”Huomisen huolta ei minulla ei”, Kaikkien aikojen Kopit, osa 33

0

Loimaan Lehti ryhtyi julkaisemaan Koppeja vuoden 2003 joulukuussa. Julkaisemme tekstiviestipalstamme 15-vuotissynttäreiden kunniaksi kaikki sähköisestä arkistostamme löytyvät Kopit nyt netissä muutaman kuukauden pätkissä.

Tähän päivään mennessä niitä on ehditty paperilehden tekstiviestipalstalla julkaista jo lähes tuhat sivua – ja sanansa ovat saaneet sanoa niin Audimies, Kuntalaispassiivi, Veronmaksaja, Uneton kuin Stetoskoopin uhrikin ja tuhannet muut nimellään ja nimimerkillä.

Monella lukijalla on lempiaiheensa ja monilla peräti lempi-Koppinsa. Syksyllä 2019 saa Loimaan teatterissa ensi-iltansa näytelmä, jonka repliikit ovat vain ja ainoastaan Koppeja.

 

1.10.2015

Oli kolmas kerta, kun Lidlin pihasta (!) tuli auto eteeni kääntyessäni Juvantieltä vasemmalle Kartanomäenkadulle. Kohta rysähtää!

 

Koittakaa saada viemäri putket kuntoon, että wc:ssä asiointi olisi helpompaa!

 

Kolmien liikennevalojen tuppukyläläiset valittaa liikennevaloista. Olivatko ne ensimmäiset edes oikein synkronoitu?

Valopää

 

Samaa mieltä valoristeyksien liikenneryhmittymisestä, ne ovat vaarallisia! Onko Loimaan kaupunkilla varaa tehdä asiat huonosti sinnepäin vaan, ja sit uusiksi? Maalataan oviaukosta nurkkaan ja sit ihmetellään, miten täältä päästään pois?

Takaperin puuhun

 

Hei taas, kaikki pääkaupunkiseudun susi fanit. Nyt olisi taas tarjolla mahtavia telttaretkiä susi alueella Varsinais-Suomessa, jossa lähin asutus on, jopa 10 km päässä. On jo sopivasti pimeää ja kuutamoisia öitä rennoille ja lupsakoille yö- ja aamu patikoinneille keskellä luonnon rauhaa. Tulkaa nauttimaan koko sydämestänne susien kauneudesta. Jos pettymys metsässä on suuri, niin uskon, että pihamajoitus onnistuu ja ihana kokemus on taattu.- Terve tuloa, tarjoamme retken ensikertalaisille.

 

Jos pakolaisia tänne enemmän halutaan, hirvikosken koulu hyötykäyttöön, parempi kuin teltta. Jos ei kelpaa, ni voi voi. Tyhjää luxus hostellia ei nyt ole.

Duunari ilman merkki kuteita

 

Lähdetään siitä, että jokainen euroopan maa, jolla on siirtomaa valtioita tai ne maat , jotka ovat öljyn asekauppojen tai muiden rikkauksien takia puuttuneet muiden maiden asioihin, hoitakoot pakolais ongelmat, koska ovat itse ne järjestäneet. YK;n pitäisi puuttua asiaan ja pistää hyödynsaajat vastuuseen koko saamansa edun edestä. Pakolaìsia myös U.S.A.;han ja Venäjälle ,- vain raukat, ahneet ja umpikierot pakenevat vastuutaan.

 

Jos on pakko soittaa bassoa täysillä on parempi,että menee tosi kauas häiritsemästä naapureita.

Haluaa nukkua

 

 

Jos tekee omakustannus levyn tai kirjan tai kirjoittelee facebook sivuille hölynpölyjä ja kuvittelee olevansa suuri tähti, on korvien välissä vikaa

Musikkeri E. Kauhanoja

 

 

Jo on törkeetä että näitä muslimeita meinataan majoittaa jo kirkkoihinkin! Kuinka voi olla pojasta polvi niin romahtanut, että tällaisia edes esittävät, oppineet ihmiset vielä. Ennen oli Suomessa miehet miehiä ja naiset naisia. Mihin on kadonnut suomalainen sisu?

Jo on aikoihin eletty!

 

 

Mikähä siinä on, että on pakko pitää elämäänsä kyllästynytttä tummaa myyjää. Onko työntekijöistä noin kova pula? epäkohtelias, asiaton ja tyly. Laittakaa se nyt edes maitotiskin taakse pois ihmisten ilmoilta kärttyilemästä.

 

 

Maailma se on kuin silkkiä vaan, sylillisen tahtoisin kerrallaan, had Lidl Lidl Lidl linnallei, huomisen huolta ei minulla ei!

Tervetuloa Lidl

 

 

Muslimin uskoisten Euroopan valloitus on alkanut, mikä ennusttiin jo kymmenvuotta sitten. n. Saas nähdä?

 

 

Juttelin erään kansa ja kysyin eikö hänen työnsä ole aika vaativaa? Hän myönsi ja kertoi. ”On kun sun on oltava luotettava ja täsmällinen ja niin montaa asiaa sun pitää tietää. Ihmettelin miksi sanot ”sun täytyy”, sillä en minä niitä hommia tee, vaan sinä. Moni tekeminen on myös äärimmäisen vaikeaa, mutta useasti se vaikeus alennetaan ainoastaan haasteelliseksi.

Taisto Levo

 

3.10.2015

 

Suuri kiitos ihanalle pyöräilijälle Alastarolla joka piristit hurjasti minun ja koirani päivää! Lelut ovat jo kovassa käytössä.

Riina ja Pyry

 

 

Onks pakko olla sosiaalinen jos ei haluu?

Erakkoluonne

 

 

Tervetuloa Suomeen turvapaikkaa saamaan. Kiitos, että olette pukeutuneet siisteihin vaatteisiin. Älkää ottako oppia meistä kopio crocskenkäisistä, tuhansien saunojen täyttämän maan likaisissa vaatteissa kulkevista suomalaisista. On onnellista, jos saamme edes hivenen omaan kaunaiseen, kateelliseen ja kypsään ajatteluun kykenemättömään kansaamme erilaista näkemystä ja kulttuuria. Olemme kiitollisia, että ajatte bussejamme, siivoatte hotelleitamme, pidätte yöihmiset ruuassa, puhutte vanhuksillemme ja edes haluaisitte tehdä työtä. Suomalaisuus ei ole mikään ihailtava ominaisuus, sen voi asenteista havaita ja siksi toivoa hyvien asioiden oppimista puolin ja toisin. Parasta yhdessäoloa toivoen.

 

 

Ihmeporukkaa tuolla liikenteessä. Mennään kuin päättömät kanat. Yksikin olisi tullut minun autoani päin, jos en olisi väistänyt. En ollut väistämisvelvollinen. Tämä pässi ei edes tiennyt tehneensä virhettä.

Ex-rahtari

 

 

Rikas pääsee rahallans, köyhä selkänahallans.

Paha nahatointa nylkee

 

 

Ilmoittaudun välittömästi resurssieni mukaan avustamaan pääkaupunkiseudun ym. susi faneille järjestettävissä teltta/patikointiretkissä. Paras idea aikoihin, mutta, sepä ei tullutkaan hallitukselta.

Kerrankin asiaa

 

 

Satakunnantielle nopeusrajoitus 30 kilometriä tunnissa ja korotettu suojatie Vapaudenkatu – Kurkijoensilta kohdalle, jossa Keskuskoululle kulkee lapsia suurin joukoin aamuin ja iltapäivisin. Vaaratilanteita on päivittäin. Lisåksi poliisi saisi valvoa nopeuksia ja ajotapoja.

 

 

Ne liikennevalot on valtion eikä kaupungin. Persaukinen kaupunki vaan rakensi ne vielä persaukisemmalle ely-keskukselle. Joko menis perille?

 

 

Koko ajan saa lehdestä lukea kun spr kerää pakolaisille vaatteita, se on hyvä , Mutta kelpaako niille vanhat vaatteet. ovat niin hienosti ja viimisen päälle puettuja kun tulevat suomeen. on uudet kännykät ja kaikki. ainakin kun kattelee niitä nuoria miehiä jotka tulevat.

 

 

Nyt jotain ohjeistusta Lidlin pihan ja Juvantien väistämisvelvollisuudesta. Ihmiset arpovat kuka väistää.

Suhari

 

 

Lakatkaa valittamasta niistä valoista. Niissä ei ole mitään vikaa. Jos ette osaa valoissa ajaa, menkää muuta kautta.

 

 

Turvapaikanhakijoiden tuet jäävät lähes täysin Suomeen paikallisille vuokranantajille sekä hyödykkeiden- ja palveluntarjoajille. Lisäksi EU suunnittelee maksavansa vastaanottajamaille 6 000 euroa jokaisesta turvapaikanhakijasta. Samaan aikaan kantasuomalaiset itse tekevät yliyönmatkoja pelkästään Viroon yli 2 miljoonaa kertaa vuodessa, ja näillä matkoilla Viroon vapaaehtoisesti jätetyt jopa puoli miljardia euroa eivät ainakaan Suomen taloutta hyödytä. Tähän päälle vielä miljoona muuta ulkomaanmatkaa, ulkomaalaisten tuotteiden ostaminen ja muut omavalintaiset rajojen yli heitetyt rahasummat pesevät turvapaikanhakijoista Suomen taloudelle aiheutuvat ”kulut” 6 000-0.

Talousihmettelijä

 

 

Nyt se alkaa taas, tule sinäkin!

 

 

Haluaisin tietää miten kuuluu sääntöjen mukaan kulkea pyörä/kävely teillä. Kuljen aina tien oikeaa puolta, mutta melkein aina joudun väistämään vastaantulijoita, tai muuten tulee törmäys. Varsinkin nuoret aikuiset kulkevat koko tien leveydellä, eivätkä väistä. Pitäisi ottaa muutkin ihmiset huomioon, niinkuin liikenteessä yleensäkin.

Pyöräiliä

 

 

Ei enää yhtään liikennevaloristeystä Loimaalle. Kokemus osoittaa, että nykyiset tekevät liikenteestä takkuisen. Ammattikoulun risteykseen pitäisi tehdä kiertoliittymä. Liikenneasioista päättävät virkamiehet ja luottamushenkilöt, teidän pitäisi tehdä tutustumismatka Ylöjärvelle. Siellä kiertoliittymiä on paljon ja  liikenne sujuu. Käsittääkseni liikenneympyrä on myös edullisempi vaihtoehto liikennevaloihin verrattuna sekä tehdä että ylläpitää.

 

6.10.2015

 

Oli hienoa huomata, että Vanhan Alastarontien varrelta on pusikot leikattu. Kiitos!

EH 8C HYK

 

 

Suharille tiedoksi että ainakin mulle on autokoulussa opetettu, että pihalta (Lidl) tuleva väistää kaikkia (myös Juvantieltä) tulevia).

Hyvin koulutettu

 

 

Nyt kun Hirvikosken yhtenäiskoulukin sai oman lähiliikuntapaikan, kaupunki voisi panostaa seuraavaksi Puistokadun koulun pihaan. Oppilaat räpläävät välitunnit kännyköitään ellei muuta tekemistä ole tarjolla.

 

 

Hyvät naapurit ja ystävät ovat kullan arvoisia. He auttavat tällaista krompsokonttia joka ei itse pääse metsään marjaan. Toivat puolukoitakin monta ämpärillistä. Kiitos vielä kerran.

 

 

Valkoinen nälkäinen kissa pyörii Lönnrotinkadun alueella ja kerjää ruokaa ja lämpöä. Omistaja on laiminlyönyt sen täysin! Mihin kissaparan voi toimittaa?

 

 

Kehitys ei ole vielä ennättänyt tuoda ympyrää Loimaalle, saati että sellaisen vois laittaa risteykseen liikenteen sujuvuutta edistämään Hiihhiii.

 

 

Ne jotka ajavat kuin omistaisivat koko tien, eivät omista edes autoa jota ajavat.

 

 

Suhari kaipaa ohjeistusta lidlin ja juvantien väistämisvelvollisuudesta, mitenkä olisi autokoulu? ei kyllä loimaan autokouluissa ilmeisestikään opeteta risteysajoa, kun se on aina vaan ongelma loimaalla.

 

 

Joskus tekis vaan mieli kysyä, kunnan- ja valtion edustajilta, että otatteko kaikki rahat ja edut ihan hyvällä omatunnolla vastaan? Kaikki on tehty kuntalaisten tai suomalaisten eduksi, ajattelematta yhtään omia etuja. – hyvä on kiitos.

 

 

Uusi kaatopaikka? Nyt vähän äkkiä ne hernekeittopurkit ja muovituoli pois Eteläisen pururadan varrelta! Ilmaisia metallinkeräyspisteitä on eri puolilla kaupunkia. Muovituolin voit viedä jäteasemalle isomman kuorman yhteydessä ellei se mahdu omaan sekajäteastiaasi.

Harmittaa

 

 

Ei kauhee hätä voi olla, jos ohrapuuro ei maistu. Päättäjät, halusitte työntekijöitä ulkomailta. Hyvin on rekrytointi onnistunu. Mitä töitä te mahdatte kaikille heille tarjota? Eläkepommia ei ilmeisesti enää ole, kun veronmaksajia tulee ovista ja ikkunoista. Olkaa sanojenne mittaisia ja näyttäkää, miten tää ulkomaalais politiikka poistaa Suomen ongelmat.- Häpeän. Mistä noita poliitikkoja oikein tulee? Kaikki pettureita.

 

 

Alastarolla häiritsevää basson mölyä soittava kyläläinen olisitko ystävällinen ja ajattelisit muitakin. Omakotitalo alueella toimii myös järjestys säännöt.

Jumputukseen kyllästyneet

 

 

Kysyn Reino Komoselta (LL 3.10.), joko teloituskomppaniat on toiminnassa? Me pakanat emme ole ollenkaan huononpia ihmisiä meille usko on asia jonka itse määrittelemme mihin uskomme! Eli sitä ei muut valitse mihin uskomme! Vaikka olenkin pakana en tuomitse ketään muuta tapettavaksi uskonsa vuoksi.

Oletko itse Jumala?

 

8.10.2015

 

Iso kiitos teille Alastaron hoito-osaston henkilökunta hyvästä ja osaavasta hoidostanne viettäessäni puoli vuotta kanssanne. Olisin halunnut jatkaa oloani, mutta päättäjille se ei käynytkään. Ovat saaneet päähänsä muuttaa tämän hienon laitoksen toimintaa. Toivon teille hyvää syksyä ja jaksamista. Lämpimin terveisin,

Hely Nurminen

 

 

Loimaa etsii pakolaisille sijoitus paikkaa. eiks matulakin ole tyhjänä ja kai sinnekkin muutama mahtuisi.

 

 

toimita löytöeläinkotiin!

 

 

Nyt löytyi malli Suomen nousuun! Turun sanomat 4.10 Idea työväenopistolle naapurista ja vapaaehtoiset töihin. nm. talkoot kunniaan

 

 

LL 6.10 nimim. oletko itse Jumala, kylla ihminen loppumetreille tullesaan viimestaan tajuaa etta on kyse uskosta vapahtajaan ja sitakautta armosta, usko tulee taas sanan kuulemisesta, on paikallaan hakeutta sanan aareen koska se johtaa iankaikkiseen elamaan joka raamatussa luvataan.

Uskossa elama

 

 

Ne liikenneympyrät on hyvä ratkaisu paikassa mihin ne sopii. Kartanonmäen ja ammattikoulun risteykset eivät ole tarpeeksi tilavia että niihin voisi ympyrää rakentaa. Alikulkutunnelit tekevät hirveästi lisäkuluja jos niitä lähdetään siirtämään. Ja mihin muka loimaalaisella on kiire? Kahville vai? Kertokaa toki jos olen väärässä.

 

10.10.2015

 

Tere, voihan kuperkeikkaakin tehdä tai päällänsäkin seistä pihalla heheh jos vain haluaa! Ihmettelijä ihmetelköön suuren maan muita asioita.

Ooks kyttäri

 

 

Mikä enää avuksi, kun edes lukolliset postilaatikot auta ”postivarasta” saamasta tai turmelemasta posteja?

Mellilä, Isoperä

 

 

Kun luki juttua Loimaan sairaalasta (LL 6.10.15) ei voinut muuta kuin ihmetellä. Virkamiehet neuvottelevat niin monimutkaista sopimusta, ettei kukaan sitä ymmärrä. Säästöt hyvin kyseenalaisia. Miksi näin byrokraattista, henkilökuntaan luodaan epävarmuutta. Eikö sairaalan pitäisi olla ihmisiä varten, tuntuu että tämä asia on virkamiehiltä täysin unohtunut.

 

 

Te taitavat rallikuskit jotka ajatte Virttaalla, Palonraitilla autoillanne, mopoillanne & mönkkäreillänne ”hieman” ylinopeutta, voisitte miettiä että joltain pihalta saattaa tulla lapsi eteenne! Mahtaako jarru löytyä ajoissa.. 🙁 Toki lapsiamme ohjeistamme miten liikenteessä kuljetaan mutta piha-aitaamme lomamme aikana ilmestyneet ”klommot” ovat oiva esimerkki siitä että joskus saattaa ”mopo karata käsistä” taitavaltakin kuskilta.

 

13.10.2015

 

Alastaron Teboililla loistavaa palvelua viime lauantaina!

 

 

Prismaan menevien liikenne ei jarruttaisi ohi meneviä, jos ja kun Kalevalankatu muutetaan kävelykaduksi ja tienpää risteyksessä ohimenevien käyttöön.

Joustavuutta kehiin

 

 

Täs olis vinkki Sipilälle vielä suuremmasta laupeudesta. Jos vaimo ehdotti kodin luovuttamisesta, niin Juha vois yllättää vaimon ja kertoa, että adoptoidaan kaikki pakolaiset.

ei olis laupeudella määrää

 

 

Ei maar työväenopistossa tarvita suunnittelijoita, kun vapaaehtoset työntekijät saa ideat naapuri opistoista.

säästöö kaupungille

 

 

kyttäri, tule päänvaivas suoraan sanomaan kasvotusten tai tuo nro? Uskallatko, olet ehkä tiedossammekin? Elämäs tylsää?

Heh

 

 

Suomalainen mies tuskin pakoon pötkisi eikä läheisiään jättäisi, kuten hyväkuntoiset nuoret miehet Syyriaan. Ajatteluuni ei mahdu kulttuuri missä naiset, lapset ja muut vähäosaiset jätetään väkivallan silmään, itse sitä paeten. Tänne tulee eniten nuoria miehiä myös Irakista ja Somaliasta ja monikin heistä paremman elintason perään. Suomelle tämä hillitön maahanmuutto lisää sosiaalituen varassa elätettävien määrää ja suomella ei ole varaa tähän ilman lisälainaa. Näin myös avaamme ovemme moninaisille väkivallan teoille.

Taisto Levo

 

 

kun kerrostalossa alkaa hiljaisuus järjestyssääntöjen mukaan klo 22. niin minkä takia täytyy pestä pyykkiä vielä klo 22.30 aikaan.. se kyllä kuuluu kun sitä pestään ylä- tai alapuolella. ja kun itse ollaan koko päivä kotona niin eikö sen pyykin vois pestä päivällä eikä olla häirikkönä yöllä ja häiritä toisten yöunta. jos haluaa öisin pyykätä ja soittaa musiikkia niin silloin oikea paikka asua on omakotitalo missä voi tehdä mitä haluaa

kaikille kuuluu yörauha

 

 

Kiitos hengen- ja ruumiinravinnosta Metsämaan sadonkorjuun kiitosjuhlassa.

Tykkäsin

 

 

Koirien ulkoiluttajat. Olette varmaan huomanneet, että kerrostalon autokatoksen kulmaan on ilmestynyt koirien kieltomerkki. Sitä ei kannata ottaa vakavasti. Sen on laittanut vain kissojen ja koirien vihaaja.

Kissafani

 

 

Kiitos teille Ihanaiset, kanssanne oli lystiä juhlia ”viiskymppisiä” muistot ovat kultaa.

Marjatta

 

15.10.2015

 

Lämpimät kiitokset Loimaan pääkirjastolle loistavasta palvelusta ammattinsa osaavia.

Raija Veini

 

 

Miksi Loimaan kaupungissa ei ole nimettyä koulutettua haavahoitajaa, jonka luo voi mennä ja joka käy myös kotona?

Haavaan kyllästynyt mummeli

 

 

Onko fiksua olla puolialastomana tähän aikaan vuodesta?

Ihmettelijä

 

 

Kiitoksen paikka: siistiä, siistiä ajellessa maanteitä maakunnassa. Ojanvarret puhtaiksi ajeltu, ilo silmälle.

 

 

Pullin Matti ei muistanut mainita jutussaan (LL 8.10.) kahta suurta taloa Käsityöläiskadulla eli Nurmisen taloa sekä niin sanottua Pohjan taloa, jossa asuivat muun muassa Hurmeet ja Kautit.

Anna-Liisa Fager (o.s. Nurminen)

 

 

Käyttäkää niitä vilkkuja tollot! Taas oli kaupungilla tilanne, että jouduin odottamaan toista autoilijaa, joka ei osannut laittaa suuntavilkkua päälle. Mikä siinä on niin vaikeaa?

 

 

hölösuu ottaa aikamoisen riskin jos kuulolla juoruämmiä

 

 

On fiksuja koira ja kissa faneja sekä vähemmän fiksuja. Fiksut ymmärtää ilman kylttejä, mutta ne, joilla äly ei riitä kuin omaan napaan asti ei voi enempää vaatia. Maantietä ja metsää piisaa, ei tarvitse kulkea kenenkään pihojen poikki. Laiskuutta kun ei viitsitä koiria ulkoiluttaa ja kissafanien kissat juoksee kuin köyhän talon porsaat.

Ihmettelen

 

 

Suurkiitokset Hannu-serkulle sukutapaamisemme toteutuksesta ja moniulotteisen kokoontumispäivämme organisoinnista ja johtamisesta.

Sukupolvet ennen meitä

 

17.10.2015

 

Suomen nykyhallitus tuntuu suosivan vain harmaata taloutta ja kaikenlaista talousrikollisuutta. Suomesta on tulossa kovaa vauhtia Euroopan harmaan talouden ja talousrikollisten paratiisi.

Talousrikollisuus kuriin

 

 

Taisto Levo: 1900-luvun alussa suomalaisia miehiä lähti sankoin joukoin Amerikkaan jättäen naiset ja lapset selviytymään kuka mitenkin. Osa pakoili Venäjän armeijaa, mutta kaikki tavoittelivat parempaa elintasoa. Myöhemmin sitä haettiin Ruotsista. Henkensä kaupalla ei tarvinnut kenenkään lähteä.

 

 

Tieturvallisuutta vois hyvin parantaa Penninkulmalla ja Joenperäntiellä karsimalla ojista pajut pois. Etenkin nyt kun ne peurat ja hirvet ovat aktiivisesti liikkeellä.

Tienkäyttäjä

 

 

Niin, kertokaapas nyt loimaalaiset, taikka Loimaalla autoilevat, vaikka ihan omin sanoin, miten se vilkun käyttö on niin vaikeata.

Kommenttia ootellaan

 

 

Mikä loimaalaisille on niin vaikeeta liikennesäännöissä? Lidl liittymä on niin selvä kuin se tässä maassa on mahdollista. Kolmio siihenkin, niin sit se vasta sekaisin onkin. Loimaalla kun on se käsitys, et aina kolmion takaa tulija olisi muka kadulla kulkija

Ei tarvi kolmiota!

 

 

Vilkun käyttö opetetaan jo autokoulussa, käytetään sitä, ihan oman ja kanssamatkaajien turvallisuuden vuoksi! Ja jos joku sitä ei syystä tai toisesta käytä, ei heti polteta päreitä vaan odotellaan, mihin meillä hoppu on, valmiissa maailmassa! Ärtynyt kuskikin on riski liikenteessä!

Vilkutellaan kun ajellaan!

 

 

Viljanpoltolla saa savustettua koko kulmakunnan tiistaiaamuna nokkakolari lähempänä kuin oma nokka!

Astmaatikko

 

 

Sinä, joka soittelet huvinvuoksi hälytyskeskukseen, eikö ole tullut mieleen katsoa peiliin, onko ketään kotona… maalaisjärki käteen, Kiitos ja ajattele ensin ennenkuin teet mitään vastaavaa!

Kyllästynyt kiusantekoon!

 

20.10.2015

 

Ei loimaalle tarvita lisää yksisuuntaisia katuja kyllä liikenne vähenee kun kaupat muuttaa pois keskustasta.

juha

 

 

Vain L:lla ja Hölmöläisten asunto-oy:ssä pesutuparemontti voi ja saa kestää osapuilleen vuoden ajan. Mitä järkeä? Kustannukset?

Rahat kankkulan kaivoon

 

 

Onko Loimaan kaupunki tekemässä keskuspuistosta uuden kaatopaikan? Roskikset ovat olleet täynnä ja tyhjäämättä lähes kaksi kuukautta! Roskisten ympäristö kamalan näköistä koko kesän… Loimaan kaupunki on tyhjännyt roskat pois laiskanperkaisesti – siisteys ei tunnu liikuttavan viranomaisia.

Parannusta siistimiseen

 

 

Kuuluuko kaikki kaikille, pikkukylien ajanviete harraste. Keksikää uusi harraste.

 

 

Ei kerrostalon asukkailla ole omaa pihaa. Ei mitään muuta omaa, kun se lokero missä makaatte. Jos sekään.¨

 

22.10.2015

 

Minäkin olin ennen vilkunviilaaja mutta kun ikää karttuu ja mieltä raastaa huoli omaisesta niin siinä helposti vilkut ja pilkut unohtuvat.

Muistisairaan lähihoitaja

 

 

Presidenttimme sanoi tv uutisissa että Suomi kannattaa Turkin EU jäsenyyttä. Olikohan Sauli tosissaan vai päästikö vitsin? Niin tai näin, mutta eikö olisi umpihulluutta ottaa väkimäärältään yli 80 miljoonainen muslimimaa EU jäseneksi? Suomi maksaa jo nyt vuosittain EU: le yli 800 miljoonaa euroa muille maille jaettavaksi. Turkin EU jäsenyys nostaisi meidän maksu osuutemme pilviin. Suomi putoaisi pysyvästi polvilleen, alku notkauksen kun antoi jo se EU: n rahaliittoon meno.

Taisto Levo

 

 

Neiti Niemelä, kirjoitit tärkeästä asiasta (LL 17.10.). Tiet ovat paikoittain pahasti pusikoituneet. Varsinkin risteyksissä ja mutkissa pitäisi raivata ojanviertä laajemmin. Sitkeästi vaan postia Ely-keskukseen ongelmapaikoista!

Samalla asialla

 

 

Kyllä kerrostalon asukkaallakin voi olla oma hyvin hoidettu piha. Oma tontti.

 

 

Kun mikään ei riitä iso palkka ym.

 

 

Mikä hölmö ajatus yksisuuntaiset kadut tällaiseen pikkukaupunkiin. Miten kaupunkilla voi olla varaa turhan konsultin palkkaamiseen, kun ei ole varaa pitää kunnossa pyöräteitä eikä tehdä suojatie maalauksia. Pyöräteiden reunakivet pomppii irrallaan ja katujen nimitolpat vinossa ja näyttävät väärään suuntaan. Kenen tälläinenkin konsulentti idea on ollut, veronmaksajilla on oikeus tietää. Kysyy veronmaksaja.

 

 

Kutsutaksista. Vanhuksilla ei ole internetiä. Loimaan kaupungin pitäisi ilmoittaa kutsutaksin puhelinnumero jotain muutakin kautta kuin netissä.

Mummu Alastarolta

 

24.10.2015

 

Kun Eduskuntatalo aikanaan remontin jälkeen avaa ovensa, ehdotan uudistetun talon nimeksi Valehtelijoiden Klubi – epäilen, että nimessä on totuutta aika pitkälle.

 

Kyllä kerrostalon asukkailla voi olla oma piha jossin muualla. Kerrostalon pihan omistaa taloyhtiö.

 

 

Mikäli näen edessäni kärkikolmion ajan sen mukaan mitä autokoulussa on opetettu eli oletan olevani täysin samanarvoinen kuin vastapäistä tietä kolmion takaa tuleva. Enhän voi tietää josko kaupan pihalle on jostain syystä rakennettu tie tms jonka takia ajo-oikeus on kyltillä muutettu. Korvaako vahingon kauppias joka on kyltin asentanut vai kaupunki jonka virkamies on sallinut lakiin perustumattoman kyltin?

Elina Mattila, Kauhanoja

 

 

Voisitko lopettaa nurkissamme hiippailun koirasi kanssa! Jokamiehenoikeus ei yllä toisten pihapiiriin. En minäkään hiippaile nurkissasi!

JM

 

 

Hei sinä traktorikuski torstaina klo 16.30 Alastaron risteyksessä. Et sit jaksanut odottaa 4 sekuntia. Pakko oli ryykiä eteen. Onneksi jarrut toimii.

Ttke

 

 

Älkää nyt vaan yhtään kauppaa enää Loimaalle avatko! Muuten Loimaan Lehteen ei mahdu muita uutisia, kuin liikennekoulua. Ei ne loimaalaiset kuitenkaan mitään opi.

ulkopaikkakuntalainen

 

 

Mikä poliiseja oikein vaivaa, kun pitää puskurissa roikkua? Eikö turvallisuusväli kuulu poliisille lainkaan?

Sumussa autoileva

 

 

Hyvät kerrostalon asukkaat: kun suljette oven, niin voisitteko edes yrittää tehdä sen hiljaa. Sama koskee kyllä muitakin ovia. Minkä takia ne pitää aina läimäyttää kiinni niin paljon kuin rahkeista lähtee? Ihme mölyämistä muutenkin joka paikassa nykyään.

Maltillisemmin pliis

 

 

Muistattehan, että nimimerkillä kirjoittamisessakin on sääntöjä – myös täällä Kopeissa. Kritiikkiä asioihin saa esittää, mutta etenkään nimimerkin takaa ei ole soveliasta piikitellä tai ojentaa tunnistettavissa olevaa yksittäistä henkilöä. Mielipiteen ilmaisussakin on vastuunsa. Siksi viestejä lyhennetään ja ”siistitään”. Prepaid-liittymistä tai salaisista numeroista lähetettyjä viestejä emme julkaise kuin poikkeustapauksissa, ja jos niissä on mukana lähettäjän nimi.

Kopit ovat sitä varten, että kaikki lukijamme voivat ilmaista mielipiteitään helposti ja kätevästi tekstiviestillä. Jos tätä mahdollisuutta yritetään käyttää väärin, joudumme tiukentamaan seulaa.

Kati Uusitalo, päätoimittaja

 

27.10.2015

 

Kiitos sami salmelle taksikyydista sairaalaan turkuun. Oli todella hyvä palvelu hän saattoi käsipuolesta perille asti. Tuli mieleni niin hyväksi. Tämä korvasi kesäisen kelataksin mullivaunukyydin, joka niin mieleni pahoitti. Kiitoksin,

sliisa

 

 

Mikä yllätys! Kiitos viidelle komealle laulajalle 22.10. aivan upeasta onnittelulaulusta, sydän sykkyrällä kuuntelin hienoa esitystä. Leijailin koko iltapäivän ”Karjalan kunnailla”, myös Ritvalle kiitos.

Eevi

 

 

Sydänlämpöiset kiitokset Riuttaskorven perheelle, mahtavasta sunnuntain konsertista. Kyllä oli ilo kuunnella, silmä kostui, sydän täynnä kiitosta. Taivaan isä teitä kaikkia siunatkoon.

Voimaa kirkon penkistä

 

 

Kaunis syksyinen lauantai 24.10. ja yllätys kahvitarjoilu Tokmann tavaratalossa Loimaalla. Kahvi, mehu ja pieni leivos oli tarjolla, lapsiakaan unohtamatta. He eivät juhlineet synttäreitä, vaan halusivat tarjota asiakkailleen yllätyksen. Surullista oli huomata, että käytettyjä mukeja löytyi myymälän hyllyiltä. Jaksettiin juoda, mutta olikin tuskastuttavan vaikea viedä muki roskakoriin. On todellakin vääränlaista käytöstä myymälää ja sen henkilökuntaa kohtaan!

Raili Koponen

 

 

Rakkaat ihmiset! Hieraisin silmiäni, kun huomasin LL 24.10. koppien saldon olevan kokonaista kahdeksan negatiivista koppia, eikä yhtään positiivista! Voitaisiinko edistää asioita vähän myönteisemmällä asenteella? Minä aloitan: oli mukavaa lukea, että Alastarolta löytyy tiloja turvapaikanhakijoille.

 

 

Lidlin pihassa on nyt kolmio, joten Juvantieltä vasemmalle kääntyvät ovat väistämisvelvollisia, jos liikennesääntöjen mukaan mennään.

 

 

Ovipumppu sen oven kiinni vetää.

 

 

Määrätyissä tilanteissa on paras kieltäytyä jyrkästi ja lähteä kotio. Tieteysti tilanne vaatii rohkeutta

 

 

Suomen ulkoministeriö heräsi ja tajusi lopultakin todellisuuden. Ilmoittaen Turkin ja Irakin Facebook sivuilla että suomeen pakolaiseksi lähtevän on turha tuhlata 10 000 euroa, kun palautus on lähes varma, tosin liian myöhään. Pitkällä aikavälin on turha puhua pakolais avun menoista kymmenistä miljoonista, se kun nousee miljardeihin. Osa saa työtä, mutta tuhannet muut ylläpidämme sosiaalituella + toimeentulo tuella ja muilla loppuikänsä. Hyvä heille, mutta samalla tämä kurjistaa oman maan köyhien elämää entisestään.

Taisto Levo

 

29.10.2015

 

Kiitos Loimaan terveyskeskukselle nopeasta hoitoon pääsystä ja hyvästä hoidosta.

Jyrki Veini

 

 

Ovipumppu? Asut ilmeisesti aika hienossa talossa, jos sulla on kämpän ovessa pumppu.

 

 

Nimitäydennys Veikko Hulkon kuvaan (LL 24.10.): Vasemmalta Hannes Perho, Yrjö Tanhuanpää, Vilho Häyry, Uuno Tuomi, Kustaa Häyry, Voitto Kunnas, Antti Häyry, Uuno Järvinen ja Aatto Knuuttila. Keskellä juuri voitettu sarvipokaali.

Matti Rasilainen

 

 

Aikooko kaupunki häätää loputkin vielä keskustassa asioivat marketteihin yksisuuntaisilla ja kavelykaduilla? Tulossa on liikenteellinen ja taloudellinen katastrofi.

Missä autoja siellä rahaa

 

 

Hienoa. Tieturvallisuutta on parannettu Penninkulmaa myöden. Tienkäyttäjä kiittää.

 

 

Menkääpäs Eviran hienohelmat vaikka viikoksi teurastajiksi. Olisi kiva nähdä miten te ilman sähköpiiskaa saisitte eläimet tulemaan kongia pitkin tapettavaksi.

Kolme kuukautta teurastajan hommissa ollut

 

 

Perjantaina ja sunnuntaina olis Biisoneilla matsit fanit hallille ja meteliä mökkiin.

Koris fani

 

5.11.2015

 

Loimaan aluesairaalan kirurgiosasto 4:n henkilökunnalle ja lääkärille kiitokset mieheni hyvästä hoidosta.

Vaimo ja lapset

 

 

Virastot ja pankit edellyttävät, että kaikilla kansalaisilla on nettiyhteys. Näin ei kuitenkaan aina ole. Ei kaikilla pitkään työttömänä olleilla ole varaa tietokoneeseen tai älypuhelimeen. Sama koskee vanhuksia, sairaita ja syrjäytyneitä. Toimeentuloa haettaessa tietsikat ja kännykät eivät kuulu toimeentulon piiriin. Ne katsotaan ylellisyysvälineiksi ja harkinnan varaiseksi. Joissakin kunnissa voi saada tapauskohtaisesti, toisissa taas ei. Toisaalta kiintiöpakolaiset ja kotoutettavat saavat kännykät ja tietokoneet. Miksi suomalaisia vähäosaisia kohdellaan huonommin kuin pakolaisia?

Tasa-arvo kuuluu vähäosaisille

 

 

Sumuvaloista: Suomen laki hyväksyy niiden käytön vain sumussa, rankkasateessa tai lumisateessa! Miksette tontut usko enää mitään? Ja miksei poliisi sakota niiden turhasta käytöstä?

Häikäistynyt

 

7.11.2015

 

Kiitos hiljaiselle puurtajalle Maijaliisa Dieckmannille. Olet tehnyt hienon uran kirjoittamalla jännittävällä ja mukaansatempaavalla tavalla Suomen historiaa tutuksi lapsille ja nuorille. Piilopirtin tytöt, Pakene luostariin, Aurajoen tyttö, Pikkupiika Elina ja monet muut oman nuoruuteni suosikit sekä lukuisat myöhemmin ilmestyneet teokset olen lukenut jo oman jälkikasvunkin kanssa useampaan kertaan. Suosittelen lämpimästi kaikille.

Helinä Sosi

 

 

Kiitos Bisons liputtajille, teitte pikkuneidistä Sammonkadulla todella onnellisen.

-marjo-

 

 

Niin kauan kuin taakse päin muistan, ihmiset ovat jahkailleet asialla, ”mikä on elämän tarkoitus”. Ihminen pitää itseään niin erinomaisena tekeleenä maailmassa, että sen elämällä muka olisi joku tarkoitus? Elämän tarkoitushan on niin ihmisellä kuin muillakin eläimillä yksi ja sama. Eli rodun jatkuvuuden takaaminen pallollamme, ettei se elämän tarkoitus sen kummempaa pohdintaa kaipaa.

Taisto Levo

 

 

Kepu rupee jo kouluttamaan imaameja moskeijoihin!

terve vaan ja hyvästi kristinusko

 

 

Muuttomies! Vieläkin kaipaan kansiolaatikkoa joka unohtui sinulle, niillä oli minulle suuri tunnearvo. Ota yhteyttä, tiedät kyllä keneen. Haluaisin vaikka osan takaisin!

Hla/Hki

 

10.11.2015

 

Pistäkää hyvät viranomaiset se isis-lauma mahollisimman nopeesti paluumatkalle mistä tulivatkin!

 

 

Kyllä Lidl on hyvä kauppa kun ei tartte kortteja ei lippuja eikä lappuja. Tuotteet ovat edullisempia kuin missään muussa Loimaan seudun kaupoissa.

Enon tyttö

 

 

ei rahan tekeminen järkeä vaadi

 

 

On se hienoa, ettei tarvitse lähteä kauempaa hakemaan teatterielämyksiä. Loimaan Teatterille iso kiitos mahtavasta esityksestä!

Nauru pidentää ikää

 

 

Eläkeläisille ja vammaisille ilmainen terveyden-ja hammashuolto. Loimaan monimiljonäärit voisi ne kustantaa kun ovat saaneet loimaalaisilta työn tekijöiltä ilmaiseksi miljoonansa.

Ilman työläisiä ei ole miljoona rehvastelijoita

 

 

Miksi kaikki henkilökunnasta ei pidä autojansa työpäivää henkilökunnan parkkipaikalla sairaalassa?

 

12.11.2015

 

Kadonnut Vesihovissa torstaina 5.11. musta-valkoiset Aqua Sphere uimalasit. Olisiko mennyt vahingossa pukuhuoneessa vieressä olleiden poikien kassiin? Pyydetään palauttamaan uimahallille.

Uimalasiton sukeltaja

 

 

Lämmin kiitos Loimaan aluesairaalan ihanalle lääkärille ja sairaanhoitajille erittäin hyvästä ja lapsirakkaasta hoidosta lauantaina 7.11., kun mummi kävi 2-vuotiaan Emilin kanssa ensiavussa.

Hannele Temonen

 

 

Miten kummassa joku kehtaa varastaa kynttilälyhdyt hautausmaalta. Mikään ei saa nykyään olla. Pitääkö asentaa valvontakamerat.

Turhautunut

 

 

Vännilän välitie kuin miinakenttä korkea aika lanata tie!

Iskarit kovilla

 

 

Olisikohan liikennevalot mahdollista laittaa yöksi pois päältä? Outoa, ettei Pikatien suuntaan ole vihreä oletuksena, vaan Lamminkadun. Joka yö siinä odotellaan eikä kettään missään. Vai voiko päin punasii ajaa, jos kukaan ei näe? 😉

 

 

Jotenki mä epäilen, et täst’ sotest’ tulee tavalliselle ihmiselle katastrofi ja rikkaille ja Sipilän vituloinnin myötä, sijoittaminen yksityisiin palveluihin tuottaa voittoa. Köyhillä ei ole varaa terveyspalveluihin, joten, TIDAA! (taika isku) eläkepommi on poissa. – ei sen kummempaa.

 

14.11.2015

 

Päiväpostia ei ole jaettu osalle Suopellon asukkaista maanantain jälkeen. Miksi aina samat kadut laittoman työtaistelun kohteena?

Odottavan aika on pitkä

 

 

Huomenta työntekijäni, yön pitkinä tunteina mietin, tuletko aamulla töihin, vai alkaako jokaviikkoinen kolmen päivän sairaslomasi. Jos näin käy, se tietää pk-yrittäjälle pitkiä työpäiviä, poissa kotoa, perheen luota, tekemässä sinunkin työpäiväsi ja sairaslomapalkkasi maksamista omasta pussistani. Hyvää huomenta ja parempaa ensi viiikkoa!

kiitos ilman allekirjoitusta

 

 

Vinkki lainvalvojille: Puistokadun koulun yläpiha on joka ilta täynnä autoja, vaikka liikennemerkin mukaan ajo moottoriajoneuvoilla sinne on kielletty ja kyseessä on pelastustie. Toinen kummallisuus on Puistokadun Siwa, jonka edessä eli jalkakäytävällä on aina silloin tällöin jonkun patalaiskan kaupassakävijän auto.

antti autoilija

 

 

30e petos ylitti Loimaan Lehden uutiskynnyksen. Poikani osti samalla tavalla netin välityksellä 900e maksaneen haitarin kesällä jota ei ollut olemassakaan eikä tätä julkaistu missään lehdessä. Syyllinen saatiin tietoon mutta tuskin rahoja tullaan koskaan saamaan takaisin. Varoitus! Postiennakossakin piilee vaara, paketissa voi olla vaikka kiviä, joten paketti tulisi avata ennen rahan vaihtoa jos mahdollista.

Mika Jokinen, Kiukainen

 

 

Hieno kirjoitus Pasi Salo, kyläkoulut tärkeitä sivukylille.Tämän, kun kaupungin päättäjät vielä ymmärtäisivät!

Ei jättikouluja

 

 

Hetkinen nyt. Eivät evakot tulleet rajan takaa (LL 12.11.) vaan Suomeen kuuluneelta, tosin rajaa lähellä olevalta alueelta sotaa pakoon.

Evakon poika

 

 

Suurkiitos Citikkahuollolle että matka Saarijärvelle toteutui! Ylitöiks meni.

 

 

Keskivikkoaamuna soitin aikaa hammashoitaja/hammaslääkärille, sain soiton takaisin n.klo 10.15 Haluan kiittää saamastani erittäin ystävällisestä ja potilaslähtöisestä palvelusta! Voimia teille koko hammashoidon väki aina laitoshuoltoa myöden! kiitos

 

 

Lisää kassoja prismaan, kiitos. Nyt joutuu pakkaamaan ostokset ilmassa hihnojen ollessa ennestään täynnä.

Martta

 

17.11.2015

 

Lastentalon väki kiittää Biisoni-vierailusta Villeä, Erkkaa, Anssia ja Jesseä! Kiitos pallolahjoituksesta kuin myös kannustuksista, joita riitti jokaiselle lapselle!

 

 

Rento ja mukaansa tempaava svengaava lokakuinen jumalanpalvelus ypäjällä kiitos.

 

 

Käsityömessumatka Tampereelle Viitalan bussilla oli loistava. Erityisesti kuljettaja Äikään reittivalinta antoi meille paljon lisäaikaa messuille!

T ja M

 

 

Taitaa pk-yrittäjä olla timantinhioja, kun ei meinaa löytää terveempää kisälliä… 😉

Ville-Jussi

 

 

Hyvät kouluikästen lasten vanhemmat, opettakaa lapsillenne edes sen verran käytöstapoja ettei roskia heitellä ympäristöön. Isojen kauppojen läheisyydessa paperipusseja ja muuta roskaa aivan valtavasti. Ja koululaiset, jättäkää ne aurausköpit paikoilleen, ne ihan kuuluu olla siinä. Miksi on niin vaikea ymmärtää päivänselviä asioita.

 

 

Politikointi ym päsmäröinti aiheutti aikanaan 70-80 luvulla asianharrastajien läheisile pahaa oloa ym vaikeutta.

 

 

Kiitos Posti. Jätitte sitten Vesikosken alueen perjantaina jakamatta!

Markku Laakso

 

 

Alastaron pyöräteillä monet kumit jo puhjenneet terävien sepelien takia. Tulkaa harjaamaan sannat asvaltilta pois.

Vihainen

 

 

Onnea 110v Kurkijoen Marttayhdistys! Mukavassa lehtijutussa jäi vaivaamaan lause: ”Rajan takaa evakkojen mukana siirtynyt…” Onkohan vielä tarpeen muistuttaa, että evakot eivät tulleet rajan takaa, vaan Suomen Karjala -nimisestä maakunnasta mm. tänne Varsinais-Suomen maakuntaan. Raja vedettiin vasta myöhemmin vaikean rauhanteon jälkeen.

hj

 

 

Täysin samaa mieltä evakon pojan kanssa. Nykyajan elintasopakolaisia ei voi verrata evakkoihin. He olivat oman maan kansalaisia, enimmäkseen naisia, lapsia ja vanhuksia, jotka joutuivat jättämään kotinsa vihollismaan vallattua Karjalan. Kynnellekykenevät miehet olivat rintamalla. Tuskin Suomen kansalaissodan aikaan oli joukkovaelluksia naapurimaihin. Ainakaan turvallisiin sellaisiin.

 

 

Tunnen syvää huolta ja myötätuntoa alastarolaisia kohtaan mahdollisen tulevan pakolaiskeskuksen johdosta. Voi vaikka sivistystaso nousta.

Huolestunut

 

 

Saako Kameroiden kisoissa fotoshopata?

 

 

Aamulla n. klo 8 välillä Puistokadun koulu – st1 17 valotonta pyöräilijää.

autoilija

 

 

Miksei myös hurrikaani faneineen voi olla positiinen jos ryhmittymä voi osallistua kisaan. Hurrikaani faneineen piti sellaista meteliä että puistokadun asukkaat kuulivat sen sisälle asti.

Istuja

 

 

Loimaan seudun positiivisin -kisan ehdokkaiden haku julkistettiin Loimaan Lehdessä 22.10. Jutussa kerrottiin, että ehdokkaaksi kelpaa kuka tahansa myönteisesti elämään suhtautuva saviseutulainen henkilö, yritys tai yhteisö. Bisonsia ehdotettiin kisaan, mutta Hurrikaania ei.

LL:n toimitus

 

19.11.2015

 

Olen pahoillani aiheuttamastani vaaratilanteesta 16.11. noin klo. 16.30. Käännyin Juvantieltä kolmion takaa suoraan auton eteen. En yksinkertaisesti huomannut tätä toista autoa. Onneksi toinen autoilija oli valppaana ja vahingolta vältyttiin.

 

 

Jos nimimerkki ”Huolestunut” LL 17.11. ymmärtää pysyä poissa Alastarolta, ei silloin ole huolta sivistystasostamme!

Kari Kaulo, Korvenhovin wanhaisäntä

 

 

Harmaa Passat, olit ajaa kylkeeni cittarin pihalta tullessasi, huomasitko edes liikennemerkkiä?

mn

 

 

Täysin älytön suunnitelma muuttaa torin ympäristö turvallisemmaksi ohjaamalla liikennettä mm. Kalevalankadulle, missä liikkuu satoja alakoululaisia päivittäin. Kenen turvallisuutta ajatellaan?

 

 

Voisiko pikkuhiljaa saada valoa Puistokadun ja Kaunismäenkadun risteykseen. Kasapäin lapsia ylittää tuon risteyksen aamulla säkkipimeässä.

Pimiä

 

 

Kaupunki hoi, Lidlin pihasta kun kääntyy, niin täysi pimeys liikennevaloihin asti. Tienreunaa ei näy ollenkaan sateisella säällä.

 

 

Onko mitään mieltä kaventaa torialueen liike-elämää ja asiakkaita hyvin palvelevat tilavat kadut ahtaiksi yksisuuntaisiksi kujiksi? Liikenne vaikeutuu! Palvelujen saavutettavuus heikkenee, parkkitilat vähenee. Torin reunalle ei suunnitelmassa enää yhtään parkkipaikkaa. Rannan hiekkaparkkiinkaan ei pääse. Minne torimyyjien autot? Ajellaan vain ympäri toria, odotellaan kääntymismahdollisuutta.

Käsikärryillä porkkanat torille

 

 

Kaupungin keskustassa alati vellovan väkimassan turvaamiseksi on jokaisen auton edessä käveltävä tehtävään koulutettu henkilö varoituslippua heiluttaen. Olkoon myös autoilu keskustassa sallittu vain parittomina viikonpäivinä paitsi toripäivinä ei.

Ks

 

 

Sinä Alastarolaisia kadehtiva ”huolestunut” olet varmaan ylpeä itsestäsi ja kirjoituksestasi. Olet varmaan perheesi valopilkku ja älykkö. Minä olisin huolestunut jos me kaikki Loimaalla olisimme kuin sinä.

 

 

No eivät kuulu pahvi- ja kartonkipakkauksetkaan Eteläisen pururadan varrelle. Hajota pakkaukset ja vie ne Ekotorin tai Hong Kongin kartonkikeräyspisteeseen. Sekajätteen joukossakin ne vievät litistettynä paljon vähemmän tilaa. Polttaakin voi.

 

 

Kusi sukassa oleminen ei ole suositeltavaa, on myöskin hyvin epäterveellistä.

 

 

Postia on ”kiitelty” toiminnastaan, mutta eivät he tilanteelle mitään voi, päätökset tehdään jossain paljon ”korkeammalla”! Jakajat tekevät työtään valtavan paineen alla, päivät venyvät välillä pitkiksi, kun sairastumisia tulee, ne lisäävät entisestään työmäärää, henkiset paineet työpaikan säilymisen puolesta rassaavat ja paljon muuta! Kyllä he parhaansa mukaan meitä palvelevat! Isommissa kaupungeissa on vielä huonommin

Läheltä seurannut

 

21.11.2015

 

Olipa kerrassaan hauska ja ennenkaikkea tehokas zumba keskiviikkona pääskynpesässä! Meillä on valovoimainen vetäjä joka saa fiilikset kattoon! Ruusuja Kati Kärhälle 🙂

 

 

Parhaat kiitokset pääterveysaseman taannoisesta flunssarokotekamppanjasta. Iloisia rokottajia, homma toimi, eikä tarvinnut jonottaa kuten kaupungin uusissa liikennevaloissa.

Rokotettu

 

 

Iso kiitos Taidetalon toimijoille huikean hienosta konsertista tiistaina 17.11. Kiitos koko konserttisarjasta!

Tarja Nikander

 

 

Kiitos seurakunnalle sunnuntain ihanasta gospel-konsertista. Näitä lisää.

Onnellinen kuulija

 

 

Timo Lahtisen päätöspuheenvuoron mukaan ”pakolaisia ei todellakaan tarvita enempää Loimaalla.” Käsittääkseni kyse ei olekaan loimaalaisten tarpeesta, vaan sotaa paenneiden ihmisten kohtaamisesta ja auttamisesta, eli inhimillisyydestä?

Sanna Mänty

 

 

Kiitos teille, jotka 13. perjantaina Kalevalankadulla autoitte katkaisemaan pinnat pyörästäni.

 

 

Loimaan Seudun Osuuspankki ja Seija Ketola. Kiitos asiakasystävällisestä palvelusta.

Tyytyväinen pienasiakas

 

 

Onko Loimaan kaupungilla kassakriisi? Käynti tk:ssa 19.11 ja lasku aamulla 20.11 pankkitilillä hyväksymistä varten. Osoitettu henkilölle, joka ei käytä nettiä!

Mamma

 

 

Julkinen vs yksityinen varhaiskasvatus: Yksityisellä puolee toimintaa ohjaa raha, julkisella lapsen etu. Tämä ei varmaan ole kenellekään epäselvää! Yksityisellä puolella esim. siivous taitaa hoitua henkilökunnan toimesta. Julkisella puolella varhaiskasvatuksen ammattilaiset eivät juuri siivoa, vaan työskentelevät oman osaamisensa, lasten, parissa. Tästä ehkä kustannusero, mitkä arvot kaupunginisiä ohjaavat?

 

 

Loimaalle/Alastarolle mahdollisesti avattavaan vastaanottokeskukseen tulee mahdollisesti myös aivopestyjä ääriradikalisteja maailmanvalloitus mielessään; kuten viisas presidenttimme on sanonut (A-studiossa), ettei kaikilla tulijoilla ole puhtaat jauhot pussissa. Seuraus tiedetään mm. Pariisissa nyt ikävän hyvin. Kysykää poliisin resursseja ja mielipidettä, koska vastaanottokeskuksissa on ollut sekä sisäisiä että ulkopuolisia ongelmia poliisin apua tarviten. Aidot pakolaiset ja vainotut pitäisi pystyä erottamaan tilannetta hyväksi käyttävistä valloittajista mieluummin ennen kuin liian myöhään. Viisautta päättäjille!

Turvaa meille kaikille

 

 

Eurooppa on menossa kaaokseen ja se voi lopulta hajottaa koko EU: n. Hillitsemätön turvapaikan hakijoiden määrä on muuttumassa elintasopakolaisten virraksi, kun huomataan EU: n lepsuus ylittää rajat. Pakolaisvirtahan tulee jatkumaan vuosia ja moni maa rakentaa jo aitoja rajoilleen, maahanmuutto kun on todellinen uhka EU: le sen talouksille ja terrorille. Suomen etu olisi rajojensa tiivistys ajoissa, sillä pakolaiset aikaansaavat meille miljardien menetykset, kun ilman pakolaisiakin olemme jo kuilun partaalla.

Taisto Levo

 

24.11.2015

 

19.11. vietimme ihanan illan Eskon ja Matin musiikin parissa työväentalolla. Kiitos siitä. Kiitos keittiön henkilökunnalle maukkaista herkuista.

Mukana ollut

 

 

Loimaan Laatuauto on täyden palvelun talo.

🙂

 

 

Nuori mies Mitsubishissä. Lönnrotinkatu ei ole mikään kiitorata. Alueella asuu paljon pieniä lapsia ja lemmikkieläimiä. Hiljennä vauhtia ettei mitään vakavaa tapahdu!

 

 

Sanna Mänty on sitten ystävällinen ja menee yksin iltalenkille pakolaiskeskuksen ohittavalle tieosuudelle. Näyttäen esimerkkiä rohkeasta Suomalaisesta. Yleinen mielipide on todella raskaasti pakolaisvastainen seutukunnalla. Timo Lahtisen kommentti aivan oikein.

Juha-Petrus Saarinen

 

 

Kehuja ei voinut paljoa jaella sairaalan päivystykselle sunnuntai-iltana.

🙁

 

 

Ei ihmisen ahneudella ole mitään rajaa, kun eu kasseja taas oli jaossa niin hakijoina oli kahden talon omistaja ja osakkeen omistava työelämässä oleva.ne kassit kun on tarkoitettu vähävaraisille.

sivusta seurannut

 

 

Hyvä kirjoitus Taisto Levo! Ei enempää pakolaisia! Rajat kiinni ja sassiin! Emme vaan voi pelastaa koko maailmaa. Isis on kukistettava ja pakolaiset palautettava rakentamaan omaa maataan ja kaikki apu heille siihen! Tulee Suomelle liian kalliiksi leikkiä koko euroopan sosiaalitoimistoa. Kohta vyöryy uusi pakolaisaalto itärajan takaa ja nyt jo otetaan miljardi lisälainaa ja kuristetaan oman kansan kurkkua!

Kansa kapinaan

 

 

Mikäköhän sai eilen (20.11) tienhoitajat liikkeelle pahimpaan mahdolliseen aikaan? Tien savipinta lanattiin ja tasattiin vesisateella ja nyt löysä lieju lentelee pois vanhoista urista ja montuista. Olisiko syytä alkaa hoitaa hommat oikein ja oikeaan aikaan? Eli tien pinnan lanaus monttujen ja urien pohjia myöten ja toimenpiteen suoritus poutasäällä, kun maamassa on vielä kosteaa, ei läpi märkää.

Juice

 

 

Kreikka ei maksa pakolaisille euron euroa! Suomea huonommin menee ainoastaan Kreikalla! Olemme kohta samassa jopa pahemmassa jamassa tätä menoa! Eikö miljonääri Sipilä ymmärrä että Suomella ei ole rahaa? Antaisi sitten omistaan jos auttaa haluaa! Kansaa ei saa enää kuristaa!

Kansa kapinaan

 

 

Euroopan Unioni maksaa kovaa hintaa lähinnä USA n harjoittaman Irakin sotaretken seurauksena. Jatkona länsivaltojen kehotus Syyriassa oppositiolle ryhtyä aselliseen yritykseen kaataa maan vaaleilla valittu hallitus sekä presidentti! Onko tämä ihmisoikeuksien julistus?

 

26.11.2015

 

Paljon kiitoksia Loimaan Varaosapörssille saamastani hyvästä palvelusta

akun ostanut nainen

 

 

Loimaan teatterilla Huippu hauska ja taitavasti tehty esitys.

 

 

Hienoa lentopallon C-tytöt – hyvää jälkeä Vilppulassa pyhänä!

Tuloksesta iloitseva

 

 

Kiitokset Loimaan teatterin Pääkallo Connemarassa -työryhmälle! Näyttelijät tekivät hienoa työtä, teksti oli hauska ja lavastus oli upeasti toteutettu. Kiitos!

KL

 

 

Ketä ottaa vastuun kun pienelle paikkakunnalle tuodaan 150 turvapaikanhakijaa ja tapahtuu raiskauksia tai muita rikoksia? Käyttäkää nyt jo järkeä!

Vain miehiä katukuvassa

 

 

Sisäministeri Orpo lausui 24.11. että jatkossa vastaanottokeskukset tulee perustaa vain kaupunkikeskuksiin, joihin poliisin on mahdollista päästä nopeasti. Keskusten läheisyydessä niin paljon häiriöitä. Miten alastarolaisten turvallisuus taataan, jos vok perustetaan tänne, alakoulun viereen? Vastuutonta!

Huolestunut äiti

 

 

Mites nyt naivistellaan, kun mamulinuoret eivät olekkaan hellanterttuja ? LL 24.11.

 

 

Kyllä Loimaa on täysi junttila. Kaikkea vähänkään erilaista vieroksutaan. Ole kalman kalpea kasvoiltasi ja marssi kauppaan kumisaappaat jalassa niin loimaalaiset hyväksyy sinut. Siinä ohje muualta tänne muuttaville. Täällä tuomitaan ennenkuin tutustutaan.

 

 

Kuuleppa kämppis, mun menemiset ei kuulu sulle, älä kysele kun tuun ja meen.

 

 

Eikös naisten olis paree ruveta pukeutumaan kuin joskus ennenvanhaan, ettei kotoutettavat sais väärää viestiä.

iho piiloon

 

 

Ajankoht. kirjoitus huolestuneelta Alastarolaiselta (LL 24.11.). Voittaispa järki päättäjät ettei täällä nähtäisi Kempeleen yksittäistapauksen tyyliä.

 

28.11.2015

 

Mainio idea nuo LL:n pururatakierrokset! Toivottavasti ne uusitaan keväällä, koska en päässyt nyt mukaan! Muualta muuttaneena kävin taannoin kaupungintalolta kysymässä karttaa seudun kuntopoluista ja sain vastauksen: ”Ei meillä semmoista ole, niitähän on vain kaksi, ja kaikkihan ne tietää”. Just.

 

 

Loimaan osuus hyväsytystä pakolaiskiintiöstä on 3 henkilöä. Nyt olemme ottaneet jo kymmenkertaisen määrän enemmän kuin kiintiö ”velvoittaisi”. To-lehdessä kaavailtu satojen elintasopakolaisten kuormitus on perusteeton ja kuntalaisten enemmistön mielipiteiden vastaista. Kukkahattutätit ja muut hyysärit voi antaa omat rahansa ja eläkkeensä näiden pakolaisten kustannuksiin joita on tullut Suomelle jo satoja miljoonia. Nyt on näytön paikka luottamushenkilöillä.

 

 

Hyvät päättäjät! Antakaa apunne oman kaupungin ihmisille jos auttaa välttämättä haluatte ja suojelkaa alastarolaisia nuoria tyttöjä! Teidän on vastuu jos ja kun jotain tapahtuu! Oletteko tietoisia siitä ja valmiita sen kantamaan? Ottakaa pakolaiset omiin nurkkiinne asumaan jos kerran heitä hyysätä haluatte! Ei mitään hienoa tässä hommassa vaan päinvastoin ja yksikin yksittäistapaus on liikaa! Elättekö pää pussissa kun ette näytä olevan lainkaan tietoisia siitä mitä on tapahtunut meillä Suomessa kuin myös naapurissamme Ruotsissa? Haluatteko ihan oikeasti olla rakentamassa jälkipolville maata jossa he eivät voi elää turvassa? Kyllä tämä muistetaan kun seuraavat vaalit tulee!

 

 

”Taas soi iltatuuli, kaukaa terveiset tuo. On kuin hymyhuuli sois sanat nuo: Sun oon yhä, rakkain, niin kuin vannoin mä sen, kun luonasi sain nähdä onneni rikkauden…”

Carmen Sylva vm. -65

 

 

Arvoisa kaupunginhallitus. Vastuu on teidän, kun Kempeleen tapahtumat toistuvat täällä.

 

 

Pakolaisvirran tulviessa Suomeen, monikulttuuria ihannoivat olivat riemusta ratketa. Ymmärrettiinkö että tulevien kulttuuri ovat arvaamatonta, sillä kerran opittu islam ei päässä muuksi muutu. Uutispimennolla naisten ahdistelu ja väkivalta salattiin pitkään ja vasta Kempeleen tapaus avasi portit. Suomi haluaa itselleen väkivalta ongelman, jota en Alastarolle halua. Loimaalle pakolaiset tulevat kalliiksi, valtio maksaa heidän ylläpitonsa 3 vuotta, sen jälkeen se lankeaa Loimaan syliin.

Taisto Levo

 

 

Pakolaisasiassa mielipiteet herrat/eliitti -tavallinen kansa /maalaisjärjellä varustettu

kuntavaalitko ekaksi

 

 

Kyllä nyt on Suomi liemessä. Olisi pitänyt erota ee uusta. Nyt se lienee vaikeampaa. kun tuli noita elintaso pakolaisia.

Suomalainen

 

1.12.2015

 

Eila Pienimäki ja Tapio Laurila. Yhteistyö joulukonsertissa ypäjän kirkossa vanhan veräjän luona oli huumaava.

 

 

Kiitos Loimaan Lehdelle Avoimesta linjasta koskien turvapaikkabisnestä.

Sensuuri ei ole demokratiaa

 

 

Miksei kaupunki tiedota mitään Alastaron pururadan käyttökiellosta?

Innokas lenkkeilijä

 

 

V*****skäyrä nousee ensi vuonnakin yhtä varmasti kuin aurinko.

 

 

Autoliike AKR ”pojat” kiitos hyvästä palvelusta.

Vanha rouva

 

 

Mahtavaa Aino Suominen! Todella järkevä kirjoitus valtuutettujen määrästä. Toivottavasti hyvä veli -järjestelmä ei nyt teilaa tätä esitystä.

Ei SDP:läinen

 

 

Loimaastakin ollaan tekemässä monikulttuurista mutta islaminusko ei hyväksy monikulttuurista suuntaa.

Juha.

 

 

Maahanmuuttokriittisille: Oikein toimiminen ei ole aina helppoa, hauskaa, halpaa tai edes turvallista. Sotaa ja vainoa pakenevia pitää auttaa, vaikka heidän joukossaan olisi rikollisia. Kokonaisen ihmisryhmän vihaaminen muutaman ”mädän omenan” vuoksi on rasismia, ei tervettä kriittisyyttä.

 

 

Kyllä vastaanottokeskus mahtuu Alastarolle. Siellä on susia niin ei ihan kaikki uskalla ulos yöllä olla ulkona 🙂

 

 

Koska pitää säästää, onko tarpeellista jakaa taajamiin aamupostin lisäksi joka päivä tyhjät postiset ja satunnaiset laskut? Riittäisikö kerran/pari viikossa? Taajamien ulkopuolelle lehdet saataisiin perille aikaisemmin. Ilmastokysymyskin.

 

3.12.2015

 

Eläinlääkäri Tiina Torkko. Kiitos hyvästä ja nopeasta hoitoon pääsystä myöhään illalla kuumeisen koiran kanssa.

Leila Hätönen

 

 

Rakas Joulupukki. Voisitko tuoda Lidlin portin pieleen kyltin Väistämisvelvollisuus? Juvantieltä tullessa saisi joka päivä uuden, kun autoilijat eivät hanskaa liikennesääntöjä! P.S. Voi sen kyltin tuoda aikaisemminkin kun jouluaattona.

Joulupukki täyttää lahjatoiveet

 

 

Hieno joulunavaus. Odotimme joulupukkia 50 minuuttia ja joulupukilta loppui juuri lasten edessä karkit kesken. Lähdimme torilta itkien pois.

 

 

Minkähän vuoksi Loimaan kaupoista ei mistään löydy kerrospyykkitelineitä, joihin mahtuisi vaatteita kuivumaan enemmän?

Hakenut vaan ei löytänyt

 

 

Paratusojan tielle on ilmestyny kuoppia. Iloista täyttäjää kulkia rakastaa.

Ari

 

 

Satapäin turvapaikanhakijoita tulossa siis Alastarolle? Ilmeisesti sitten poliisiasemakin, vai miten meidän turvallisuus taataan?

Meillä on ongelma

 

 

Musta kissa, valkoiset tassut ja kaula, etsii kotia Kesärlässä.

050 523 3399

 

5.12.2015

 

Olipa kerta kaikkiaan sykähdyttävän upea joululauluilta torstaina Wanhassa Kanalassa. Oli hienoa saada laulaa yhdessä ja kuulla myös, kun Sari Kaukoranta lauloi soolona Paula Aholan häntä säestäessä. Kiitokset tästä mahtavasta musiikkikokemuksesta Wanhalle Kanalalle sekä Sarille ja Paulalle. Tulemme todella mielellämme uudestaankin.

M-L & R

 

 

Huhutaan, että illan myöhäisinä tunteina pelataan jossain päin Loimaata vielä futsalia. Edelleen huhutaan, että Pohjois-Loimaalla olisi futsalcupissa pudotettu viime kauden hopeajoukkue ja menty kahdeksan parhaan joukkoon. Ovatkohan nämä huhut totta? Ei paha, jos matseista infottaisiin paremmin niin voisi joskus käydä katsomassakin.

RELE

 

 

Huomio! Kerrostaloissa – taloyhtiöissä on roska-astiat, ei tarvi tuoda naapuritalosta meidän maksettavaksi. Torstaina puolen päivän tienoissa toit 2 valkoista muovikassia, lähdit valkoisella autolla. ”Siinä näkijät missä tekijä”. Jos työskentelet, kysy talossa asuvalta missä on roskis – Ei ainakaan naapurissa.

 

 

Kuuluuko poliisin käyttää huomioliiviä liikennettä valvoessaan ? Vai onko Alastaron kylätaajama jotenkin poikkeus tapaus?

Aika vaarallista

 

 

kertoo gallubit siitä mihin ei ymmärrys riitä.vasta valta vaihtunut on ja väki joka valtaa pitää sai. on jo levoton! Mikään ei kuitenkaan muuttua voi. koska tyyli ja tavat samat on. tahto oman edun on edelleen suunnaton!

Voi Tavaton

 

 

Kun yhteiskuntasopimusta ei syntynyt, niin hallitus pelottelee työväestöä monillakin pakkolailla ja elintaso heikennyksillä. Mutta jos yhteiskuntasopimus olisi syntynyt, eiköhän se toinen tie olisi yhtä paljon kansamme verta juonut? Kaiken lisäksi hallituksen taka-ajatuksena on ammatti yhdistyksen nujertaminen. Se että työnantajat saavat rahaa työllistämiseen, ei työttömyyttä juurikaan vähennä, vaan raha laitetaan mieluummin omaan taskuun. Pitäisi tietää, kun on ennekin koettu.

Taisto Levo

 

 

Loimaan sairaalassa on myös hyvä silmäpoliklinikka. Kiitos hyvästä hoidosta.

Margit Hannula

 

 

Elintasopakolaiset saavat ilmaiset asunnot alastarolta. Olisi ne suomen köyhille eläkeläisillekin kelvannut. Elintasopakolaiset saavat kaiken ilmaiseksi, kuten älypuhelimet ja pankkit y.m.

 

 

Kiitos Juha Nyholm Oy:lle.

Sami ja Minä

 

 

jouluvalot oit sytyttää 29.11 joulun avauksessa vaan joku hätäinen erehtyi ilmeisesti sunnuntaista ja kytki ne jo 22.11 päälle. no yksi ohjelma numero taas vähemmän.

 

8.12.2015

 

Kiitos Keskuskoulun 4. luokan oppilaille ja opettajille juhlavasta itsenäisyyspäivän tanssiaisista Heimolinnassa. Oli ilo seurata kuinka hyvin käyttäytyviä loimaalaiset lapset ovat. Voi sitä iloa millä ”tikapuu”-tanssi ja valssit sujuivat. Kiitos,

Sointu-mummi

 

 

Kodikas pieni joulukauppa Heimolinnankadulla. Sieltä löytyy kivaa tavaraa paketoitavaksi.

Tyytyväinen asiakas

 

 

määrättyjä töitä tekevät ainoastaan toisen luokan kansalaiset. Eliitillä pekkaspäivät lomat ja lomalta paluu rahat =1.5 kertainen palkka lomalta.

Ei sovi oikeustajuun

 

 

Maailman parhaalle Haaran Köörille Suurkiitokset.

Lemmikki

 

 

Ei olis sillon aikanaan ekalla luokalla ikinä tullu mieleenkään, kuinka paljon yhteistä on mun koulun käynnillä ja ehkäisy neuvolalla. Sanoivat: ”Käytä kumia.”

tuli vaan miäleen

 

 

Suuret kiitokset Laatuauton Laurille erinomaisesta asiakaspalvelusta!

BOHemian Rhapsody 787

 

 

Alastaron Kyläyhdistyksen talkooväen pikkujouluista ei tosiaankaan tunnelma puutunut, ei meinannut omaa ääntään kuulla kun noin 40 toisilleen tuttua talkoolaista vietti juhlaansa. Kaikki olivat osallistuneet talkoisiin, toiset enemmän, toiset vähemmän mutta saman arvoisia oltiin. Tarjoilu oli monipuolinen ja loistava, että siinä mukana olleet saakoon erikois maininnan! Kyläyhdistyksen toiminta on nousussa ja hyvissä käsissä, kiitos ja jatkossakin jaksamista.

Me kaikki

 

 

Itsenäisyyspäivän vietossa tuntuu kokonaan unohtuneen, että presidentti Mauno Koivisto on sotaveteraani, toimi kaukopartiomiehenä Lauri Törnin joukoissa. Presidentti Mauno Koivistoa tulisi arvostaa enemmän kuin mitä nykyisin mediassa tehdään.

Uolevi

 

 

Jos otat et aja! Tiedoksi sinulle, joka baarissa vietetyn illan jälkeen hyppäät autosi rattiin ja lähdet ajamaan Loimaan pimeille kaduille vaarantaen samalla kanssa autoilijoiden turvallisuuden! Luulisi apukuskinkin tajuavan tilanteen vakavuuden. Toivottavasti vastaavanlaiset tilanteet jatkossa vältettäisiin ilman, että viranomaisten pitää puuttua asiaan!

Toiminnasta ällistynyt yönkulkija

 

 

Tiedeykkösessä kuultua: tekoripsiliima sisältää syanoakrylaattia. Aiheuttanut sarveiskalvovaurioita.

Oculus

 

 

Loimaan kaupungin sivuilla netissä on ”loimaantapahtumat.fi”, joka olisi erinomainen paikka ilmoittaa paikkakunnan tapahtumista vaikka vuoden päähän. Ei tulisi niin paljon tapahtumien päällekkäisyyksiä kuin nyt.

Sivullinen

 

10.12.2015

 

Ennen oli kirkoissa Jumalan palvelus mutta nyt on sanan palvelus. Mikähän on se sana?

Ihmettelijä

 

 

Kiitos ET 545 kertaa!

NS ystävät

 

 

Oli itsenäisyyspäivä. Virttaalla oli myös tilaisuus kirkossa ja sankarihaudalla. Koululla kahvitarjoilu Virttaan Marttojen järjestämänä. Me Virttaalaiset olemme vireä ja vahva yhteisö vaikkei meistä paljon lehdessä mainitakkaan!

Eräs mukana ollut

 

 

Olipa raukkamainen teko sinulta.

 

12.12.2015

 

Kiitoksia paljon Virttaan Kyläyhdistyksen perinnepiirille kuvakirjan: Ajankuvia menneiltä ajoilta julkaisutilaisuudesta. Se oli Joulujuhla kyläläisille ja vieraille, ohjelmineen, glögi-pipari tarjoiluineen, sekä sali koristeltu jouluiseen tapaan kuusineen.

Kirjan ostanut pukinpussiin

 

 

joulumyyjäisten asiakkaat, älkää ottako isoja rahoja kun ostatte myyjäisistä. koska välttämättä myyjällä ei olekkaan paljon vaihtorahaa. ei isoja seteleitä. mieluummin vaikka kolikoita

myyjä

 

 

Suuret kiitokset Loimaan Osuuspankille upeasta joulukonsertista isolla kirkolla 8.12.2015.

Veli-Matti Soikkeli

 

 

Olin perheeni kanssa eilen Alastaron kirppiksellä ja eräs rouva lahjoitti pöydältään pienelle lapsenlapsellemme 3v villasukat. Annoit meille joulumieltä ja teit sekä pienen pojan että meidät isovanhemmat iloisiksi. Jouluilo on pieniä tekoja, joilla on suuret vaikutukset. Kiitos.

Ärlingin perhe Kanteenmaantieltä

 

 

Hienoa Sallila ja kiitos, että myrskyistä huolimatta ei suurempia katkoja jakeluun ole tullut. Vuosia sitten maksamamme linjojen muutostyö on kannattanut ja nyt ei sähkön hintoja tarvitse enää nostaa!

 

 

Kiitos Krekilän Myllyn teatterilaisille ja Iinalle upeista naminamikuvista vaihtoehtokalenterissanne 2015, jossa oli hyvällä maulla otoksia joka kuukaudeksi, jonka tuotto meni lahjoituksena uuden lastensairaala 2017 -hankkeen hyväksi.

Kertunmäkeläinen A & KS

 

 

Hyvä M. Keskinen (LL 10.12.)! Ihanko me naisimmeisetkin voimme muka moikata turvapaikanhakijoita, jotka pääasiassa ovat miehiä! Älä unta näe! Suurkaupungissa asutut vuodet opettivat, että väärinkäsitysten välttämiseksi kannattaa olla mahdollisimman huomaamaton! Olisit voinut tarkentaa lausuntosi eli vain miespuoliset voivat moikata!

Kokenut

 

 

Täysin käsittämätön on hallituksemme hidasälyisyys asiassa, jonka tavalliset tallaajatkin älysivät heti sen alettua puolisen vuotta sitten. Suomen hallitus älysi saman vasta muutama päivä sitten, eli maahamme saapuneen hallitsemattoman maahanmuuton ja haluaa katkaista sen nyt ja tehdä jotain älykästäkin asiassa. Harmi, että iankaikkisella jahkailulla tilanne päästettiin liian pitkälle. Sopii hyvin kysyä veikö hallituksen saamattomuus veronmaksajien rahaa miljoonissa vai miljardeissa?

Taisto Levo

 

 

Lainaus Iltalehdestä: Koirien häkissä pitäminen sisätiloissa pöyristyttävää ( näin eläinsuojeluneuvoja) siis haloo…koskee niin yksityistä henkilöä kuin ”kotikennelien” (lue kammarissa häkissä) ja koiraloiden asukkeja.

Taas muutama pentu kaupan mennääs etelään….

 

 

Lauri Törni johti jatkosodan lopulla jääkärikomppaniaa, joka suoritti mm lähi-, mutta ei kaukopartiointia. Kaukopartiotoiminnasta vastasivat päämajan alaiset erilliset yksiköt, joihin Törnin komppania ei kuulunut. Ex-presidenttimme ei siis ole ex-kaukopartiomies, arvostuksen ansaitseva veteraani kuitenkin.

Evakon poika

 

 

Arvoisat maahanmuuttajien kotoutusta hoitavat viranomaistyöntekijät. Kertottehan näille tulijoille tämän uskontomme perussäännön: kaiken minkä teette meille me tulemme myöskin teille tekemään…niin hyvässä kuin pahassakin.

 

15.12.2015

 

Suuret kiitokset sille nuorelle miehelle, joka pelasti henkeni Prisman kahvilassa to 10.12.

Terveisin selviytynyt

 

 

Suur kiitokset toyota auto-centterin väelle hyvästä asiakaspalvelusta ja nopeasta toiminnasta.

Tyytyväinen asiakas

 

 

Kiitokset Loimaan Osuuspankille hienosta konsertista ja tarjoiluista. On hienoa, kun asiakkaat huomioidaan. Viesti seurakunnalle: äänentoistolle pitäisi todellakin tehdä jotain Kanta-Loimaan kirkossa, puheesta saa edelleenkin selvää vain muutaman sanan.

J & S

 

 

Eikö kaupunginhallituksen 10 muulla jäsenellä ollut rohkeutta tulla Alastarohallille selvittämään pakolaiskeskuksen perustamisen taustoja. Ainoastaan Esko Lundgren oli läsnä, kai pyrittiin päätös kohdistamaan häneen. Kiitos Esko, kun olit paikalla.

Tilaisuuteen osallistunut Alastarolainen

 

 

Loimaan kaupunginhallitukselle pitkä miinus! Miten ihmeessä ehdotitte vapaa-ehtoisesti syrjäkylää vastaanottokeskuksen paikaksi. Eihän tämä mitenkään poissulje sitä, etteikö yksityisomistuksessa olevia vuokratiloja voida käyttää jatkossa samaan tarkoitukseen Alastarolla. Saiko Loimaa bonusrahaa VOKin perustamisesta ja mihin tämä raha käytetään? Millä konkreettisilla toimenpiteillä tulette takaamaan Alastarolaisten turvallisuuden?

 

 

Kiitämme vapaaehtoistyöstä vanhusten hyväksi Aila Suihkoa ja Kirsti Soikkelia! Lahjoituksista suurkiitokset Armi Kärkäiselle ja Topmec OY:lle! Kiitos kaikille meitä joulun aikaan muistaneille!

Ilolakodin asukkaat ja henkilökunta

 

17.12.2015

 

Kiitos Joulupuu-keräyksen järjestäjille ja lahjoittajille! Kiitos myös Ekotorin nuorille! Hakiessani keskiviikkona paketit lapsille, sain hyvän mielen lahjojen lisäksi, kun olitte niin ystävällisiä ja iloisia. Kaikkea hyvää teille!

Satu

 

 

Kiitos Hurrikaanin johtokunnalle ihanasta pikkujoulusta, sillä ruoka ja seura olivat erinomaista.

 

 

Kiitos Timo Parikka paikallisessa autovaraosaliikkeessä saamastani loistavasta palvelusta, kun Nissanin etusuuntavilkku oli pimeänä.

 

 

Lauantain lehteen viitaten. Kapeakin leipä maksetaan joka kuukausi. Leiväntuottajalle mahdollisesti jouluviikolla!

 

 

Löydetty navigaattori Pihlajamäestä, periä saa tuntomerkkejä vastaan.

+358 50 511 5639

 

 

Hei sinä yrittäjä tai kauppias, joka myyt yläasteikäisille tupakkaa. Tiedätkö, että tupakkatuotteiden myynti alle 18-vuotiaalle on kiellettyä?!

Kiukkuinen vanhempi

 

 

Työväentalon pikkujoulussa 12.12. se muunneltu jouluevankeliumi olisi saanut jäädä lukematta.

Venkottava muissa asioissa

 

 

Turun yliopiston opiskelijat järjestävät maahanmuuttajille joululahjakeräyksen. Tulijoiden toivelistalla oli urheiluvälineet miehille ja naisille kauneushoidon tuotteita. Onko nämä todella hädänalaisten ja turvattomien toiveita, miten olisi vaatepuoli. Tosin eihän muslimit vietäkään joulua. Monet suomalaiset eivät saa joulua eikä lahjoja vaikka haluaisivatkin. Järjen käyttöä joulunakin ja hyvää joulua kaikille vaikka ilman lahjojakin.

Elmeri

 

19.12.2015

 

Suur-kiitos Eeva-Maija, Airi, Sisko, Marja, Ritva, Marita ja Marja-Leena valkoiseata ihanuudesta ja ”joulukortista”. Erikoiskiitos Eeva-Maijalle ja Ritvalle, tiedätte kyllä mistä.

toivottaa Eevi

 

 

Kiitos Alastaron ala-asteen ja Virttaan koulun opettajille sekä oppilaille hienosta joulujuhlasta.

Mukana olleet isovanhemmat

 

 

Lämpimät kiitokset Lasipalatsin kutomon puuhanaisille järjestämästänne yhteislauluillasta ja tarjoiluista. Kiitos Joulupukin yllätysvierailusta. Aherrusta alkavalle vuodelle.

Mukana ollut

 

 

Suuri Kiitos kahdelle Ystävälliselle miehelle 18.12. aamulla saamastani avusta Koskentiellä.Onneksi on näitä teiden ritareita jotka pysähtyy ja auttaa.

Yövuorosta palannut hoitaja

 

 

Soitin Lääkärin ajanvaraukseen 8.52 ja kuuntelin ohjeet loppuun ja sanottiin että soitetaan minulle 8.55 ja niin myöskin tapahtui

7070

 

 

Ilmastonmuutoksia on maapallon olemassaoloajat ollut sadoittain ja niin tulee olemaan jatkossakin. Ilmastonmuutos ei tapahdu hetkessä, se voi viedä tuhansia tai satoja vuosia. Ei muutamien vuosien säätietojen perusteella voi julistaa varmoja ilmaston muutoksen faktoja. Myös se, kuka hyötyy huijauksesta ja ketkä huijaavat, kyseessähän on valtavat rahat? Joku voi noudattaa tehtyä sopimusta joku taas ei. Ilmaston muutosten esto ei ihmiseltä onnistu, ajatuksena utopistisen kaunis.

Taisto Levo

 

 

Loimaan seudun Musiikkiopiston Joulukonsertissa ke 16.12. Heimolinnassa istui takana kaksi mieshenkilöä, jotka juttelivat koko ajan. Älkää toiste häiritkö muiden musiikkinautintoa. Kaikesta huolimatta Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2016 myös teille kahdelle!

Ihmettelijä

 

 

Kyllä peurojen lisäksi susille löytyy Loimaan seudulta kauriita riesaksi asti.

 

22.12.2015

 

Kiitos erittäin hyvästä palvelusta Loimaan työkkärille!

Katja

 

 

Mieliinpainuva joulukonsertti 20.12 ypäjän kirkossa toi joulutunnelman kesäsään harmauteen.

 

 

Auran Nuortentalo ja Neljänsuoran keikka lauantaiyönä. Porukkaa oli aivan hillittömästi. Kiinnitin huomiota kahden tumman, siilitukkaisen ja rotevan järjestyksenvalvojan toimintaan. Pelkkä järkähtämättömän rauhallinen olemuksenne esti järjestyshäiriöt, vaikka alkoholia nauttineita oli runsaasti.

Tansseissa mukana ollut

 

 

Lehdessä oli koppi jossa kirjoitettiin että opiskelijan pitää tulla toimeen 90€./kk. tämä ei kyllä ihan pidä paikkaansa. opiskelija saa asumislisän kelalta sekä toimeentulotukea jotta tulee toimeen. eri paikkakunnilla vaan toimeentulotuki on erilainen. lisäksi opiskelija voi tehdä töitä. eri asia tietysti jos asuu kotona. sillon voi ottaa opintolainaa, monissa tapauksissa vanhemmat ja isovanhemmat tukee opiskelijoita antamalla käteistä rahaa.

 

 

Lauantaina 19.12 mieshenkilö BMW:llä: Lönnrotinkadulla on edelleen 30km/h tunnissa oleva nopeusrajoitus, sen sinä varmasti tiedät, mutta et viitsinyt siitä välittää. Samaan aikaan kadulla oli lapsia ja aikuisia ihmisiä liikenteessä, vauhtisi oli huomattavasti enemmän.

Kaahailuusi kyllästynyt

 

 

Torin viereinen R-kioski, ainoa paikka missä osataan käyttää On Line -päätettä.

R-kioskin asiantuntevien henkilöiden käyttäjä

 

24.12.2015

 

Isot kiitokset Anni ja Tapio Räisäselle, jotka järjestivät meille päiväpiiriläisille mieltä lämmittävän joulujuhlan. Armorikasta vuotta 2016.

 

 

Kiitos kaikille auttajille 19.12. klo 17.05 Karhulankylän-ja Koskentien risteyksessä (pusikossa) sekä LAS:n päivystyksen hoitajille. Hyvää Joulua!

Ismo Häyhä

 

 

Cuptappiosta huolimatta hatunnosto AU:lle. Mahtava matsi. Tunnelma hallissa oli kuin takavuosina Loimaan Naisvoimistelijoiden pelatessa lentopallon mestaruussarjaa. Kaikkia täällä pelattavia pallopelejä seuranneena väitän, että matsi oli viihdyttävin urheilusessio Loimaalla tällä vuosikymmenellä. Harvoin sama kaveri mättää maajoukkuemolarille seitsemän maalia. Sääli, että futsal lajina on jäänyt vähälle ja Loimaalla vielä vähemmälle huomiolle.

Rele

 

 

Monet kiitokset järjestäjille Ilon hetkiä konsertista Metsämaan kirkossa maanantaina 21.12. Saimme kuulla kauniista joululaluista ne kaikkein kauneimmat. Konsertin jälkeen tuli hyvä joulumieli.

 

 

Jos terv.keskusmaksut korotetaan kalleimpaan mahdolliseen, pitää selvittää lehdessä julkisesti että nämä kymmenen hoitajaa on myös oikeasti palkattu ettei rahat vaan valu päättäjien laivaseminaareihin ynnä muihin hölynpölyihin.

 

 

Löydetty matkakortti seppälänkadulta oranssikotelo hsl tunnus ja nimi aada saa noutaa poliisilaitokselta.

Löytäjä

 

 

Kyllä jaksetaan liikennevaloista purnata lähde pari minuttia aiemmin mielestäni valot ok. ei se elämä yksiin liikennevaloihin kaadu. Rauhallista Joulua kaikille kulkijoille!

Autoileva

 

 

Jos joku uskoo Loimaan terveysmaksujen maksimi korotuksella saatavan 10 uutta hoitajaa, uskoo varmasti myös Joulupukkiin!

 

 

Sinä joka varastit pihaltamme lyhdyt, toivottavasti sait hyvän joulumielen. Vaikka ne olivat vanhat ja huonokuntoiset, ne eivät ole sinun. Ja seuraavan kerran kun tongit roskiksestamme tavaraa itsellesi, älä jätä roskia ulkopuolelle vaan laita takaisin roskikseen ylimääräiset mitä et kelpuuta itsellesi. Näin pysyy ympäristö siistimpänä. Ja vaihdossa ei myöskään tarvitse tuoda rikkinäisiä tavaroita roskalaatikkoomme, sillä se ei ole yleinen kaatopaikka.

Jo on röyhkeys huipussaan

 

29.12.2015

 

Isot kiitokset Prismalle ja Jankon reippaille lentopallotytöille ja pojille aattopäivien pakkausavusta.

Kassajonot sujuvia

 

 

Kiitos avustasi, pidit lupauksesi! Muistan aina. Kaikki on hyvin nyt.

 

 

Vaikea tapaus on aina vaikea on joulu tai juhannus kesä tai talvi.

 

 

Tulisivat että pääsisivät lähtemään.

 

 

Paras kalastustapa on kunnioittaa saalista käyttää hyödyksi ja kalastaa vaan tarpeen mukaan.

Herkutteleva kalastaja

 

 

Minkälaisen joulumielen loit lapsiperheeseen antamalla ”lahjaksi” alkoholia?! Olisit voinut hieman miettiä…

Vaihtoehtoja loputtomasti

 

 

Mies, joka ulkoilutat suurikokoista koiraa urheilukeskuksen portin lähellä. Siivoa koirasi jätökset pois! Alueella liikkuu paljon ulkoilijoita ja mm. perhepäivähoitajia pienten lasten kanssa ja jättämiäsi kasoja on joka puolella. Eikö ole kanttia huolehtia omista jäljistä?

 

 

Tapaninpäivä aamuna luin iltalehtien ykkösuutisena Ylivieskassa tapahtuneesta 03 aikaan tehdystä raiskauksesta. Jossa nainen oli raiskattu poliisin mukaan kahden hyvin tummaihoisen toimesta. Seurasin tietoa radiosta, TV: tä ja useista lehdistä koko päivän, mutta asia oli vaiennettu kuoliaaksi. Pyritäänkö meillä tarkoitushakuiseen rikosten salailuun, jota jo ennenkin on ollut havaittavissa? Uutispimennolla annetaan teoille lisää kasvupohjaa, joka koettelee demokratiamme uskottavuutta.

Taisto Levo

 

 

Ajelimme sunnuntaina 27.12. Myllykylään päin. Edellämme ajoi auto. Aloin sitä ohittamaan, huomasin että sen perässä juoksi koira, joka oli sidottuna auton perään, joten sen oli pakko juosta.

Voi koiraparka

 

31.12.2015

 

On tärkeää, että on hyviä ystäviä mutta yhtä tärkeää on että ihmisen parhaalla ystävällä koiralla on hyvä hoitopaikka. Sellainen löytyy Oripäästä Koirala.

Nikkon emäntä ja isäntä

 

 

Hyvät uudenvuoden juhlijat: välttäkää rakettien ammuskelua vanhainkotien lähellä. Pauke tuo mieleen sota-ajan, ja vanhuksista tulee levottomia, ja samalla hoitajille vaikea yö.

EH

 

 

Miten juttu muka on vaiettu kuoliaaksi jos se on ollut valtakunnan iltalehtien ykkösuutinen..?

Tkke

 

 

Hyvä Taisto Levo! Toivottavasti perehdyt tosiaan noihin Suomessa tapahtuviin raiskaustapauksiin muutenkin kuin lukemalla iltapäivälehtiä. Helsingin Sanomissa oli 28.12. raiskaustapauksia käsittelevä asiallinen ja selkeä artikkeli. Jokainen raiskaus on aina rikos. Tänä vuonna marraskuun loppuun mennessä on poliisi kirjannut 945 ilmoitusta raiskauksista. Hieman yli kymmenessä tapauksessa tekijäksi epäillään turvapaikanhakijaa. Lainsäädännön muutoksiin kannattaa myös perehtyä. Alle 18-vuotiaisiin kohdistuva raiskaus luokitellaan törkeäksi. Enin osa raiskaajista siis muita kuin ”hyvin tummaihoisia”! Keitä? Nuorten kohdalla esim. toinen nuori. Kuten LL 29.12. kertoo, seksuaaliseen väkivaltaan syyllistyvä saattaa olla jopa omasta perheestä…

Mediataitoja nuorille opettava

 

 

Taisto Levon rasistiset ja ennakkoluuloiset kirjoitukset turvapaikanhakijoista ja ”tummaihoisista” ovat todella surullista luettavaa. Loimaalla on ilokseni myös empaattista, myönteistä ja uteliasta suhtautumista uusiin tulijoihin!

Tutustun ja ymmärrän

 

 

Mihin hävinnyt Lemmensilta Saviseudun joulus Loimaan sillat yksi puuttui!

Jussi

 

 

Pappistentiellä varsinkin yks mieshenkilö hurjastelee ja tekee kaameita ohituksia jopa ysitiellä..ei ole yks kerta vaan useampi!

 

 

Nimimerkille voi koiraparka olisit katsonut auton rekkarin ja mihin oltiin menossa ja ilmoitus poliisille.

Sydämeen sattuu

 

 

Nim. Voi koiraparkaa. Eläinsuojeluasetus pykälä 13 .Eläintä ei saa pakottaa yrittämään luonnollisten kykyjensä tai voimiensa ylittämistä… Yhdenkään koiran liikunnantarve ei vaadi toteutuakseen autoa. Onko autoilija esim.pystynyt seuraamaan, koiran tassujen kuntoa tai mitäpä jos koira olisi kaatunut ja autoilija ei sitä huomaisi!?

Eläinrääkkäystä tuommoinen touhu!

 

 

Kyllä on laiskuus huipussaan! Koirakin täytyy siis liikuttaa niin, että sidotaan se auton perään ja omistaja vaan istuu autossa ja ajelee!

Koiraihminen

 

 

Myllykyläntiellä koiran juoksutus ei ole sitä miltä ohikulkijasta näytti. Jos asia kiinnostaa, niin tervetuloa ajelulle kanssamme.

Iloiset juoksiat