työpäivän vapuna. Kevät ja yhteiskunnallinen kehitys näkyy vapun arvostuksena. Aateilla ei enää näytä olevan merkitystä. Kevättä vietetään retki- tai lehtimajajuhlana. Työpäiviä tarvitaan- tuloneuttelut vaativat lisää neuvotteluvaraa. Hauskaa vappua kaikesta huolimatta.

 

Muhosen Maijalle kiitokset, oot monitaituri vailla vertaa.

 

Loimaan kaupungin ja Saran uusi sopimus 2. Pykälä ”Suomen maatalousmuseo Sarka osallistuu toimintansa mahdollistamilla tavoilla Loimaan kaupungin ja seutukunnan kehittämiseen, markkinointiin ja matkailuyhteistyöhön. Suomen maatalousmuseo Sarkaan voidaan perustaa Loimaan matkailuneuvontapiste, joka on auki seitsemänä päivänä viikossa vuoden miltei jokaisena päivänä. Näistä aiheutuvat kustannukset Loimaan kaupunki voi korvata niistä erikseen sovittavalla tavalla.”

Luin pöytäkirjat enkä kyttää toisten perävaunuja!

 

Hei Maija! Kiitos ja hyvää kesää!

Kaunis silmäiset naiset

 

Loimaan pääterveysaseman siisteys On hyvä. Sairaanhoitajan tai lääkärin vastaanotolle, kulloiseenkin asiaani suhteutettuna, olenaina päässyt riittävän nopeasti. Joskus odottamaani hitaammin, joskus nopeammin. Kiitos,

Tauno Alhonen

 

Viime aikoina Kopeissa on mielestäni ollut osakseen täysin kelvotonta sisältöä. LL ohjeistaa kirjoittamaan paikallisista aiheista. En voi vannoa käsi sydämellä, että tästä ohjeesta olisi pidetty kiinni. On ollut Talvivaaraa ja ties mitä.

Tarkkuutta

 

Kiitos! Koulu, Oppilaat, Ryhmis, Kirjasto, Seurakunta, Nousu, Partio, Perinnepiiri, Pikku Kievari, Kädentaitajat, Alastaron OP, Korttien myyjä, Lahjoittajat, talkoolaiset ja kaikki tapahtumaan osallistuneet!

Virttaan seudun kyläyhdistys ry

 

Mitäs jos yritettäs jokanen tulla toimeen omillaan? Simppeliä eikö? Ja jos pitää välttämättä tulla lainaamaan jotain niin sellanen asia kuin raha on keksitty.

Ärsyttää

 

1.5.2014

 Sorry! Ei vasiten pitänyt plokata suojatietä… Brankkari ei mennykkä pois edestä.

 

Hyvät kojonkulmalaiset, entisen kyläkaupan risteyksestä n. 7 km päässä Alastaron keskustassa on kaksi kauppaa, Sale ja Siwa, n. 10 km päässä Hirvikoskella on 2 kauppaa M-Market ja Siwa ja Metsämaaltakin löytyy kyläkauppa, matkaa n. 13 km.

Lähikauppoja löytyy

 

en tiedä mikä on muiden mielipide, mut omasta mielestäni sairaanhoito päviystys olisi saanut olla terveyskeskuksessa eikä sairaalassa.. paljon kivampi ois ollut mennä kun apua tarvii.

 

3.5.2014

Suuret kiitokset! Kaikille jotka olitte osaltanne vaikuttamassa V-S Sairaanhoitopiirin johdon strategiaksi nimeämän ylimielisen manifestin muuttamiseksi! Jos Virttaankankaan tekopohjavesihankkeen vastustamiseksi olisi aikoinaan syntynyt yhtä laaja ja määrätietoinen kansanliike, olisi pohjavetemme saatu suojeltua Kokemäenjoen saastalta. Silloin suojeluyritys jäi valitettavan harvojen harteille. Myös alueellisen jätehuoltoyhtiön hallituksessa toimivien osakaskuntien edustajien on torjuttava yhtiön ylimitoitetut hankkeet ja varmistettava etteivät jo nykyisellään korkeat jätemaksut nouse kohtuuttomiksi. Jätekuljetuksien vapaa valintaoikeus on myös säilytettävä. Valppautta tarvitaan nyt kaikilla sektoreilla. Muistetaan myös, ei käenpoikakaan kasvaisi suureksi ja röyhkeäksi, elleivät hyväuskoiset sitä ruokkisi!

 

Miksiköhän toimistotyöaikaa tekevät kaupungin työntekijät pitävät päivittäin kaksi kahvitaukoa. Sopimusten mukaan heille kuuluu vain yksi kahvitauko. Melkoinen säästö tästäkin saataisiin, jos haluttaisiin. Ainakin 5 henkilötyövuotta, joista ainakin yksi olisi johtoryhmä tasoa. Järjen käyttö on sallittua myös julkishallinnossa.

Hyvä veli

 

Päivi Nummelan kirjoitus LL 1.5. Olen aivan samaa mieltä. Pitääkö meidän/median kaivella kaikki mahdolliset pahat henkilöistä, jotka ovat päivän polttamassa julkisuudessa. Joskus olisi hyvä meidän kaikkien pysähtyä peilin ääreen ja pitää siinä pieni keskustelu henkilön, joka siellä peilissä näkyy kanssa. Kaikilla olettaisin on luurankoja kaapissa. Mutta, kummallista hyvät asiat eivät myy. Tämän päivän ihminen tarvitsee dramatiikkaa.

Irma Paljakka

 

Rakasta, auta ja palvele kanssaihmisiäsi voimiesi sekä kykysi mukaisesti. Älkäämme tuijottako vain omaan napaamme. Elämää on myös napamme ympärillä. Elämämme kietoutuu kaikkeen olevaan ja on laajasti olemassa oleviin paikkoihin sidottua. On hyvä pitää huolta itsestään ja elinympäristöstään, kuitenkaan unohtamatta, että olemme osa laajempaa kokonaisuutta.

Raili Koponen

 

Eurovaaliehdokas Timo Kaunisto mainitsee LL:sä tuottajan pienen rahallisen osuuden elintarvikkeissa, verraten kaupan osuuteen. Tosi ja osoittaa kaupan ahneutta. Hän mainitsee myös näin, ”Lidlin valikoima ei ole yhtään sen ulkomaalaispainotteisempi kuin K-ja-S ketjuissa”, tosi sekin. Mutta hän unohtaa, että Lidlin ruokakori on ainakin 30 prosenttia halvempi kuin edellä mainituissa, tosi tämäkin.

Taisto Levo

 

Kiitos Loimaan Laatuauton henkilökunnalle, autoitte meitä kun automme reistaili ja saimme apua nopeasti ja Parikka hoiti korjaushommat meidän puolesta laadukkaasti. Laatuauto on nimensä veroinen! Kiittäen,

Martti ja Terttu Mellilästä

 

Kassun ja Tapsan pelaamisista voi lukea myös lentopalloliitto.fi U20 maajoukkueen sivuilta.

Sivujaseurannut

 

Talvivaara vei viime vuonna veronmaksajien rahoja 700 miljoonaa. Samaa vauhtia se vie rahojamme pitkään, joko sen annetaan jatkaa tai lopetetaan. Ajoissa lopettaminen olisi ehkä sittenkin viisaampaa. Sen aiheuttamia tuhoja luonnolle ei korjaa mikään.

Kaaleppi Kevätketo

 

Hulminhovin ahdistuneelle. 28-vuotiaalle yhtiölle on korjaustarvetta kertynyt. Viimeiset neljä vuotta on ollut vähän kiirettä remonteissa, se ehkä hitaampia ahdistaa? 14.4.14 oli yhtiökokous, siellä olisi voinut purkaa ahdistusta! Emme ole puuttuneet kenenkään elämiseen, ainoastaan häiriötapauksissa on tullut huomautus. Aina voi tulla keskustelemaan ja purkamaan murheitaan. Hyvää kesää, toivottavat Hulminhovin pontevat keisarit,

Tauno ja Heikki

 

Näin keskiviikkoiltapäivänä nuoren tytön valkoisessa mopoautossa Kumilan motellin kohdalla, Loimaalta päin tulossa. Tyttö tutkaili keskittyneenä kännykkäänsä tai vastaavaa kädessään ollutta laitetta. Vanhempansa voisivat tytölle ilmoittaa, että hän ei moisella törkeällä piittaamattomuudella vaaranna vain omaa henkeään vaan myös meidän muiden tiellä liikkujien.

Anne Savolainen

 

6.5.2014

Koukukyytioppilaat kiitos teille, jotka aamulla sanotte hyvää huomenta, ja autosta poistuassanne kiitätte kyydistä tai sanotte moi.

Yksi kuskeista

 

Loimaalaisten kannattaish hyödytää se tietotaito mitenkä puhdistamolietteestä tehdään maanparannusainetta! Esim vaikka Venäjälle. Pietarin uudesta puhdistamosta tulevaa jätettä ei voida kompostoida kemikaalien ja lääkejåämien takia, se on poltettava ja tuhkan saa levittää vain metsään!

Jussi

 

Ilta-Sanomien perjantaisesta vertailusta kilo/litrahinnoilla laskettaessa ruokakori tulee Lidlistä hieman kalliimmaksi kuin Prismasta. Ylen tammikuisen vertailun mukaan Prisma oli 4 ja Citymarket 11 prosenttia kalliimpi kuin Lidl. Kuluttajatutkimuskeskuksen mukaan jo vuonna 2009 ero Lidlin hyväksi oli S-ryhmään vain 2 ja K-ryhmään 8 prosenttia.

Tosi tämäkin

 

Sinä, hyvä jalkojenhoitaja! Jos voit hoitaa sisäänkasvavia kynsiä hyvin, ole ystävällinen ja ilmoita itsestäsi tässä lehdessä. Rahat ja aika eivät riitä kiertämään kaikkia jalkojenhoitajia.

Mieluummin Loimaalla kuin Turussa!

 

Nyt kun alkaa olla selvää että Lidl tuo tervettä hinta kilpailua päivittäistavarakauppaan, olisiko aika antaa saikunkallion alue Lidlin käyttöön? Eipä sille muutakaan käyttöä näy olevan. Olen minäkin siellä pikkupoikana mäkeä laskenut, mutta ei sitä sen takia tarvitse säilyttää.

Kaihari

 

Kirkkokalliontie perjantai-ilta. Kello yli 9. Pieni poika pyöräilee. Ottaa postin laatikosta ja laittaa vieressä olevaan roskikseen. Ottakaa vanhemmat selvää mitä lapsenne touhuavat.

Ällistynyt

 

Miksi pernteiset grillikioskit ei loimaalla kannata kun forsassa pärjää hyvin ihmisiä käy.

Ihmettelijä

 

Miksi seurakunta lähettää vuodesta vuoteen samat henkilöt edustajiksi vuosijuhlille? Onko edustavista jäsenistä pula?

Periaate Sulle mulle

 

Kylläpä oli aikamoinen ”räpätäti” tv:n vappuaaton kaksinväittelyssä, itseään täynnä oleva/kehuva omaan napaansa tuijottaja. Äänestäjät huomioikaa!

Ei jaksanut kuunnella moista

 

VS-sairaanhoitopiirin johto, niin virkamies kuin luottamushenkilötasollakin, on menettänyt loputkin häveliäisyydestään. Osoittaa äärimmäistä röyhkeyttä järjestää itselleen ja päättävälle eliitille, sairaanhoitopiirin toimintaan mitenkään kuulumattomia, yksityisiä juhlia sairaanhoitopiirin varoilla! Tätäkö varten potilaspalveluista ja henkilökunnalta on leikattava? Odottakaapa vaan. Kyllä heillä riittää pokkaa taas ilmoittaa maakuntaan, kuinka sieltä pitää toiminnasta saada lisäsäästöjä! Ellei virkamiesjohtoa saada vaihdetuksi, ainakin hallituksen johto on vaihdettava heti. Ei jäädä enää odottamaan seuraavia syntymäpäiviä!

 

Ompahan mukavaa että saatiin alastarollekin yksi ravintola! muistakaapa käyttää palveluita!

 

Määrätyissä tilanteissa käsipäivää on haitaksi

 

8.5.2014

Suuret kiitokset Loimaan seurakuntaan hautakivien suorimista/oikomista suorittaville osaajille. Lisäkiitokset nopeasta toiminnasta: yhteydenotostani jo reilun viikon kuluttua isäni haudalla kallellaan ollut hautakivi oli jälleen suorassa.

Teija Tolvanen

 

Onko kesällä jalkapallokoulua tai muuta vastaavaa 2009 ja 2010 syntyneille?

Äidin taidot ei enää riitä 🙂

 

Henkilölle, joka kärsii sisäänkasvaneen kynnen ongelmista.Kerron sinulle tässä hieman mitä voisit tehdä. Olet pettynyt meihin hoitajiin. Sisäänkasvaneen kynnen hoito on minusta kaiken vaikeinta tässä työssä. Voit toki ottaa yhteyttä, jos et ole jo minuunkin pettynyt. Kuitenkin annan sinulle vinkkejä. On tuotteita, joka pehmentää kynttä ja näin helpottaa painetta. Myös voit käyttää erottajaa varpaan välissä, joka auttaa ettei viereinen varvas pääse painamaan. Myös tiukka sukka pahentaa asiaa. Jos kuitenkin haluat kierteestäsi pois kokonaan ota aika kirurgille, joka poistaa kynnen reunaa kynsiaihetta myöden. Eli kynsi ei enää pääse kasvamaan.

Irma Paljakka

 

Kiitos Immosen Merjalle ja Yli-Lassilan Helenalle. Teillä on järki ja inhimillisyys kohillaan. Moni voisi ottaa oppia. Kuinka kauan vaan jaksatte tätä pelkäämme.

Teidän avulla asiat järjestyneet

 

Loimaalla ei tarvita Lidliä, eikä se Saikunkalliolle mahdu, eikä muutenkaan maisemaa pilaamaan. Loimaalla on kaksi hyvää markettia, Citymarket ja Prisma, joiden hinnat on kohdallaan ja tavara hyvälaatuista.

Cityfani

 

Jo on hinnat noussut Loimaan kaupunkifestareilla. Lippu on 35e päivä ja sillä näkee muutaman bändin. Vertailun vuoksi, South Park -festivaali Tampereella lippu 41,50e päivä, jolla näkee aika monta isoa ulkomaalaista bändiä.

 

Kävisivät vaikka virttaan grillillä opintomatkalla ei se niin ihmeellistä vaadi, enemmän kuitenkin kun einespihvin mikrossa.

mika

 

Sinä joka etsit jalkahoitajaa ota yhteyttä niin katsotaan mitä voidaan tehdä.

044 9736 234

 

Ojanperällä ei ole syytäkään ylpeillä. Kuinka monta uhanalaista lajia hänen trofeekokoelmastaan löytyy?

Sarvikuono

 

Tyksin johtoryhmään kuuluvan sairaahoitopiirin johtajan 60-vuotisjuhlat osoitavat esimerkkinä, miten piitaamattomasti kansalaisten verovarat tuhlataan. Sairaalan muu henkilökunta toimii kestävyytensä äärirajoilla. Monet kansalaiset jäävät ilman vättämättömiä perustarpeita. Usein palkkana vain kiittämättömyys. Kehitys edellyttää ennenkaikkea poliisin työn arvostamista. Yhteiskuntarauhan säilyminen tavoitteeksi.

 

Kiitokset Kaupungin neuvonnassa palvelleelle tytölle todella hyvästä palvelusta ja iloisesta hymystä. Pelastit vanhan rouvan koko loppu viikon.

Lainannut

 

10.5.2014

Festarilippujen hinnoista rutisseelle (LL 8.5.): JBFT:n pe-la ennakkolippu maksaa 50e eli 25e per päivä. Vertailit Tampereen festariin, teetkö matkan Manseen ilmaiseksi? Liftaatko, käveletkö, menetkö fillarilla? Mansessa ja ympäristössä on muuten ”hieman” enemmän potentiaalista yleisöäkin… Ja JBFT ei maksa sulle mitään, kun pysyt kotona ja mietit, mistä seuraavaksi valittaisit.

Mus(t)a on parasta

 

Risuja sinitakkiselle naiselle joka keskiviikkoaamuna ulkoilutti Suopellolla koiraa ja päästi sen tarpeilleen piha-alueelle.

 

Onkohan ihan loppuun asti harkittu Loimaan ulkoilualueiden puidenkaato? Alueiden viehätys on ollut juuri metsän rauhaisassa tunnelmassa.

 

Nesteen entisen huoltoaseman tontti olisi mielestäni mainio paikka Lidl:lle. Ihan vaan vinkkinä.

SeppoMetal

 

Viitaten 6.5 olleeseen koppiin. Ihmettelin perjantaina, kun kolmekertaa viikossa ilmestyvä lehti ei tullutkaan. Postin hain vasta n. klo 11 illalla. Taisipa tuokin selvitä. Kiitos Ällistyneelle. Se on voinut tapahtua useamminkin.

 

V-S Sairaanhoitopiirin hallituksesta on kerrottu, ettei siellä ole päätetty piirinjohtajan juhlien kustantamisesta piirin varoilla. Kutsuissa oli kuitenkin kutsujaksi ilmoitettu VSSHP:n hallitus. Onko siis piirin johto syyllistynyt varojen väärinkäytön lisäksi myös hallituksen nimen väärentämiseen? Piirin tarkastuslautakunnan ja valtuuston on välittömästi käynnistettävä yksityisiin juhliin käytettyjen piirin varojen takaisinperintä!

Toivoo Tuntematon potilas

 

Sisäänkasvavan kynnen ongelmasta kärsivälle vielä. Useimmissa tapauksissa jalkahoitajan tekemin toimenpitein asiakas saa avun vaivaansa. Jalkahoitajalla on kyllä monia keinoja hoitaa ongelmakynsiä. Itse ohjaan joissakin tapauksissa asiakkaan menemään kynnenoikaisuun jalkaterapeutille. Eikä tarvitse mennä Turkuun saakka. Lähempääkin löytyy. Tärkeintä on, että asiakas saa avun hankalaan vaivaansa.

Arja Kuronen/jalkahoitaja at

 

Kyllä kaupungin joka työpisteess pidetään kaksi kahvitaukoa, vaikka kuuluu yksi, ja venyy yli sallitun ajan, ja sen jälkeen vielä tupakalla, ruokatauko kans venyy yli laillisen ajan.

 

13.5.2014

Suuret kiitokset Leena Saloselle ja Savicat runoryhmälle kauniista, herkästä ja ihanasta äitienpäivätilaisuudesta. Runot ja laulut olivat koskettavia. Pöydät kauniin keväisesti katettuja. Olitte tehneet työtä vieraiden viihtymiseksi ja siinä onnistuneet täydellisesti. Hyvä mieli säilyy pitkään tilaisuuden jälkeen.

Tunnelmasta nauttinut kävijä

 

Eikö hulmin huolto vois alentaa mellilän vuokria, kun ei tyhjiin asuntoihin tulijoita. Joutuuko muut vuokralaiset maksaa vuokrankorotuksena tappiot?

 

Vielä puoluetuesta. Jos kuulut esim metalli liittoon joudut tukemaan puoluetta jonka ohjelmaa et hyväksy.

 

Onnittelut Pohjois-Karjalaan. Biisonit oli maukas välipala matkalla kirkkaimpiin mitallipeleihin.

KL

 

Kiitos Biisonit upeasta kaudesta.

Mummi

 

Miks mikään ei tunnu miltään?

 

Käytän useamman ketjun myymälöitä, mutta jos paikkakunnalla on Lidlin myymälä poikkean edullisille ostoksille.Vaikka minulla on eri ketjujen kortteja. Hintoja kannattaa vertailla,mikäli et ole upporikas. Siis jokaiselle kansanryhmälle jotakin oman maksukyvyn mukaan. Mikäli ei halua käydä Lidlissä niin ei käy.

Raili Koponen

 

Loisteliasta palvelua jälleen kerran Cittarissa! Kiitos kassan Satu! Itseltä jäi kyllä huomaamatta…

Vakkarias

 

Hienoa että Teillä siellä Oripäässä on tuollasia ”kyläpoliiseja” jotka luulevat ajavansa veronmaksajan etuja mutta valitettavasti totuus on monesti toinen niin kuin Teilläkin sen kyläkoulu pahasen kanssa. Menoja koko ajan kunnalle. Olisitte tyytyväisiä jos joku sen vanhan koulun vaivoikseen ja menoineen huolii!

Hölmöläisten kyläkö?

 

Kyl sun tarttee olla joko kakkakärpäne tai luine rotta jos jokasen tyäpisteen kaupunkisa oot ehtiny kiärtää ja meittiä vahtii. Paa seuraavaks vinkaten misä kolosa luuraat, mää annan sulle pullastani siivun, emmää sitä koskaan ehri kokonaan pystykahveillani eres syämää.

 

Torstai tv ohjelmassa ammattiliittojen jäsenmaksuilla rahoitetaan puoluiden toimintaa. Rakennusliitto on edistyksellinen ei harrasta puolueiden tukemista.

 

EU:sa on yhteensä 751 meppiä ja Suomella siellä 13 meppiä. Kun näin on, Suomen meppien valta siellä tehtäviin päätöksiin on 1.73 prosenttia. Media antaa meidän harhautetusti ymmärtää, että Suomihan se siellä on joka paljosta päättää. Mutta ketähän siellä todellisuudessa vikisten viedään?

Taisto Levo

 

17.5.2014

Totuuksia on joskus vaikea sulattaa? Kyllä kuntalaiset haluavat tietää, miten kunnan rahakirstua jaetaan sinne sun tänne. Vai pitäiskö pitää turpa kiinni ja hyväksyä vilunkipelit? Näin siis Oripäässä.

Vetoketju suulle

 

Miksi Ypäjän hautausmaalla liotetaan hautauksen jälkeen niin kauan, että vesi valuu muihinkin hautoihin? Siis sen jälkeen, kun arkku on laskettu hautaan, kukat viety pois ja hiekka levitetty. Ei näin tehdä lähipitäjissä.

Seurakuntalainen

 

LL 15.5 toimittajalta palstalla LK ”Voi Antti, minkä teit” ja sama toimittaja pääkirjoituksessa ”Euroopan unionko etäinen”. Oli mainiot, 99 prosenttisesti myös ajatusteni ja mieleni mukaiset kannanotot!

Raimo Savolainen

 

Olipa torstain lehdessä mukava tarina kuoromatkasta. Mutta harmi, että lasten kuvat olivat niin pienellä, ettei niistä tunnistanut, keitä kuvassa oli.

 

Mellilän kirkon haravanvarsista aiheutuu tuntikausien piina käsille! Kämmenet aivankuin täynnä kihelmöiviä, pisteleviä piikkejä, joita et näe!

Varret välittömästi vaihtoon!

 

20.5.2014

Laps’ Suomen ällös’ myy pois, sun’ maatas’ ihanaa. Sill’ leipä vieras, karvas ois’ ja sanat karkeat.

Raili Koponen

 

Kiitos belliksistä Soili. Istutettu on. Ihanat valokuvatkin mukana. Hyvää kesää!

Maija

 

Mitä hölmöä touhua kaupungilta, kun ruoho ei vielä ole päässyt edes kasvun alkuun, ruohokoneet ajelivat jo ristiin, rastiin, ainakin Myllykylän alueella. Kesällä sitten ruoho saa rehottaa lähes puolimetriseksi. Järjenkäyttö olisi sallittua myös kaupungin työntekijöille.

 

Voiko joku olla grillimakkaroista kare jos grillataan makkaraa varattava moninkertai tarpeeseen nähden.

Kitupiikit älköö vaivautuko

 

Sinisen Tunturin varastaja! En omista autoa. Pyörää tarvitsin joka päivä ja sateella sadeasuakin, kun poljin vanhuksia auttamaan SPR-vapaaehtoisena.

Sohlo lukko

 

Oripään lentokentältä lähtevät taitolentokoneet aiheuttavat erittäin suurta melusaastetta.

Lentokoneista muuten tykkäävä

 

Puistokadun koulun yhdestä luokasta vietiin pulpetit ja tuolit ja oppilaat seisovat. Hyvä, että nuoriso ei istu koko ajan, mutta ei seisominenkaan koko tuntia kuulosta kivalta. Nyt harkitaan samaa muissa luokissa. Eikö osan tunnista olisi voinut istua ja osan seistä.

Ihmettelevä yläastelaisen äiti

 

Hyvä vetoketju suulle. Tarkoitatko, että persujen valheet pitäisi Oripäässä hyväksyä ja pitää turpa kiinni. Tarkistakaa faktat. Naurettavaa populismia.

 

Kiitos Pertti Friskin hartauskirjoituksesta, kirjoitit asiaa.

Samoin ajatteleva

 

Sinä, joka jaat mainoslehtiä Hirvikosken keskustaan. Kahdet mainokset samaan aikaan, esim. viime sunnuntaina. Saatko tuplapalkan? Ainakin voisit kantaa ne kierrätykseen. Vanhukset eivät jaksa kantaa niin paljon kuin sinä niitä kannat. Ei huvita edes lukea niitä kun tulevat tuplasti. Kukahan on työnantajasi? Olisi asiaa!

Ei mainoksia kiitos

 

Miksi kirkonkylän koululta otettiin tuttu ja turvallinen keittäjä pois? Kyllä siinä talossa on kokopäiväinen keittäjä tarpeen! pääsis siivooja tekemään omat hommansa, sitä kun siellä riittää…

Säästösyihin kyllästynyt äiti

 

22.5.2014

Voisko kenkään uskoa, että tämän nimisessä näyttelyssäni kävi niin moni ja sain hienoa palautetta. Kiitos siitä! Jos joku vielä haluaa nähdä työt, ne ovat Hirvikoskella vanhan kunnantalon Elias-salissa helatorstaiseen asti.

Seija Markkula

 

En voi tajuta, että vaikka emme naapurimme kanssa tekemisissä niin voisi sentään tervehtiä. Kun tervehdimme, niin naapuri vain hetken tuijottaa ja ei edes hei sano. Samoin kävi torilla, kun lapsenlapseni iloisesti sanoi vanhemmalle rouvalle moi, niin vastaukseksi sai vain suu auki tuijotuksen.

Sitä saa mitä itse antaa

 

Autoilija, kun jätät vilkuttamatta aikoessasi kääntyä et aja rennosti vaan typerästi.

Säännöt osaava

 

Kultapossukerhojen tapaamiset alkavat.

 

Hyväksytkö Sinä rahantuhlaukset? Tuskin nimellä olisivat kirjoittaneet, jos tiedot eivät faktaa. Kuka valehtelee, jos kuitit on eli mustaa valkoisella, miettikää sitä ja unohtakaa populismi.

PHK

 

24.5.2014

Päiväkoti Mellin väki haluaa kiittää Mellilän Seudun Osuuspankkia metsäpäivämme sponsoroinnista

🙂

 

Kiitos Syöpäyhdistykselle, Pirkko-Liisa Peltonen-Santalalle, haitaristi Pauli Lammelalle sekä ruokapuolta hoitaneille. Valmistitte meille mukavan retken Rauha Maunulaan. Kiitos myös Rauha Maunula säätiön edustajalle, joka kertoi mielenkiintoisesti Säätiön taustasta. Valitettavasti en muista hänen nimeään.

Kiittäen Veikkolaiska

 

Eräällä herralla on tapana pysäköidä autonsa kadunvarteen niin sanotusti väärinpäin eli tien vasemmalle puolelle keula menosuuntaan päin. Onko tällainen sallittua? Ymmärrän kyllä miestä, sillä oikealle puolelle pysäköimällä hän joutuisi kävelemään pitkät neljä metriä enemmän mennessään taloon.

 

Jokohan sinne Kurittulaan pian saataisiin matonpesupaikkaan vesi tulemaan, että pääsisi mattopyykille hyvän sään aikana.

Kesä kuluu

 

27.5.2014

Kyllä pienikin koira tulee kouluttaa ja totuttaa toisiin koiriin niin, että ulkoilu yhteisessä koirapuistossa onnistuu ilman turhien raja-aitojen tekoa! Miksi tuot koirasi puistoon toisten joukkoon, jos tiedät, ettei se tule siellä toimeen?

 

Löytynyt rahapussi Alastarolta Loimijoen ylittävältä kävelysillalta Perjantai-illalla, sisältää pienehkön summan rahaa…tiedustelut 0500 426 263/Tammisen Timo.

 

Tyttäreni moitti lievästi ihailemaani Mestari Virtaa. Totesin, että siinä on ehkä nykypäivän ihmiselle semmonen vika, että se valitettavasti kuulostaa siltä, kuin joku laulaisi vieressä. Asia mikä tekniikan myötä on unohtunut. 6.6.66.

 

Kaarina Johanssonille ja muillekin tiedoksi: Lähituottajien Piapojauhoja eli talkkunajauhoja saa Loimaalta mm. Prismasta, Levomäen lihapuodista, Hyvvvää puodista ja Hirvikosken M-Marketista 🙂 Hyvää kesää kaikille!

 

Tapahtui Auvaisten tiellä 70-luvulla mopo ei kulkenut tarpeeksi, jouduin selittelemään paikalta poistumista.

 

Onko liikaa pyydetty jos palkkaisi työntekijän joka keittäisi kahvia? Hinnat nousee palvelu laskee missä mahtaa olla vika.

 

Eiköhän olisi aika siirtyä uuteen ajattelutapaan ja keskittyä tiestön kunnossapitoon, sen sijaan että rakennellaan liikenteen haitaksi asfalttikukkuloita, hidastetöyssyjä, joiksi yli-innokkaat kyläpoliisit niitä kutsuvat. Ymmärtääkseni suomessa toimii edelleen poliisi jonka toimenkuvaan nopeusvalvonta kuuluu. Tiestö alkaa olla kunnossapidon määrärahojen huvetessa muutenkin kuin pommituksen jäljiltä, täynnä hidasteita.

 

Herätys kansalaiset. Loimaalta on vain yksi ehdokas tangomarkkinakisassa. Äänestäkää nyt hyvät ihmiset häntä netissä vielä on muutama päivä aikaa äänestää. Saatais Loimaallekin jotain kuuluisuutta. Kaiken lisäksi tällä ehdokkaalla on tosi hyvä laulu ääni.

Omankylän poika jatkoon

 

29.5.2014

Olipa mukava yllätys kun poikettiin Enniin kahville, saimme kuulla lauluja haitarin säestyksellä, kiittäen kaksi koskelaista!

 

Säännökset ja lait ovat noudattamista varten, tiedoksì teille jotka olette saaneet aikaiseksi että roskapaikkoja suljetaan. Alastaron kaatopaikankin saitte kiinni väärinkäytöksellä. Edelleen joku teistä vie roskia paikoille jotka on suljettu. Mitä sulla on siellä yläpäässä, ei luultavasti ei mitään. Ja vielä Alastaron hautausmaan kynttilä varas on tiedossa. Kerta vielä niin asia annetaan eteenpäin hoidettavaksi…

Mitta täys

 

Sallilalle hyvä tulos. Liikevoitto 3,6 miljoonaa, toivotaan nousevan 4,5 miljoonaan. Asiakkaille odotettavissa pian kirje: Sähkön hinta muuttuu.

Yksi tuhansien puolesta

 

Täysin samaa mieltä kanssasi Vanessa tuosta piposäännöstä! Milloin on pipopakko ja milloin ei missään nimessä saa pitää pipoa! Typeriä, täysin turhia ja alistavia sääntöjä! Näillä säännöillä halutaan vaan pitää lapset ja nuoret vallan alla koska pelätään mitä sitten tapahtuu jos nuoret saavatkin itse päättää omasta päästään ja pipostaan…

Pipopäinen isoäiti

 

Tulen toimeen sekä isojen että pienien koirien kanssa ja arvoisa ”kopittelija” minua on myös koulutettu niin, että osaan käyttäytyä! Toivoisin, että minäkin voisin kirmata vapaana koira-aitauksessa ilman pelkoa siitä, että sinä kiltti ja iso koira, leikistä innostuneena lyöt tassullasi kylkiluuni poikki. Teidän ”isojen” leikit kun käyvät harmittavan usein liian raisuiksi meille alle kymmenkiloisille. Vetoankin nyt teitä taluttaviin ulkoiluttajiin, jotta kouluttaisitte isot lemmikkinne käyttäytymään niin, että jatkossa voisimme leikkiä samassa aitauksessa ilman raja-aitoja!

Viljo 2v ja 8kg

 

31.5.2014

Kiitos ihanista heppakuvista ja jutusta LL 29.5 Kiti Saloselle! Tuli niin hyvä mieli. T: Lisää tällaista

 

Kuka keksi että prisman liittymä piti siirtää samalle kohtaa kalevalankadun kanssa. Ihan mahdoton sumppu! Kiertoliittymä siihen olisi pitänyt tehdä. Loimaa on varmaan ainoa kaupunki suomessa jossa ei ole kiertoliittymiä. Valitettavasti.

Sujuvan liikenteen puolesta

 

Onnea. Näämmekö kauden alkaes saman kissa hiiri leikin. terv.mielenkiinnolla tilannetta seurailleet ;).

 

Loimaalla kotihoidon uudistamista palvelurakenteen ”kehittämissuunnitelmalla” parannetaan kotipalveluita. Yleensä kehittämiskeskukset vaativat lisää varoja (veroja). Lisää pakkolomia ja lomautuksia. Loimaa ei ole eläkeläisiä suosiva kaupunki. Palveluiden pitää toimia myöskin toimintarajoiteisten parhaaksi. Loimaalla hallinto järjestää esteitä vammaisten teille ja samalla turhaa työtä avustajille. Vanhusta kohden kuukausisäästö olisi tuhat euroa. Loimaalla vammaissopimuksen 50 artikla tuskin toteutuu lain säädösten mukaisesti. Yleensä suunitemat usein päivitetään suhteellisen nuorehkon kansalaisen mukaan.

 

Pysytäänpä tosiasioissa, ei siellä koirapuistossa kenenkään luita katkota. Ikävää, että pilataan tuolla tavoin haukkumalla hyvän ulkoilupaikan maine.

Anni-papillon

 

Mtk ja kepu saisivat hävetä, ovat vastuussa paikallisten ym teurastamojen hävittämisestä.

Sikojen lähtölaskenta alkanut

 

Kun vie löytötavaraa poliisilaitokselle, niin lain mukaan voi pyytää löytöta varapalkkiota jos haluaa. Kannattaa pyytää heti. Turha on toivoa että omistajalta saisi jälkeenpäin mitään.

Löytö

 

Pïiri pieni pyörii seurakunnassa,kun päättäjät ovat päättäneet valita kirkkoherran, Kun näin on, mikä tarkoitus oli ehdokkaiden haastattelutilaisuudella 23.5? Seurakuntalaiset eivät saa äänestää. Perusteluna käytännölle päättäjät sanovat, että kirkkoherralta vaaditaan nykyisin saarnaamistaidon lisäksi muitakin avuja, mm. talouden hallintaa ja muita hyviä taitoja. Kysyn vaan, miten päättäjät ne selvittävät. Kukaan ei voi työelämässä hallita kaikkea maan ja taivaan väliltä, ei edes kirkkoherra, jonka tärkein tehtävä on Sanan julistus, kaikki muu tule sen jälkeen, jos se ei toimi, kirkot kumisevat entistä enemmän tyhjyyttään. Ottamalla päätösvallan itselleen päättäjät aliarvioivat seurakuntalaisia.

Tätä mieltä

 

Pipo on ulkopäähine.

Ari

 

Pipo lämmittää ja on kiva vapaa-ajan vaate. Hyvä, että koulussa opetetaan kaunista käytöstä. Jos työelämässäkin kaikki istuisivat pipo päässä, mitä se meidän maastamme kertoisi?

Pipopäisistä nuorista tykkäävä mamma

 

3.6.2014

Kiitos JBFT! Aivan loistavat bileet. Paikka hieno, oheisohjelma toimiva ja hyvä fiilis. Omassa kylässä ihan kansallista huipputasoa. Toivottavasti jatkuu.

v v

 

Kiitos Juha Koivisto ja kaikki Lidlin Loimaalle tulon puolesta liputtaneet. Kun Lidl lopultakin Loimaalle saataisiin, samalla se katkaisisi suuren asiakasvirran paon Forssan ja Huittisten Lidl kauppoihin. Loimaalla elintarvikkeiden ostajille se toisi toivottua rahallista säästöä ja sitä kauan kaivattua kilpailua, jota ei nyt juurikaan näy.

Taisto Levo

 

Myöhästyneet, mutta sitäkin parhaimmat kiitokset aluesairaalan ensiapupäivystykselle erinomaisesta ja nopeasta hoidosta. Erityiskiitos empaattiselle sarille, sinunkaltaisia ammattilaiset tuovat turvaa huolestuneille läheisille. Jaksamista kaikille vaativassa työssä.

 

Iso käsi ja kiitos Jüberin järjestäjille. Kyllä kaupunki vähintään yhdet kunnon festarit tarvitsee.

Jatkoa odotellen

 

Näyttää julkisten päättäjien muisti pätkivän, joten seuraavien vaalien tosiasiallinen valmistelu jätetty kauden loppupuolelle. Perussuomalaiset ja Timo Soini ovat kohentaneet kannatustaan. Valitettavasti useasti monet politikot karkoittavat äänestäjät. Usein on kiitämättömyys palkkana. Äänestystulos on tästä hyvä esimerkki.

 

Pipoja on joka lähtöön. Myös sisäpipoja ja valitettavasti myös liian kireitä pipoja…

 

Monessa ammatissa käytetään päähineitä sisätiloissa eikä kaikki työ ole istumatyötä. On vanhankantaista ajattelua että pipo liittyisi jotenkin käytöstapoihin ja nykyään se on asuste siinä missä huivi tai sukatkin ja hyvin trendikäs tällä hetkellä. Maailma muuttuu ja ihmisten pitäisi avartaa myös ajatteluaan ja muuttua maailman mukana.

Pipo päässä töissäkin

 

Eiköhän tämä kirkkoherran vaalitapa ole paras. Kun miettii vanhoja seutukunnan kirkkoherrojen ja pappien vaaleja, niin outoja ratkaisuja seurakuntalaiset on tehneet ja niistä on kärsitty vuosia. Sitäpaitsi eikö Turku ole ennen päättänyt, keitä edes on saanut äänestää? Kapitulin valta on ollut valtava.

Seurakuntalainen

 

Kuuntelin Metsämaan oman pojan Reino Markkulan sävellyksiä; Muistojeni tango, Sä kuulut päivään jokaiseen, jne. Ehkä Loimaan merkittävin muusikko kautta aikain, kuten Erkki Koivistokin. Mahtaako Loimaan kulttuuritoimi/-piirit edes tuntea tämmäsiä miehiä? Ei ainaska virallisesti, luulisin.

 

Kesäkuu kuukausista julmin.

 

Sinä Ylhäisissä sunnuntaiyönä hiippailut pyöränlainaaja, palautathan sen papan pyörän?

Mamma

 

5.6.2014

Sinä, joka toit roskapussejasi Kalevalank. 11 B:n pihaan, häpeä.

Asukas

 

Matonpesupaikka kiinni juhannukseksi olisi kiva laittaa puhtaat matot lattiaan.

Kesäkissa

 

Onpa hieno LL:n Jübervideo. Ammattitaitoisen näköinen ja kunnon ääni. Oli mukava katsoa tunnelmia, vaikka en paikalla ollutkaan.

Videootti

 

Taas on ehdotettu Loimaalle kiertoliittymää mitä typerinpään paikkaan, Aleksiskiven kadulle. Aiemmin ammattikoulun tienristeykseen. Eikö kyseinen nimimerkillä kirjoittelija käsitä, ettei kumpaankaan paikkaan mahdu k,o, liittymää. Sen pitäisi olla halkaisijaltaan vähintään 50m, toimiakseen. Valo-ohjattu liikenne toimii, ja tulee halvemmaksikin.

Väinö Suomela

 

Saisimmepa tänne Loimaallekin maauimalan niin olisi edes jotakin kesäelämää lapsille ja nuorille.

 

Miksei Loimaalla ole liikenneympyröitä? Liikenne muuttuisi sujuvammaksi ja monilta vaaratilanteilta vältyttäisiin, jos täällä herättäisiin 2000-luvulle.

S

 

Kiitos etukäteen! Voisitko palauttaa ”pöllimäsi” Kiinteistön numero kilven samaan paikkaan.

56/35

 

7.6.2014

Erikoista kuinka aikuisopiskelija kerta toisen perään lunttaa röyhkeästi tenteissä ja muut lukee.

Aikuisopiskelija

 

Kyllä saa, Lauroisissa leivotaan.

Ari

 

Maauimala aikoinaan kaavoitettiin paikalle jossa on nykyään pesäpallokenttä. Kukaan ei tainnut valittaa. Ei ehkä uskaltanut. Olisiko tullut aika.

Enver

 

Seija Kylämarkulan kirja Kukkia ja kabareeta on upea teos. Se kertoo äidin tuskasta, ja miten hän selvisi siitä säätiön kautta, joka on avustanut lukuisia lahjakkaita musikantteja. Se on myös lähihistoria ja usea löytää itsensä kirjasta. Kiitos Sinulle Seija arvokkaasta työstäsi. Ostin kirjan ja luin, suosittelen lämpimästi.

 

Loimaan liikenneinsinööri/liikennesuunnittelusta vastaava! Kiireesti opintomatkalle Poriin. Siellä on valtavasti liikenneympyröitä, joiden ansiosta liikenne on sujuvaa ja turvallista vilkkaimmissakin risteyksissä. Mallia Loimaalle.

Jaapati

 

Onneksi tulee Lidl.

Iso perhe

 

Juha Koivisto laittoi sitten vuosien Lidl-änkyröinnille pisteen. Kyllä nyt tapahtuu. Mainio mies, vuosikymmenen loimaalainen, aito, oikea kehittämispäällikkö tuo Koiviston Juha. Mahtavaa, upeeta.

 

Rokin sijaan kansanmusiikki tapahtuma jouhikon soittoo ym. tanhui. Ja päälle kaffet.

Rokki takasin villiin länteen

 

Monet, Ammattitaitoiset nuoret jää koulun päättyminen jälkeen ilman vastaavaa töitä, suurin syy tähän löytyy työpaikoilta, joissa töissä olevien vanhempien etuuksiin kuuluu, että heidän lapsensa pääsee kesätöihin ilman mitään työhaastattelua tai ammattitaitoa! Mutta loppupeleissä nämä tosi nuoret jotka joutuu tekemään työpaikan eteen paljon töitä ovatkin vahvoilla! Kovassa työmaailmassa Loimaan ulkopuolella ei enää suhteilla pärjää, vaan Ammattitaidolla…

Peräkammarin mies

 

Ihmettelen autokortin uusimisehtoja. Puhevika estää kortin saannin. Ei tavallinen auto vielä toimi käskystä. Eläkeläisterveydenhoitaja Terttu Lahti kertoi tyhjentävästi sairaanhoidon kehityksestä 50-luvulta (LL5.6.). 80-luvulle. Eduskunnan valtiopäivien avajaispuheet ovat unohtuneet. Paikallinen vastuu sosiaali-ja terveyspalveluista on perusturvalautakunnalla. Kokonaisvastuu jakautuu kaupunginhallituksen- ja valtuuston kesken. Usein vaikutelma kokouksista näyttää kuntalaisesta sekavalta. Päätösten pitäisi palvella kuntalaisia. Ateriapalvelut, siivousten järjestäminen ja pesulapalvelut ovat hyviä ”hallinnonkukkia”.

 

Voiko itse itsensä ylentää puheenjohtajaksi? Vastaus on ei.

Äänestäjä

 

Keskiviikkona Kunkku karkasi Karhulankyläntielle Mellilässä iskältä. Naisautoilija, joka pelastit kääpiöpinserin jäämästä autojen alle, kiitos sinulle. Kiireessä jäi yhteystiedot saamatta. Soitatko numeroon 0400 899 373.

Heli Saario-Poikulainen

 

10.6.2014

Kiitos Vesihovin uimaopettajille hyvästä opetuksesta ja joustavuudesta.

Minea, mummu ja mumma

 

Jaapati, vai liikenneympyröitä Loimaan kokoiseen kaupunkiin? Onko sinulla varmasti ihan realistinen käsitys tarpeellisuudesta ja etenkin kustannuksista?

Juupati

 

Kiitos Armille mukavasta yhteislaulutilaisuudesta perjantaina Alessandro-salissa. Mukaan olisi mahtunut lisääkin laulun ystäviä. Tulkaa ihmeessä ensi perjantaina 14.00 niin saamme leppoisia lauluhetkiä jatkossakin.

Anne

 

Miks mainokset ovat niin kummallisen näköisiä? Toisten kaupunkien lehdis erilaisia. Kummalliset tarjoussivut?

Myykö?

 

Suuret kiitokset! Sallilan Artolle ja Villelle kaadettuanne mökkimme päädystä sähkölinjalta suuren ongelmapuun Kauhanojan Pajamäessä. Työsuoritus erinomaisella tarkkuudella. Käppyrä kelomäntykin säilyi ehjänä!

H & E

 

Kuulehan rokin vihaaja: rokki ja kansanmusiikkitapahtumat eivät sulje toisiaan pois. Ne sitäpaitsi uppoavat valtaosin eri kohderyhmiin. Järjestä itse sitä jouhikonsoittoa niin paljon kuin lystäät. Kyllä sitäkin varmaan aika moni tulee kuuntelemaan. Sitäpaitsi Palkeisethan on tulossa takaisin.

Tilaa monelle musalle

 

Poliitikot ne hymmyilee helmihampaineen lehdis, meikäläinen vaan purskuttaa perunasoppaa suus, jotta se tuntus enämmältä.

Sil viisii

 

Jos suuntana on Keski-Suomi niin Jämsästä löytyy myös liikenneympyröitä, monta.

Ympyröihin tykästynyt

 

Mikään kaupparyhmittymä ei pelasta Suomen taloutta. Ainakin puolet ruuasta tulee jo ulkomailta. Kuluttaja voi tehdä valinnan kotimaisen ruuan ja tuotannon puolesta.

Suosin paikallista

 

Perjantaina 6.6. aamupäivällä noin klo. 13 Kurittulan koulun kohdalla, kierrätyspisteen liittymä. Puheluko oli niin tärkeä, että et ehtinyt katsomaan vasemmalle kun eteen ajoit. Suosittelen palauttamaan ajokortin sinne mistä se on aikanaan voitettu. Sain autoni viime tingassa pysähtymään, säästyit. Ensi kerralla et ole ehkä yhtä onnekas.

VW

 

Loimaalla ei tällä hetkellä tarvita liikenneympyröitä. Porin ja Loimaan liikenne eivät ole vertailukelpoisia. Pori on nykyaikainen kaupunki. Puolimiljoonaa euroa on liian suuri investointi Loimaalle. Kannatan kaupunginhallituksen näkemystä, joten liikennevalo-ohjaus on taloudellisin ratkaisu. Kartanomäki on sopiva alue soveltaa liikennevaloja. Tässä en ole ajatellut ikääntyvää västöä, vaan niitä, joilla on kova kiire. Professori Sirkka-Liisa Kivelän vanhuspalvelupaketista taisi unohtua autoilun edistäminen. Sokeritauti ja verenpainetauti on oletettavasti syyllinen eräisiin liikenneonnettomuuksiin. Paasto tekee lääkkeistä tarpeettomia. Kansalaisten laitokseen toimittaminen tulee kalliiksi yhteiskunnalle.

 

Mitävarten ei kahdenkympin raha ikinä kelpaa kunnolla bensiiniautomaattiin? Lisäksi yksi mittareista hylkii sekä rahaa että bonuskorttia, jopa ketjun omaa.

Kuluttaja kyykyssä

 

Koirien taluttajat antakaa rakkienne ulostaa omalle portille ei muille lapset ei tykkää leikkiä niillä.

Kakat muualle

 

Janne Koivuniemi ja Rajaojan Äijä oivat takavuosikymmenien sääprofeettoja.

 

12.6.2014

Älkää hyvät loimaalaiset vastustako kynsin ja hampain liikenneympyrää. Ypäjälläkin on ympyrä ja hyvin homma toimii.

Turisti

 

Loimaan kaupungin hallitukselle. Ehdotan konsultin palkkaamista selvittämään konsulttien käyttöä ns. ”ulkopuolisen näkemyksen saamiseksi”.

Talkoolainen

 

Liikenneviraston päätös 5495/0720/2013 tiellä 210, on tarkoitus lopettaa kevyt liikenne Hurskalan sillalla. Pyytäisin Sakari Hurskaista ilmoittamaan, mitä sillan purkaminen maksaa, ja mitä nykyinen silta Niinijokelaisten sunnuntaikalastajien käytössä kustantaa kaupungille.

Esko Varjus Niinijoki

 

Kala menee tulevaisuudessa ligan ohi.

 

Jäin miettimään paljonko liikennevalojen korjaus, huolto, sähkölaskut on pitkällä tähtäimellä. Ympyröissä ei liene paljonkaan huoltokustannuksia?

Asiaan perehtymätön

 

 

Taisto Levolle, liikennevalot on yleisti asennettu suojatien käyttäjien turvaksi. Liikennesuunnitteluun käytetyt varat ovat varmaankin menneet kankkulan kaivoon. Vareliuksenkatu 1 ei tarvitse mitään terveyskeskusta. Peruturvalautakunnan tavoite suosia laitoshoitoa, on vesitänyt hyvin toimivan kotihoidon. Terveyskeskukset ovat kokeneet saman kohtalon.

 

Ei kai kukaan tosissaan usko, että 13 500 euron panostuksella joku voisi perusteellisesti perehtyä, VS- Sairaanhoitopiirin järjestämään erikoissairaanhoitoon, Loimaan aluesairaalaan, Loimaan perusterveydenhoitoon terveyskeskuksineen, perhe- ja vanhushuoltopalveluihin hoitolaitoksineen ja ostopalveluineen niin, että voisi tehdä niistä uskottavan toimintamuutosesityksen? Mutta kuten oli tarkoituskin, saavat päättäjät ja johtavat virkamiehet piiloutua konsulttiselvityksen taakse! Joidenkin käsitys liioista sairaalan vuodepaikoista voisi muuttua, jos tosi sairaana odottaisi käytävällä, että jostakin vuodepaikka vapautuisi!

 

Vihreät vaativat puolueohjelmassaan kovienkin huumeiden laillistamista, ns. ”omaan käyttöön”! Myynti olisi silti rangaistavaa. Mistä käyttäjät aineensa saisivat, ellei niitä joku myy? Käyttäjätkö valmistaisivat heroiininsa itse? Kyllä rikollinen huumakauppa kasvaisi räjähdysmäisesti! Ja lisäksi, rikoksilla käyttäjät nytkin huumeensa rahoittavat. Tällainen puolue meillä istuu hallituksessa!

 

Kyllä meillä oli maauimalalle valmis paikka Harmaakallioiden välissä olevalle suolle. Olisi ollut kalliorantaa ja saari keskellä. Keväisin oli vettäkin ainakin sen verran että käsipohjaa olisi päässyt.

Moskovan poikien puolesta Pulli

 

”Suosin paikallista” kopitti kotimaisen puolesta ja on kyllä niin oikeassa. Lukekaa ne tuoteselosteet ja miettikää tulevilla ostosreissuillanne muutenkin, minne rahanne menevät. Suomea ei pidä pystyssä kukaan muu kuin me itse.

 

Arvoisat autoilijat. Malttakaa nyt sen verran siinä typerässä kaasukiimassanne, ettette lähde ohittamaan toista autoa silloin, kun pyöräilijä on kohdalla.

Täpärästi pelastunut

 

Kyllä oli tympeää ja ylimielistä käytös asiakasta kohtaan. Onneksi lähellä on toinen liike, jossa homma tuli kuntoon ja hymyssä suin.

Eka ja vika kerta

 

Miksi ihmeessä ruoho pitää leikata sunnuntaina? Helluntainakin jo puoli kymmeneltä alkoi leikkurin pärinä ja jatkui iltaan asti. Kun yksi sai leikattua niin toinen aloitti. Siinä sitten yritti nauttia pyhäpäivästä.

Saispa hiljaisen vapaapäivän

 

Minkä takia mopopojat ajelee keskuskoululta alikulkutunnelista kotikujaa pitkin. mun käsittääkseni se on vain kävelijöille ja pyöräilijöille. ainakaan liikennemerkissä ei näy mopon kuvaa. ei siinä vielä mitään, mut et mopoautotki ajaa jokuset sieltä.

Sivusta seurannut

 

Anteeksi ja kiitos!Sinä vaalean auton naiskuski! Anteeksi, että tulin röyhkeästi pihasta eteesi! Kiitos, että jarrutit nopeasti. Se pelasti, ettei tullut törmäystä! Mukavaa kesää sinulle.

Pienen punaisen auton naiskuski, Satakunnantieltä

 

Ei liikenneympyrä suurkaupunkia vaadi. Säkylä ja Aura ovat hyvät esimerkit. Molemmissa liikenne toimii jouhevasti, lisäksi Säkylän uusi ympyrä on alueen komistus. Mitenkähän liikenne luistaisi esim. Raision Myllyn alueella ilman ympyröitä. Peltisepät vastustavat ympyröitä, työt ovat kuulemma vähentyneet.

Pyöryläinen

 

Konsultti Vaissin raportista tulee selvästi esiin, että vanhuksia ja sairaita ei olisi syytä olla ollenkaan olisi pelkkää säästöä.

 

14.6.2014

Kiitokset avusta. Tuula Lehtonen. Marita Kurppa. Ritva Rämö ja Kartanonmäen henkilökunta.

Mukana ollut

 

Kiitos kun olitte mukana 7.6 Kaija Muhonen. Teija Ek-Marjamäki. Anne levomäki ja loistava Pyrstötähti orkesteri.

Kartanonmäen väki

 

Terveisiä Loimaan Prisman liha/kalatiskin komealle, iloiselle ja palveluhenkiselle miehelle, joka ilostuttaa meitä lauantaisin. Sinun ansiosta me tullaan mielellään sinulta ostamaan, hymysi on aivan ihana kaikille asiakkaille. Kiitos siitä.

Lauantaipäivää odotellessa

 

Mikä lääkkeeksi? Loimaalaisiin on iskenyt paha tauti, tunnetaan nimellä EKM eli ei koske mua. Tautia esiintyy joka paikassa paikkakunnalla.

tartunta vaara

 

Eikö kaupunkialueella kuuluisi pitää koirat kiinni, oli se sitten lenkkimakkarakokoinen tai vähän isompi. Eikö siihen ole oikein laki? On pelottavaa kulkea kaupungilla kun vastaan tulee koira, joka on omistajan mukaan kiltti, mutta mistä sitä tietää? Itseäni on kerran pieni koira purrut pahasti, enkä ole sen jälkeen edes serkun koiraan uskaltanut koskea…

Koirapelkoinen

 

”Kyllä minä niin mieleni pahoitin” kun ovat aloittaneet hakkuut eteläisen kuntoradan reunamilta. Kyllä ei ollut oikea ajankohta lintujen parhaana pesimäaikana.

Martti Sahla

 

Kiitos vaan teille Oripään päättäjille,kun eväsitte koirien ulkoilualueen. Kyllä urheiluun syydetään jatkuvasti rahaa Oripäässä, mutta päättäjät ovatkin kissaihmisiä, kun ei kiinnosta yhteistyö koiraihmisten kanssa.

Seuraavaksi kai uusi urheilukatsomo?

 

Sorsaperhettä pitää väistää aina ja muitakin eläimiä.

 

Ennuste Loimaan väestönkehityksestä osoitaa laskua arviolta 49 henkilöllä. Kaupungin muuttoliike alkaa keskittyä hyvätuloisiin eläkeläisiin. Monet palkansaajat saattavat päätyä samaan tulokseen.

 

17.6.2014

Kiitos Niko loistavaa palvelua paikassa Gigantti:-)

Erittäin tyytyväinen asiakas

 

Kiitos Vahvalan kahvilan Johannalle loistavasta palvelusta.

Lomansa aloittanut

 

Näinkö seurakunta säästää? Kävin isäni haudalla 15.6. ei kukan kukkaa, vaikka on jo keskikesä. Sopimus haudanhoidosta tehty 10 v.

Vihainen tytär

 

Hei sinä kuski kirjaston parkkiruudut ja 1 ruutu henkilökunmalle ei pankki asioineille niinkuin teit. Taitaa olla paha lukihäiriö.

Lukeminen auttaa

 

Onko totta? – Työväenopisto on palkannut opettajia Forssasta, Pöytyältä, Yläneeltä. kaupungista löytyy opettajia, päteviä ja vapaita. Mitkä matkakorvaukset – satoja kilometrejä viikoittain. Säästölinjallako ollaan?

Vuosia opiskellut mummeli 70 v.

 

Kokomuksen kannatus lähti Stupin myöta.

Eri maailmoista

 

Tuliko autoosi vaurio pe:na Kauppalankadulla. Soita 050 9177 787.

 

Kaupungin virkamies keksinyt puhelinluettelon ilman nimiä! Nyt yrityspalvelu hommiin, kehittämään ja hautomaan uskomatonta ideaa, sen markkinoimiseksi vaikka vientiin! Vai pitäisikö sittenkin palkata konsultti?

Tunnen asuvani hölmölässä

 

Takavuosikymmennillä joku asia oli paremmin joku hunommin. Pääasiassa paremmin.

Tauti EKM pahana-varsinkin oireina unohtuneet käytöstavat, kohteliaisuus, avunanto, ystävällisyys. Rajut oireet-seläntakana puheet, valehtelu jne.

Tarttuvaako

 

Kaikki on katkolla.

 

Ajokoe ins valohommiin. 0

Ei

 

Miksi mikään ei ole häävi.

 

Aika hassua kun kaupunki irtisanoo monta työntekijää ja samalla etsii kuitenkin te-toimiston sivuilla laitosmiestä kaupungille. Onks tää ees luvallista.

 

19.6.

Muualla Suomessa pyritään kaukolämmöstä eroon ja Oripäässä sitä oikein halutaan. Muutaman vuoden päästä hinnat ovat tapissa ja siinä oli edullisuus. Olisi varmaan ollut järkevämpää investoida vaikka maalämpöön.

Talousasioista kiinnostunut

 

Loimaalla Myrskylinnankadulla sijaitsevassa talonyhtiössä, jossa on alakerrassa liikehuoneistoja ja yläkerrassa asuinhuoneistoja jossa ihmiset asuvat eivät pidä siitä että asiakkaat ulkoiluttavat esim. koiria talonyhtiön nurmikkoalueella! Nurmikkoalue on vain talonyhtiön asukkaiden käytössä eikä asiakkaitten käytössä koska nurmikkoalue on asukkaiden kotipiha! Talonyhtiö on asentanut 2 kpl kieltotauluja jossa asia kielletään! Eli asiakkaat huomio! älkää päästäkö/viekö koirianne toisten ihmisten piha-alueelle tekemään tarpeita ennen tai jälkeen kun olette asioineet liikehuoneistossa! vaan talonyhtiön piha-alueen ulkopuolelle!

Talonyhtiön asukkaat

 

Hyvä kerrostalon asukas. Onko se ovi pakko paukauttaa joka kerta kiinni niin, että ikkunat helisevät? Oven saa suljettua kauniisti, kun auttaa avaimella tai vääntönupilla.

 

Konsultti on monesti henkilö mikä tekee työnsä ja päätyy useimmiten lopputuloksessaan pyytäjiensä tahdon mukaiseen ratkaisuun, siis tahon joka hänen työnsä maksaa. Varmuudella ei heti pysty sanomaan onko konsultin työ totta tai muunneltua. Konsultti tarvitsee tietoa myös monen henkilön antamana, niin voimmeko olla varmoja myös sen tahon tietojen todenperäisyydestä?

Taisto Levo

 

24.6.2014

Krekilän Myllyn Kesäteatterin Kalenteritytöt (ja -pojat)! Suuri kiitos ja kumarrus ensi-illastanne loistavasta; tullaan toistekin! Kalenterinne on myös ilo silmälle!

Krekilä-fani

 

Hei sinä pienen punaisen auton naiskuski, Satakunnantiellä. Tunnistin itseni kopistasi. Reaktiosi tilanteessa, silmiin katsominen ja iloinen käden heilautus saivat vain hyvälle tuulelle. Olen itsekin yrittänyt opetella samanlaisen tavan reagoida pieniin erehdyksiini. Iloista kesää.

Anne

 

Pitäisiköhän Loimaalla jakaa talouksiin ”opas puunpolttoon”! Etenkin Alastaron taajama-alueella on toistuvaa savuhaittaa, joka tunkeutuu ikävästi sisätiloihin asti. Oikeaoppisella puun polttamisella ongelmaa ei pitäisi syntyä.

Astma

 

Krekilän myllyn kesäteatterissa paras näytelmä vuosiin! Ei ollut mitään keskivertojuttua vaan parasta A-luokkaa! Puvustus täysi kymppi myös!

Fani

 

En ole juhannus tyyppi.

 

Mikä taho työväen opistolla tekkee myyräntyötä ja kauppaa opettajien työt Loimaan ulkopuolelle, jos tekijöi on Loimaal?

Veroeurot kotia

 

On hyvä asia, että vihdoin Lidl tulee Loimaalle ja sille on jo varmistunut paikka! Mutta taas on alkanut Lidlin tulon tahallinen jarruttaminen – suunnitellaan liikenneympyrää ja alikulkutunneleita pikatien ja Kartanonmäentien risteykseen (miljoonahankkeet). Risteykseen riittää normaalit liikennevalot (100 000 e). Aiemmin evättiin Lidlin tulo keskuskoulun tarpeilla… Nyt halutaan estää suurilla ja kalleilla liikennejärjestelyillä!

Lidl tarvitaan heti!

 

Tiedoksi sinulle, joka varastit Kauhanojan kylän kukkapurkeista kukkasia ennen juhannusta. Kyläyhdistys hankkii kukat talkootyöllä hankituilla varoilla sekä kastelee ja hoitaa ne koko kesän talkoovoimin. Ne eivät siis ole itsestäänselvyys vaan kyläyhdistys on hankkinut ne kyläläisten ja muiden ohikulkijoiden iloksi.

Kauhanojan kyläyhdistys

 

Täytyy pitää tietty etäisyys. Ettei tule liian tutuks.

 

Varokaa rantatiellä kissanloukkua.

Loukusta pelastunut kisu

 

Ihmettelen konsulttien sote-selvitystä. Selvityksessä puututaan jo yksityisen vanhainkodin toimintaan…! Aluesairaalan toiminta kyllä kehutaan tehokkaaksi ja halvaksi, mutta sinne ei muka pitäisi ohjata potilaita…! Kysyisin miksi kaupunki maksaa tälläisestä roskasta konsulttipalkkiota – eikö rahalle olisi löytynyt hyödyllisempiä kohteita?!

Konsulttien selvityksiin kyllästynyt

 

26.6.2014

Kiitos sulle Helmi, kun uhrasit jälleen Juhannusaattosi Virttaan Kyläyhdistyksen hyväksi.

Pojat

 

Liideli tulee oletko valmis?!

Halleluja!

 

Järjestin juhannusjuhlat. Rahaakin meni. Kiitokseksi sain sen, että illan/yön aikana erikoistapausta varten säästämäni huomattava määrä juomia vietiin omakotitalon askarteluhuoneesta. Juhlat loppuivat ikäänkuin siihen. Tekijä on tiedossa, voisitko siis ihan itse palauttaa juomat tai tulla sopimaan asian?

Juhlafiilis meni

 

Hei lidli, ei tehdä liikenne ympyrää, vaan kiertoliittymä. Tervetuloa 2000 luvulle…

 

Just Joo, mitäs liikenteen sujuvuudesta ja turvallisuudesta,kunhan vaan liideli saadaan. Ruokaa täytyy saada polkuhintaan, ei ihmisten niin väliä ole.

 

Hurskalan sillan purkamis kustannuksista on kyselty jo kopeissa. Arviota ei ole vielä näkynyt.

Utelias

 

Kuka opastaisi huonokuuloiset rollaattorimummot pois Petäjämäentien aamuliikenteen seasta?

Kolme rinnakkain

 

Konsultin voisi palkata tutkimaan myös Loimaan päättäjien tarpeellisuutta säästötoimia ajatellen.

Järkeä säästöihin

 

Eikös nyt olisi Niinijokilaisten asia laittaa nimilista Hurskalan sillan säilyttämisen puolesta? Silta ei ota mitään, mutta se antaa paljon.

Järki hoi

 

Kateus,kampittaminen ym. ilkeys oli se yksilön tai yhteisön tekemä, kolahtaa ajan saatossa aina omaan nilkkaan. Liikenneympyröitä on ollut isoissa kaupungeissa jo yli 60 vuotta. Ne kuitenkin purettiin pois, koska eivät auttaneet liikenteen joustoon,vaan ainoastaan saivat aikaiseksi ruuhkat. Liikennevalot korvasivat ympyrät ja ovat tänäkin päivänä toiminnassa ja liikenne sujuu. Värisokeakin osaa opetella valojen merkityksen. Liikenteen joustavuus on paljolti kiinni autoilijan ajotaidosta ja muun liikenteen havainnoinnista. Vilkun käyttökin helpottaa kanssaautoilijoita,kun olet kääntymässä. Ensio Itkonenkin kehoitti vilkun käyttöön riittävän ajoissa. Olisipa nykyisin liikenneohjelmille tv:ssä ohjelmatilaa.

Raili Koponen

 

Kun pyöräilee kylillä niin näkee jatkuvasti hylättyjä pyöriä heitettynä pusikkoon ja mihin nämä pyörät sitten häviää, kerääks niitä joku pakettiautolla vai mihin lie menevät.

Hylätyt pyörät

 

28.6.2014

Kiitos Erkki Kalliolle ihanista luontokuvista ja kuvauksista. Taisto Levolle asioiden esilletuomisesta ja Heikki Keskumäelle vaatimattomista, mutta mielenkiintoisista kertomuksista. Toivon näitä kaikkia lisää rikastuttamaan lehden sivuja.

Mettäkulman mummo

 

Kalenteritytöt Krekilässä, hyvä esitys, kaikkien roolien suorittajat olivat sisäistäneet osansa ja erikoismaininnaan voisi vielä antaa kukkakauppiaan vaimoa esittävälle. Tosi hyviä naisia kaikki, unohtamatta tietysti miehiäkään, mm valokuvaaja lyhyestä osuudestaan huolimatta hyvä suoritus. Kalen ääneen voisi vähän lisätä voluumia, jotta sanoista saisi selvän.

Kiitos ja kumarrus esittäjille

 

Olisi aika elykeskuksen tehdä jotain Mellilän naakoille. Likaavat kaikki, miten tuo lintuinfluenssa?

 

Upeaa Krekilän ”tytöt”! Rohkea, raikas, hauska ja samalla koskettava esitys. Ja vielä hieno kalenteri lastensairaalan hyväksi! Kylmän kesän todellinen valopilkku, kiitos!

 

Annetaan rollaattorimummojen rullata rauhassa Petäjämäentiellä, jossa muuten on 30 km/h nopeusrajoitus. Käytetään ”aamuruuhkissa” Turuntietä.

Työssäkäyvä Petäjämäentien asukas

 

Petra Hämäläinen, Mikaela Vikström, Hanna Pajukanta: kiitos! Oli ilo seurata nuorten lahjakkaiden naisten lavatyöskentelyä Krekilän Kalenteritytöissä ke 25. pvä. Ei mitkään helpoimmat roolit! Kiitos myös muulle Krekilän kaartille.

 

Raili hyvä, mihin perustanet väitteesi että kiertoliittymiä on purettu? Viimeisen viiden vuoden aikana niitä on rakennettu enemmän kuin koskaan, ja niissä liikenne juuri sujuukin, punainen valo on Se, mikä liikenteen ruuhkauttaa.

 

Ihana joutsenkuva! Ja niin onnellisen näköinen äiti-joutsen <3 kiitos kuvan lähettäjälle!

 

Loimaan kaupungin tulisi hankkia moottoripyöriin pidemmät istuimet että mahtuisi kaksi kulkemaan eri työkohteisiin, ettei tarvitsisi kahdella pyörällä ajaa peräkkäin, näin tulisi matkakuluissa säästöja.

Säästeliäs veronmaksaja

 

Miks suljetaan vähäksi aikaa ovet kesken päivän. Tämä täytyy olla ilmoitettuna myös aukiolo ajoissa. Asiakkaat menee turhaan pätkiin ovee joka on lukossa mut kuiteski on asiakkaita sisällä. Lähteekö myyjä syömään ja jättää asiakkaita sinne keskenään? Eiks myyjä voi haukata jotain siellä kassan takana ettei sen takia tarvii sulkea.

Turhaan pätkinyt ovea

 

Virttaan kyläyhdistyksen juhla taas kerran täyskymppi. Erityiskiitos Helmille ja Jonnalle, jotka hoitivat kahvituksen, arvanmyynnin ja makkaranpaiston ja vielä ohjasivat lastenkilpailuja. Mykkäsen veljekset on lahja Virttaan kylälle – innostusta riittää ideoida kilpailuja ja saamme kuulla ihania lauluja. Kiitos kaikille karaokelaulajille – oli ilo teitä kuunnella. Kiitos tytöille, jotka tanssivat ja kaikille teille, jotka eri tavoin olitte mukana juhlan onnistumisessa. Kiittäen,

Mukanaolija

 

Onko Ypäjällä todella varaa rakentaa uusi liikuntahalli? Tehdäänkö siitä Biisoneille iso halli mitalipelejä varten? Nyt järki käteen ja Yllätyksen kans yhteistyöhalu käyntiin, Yllätys on ypäjäläisiä.

 

Jo joutui armas aika ja suvi suloinen! Entinen kunnantalo, rivitalo ja terveystalo päätyivät oikeisiin käsiin. Veronmaksajille jotka pystyvät arvostamaan ostamaansa omaisuutta!

PS.

 

Olipas torstain Loimaan Lehdessä kahdella arvostamallani nuorella miehellä, Eero Salmisella ja Hippo Taatilalla mielenkiintoiset mielipiteet Loimaan kaupungin keskustasta. Molemmat ovat ihan yhtä oikeassa. Jatkakaa!

Loimaan Lehden lukija