”Homma kuin homma hoituu”, Kaikkien aikojen Kopit, osa34

0

Loimaan Lehti ryhtyi julkaisemaan Koppeja vuoden 2003 joulukuussa. Julkaisemme tekstiviestipalstamme 15-vuotissynttäreiden kunniaksi kaikki sähköisestä arkistostamme löytyvät Kopit nyt netissä muutaman kuukauden pätkissä.

Tähän päivään mennessä niitä on ehditty paperilehden tekstiviestipalstalla julkaista jo lähes tuhat sivua – ja sanansa ovat saaneet sanoa niin Audimies, Kuntalaispassiivi, Veronmaksaja, Uneton kuin Stetoskoopin uhrikin ja tuhannet muut nimellään ja nimimerkillä.

Monella lukijalla on lempiaiheensa ja monilla peräti lempi-Koppinsa. Syksyllä 2019 saa Loimaan teatterissa ensi-iltansa näytelmä, jonka repliikit ovat vain ja ainoastaan Koppeja.

 

11.10.2016

 

Suurkiitokset Loimaan sairaalan la-illan 8.10. työntekijöille erittäin asiantuntevasta ja hyvin empaattisesta hoidosta tuskaisessa vaivassani, lääkäri Aleksi A, hoitajat Heidi & toinen hoitaja, hoitaja Anu. Hoisitte yksityisen puolen hoidon aikaansaaman vaivan pois.

K***a homma

 

 

Kyllä on seurakuntavaali ehdokkaat vähissä.

Kuntalainen

 

 

Iltapäivällä 9.10. komea oranssivalkoinen kissa kuolleena Vakkatien laidassa Kurittulassa, lähellä liikennemerkkiä Alastaro 8 km. SEY Loimaan fb-sivulla valokuva, minulla muutama lisäkuva.

040 595 1798

 

 

Millä kehittää Loimaan Varhaiskasvatusta, kun ylin johto loistaa koulutustilaisuudessa poissaolollaan.

 

 

Ei sitä tietotekniikkaa elimiimme ajettu 80-luvullakaan, eikä riitä syyksi se ainainen nillitys tietämättömyydestä. Tämäntästä saa katsoa ikätovereitasi ja luotsia, joka yrittää neuvoa töittesi ”raportointia”, kun katsot kattoon ja tuumaat: Eilen ei satanut… Oppi, ikä ja kaikki.

Ville-Jussi

 

 

Antaa Hirvikoskella olevien lapsista varoittavien merkkien olla vain paikoillaan. Koululaiset kulkevat samoista paikoista nykyisestä koulusta ja päiväkoti on ainakin toistaiseksi paikoilaan!

iskä

 

 

Selvää kai on se, ettei kukaan ihminen voi nähdä tulevaan, ei selvän näkijäkään ihmisestä, rahastaen silti puhelusta hävyttömästi 2–4 € minuutilta. Minua kiinnostaa tämä huijauksen laji ja soitin yhdelle ns. näkemisen lahjan saaneelle. Kaiken näkevä vastasi nimellään ja aikaa hukkaamatta halusin testata hänen kykynsä heti. Lupasin jatkaa jos hän todistaa luotettavuutensa ilmoittamalla autoni moottorin sarjanumeron ja 18 numeroisen pankki tunnukseni. Ja niin kun arvelinkin, siihen se sitten jäikin.

Taisto Levo

 

13.10.2015

 

Suositus peuranmetsästäjille turvallisesta metsästyksestä: älkää tulko asuinaluiden lähituntumaan/ pelloille metsästämään niinkuin Alastarolla 9.10.2016. Vaikkakin 150 m etäisyys kiinteistöstä toteutui jotakuinkin, on epämiellyttävää olla metsästäjien ympäröimänä omassa kotipihassa. Harjoittakaa asuinalueiden ulkopuolella toimintaanne, kiitos.

MK

 

 

Kyllä nyt meni LL:en uudistus huonoon suuntaan. Tekstiä saa suurennuslasilla katsoa. Ei olla ajateltu lukijoita ollenkaan. Mietitty vaan miltä näyttää.

Vihainen lukija

 

 

Puuttuuko ihmisiltä selkäranka nykyään kun ei uskalleta sanoa kenellekään kasvotusten mitään, vaan valitellaan kopeissa toisten ihmisten tekemisistä.

Juoruakka

 

 

Näin tautisena aikana olisi parasta jäädä kotiin eikä tulla yskimään Taidetalon tiistaiselle luennolle.

Pöpöt lentää

 

18.10.2016

 

Ke-ehtoolla kokoontui pääkirjastolla ekaa kertaa Novellikoukku. Oli mukavaa tehdä käsitöitä ja kuunnella tai pelkästään kuunnella. Seuraavaa kertaa ootellaan. Kiitokset Katja, Kaija ja Tarja!

Leenukka

 

 

Suuri Kiitos  sankarihautakivien kunnostuksesta kaikille talkoolaisille.Teitte arvokasta työtä vaalien kallista perintöämme. Itsenäisyyden juhlavuosi 2017 saa tulla.

Ulla Rantanen

 

 

Veikko Hulkon kokoelmista kaksi mielenkiintoista valokuvaa (LL 15.10.) esittelytekstinään ”Ravintola Loimirannan eleganssia vuonna 1887”. Ainakaan sivun alempi kuva ei ole vuodelta 1887, sillä siinä on seinällä valokuvajäljennös Edvard Iston (1865–1905) maalauksesta Hyökkäys, jonka Isto maalasi vuonna 1899 kuvaamaan samana vuonna julistetun ns. helmikuun manifestin herättämiä ajatuksia. Vaikuttaa myös siltä, että kuvat olisivat peräisin yksityiskodista.

 

 

Loistavalla paikalla oleva 50-vuotias lastentalo on nyt tyhjillään. Mikä talossa on vikana, jokin epäonnistunut remonttiko? Vai tarvitaanko tonttia johonkin muuhun tarkoitukseen? Mihin?

 

 

Loimaan työttömyys on huippulukemissa, Loimaan pienessä keskustassa on kaksikymmentä suurta katutason liikehuoneistoa tyhjillään ja kehittämisjohtaja puuhastelee kalliin, tarpeettoman ja tuottamattoman puistoremontin kanssa.

 

 

Loimaan keskuspuistossa tulee säilyttää sinne vuosien saatossa laitetut muistomerkit, kuten Leipätyttö ja Rauhanpaasi, ystäväkuntien muistomerkki, vanhan kirkon sijaintipaikka ja lahjoitettu erikoiskuusi. Toivoisin Loimaan nykyhallituksen kunnioittavan historiaa ja menneitä sukupolvia ja jättävän sen turhan tohottamisen.

Uolevi

 

 

Sinä asiakaspalvelija olet ehkä väärällä alalla,jos on tarvetta repostella asiakkaan asioita hänen mentyään muiden asiakkaiden kuullen. Ei hyvää käytöstä.

Sivustaseurannut

 

 

En kannata ulkoistamisesta. Mutta kun katsoin televisiosta dokumentin Venäjän vankiloista pisti miettimään. Vankilathan siellä ovat helläkätisiä USA:n vankiloihin verraten, joten armahtaisin vankejamme niiltä. Mutta ehkä voisimme järkeistää vankilajärjestelmäämme niin, että oikeuden käynnit kuin tuomiotkin ulkoistettaisiin Venäjälle? Siellä kun istutaan tekojen mukaan eikä niin kuin meillä paljoltikin ehdollisilla tuomioilla. Että jos teostaan saa sen 30 vuotta, se on sitten se 30 vuotta.

Taisto Levo

 

 

Löydetty Kertunmäen pururadalta su-aamupäivällä autonavaimet. Avaimenperässä lukee Delta.

0400 536 303

 

20.10.2016

 

Monet kiitokset Sinulle, joka toit ison kassillisen kahvipusseja ovellemme. Kelpaa askarrella.

Terttu

 

 

Harvoin ihmiset ajattelee et tarveis tehdä hoitotahto. siitä on se hyöty et miten haluat itseäsi hoidettavan kun sairastut vakavasti. sekä että kun tulee niin vanhaks tai sairastuu vakavasti ettei pysty hoitaan enää asioitaan niin tehdä ajoissa valtakirja sille henkilölle jonka haluaa hoitavan asioitaan. se on sit myöhäistä siinä vaiheessa kun on jo sairastunut eikä voi toimittaa asioitaan. sillon tulee kuvaan yleinen edunvalvoja. pohtikaas näitä asioita.

asiat ajoissa kuntoon

 

 

Keskuspuiston remontista: rauhoitutaanpa nyt ja katsotaan lopputulos ennen hutkimista.

Yksi veronmaksajista

 

 

Vieras pieni kissa on eksynyt pihallemme. On valkoinen ja vähän vaaleanruskeaa. Juo maitoa ja on arka.

044 3250 553

 

22.10.2016

 

Olipa upea kansainvälisen huipputason konsertti Loimaan Kanta-Loimaan kirkossa keskiviikkona 19.10. klo 19! Iso kiitos kaikille tilaisuuden järjestäjille!

Yksi osallistuja

 

 

Satakunnantielle tullut töyssy on todella hyvä asia. Niitä tarvittaisiin lisää muillekin teille, piittaamattomien autoilijoiden nopeudet ovat usein aivan liian kovia.

Jalankulkija

 

 

Syö sitä ja juo tätä. Liiku, juokse, touhua ja kohella. Koko ajan joku neuvoo ja tohottaa. Miksei enää saa olla?

Kummaksi mennyt

 

25.10.2016

 

Satakunnantien hidaste on upea liikenneturvallisuusteko. Kiitos.

Kati ja Sami Ventelä

 

 

Kiitos Laura Taberman oivaltavasta tekstistä Loimaan Lehdessä. Ei mitään lisää, ei mitään pois.

Päivi

 

 

Oli hienoa nähdä 12.10. ke kun menimme hautajais saattueessa Kanta-Loimaan kirkolle. Niin te nuoret pojat, jotka olitte kunnantalon pihalla ja otitte lakit päästänne pois ja kunnioititte vainajaa. Ja sinä nainen, kun pysähdyit. Ele kosketti ja lämmitti meitä omaisia.

Omaiset

 

 

Kiitos Loimaan kaupungin liikuntapalveluille syyslomaviikon temppuradoista ja vapaasta luisteluajasta jäähallilla 🙂  Saisiko tätä lisää?

Juha Kesseli

 

 

Kiitos sinulle kun palautit isin puhelimen prismassa veikkaustiskiltä infoon.

Minioni 3vk

 

 

Kyllä oli nautinnollinen perjantai-ilta Alessandro-salissa, kun ”Ämmät” olivat äänessä. Kiitos jokaisesta tulkinnasta ja luannikkaasta esiintymisestä.

A&KS

 

 

Kiitos paljon hyvästä hoidosta Hannu Rintala, leikkaussalin henkilökunta sekä heräämö ja päiväkirurginen yksikkö.

Anneli

 

 

Järjestö porukoille ym po, ry, johtokunta. Hallitus, hallintoneuvosto aktiiveille antakaa toisten olla omana itsenaan. Nämä ovat teidän juttujanne. Toisilla on omansa.

 

 

Jäänyt auton kolhaisemaksi punertavan keltainen kissa maanantai aamuna hautausmaan kohtaalla, katsomaan mentäessä lähti juoksemaan ettei pystyny tarkistamaan oliko loukkaantunut.

0400 537 093

 

 

Aikana jona olen itseni lähes täyspäiseksi laskenut, en ole pitänyt demokratiaamme parhaana demokratiana mitä on. Enemmistön tekemät päätökset kun voivat hyvinkin olla virheellisempiä kuin vähemmistön ajamat. Kansanvaltaa ei ole se, kun henkilö antaa äänensä välikädelle, joka sen saatuaan voi toimia äänestäjäänsä vastaan. No, miksi emme sitten siirry kansanvaltaisempaan demokratiaan? Niinpä niin, mutta käytännössä se on mahdoton ajatus jo siksi, että eliittimme on sen jarru, heiltä kun näin vietäisiin valta.

Taisto Levo

 

27.10.2016

 

Hienoa taidetarjontaa on Loimaalla. Näyttelypaikat vain hankalia liikuntarajoitteisille. Kuukantalokin rollaattoria tai pyörätuolia käyttävälle enemmän kuin haasteellista. Varmaan moni ajattelee, että aina valitetaan. Jos ei pääse, ei voi mitään.

Tuli vain mieleen…

 

 

Viikonvieras O.S. sopii tulla kentälle katsomaan, että mistä meille palkkaa maksetaan! Näinkö sitä työmotivaatiota ja yhteishenkeä luodaan, kun kaupunginhallitus ihan julkisesti kyseenalaistaa duunareiden työnteon. Kiitos.

Johan nousi

 

29.10.2016

 

Kiitos Las päivystys Pkl hoitajat ja lääkäri. Toiminta ammattitaitoista ja nopeaa. Lääkäri ehti keskustella myös lähiomaisen kanssa. Hoitaja Maria aavistit diagnoosin, joka vahvistui Tyksissä.

Kiitollinen kasvohermo-halvauspotilas 25.10 klo n.18.30–19.30

 

 

Kiitos sinulle ambulanssin siirtokuljetuksessa Tyksiin, 25.10. klo 19.30–20.30, joka istui potilaan vieressä. Olet oikealla paikallasi kriisitilanteessa osaat rauhoittaa potilasta. Vahvuutesi on henkilökemia. Auttaja akuutissa kriisissä on todella vahvuutesi. Osaat olla aidosti läsnä alusta loppuun. Kiitos myös sinulle sukkula kuski-käskyttäjä.

Kiitollinen Tyksinkyytiläinen

 

 

Loimaan sairaalan hoitajat Loimaan Lehdessä. Kiitos. Halaan teitä satelliitin kautta. Lankapuhelinkin toimii satelliitin kautta. Kyllä oli kiireellinen sairaalaanmeno. Suoraan leikkauspöydälle. Oliskohan päässyt kaupungista pois Turkuun päin. Pitkälle olen päässyt jälkeen. Kahdelle lääkärille kiitos, toinen on jo pois.

Kiitos elämälle

 

 

Arvoisa Marianna Langenoja, koeaja auto joka vaihtaa kauko/lyhytvalot automaattisesti. Ne rekkojen joulukuusivalot ovatko ne aina laillisia.

Paljon ajeleva

 

 

Varhain aamulla 26.10. komeankokoinen lemmikkikissa (selkä harmaankirjava, vatsapuoli valkoinen) jäänyt auton alle Haaroistentiellä, Oripäästä päin tultaessa 300 m Onnelantien risteyksen jälkeen. Sey Loimaan fb-sivulla kuva ja minulla kuvia.

040 595 1798

 

 

Yleisin syy ajovalojen häikäisyyn on se että suuntaus on ihan pielessä. Lyhyille vaihdetaan kun häikäisee. Toinen kun vaihtaa on se vastaantulijalle merkkinä, nyt lyhyet kiitos. netistä löytyy helpot ohjeet miten tarkistaa valojen suuntaus. Saadaan kierosilmät pois ärsyttämästä.

 

 

Kas kummaa! Ei taaskaan panosteta siihen millä päästäisiin halvemmalla.

Mut onneksi kenttiin on rahaa

 

 

Nykyterveydenhoito on ollut hyvää ja henkilökunta ammattitaitoista. Onko se sitä sosiaaliuudistuksien jälkeen on aivan toinen juttu. Loimaalla on vaarassa loppua päivystys aluesairaalassa. Tämä ei ole hyvä asia. Potilaita ei saada jatkossa hoitoon. Toisaalta en myöskään ymmärrä Loimaan kunnallisia päättäjiä; ollaan lisäämässä kotisairaanhoitoa, mutta ei olla valmiit lisäämään henkilökuntaa. Onko kyse päättäjien hölmöläisten touhusta – vai aiotaanko sairaat jättää hoitamatta?

Tiisanoja

 

 

Oripääs on tilaa asua. Miks sit johtajat tulevat Oripäähän vaan töihin, ku asuakin vois?

Aurinko laskee Oripääs

 

 

Ompa kaupungin päättäjillä kummallinen arvomailma, kun pudjetti tasapaino ja puiston puskat on ikäihmisten hyvinvointia tärkeämpiä.

Nestori

 

 

Sanottiin, että on liian paljon peuroja. Että niitä täytyy ampua. On myös sanottu, että ihmisiä on enemmän, kun maapallo pystyy ruokkimaan.

 

1.11.2016

 

Kiitokset sille Loimaan Prisman asiakkaalle, joka toimitti Prisman Info-tiskille perjantaina 8.10. pudottamani avaimet. Kiitokset myös Infon ystävälliselle palvelulle.

🙂 Antti

 

 

Isot Kiitokset 28.10. aamun auttajilleni; Tuntematon mieshenkilö, Piia ja Jere!

Terv P-R

 

 

Lämpimät kiitokset välittäville ihmisille. Sain lisätietoa rakkaan Raksu-kissamme kohtalosta. Yliajaja oli jättänyt sen vain tielle lojumaan. Olisi suotavaa, että siirtäisi eläimen tien sivuun ja jättäisi viestiksi yhteystietonsa. Haaroisissa vajaan kilometrin matkalla on parin kuukauden aikana ajettu kolme kissaa kuoliaaksi. Lieneekö enää sattumaa?

HW

 

 

Kiitos Alastaron Yrittäjien porukoille mahtavasta synttäri-illasta! Orkesterikin oli parasta A-luokkaa.

Hanhijoki/Virttaa -akseli

 

 

Tulipa tässä mieleeni että olenko tehnyt tällä viikolla jotain sellaista että olen ansainnut palkkani? Mielestäni olen näin toiminut,tekemällä töitä koko viikon…erittäin kannustavaa kehottaa työläistä miettimään kyseistä asiaa nykymenon aikaan kun työt ja talkoopäivät lisääntyvät ja sitä myöten palkat pienenee…

Timo Tamminen työläinen/Kaupunginvaltuutettu

 

 

Hei Oripään tekninen lautakunta, oletteko ihan tosissaan!? Ei aitaa ryhmiksen pihalle! Mitä? Ilmeisesti kenelläkään siellä ei ole kokemusta lapsista! Miten hoitaja voi hetkeäkään keskittyä esim. yksittäiseen lapseen ja hänen leikkeihinsä, eli työhönsä, jos ulkoilu on vain kaamea stressi jonkun lapsen kirmaamisesta tielle. Mitä sitten kun jotain sattuu: levittelette käsiä ja osoitatte hoitajaa, että ”ton vika”? Sanotte, että ”siinä oli se liikennemerkki”? Ottakaa nyt järki käteen siellä, ettei tarvi enää vetää aamukahvia väärään kurkkuun. Vai kootaanko me täällä Loimaalla talkooporukka ja tullaan rakentamaan teidän lapsille turvallinen hoitopaikka?

 

 

Mistä on ajatus tullut päähän että hän voi sotkea naapurin nurmikon samanlaista ajattelua toisellakin viemällä rautaromua jätekatokseen missä raudan keruuta ei ole.

ihmettelevä

 

 

Kävin kouluni Lepaalla Hämeessä. En koskaan ollut koulukiusaaja ja koskaan en ollut kiusattu, eikä koulussani kiusattu. Sen sulki pois opettaja terveillä kurinpitotoimilla, näin se toimi ja toimisi vieläkin. Hippiliikkeen myötä astui kuvioihin ns. ”vapaa kasvatus” jolloin valta kouluissa ja kotonakin siirtyi lapsille. Pienempikin kuritus on kielletty ja kovaankin ääneen tottuu. Lapset tietävät oikeutensa ja käyttävät sitä, Ilman asian järkeistämistä kiusaus ja väkivalta valtaavat alaa enenevässä määrin.

Taisto Levo

 

3.11.2016

 

Ei ihme jos hyväkin auto ruostuu jos ei pese/hoida, ja tyhmän näkönen jos yksi ainut kapseli puuttuu tai 2. Aluvant.kyl voi jäätyä talvel

 

 

Nyt lopettaa jo kaupungin ainoa kioski. Kannattaa siirtää tori prisman parkkipaikalle ja tehdä nykyisestä taas uudelleen pesäpallokenttä.

SeppoMetal

 

8.11.2016

 

En äänestä koskaan eduskuntavaaleissa, koska kansanedustajat eivät ole SUOMEN KANSAN edustajia.

Oma hyvinvointi ja kuka nuolee ja ketä?

 

 

Heimolinnankadun entisen E-liikkeen/Tokmannin tilat voisi saneerata hotelliravintolaksi tai vastaavasti Sale katutasolle ja opiskelija asuntoja yläkertaan. Kysyisin kaupungin virkamiehiltä miksi kaikki liikkeet tulisi lopettaa torin varrelta ja tilalle rakentaa kerrostaloja? Puistosta ollaan jo tekemässä lasten leikkikenttää. Eikö nykyisiä virkamiehiä saisi jo eläkkeelle?

Uolevi

 

 

Loimaalla kaivataan vaateliikettä joka myy isompia vaatekokoja. Suuret marketit myyvät vain tavallisia ja pieniä vaatekokoja.

Isoja kokoja kaivataan

 

 

parasta kai olla huomaamaton ja hyvin vaatimaton. Helpotta olemista

 

 

Muistakaamme tästä lähtien lukea yrityksen faceboon sivuja ennen kuin lähtee jumppaan jotta tietää että jumppa peruttu.

Puntit kotona tästä lähtien

 

 

Köyhäkin näyttää vähä rikkaammalt, ku on varaa edes kahteen aluvanteeseen autos (:

paluumatkalla voi ottaa hapanta

 

 

Keskiviikkona paljon laulajia kaupungin kirkossa. Minua häiritsi kahden vanhemman naishenkilön ääneen seurustelu koko tilaisuuden ajan. En vaihtanut istumapaikkaa vaikka kovasti teki mieli. Niitä ihmisiä vois arvostella jossain muualla.

Laulun ystävä

 

 

Kiitos Kokoomuspuolueelle pehmeälinjaisesta päätöksestä kotihoitoa koskien. Kotihoito on jo pitkään kaivannut lisäkäsiä ja vaikkakin tulevat kuntavaalit varmasti osaaltaan päätökseen vaikuttivatkin,niin hieno juttu joka tapauksessa…ja Keskustapuolueelle vinkiksi että Sarkamuseon tuesta voi napsaista sen ”puuttuvan” 120 000 e pois ja jää vielä tukea 20 000e jäljellekkin..:)..

Tammisen Timo kaupunginvaltuutettu…

 

 

 

Pyydän anteeksi Loimaan Matkahuollon Henkilökunnalta huolimattomuuttani. Asiaa enempää ajattelematta kirjoitin TS:sa 2.11 kolumnin jossa jätin huomiotta Loimaan Matkahuollon palvelut. Palveluihin kun kuuluvat rahtipalvelut, kahviotoiminta, VR:n ja linja-autolippujen myynti. Aseman kahvio on samalla odotustila niin linja-auto että juna matkustajille arkisin 8–17. Toivon palveluille hyvää jatkoa.

Taisto Levo

 

 

Hyvä Olavi Suominen. Olisin tänään kysynyt itseltäni olenko ansainnut palkkani, mutta en jaksanut kun olen irtisanomisten jälkeen tehnyt 2,5 ihmisen työt!  Mukavaa että arvostat meidän työntekijöiden panosta…

Rättiväsynyt

 

10.11.2016

 

Kyllä on nyt uimahallissa ainakin naisten puolella toimiva sauna. Saatiin ne kaiteetkin lopulta että saamme tukea. Niin ja on se ilo silmällekin.

Ihanin kiitoksin päiväjumpparit!

 

 

Ei kai sellaista enää voi sairaalaksi sanoa jossa ei ole lääkäriä paikalla? Joksikin terveysasemaksi ehkä?

 

 

Suomisen Ollilta asiaa LL 8.11.

 

Mielipide on, kuin pe*sereikä, jokaisella meillä on sellainen.

niin on elettävä.

 

 

Vaalit lähestyvät. Käsi sydämelle nykyinen valtuutettu, oletko tehnyt kaikkesi, että toimiva sairaalamme olisi saanut jatkaa toimintaansa kehittyen edelleen? Nyt on jo myöhäistä. Sairaalalla on iso rooli koko Loimaan seutukunnan elinvoimaisuudelle, muutenkin kuin työllistäjänä. Äänestäjä, mieti jatkossa tarkkaan, kenelle äänesi annat!

Veronmaksaja

 

 

Uusia työntekijöitä palkataan eikä ketään kiinnosta mitä edellisille tapahtui

Kahdeksas käsky

 

12.11.2016

 

Lämmin kiitos Anu Salo ihanasta mieltä koskettavasta kirjoituksestasi: Hiljaa nyt, jossa on paljon ajateltavia asioita meille jokaiselle.

Riitta-Liisa

 

 

löydetty Lidlin pihalta kirje ellalle mammalta.

Puh numero 0503051929

 

 

Olipa riemukasta lukea lehestä että Parikan Harri on ehrokas positiivisimmaks. Häneltä saa hyvää palvelua tämmönen mummokin. Miälelläni suasittelen.

Mummo vaan

 

 

parasta palvelua keilahallilla. tykkään.

tykkään

 

 

Säästöistä väsynyt on niin oikeassa!

yksi väsynyt

 

 

Homma kuin homma hoituu  Harrilta alusta loppuun asti kunnolla herrasmaisella charmilla pilke silmäkulmassa.

sen kokeneet

 

 

Tervetuloa uusi yrittäjä Alastarolle! Alastaro pizzeria. Kiitos hyvästä ruuasta, palvelusta ja siitä, että sain sinulta vieläpä kuitin! Toivotan teille molemmille hyvää jatkoa ja uusia muitakin asiakkaita!

Alastaroburgerin syönyt.

 

 

Isänpäivän meno vinkki koripalloa liikuntahallissa klo.17.00

 

15.11.2016

 

Kiitos Vesihovin Reetalle nopeasta ja aloitteellisesta avusta pienen pojan ruhjeen hoitamisessa. Uiminenkin innosti vielä, jäi hyvä mieli.

Turvallinen uintireissu

 

 

Pitääkö olla huolissaan, kun joulukinkun kuori ei mene homeeseen. Joulukinkku paistettu 2014 ja kesällä kuorta säilytetty muovipussissa puulieden pankolla. Talvella otettu sivuun lieden ollessa käytössä. Raaka-aineet kuoressa: ruisjauho, vesi ja suola. Ruisjauho ilman teollisia lisäaineita. Osan kuoresta söin kylläkin hyvällä ruokahalulla, mutta halusin nähdä koska loput kuoresta menisi homeeseen. Ei siis vieläkään hometta ruiskuoressa (2016). Kyseenalaistan leipomoiden käyttämät jauhonparanteet, paakkuuntumisen estoaineet ym. jauhoihin käytetyt lisukkeet. En kannata ulkomailta tuotettuja leipomotuotteitakaan. Onni on leipoa ja syödä leipää, aidoista raaka-aineista.

Raili Koponen

 

 

Vielä suuremmat säästöt saatas, ku ajettas koko sairaala alas. Sit joku poppamies (ilmainen) antaa jossain paaden äärellä, nuotion loisteessa jotain yrttiä ja rummuttais sut terveeks.

 

 

kiitos esa kuusela puutuit asiattomaan ilmaisuun. Ei kukaan henkilo ole toista arvokkaampi tai arvottmampi  :

 

 

Mediamme melskasi vuoden Hillary Clintonin vaalikampanja puolesta ja sitten repi pelihousunsa hävittyään. Hillaryn vaarallisuus on sotaisuus, Irakin sodan alunkin kiihkeimmät kannattajat olivat George Bush, Hillary Clinton ja Englannin pääministeri Tony Blair. Blair on katunut sotaintoaan julkisesti, Bush ja Clinton ei. Donald Trumpilla ei ole poliitikon taakkaa ja hyvä jos pistäisi jäihin Euroopan vapaakauppa sopimuksen ja älyttömän Nato kiihkoilun. Turvallisuutta tuo hyvät välit USA:n ja Venäjän välillä.

Taisto Levo

 

17.11.2016

 

K-Rauta/Jussi Saarikko. Olet iloinen ja auttavainen. Olet aito asiakaspalvelija. Kiitos että saimme tehdä kauppaa kanssasi. Terkkuja levyjä ja listoja ostaneilta.

 

 

voisko ihmiset pitää vaan huolen omista asioistaan, eikä aina toisten asioitten ”jauhamista” 🙁

 

 

olen tossa katsellut kun ihmiset kulkee pimeellä mustissa vaatteissa ei heijastimia eikä heijastinliiviä. eiks ne oikeesti tajua kuin huonosti he näkyvät???? heijastinliivi on paras. taatusti sut huomataan

heijastin

 

 

Aluesairaalan puolesta

Tuula Hällfors-Laaksonen

 

 

Kiva olla hengissä ja luut ehjänä Loimaan torilla viime su aamuyöllä! Kirosin kovaan ääneen pelästyksen jälkeen. Pitserian edessä olleet varmaan nauroivat pelästystään. Mopoauto luisui kohti, käteni osui kuskin sivuikkunaan. Lähellä oli paiskaantuminen maahan vanhoine luineni. Kuka kuljettaja olitkin, et tappanut vanhaa mummi-ihmistä. Torilla kävely sallittu, ei kaahailu! Onneksi jalassani ei ollut korkokengät ja tilannetajuni toimi. Liikenne vaarallista ilman uhoiluakin. Mieti.

elämää arvostava veronmaksaja

 

 

Haluan kiittää kaikkien lasten puolesta ihanaa Ainoa, jolla on suuri sydän ja vikkelä virkkuukoukku. Sanat ei riitä kertomaan miten mahtava sinä olet!

Marika

 

 

Eikö liikennevaloihin saisi parempaa ohjausta, jotta ei tarvitsisi jokaisissa liikennevaloissa seistä Pikatietä kaupungin läpi kulkiessa?

Vihreä aalto

 

19.11.2016

 

Hirvikosken apteekille iso kiitos siitä, että meidät liikuntarajoitteiset on niin hyvin huomioitu. On ilo asioida!

Heli ja rolla

 

 

Pasi Salo, tekstisi herätti toiveita paremmasta entisestä Loimaasta. Ikävä kyllä.. Suuri muutosten aalto kaikkialla ja kaikessa, vie meiltä lähellä olleita asioita kauemmas, voimavaramme vähenee pysyäksemme jotenkin mukana kuvioissa, nyt useista ihmisistä tuntuu siltä, kuin olisimme eksyksissä, ennen niin tutuista ja lähellä olevista turvallisista ympyröistä..ja asioista. Suuri monimutkainen maailma peloittaa pientä ihmistä, sinnekö/siihenkö pitäisi meidän kaikkien mennä..

Kotona paras.

 

 

mikä on kun ihmiset eivät osaa ajaa prisman parkkipaikalla? ajellaan suoraan kävelykäytävän yli lapsiparkeistakin lähtiessä

läheltä piti

 

 

Tiedoksi! Myllykyläntie ei ole etuajo oikeuttu tie!!

 

 

Olipa positiivinen yllätys päivystävä sh Jenna Komulainen ke 16.11.2016 pääterveysasemalla 🙂 Olet niin oikealla alalla ja moni hoitaja saisi ottaa sinusta mallia! Kiitos ja kaikkea hyvää sinulle!

 

 

Päättäjät huomio: sisäilmaongelmat valtavat Loimaan kaupungin useassa päiväkodissa. Sääliksi käy lapset sekä henkilökunta. Jokaisella ihmisellä pitäisi olla oikeus terveeseen sisäilmaan. Rakennetaan Loimaalle siis yksi uusi iso päivähoitoyksikkö ja näin taataan jokaiselle terve  tulevaisuus!

Apua

 

 

Hei ”vihreä aalto”, sinulla on käynyt todella huono tuuri, kun joudut matkallasi seisomaan kaikissa kaupungin liikennevaloissa!  Helsingissä työikäni asuneena totuin valoissa  seisoskelemaan, siinä voi työpäivän jälkeen vaikka olkapäitään ja niskaansa rentouttaa, tekee hyvää! Turvallista matkaa sinulle!

kiireeseen kyllästynyt

 

 

Sote-uudistus taitaa tehdä hyvää vanhusten arvolle kunnissa. Ei olla enää menoeriä vaan ihan veronmaksasia niin kuin työssäkäyvätkin. Heh!

Maakunta maksaa

 

22.11.2016

 

Peurat ja heijastimitta kulkevat ihmiset ovat todellinen liikenneriski. Samaa voi sanoa piittaamattomista autoilijoista. Muukin liikenteen huomioiminen on kunniakas teko meille kaikille.

Raili Koponen

 

 

Lauantaina tuli tv:stä ohjelma opettajan vallankäytöstä. mikä valitettavasti nykyäänkin on käytössä muutamissa kouluissa. Kiitosta ja positiivistä palautetta ei saa nekatiiviset asiat kyllä ilmoitetaan.

Isoäiti.

 

 

Kiitos Antti ja Shellin väki, taasen niin paljon hyvä palvelu. Lämmittää mieltä.

2 x Hörhöt

 

 

Kiitos Loimaan Seppälä, Laura-Maria, Artemiina ja Kangas-Peikko la 12.11. Loimaalta löytyy ja Loimaalla palvellaan!

Kaasot sukkanauhametsällä

 

 

ämä porukka, joka täyttää Puistokadun koulun yläpihan autoillaan. Onko patalaiskuuden lisäksi ymmärrysvajetta? Kattokaahan liikennemerkkikirjasta, mitä se mäen alla oleva liikennemerkki tarkoittaa. Onkohan muuten samaa porukkaa, jonka vilkut ei toimi juuri ikinä, mutta sumuvalot toimii joka säällä?

antti autoilija

 

 

auto lansimaiden pyha lehma haitallinem joka paikassa tiella. en rupea talsimaan kilometri  kaupalla

 

 

Kiitos ihanasta ja lämminhenkisestä lauantai-iltapäivästä 19.11 Kartanonpuiston osasto Jukolan henkilökunnalle. Kiitos myös asukkaiden hyvästä hoidosta Kp:n Jukolan ja Tyynelän henkilökunnalle.

Mukana ollut omainen

 

24.11.2016

 

Hyvin lyhyellä ajalla kahdesti marketin kassajonossa kaikkia koskeva laukkujen tarkastus… liekkö oikeudet edes riittävät? Toiseksi miksi kävisin kaupassa jossa minua pidetään oletusarvoisesti myymälävarkaana? Ymmärrän kyllä myymälävarkaat aiheuttavat vahinkoa ja kuluja mutta liika on liikaa. Kaiken saa myös alueen muista liikkeistä ja vielä palvelun kera, ei varkausepäilyn.

J-P

 

 

Nuorkauppakamari haki ideoita (LL 22.11.). Kateuden tuominen esiin vaikka huumorimielessä, eikö se ole negatiivista? Ehdottaisin, että Ysitien varteen laitettaisiin joulukuuset. Kaupungilla on metsää, haettakoon sieltä iso kuusi, ja parempi vielä, jos kaksi, eli molemmille puolelle tietä kuivan sillan tienoille. Ainoa investointi olisi niihin lamput, mutta se ei olisi kovin kummallinen kulu, eikä sähkönkulutuskaan olisi suhteessa iso.

Positiivista näkymää ohikulkijoille

 

 

sunnuntai iltana 21.45 m-marketin piha. Poliisi auto pysäköity niin keskelle inva paikkaa ku mahdollista. Kumpikohan herroista oli invaliidi? Ei ainakaan se mikä oli kaupassa tekemässä ostoksiaan.

Arska

 

 

Älkää hyvät metsänmaalaiset hätäilkö sen jätevesiasianne kanssa. On todennäköistä ettei kuivan maan asujille tule mitään muutosta asiassa. Se on selvää että vesistöjen varren asujille jotain tulee, mutta mitä ja missä muodossa? Unohtakaa toistaiseksi asia, kun niin moni on hätäilyllään menettänyt kymmenet tuhannet eurot jota nyt katkerasti katuvat. Kaiken lisäksi kun asian unohtamisesta ei edes sakoilla uhata, eikä ole EU asia. Kunnilla voi olla eri käytäntöjä miten toimitaan, että jäitä hattuun.

Taisto Levo

 

 

Lehdessä kyseltiin mikä on Loimaan suurin yleisötapahtuma (LL 22.11.). Se on Peltoisten kyläyhdistyksen järjestämä Rompe-tori.

 

 

Kun ikääntyy, muistot menneistä yleensä haalisuvat, mutta jotkut taas vuosien saatossakin säilyvät kirkkaina. Olin menossa kaverin kanssa linja-autolla 1990-luvun vaihteessa Helsingin Hakaniemeen, mistä matka jatkuisi Eteläranta kymppiin. Työmarkkinoilla oli taas kerran tilanne päällä. Auton etuosassa keskusteltiin siitä, että työläiset tulisi pistää kyykkyyn. Minua ja kaveriani huvitti moinen keskustelu – etupäässä ei taidettu arvata keitä taaenpana istui. En arvannut silloin mihin kehitys joskus vielä johtaa. Nyt tuntuu, että eläkeläisetkin ollaan kyykyttämässä…

Historia toistaa itseään

 

 

Mopoautojen vetokyky on aivan käsittämätön, pystyvät vetämään perässään jopa kolmea täyspitkää rekkaa ja kymmentä henkilöautoa!

Se kymmenes henkilöautokuski

 

 

Milloin kaupunki aikoo siirtää liikennevaloista varoittavan liikennemerkin Kartanonmäeltä Vesikoskelle.

 

 

Ihan samaa mieltä antti autoilijan (LL 22.11.) kanssa. Yhä useampi on huono kuski, kun ei vilkuta. Ja yhteiskoulun yläpiha kannattaisi tyhjentää autoista vaikkapa poliisin ja pelastusviranomaisten toimesta, jos laiskat itseriittoiset eivät merkkejä usko.

 

 

Osa Loimaan kaupungin nykypäättäjistä olivat päättäjinä jo entisissä Loimaan, Alastaron ja Mellilän kunnissa. Asioita ei osattu hoitaa ja oli tehtävä pakolliset kuntaliitokset. Miten asioita voitaisiin hoitaa nyky Loimaalla kun ei osattu entisissä kunnissakaan? Oripää on pienenä kuntana pärjännyt hyvin ilman kuntaliitosta. Uusikaupunki taas on hyvä esimerkki päättäjien, virkamiesten ja yrittäjien yhteistyöstä. Ei siis pidä ihmetellä miksi kaikki julkisen sektorin palvelut siirtyvät Loimaalta Turkuun ja Loimaan kaupungin kehittäminen takkuaa.

Uolevi

 

 

Loimaalaiset autoilijat. Kannattaa ensin opiskella liikennesäännöt ja sitte vasta torven soitto. Sillai ei näytä niin tyhmältä tuolla liikenteessä.

TLL § 22

 

26.11.2016

 

Suuret kiitokset kaikille meitä poikkeustilanteessa auttaneille, erityisesti Keskuskoulun henkilökunnalle ja oppilaille.

Sahramin, Lastentalon ja Peltoisten päiväkodin väki

 

 

Tapahtui Ypäjällä. Saatoimme isäämme haudan lepoon. Sinä utelias joka tungit itsesi hautajais-saattuen reitille niin lähelle että saattajat joutuivat lähes väistämään. Et kunnioittanut toisten surua – uteliaisuutesi oli tärkeintä. Katsella voi, ei silti tarvi kiinni tunkea.

Ypäjäläinen

 

 

Nimimerkille positiivista näkymää… Olet oikeassa, kateus on negatiivista mutta miksi se on tullut niin vahvasti esille? Oli jutussa mielestäni paljon myös positiivista. Kuusi-ideasi oli hyvä.

Juhani Raikkonen

 

 

ei roskia toisten postilaatikkoon!

 

 

Vanha sanalasku Se koira ärähtää johon kalikka kolahtaa!

 

 

Satakunnantiellä on Turuntieltä käännyttäessä kadun reunassa matala muuri, joka on vaarallinen kaikille. Tein kadulla u-käännöksen, ja auton toinen etupyörä putosi muurin yli. En päässyt omin avuin siitä pois. Kuulin, että en ollut ensimmäinen, jolle siinä on vahinko sattunut ja joka on muuriin törmännyt. En toivo, vaan vaadin, että tien turvallisuutta siinä kohdin parannetaan. Muurista pitää tehdä korkeampi ja kirkkaankeltainen, jotta se on helpompi huomata. Kiitos poliiseille ja hinausauton kuljettajalle, joilta sain apua.

Kaikkien turvallisuudesta kysymys

 

 

Loimaan liikennettä voidaan sujuvoittaa rakentamalla kehätie. Ei tarvitsisi raskaiden ajoneuvojen ajella keskustan valoristeysten kautta.

Päivi

 

29.11.2016

 

Kiitos! Pukki, Muori, Jatta, Pentti, Susanna, Sami, Mira, Pekka, Eija, Pentti, Teemu, Hille, Pirjo, Minna sekä kyläläiset!

T.Helmi

 

 

Sote-uudistus vie meiltä kansallisen turvallisuuden. Loimaan kannalta parasta olisi irtautua Varsinais-Suomen Sairaanhoitopiiristä ja ostaa omaksi Loimaan aluesairaala. Näin turvaamme alueellisten palveluiden riittävyyden myös jatkossa. Suurten kaupunkien ja Suomen Valtion päättäjät vievät tätä menoa lopulta koko sairaalatoiminnan pois Loimaalta keskittyen sen suuriin kaupunkeihin. Turussa asuessamme reilu kaksi vuotta sitten Tyksin Yhteispäivystyksessä Turussa oli asiakaspalvelussa erittäin ikävä käytös potilaita kohtaan ja pitkät jonot jo silloin. On aika herätä ja toimia !

Sami ja Kati Ventelä

 

 

Hyväksyttävää ja ymmärrettävää on EU:n sisäinen ja työperäinen maasta maahan muutto. Saamme esimerkiksi ATK ammattilaisia Intiasta ja tarvittavaa apua muualtakin. Hyvä niin, mutta puhtaasti elintasopakolaisten ja paperittomien hyysääminen oman etumme takia on loputtava. Ensisijaisesti meidän on pidettävä huoli omista apua tarvitsevista ja kovempi ote elintasopakolaisten maahanmuuttoon. He ja paperittomat köyhdyttävät köyhiämme, elävät kustannuksellamme ja lisäävät valtionvelkaamme.

Taisto Levo 

 

 

Sipilällä on oma lehmä ojassa. Talvivaaran kaivos täytyy pitää pystyssä vaikka väkisin, kyllä veronmaksajat maksaa viulut, tässäkin tapauksessa.

Eläkeläinen

 

 

Olisiko aika itsenäisyysjuhlissa naisten ja miesten pukeutua kauniisiin maamme kansallispukuihin ja näin juhlistaa kaunista kotimaista käsityötä eikä jättää kaapin koristeeksi.

Salme

 

 

Paljon puhutaan yksinäisyydestä. Etenkin nuorten syrjäytyminen ja yksinäisyys ovat isoja ongelmia. Loimaan alueellakin on paljon yksinäisiä nuoria. Miksi ei perustettaisi yksinäisille nuorille tarkoitettua ryhmää, jossa he voisivat tavata toisiaan? Loimaalla on paljon liiketiloja vapaana.

M-L K

 

 

Hyvä asia, että ylijäämä ruokaa jaetaan, eikä laiteta roskikseen. Kuitenkin huonoa siinä on, että kukaan ei siivoa tai siivoaa harvakseen huonot ja pilaantuneet ruokatarvikkeet pois. Asiallinen esille laitto pätee näihinkin elintarvikkeisiin. On olemassa terveysriski, joka tulee ottaa huomioon. Harmittaa, ettei ruokaa arvosteta, eikä niitä ihmisiä jotka mielellään käyttäisivät ruoan tarpeeseensa. Kaupat jotka antavat elintarvikkeita pois on heidänkin katsottava, ettei pilaantuneita tuotteita anneta eteenpäin, vaan kompostoidaan asiallisesti. Jaettavat ruokatarvikkeet asiallisesti esille jakelupisteissä.

Hyvä ruoka, parempi mieli ja terveys

 

 

Arvoisat Loimaan joulupukit. Eikö Loimaan budjetista  löytyisi vähän euroja Alastarollekin, että edes Loimijoentien perinteinen jouluvalaistus voitaisiin sytyttää Alastarolla? Ennen Alastaron pakkoliitosta Loimaaseen jouluvalot Loimijoentiellä loistivat joka joulu.

Jouluvaloja kaipaavat

 

 

Ilman sitä rotvallia olisit ollut kulkineesi kanssa kenkäkaupanmontussa ja saattanut tappaa viattoman jalankulkijan. Ehdotan, että viet bingokuponkisi vallesmannille ja siirryt apostolin kyytiläiseksi.

Ville-Jussi

 

 

Loimaan teatteri 25.11. Ymmärrätkö edes hävetä käyttäytymistäsi ”häirikkönauraja…” Häiritsit todella paljon esitystä. Myös nainen joka koko esityksen ajan naukkaili isosta pullosta väkeviä tosi huonoa käyttäytymistä. Monen teatteri-ilta meni pilalle.

en osallistu massatapahtumiin

 

 

Älkää vain lopettako Kojonkulman nuorisoseuraa, vaan alkakaa tekemään näytelmiä ym. harrastenäyttelijöitä löytyy varmasti niinkuin ennenkin ja yhdessä tekeminen yhdistää kyläläisiä ja esitykset tuovat rahaa ja ihmisiä kojontupaan. esim. haaran kylä. lykkyä tykö!

Salme

 

1.12.2016

 

Kiitos mukavasta ”pikkujoulusta” Mäntypuiston Kuuselan, Muistolan ja Virkkulan henkilökunnalle ja iso kiitos musiikista ja lauluista.

Kuuselan asukas omaisineen

 

 

Tikakosken Isännöintipalvelulle iso kiitos hyvin tehdystä työstä.

T:Hallituksen pj

 

 

kyl hyvin menny opit perille. Vaihtoehrot.Kerran oli kylamellakka inauksen.

 

 

Olisko mahdollista että vanhemmat jotka tietävät lapsiensa täi ongelmasta niin tekisivät asialle jotain?

t;järkikäteen

 

 

EU: n sisäistä muuttoliikettä Intiasta? Hyvin on Taistolla faktat kunnossa. Valitettavasti.

 

 

Helposti lähti porkkanapussi kaupasta naisen matkaan muutama viikko sitten. Silmää räpäyttämättä tungit sen kassiisi vaikka näit että minä näin sen, hyppäsit autoon jota ajoi mieshenkilö ja poistut. Jäin hölmistyneenä tuijottamaan että onko totta. Seuraavaksi kun näen moisen, ilmiannan tekijän kaupan henkilökunnalle.

Aijai..

 

 

Loimaan kaupungin uudet jouluvalot: kamalat. Sinikeltaiset ruotsin lipun väriset lehdet ja pienet kruunupallot, voi hyvät hyssykät. Ja kaupungin vähät varat paloi taas isosti!

Missä järki?

 

 

Uudet toriringin jouluvalot tuovat mieleen Ruotsin. Toivottavasti se on alkusysäys maidemme yhdistymiselle.

Heja!

 

3.12.2016

 

Toivottavasti kaiken mollaaminen ja 24/7 pahansuopuus vähenevät ainakin näin joulun alla. Oman paikkakunnan palvelujen hylkiminen ja valittaminen on kuin kakkisi omaan pesään. Jos on valittamista, niin palaute suoraan alkulähteelle eikä selän takana urputtaen, voi tulla parannuksiakin.

Myönteinen

 

 

Kakkosdivarissa vain kaksi tuomaria, koska on toiseksi alin sarja. Naisten SM on ylin sarja siksi kolme tuomaria. Hienoa Loimaan naiskiekkoilijat!

 

 

kuinka paljon kaupunki taas maksoi konsultille joka näin hirveät jouluvalot on tänne suunnitellut. Sininen väri kuuluu hälytysajoneuvoille ei jouluvaloihin.

 

 

Kyllä, Suomi liitettävä Ruotsiin ja äkkiä, jos vaan huolivat. Saataisiin sivistystä ja hehkua tännekin.

Hejaa!

 

8.12.2016

 

Olen samaa mieltä kuin Myönteinen (LL 3.12. kopit) siinä, että palaute palvelusta kuuluu vain palvelun antajalle, jos sitä haluaa korjata tai vahvistaa. Palvelun haukkuminen muille on vain sosiaalista ajanvietettä, johon voi toki halutessaan käyttää energiaa, ja jos sellaista vielä jaksaa joku kuunnella. Kiitetäänhän pienestäkin, niitä hyviä asioita voi oikeasti huomata, ja viisaat näkevät niitä myös ”huonossa”. Kiittäminenkin on vaikuttamista, ja palvelukin siinä huomaamatta paranee. Valoisampaa vaikuttamista, kiitos.

 

 

Miksi toista tankkaajaa saa aina odottaa?

 

 

Huvittavaa seurailla autojen pomppuja Satakunnantien töyssyssä. Missä se huomiokyky on, jos ei töyssyäkään havaita?

Johan pomppas

 

 

Olenko mä henkilönä oikeutettu menemään henkilöiden wc: seen olematta väärä henkilö väärässä wc: ssä?

Ihmettelee henkilö

 

 

Valokuva sankaripatsaan paljastustilaisuudesta 6.12.1953 (LL 3.12.). Tarkennus kuvatekstiin: Kunniavartiossa ovat sotilaat. Pastori Kauko Sainio ei ole kunniavartiossa. Hän on pitämässä puhetta.

 

 

Finlandia, maailmankaikkeuden hienoin sävellys. Pitäis ehdottomasti olla ainut vaihtoehto Suomen Kansallislauluksi.

Suomalainen

 

 

Ajelin kirkkaana iltana pimeitä teitä tunnin verran. Ainakin joka toinen autoilija posotti vastaan sumuvalot päällä. Hällä väliä tieliikennelaista, näyttäähän ne häikäisimet komialta, jos on yksinkertainen.

 

 

Ajatteleeks ihmiset koskaan kun ostavat kirppiksiltä vaatteita tai huonekaluja mitä voi tulla kylkiäisinä. sohvissa voi olla luteita ja vaatteissa esim turkiskuoriaisia ja molemmista on tosi hankalaa päästä eroon. jos vaatteissa alkaa olla reikiä todennäköisesti kaapissa on turkiskuoriainen.

ötökät kuriin

 

 

Sinä joka veit saharannantieltä kynttilälyhdyn, niin parantelitko sillä kaupungin jouluvaloja?

Synkkä on yö

 

 

”Missä järki” oletko joskus nähnyt Loimaan  logon värit olisiko se peruja sieltä, tietojeni mukaan ei ole käytetty konsulttia vaan kaupungin työntekijän järkeä joka ei paljon maksa (korkeintaan kuukausi palkan jonka hän saisi asiasta huolimatta).

Metsuri etelästä

 

 

Kyl alkaa Loimaalla olla vuokra-asuntojen hinnat korkeella, pienet yksiöt 33 neliöö jo maksaa yli 400 € +vesi. ja mitä onkaan kaksioiden hinnat 550 € vähintään.

Hinnat korkeella

 

 

Kaupungin kirkon piha-alue on iltaisin ja öisin mukuloitten moottorirata.

Herra

 

 

Punkalaitumen vastaanottokeskuksessa hämmästelivät aika lailla Suomen itsenäisyyspäivän juhlintaa. Kyselivät, missä ilo.

 

 

Vaikka olisin yksin mielipiteeni kanssa siinä pysyn. Jos meillä jatketaan tällä linjalla että minkäänlaista järkevää kurinalaisuutta koulukiusaukseen ja käytökseen ei haluta, syyttäköön päättäjät siitä itseään. Ne luo pohjaa rikollisuudelle ja nyt on ilmennyt kaiken päälle vielä sekin, että oppilas voi kieltäytyä jälki istunnolta, joten jälki istunnot voi lopettaa. Seuraavaksi yhteiskunnan rappiotilan tunnusmerkiksi odotan sitä, että vankilaan tuomittu vanki saa kieltäytyä vankilaan menosta, traumoihin vedoten.

Taisto Levo

 

10.12.2016

 

Minä niin mieleni pahoitin, sain kirjeen sairaalasta joka oli repäisty auki. Ihmettelen, onko postin palveluihin jo lisätty kirjeidenkin avaaminen.

Kirjesalaisuus rikki

 

 

Mahtaakohan Joulupukki tuoda Alastaron koulutakseille handsfree-laitteet joululahjaksi, olisi pieni investointi turvallisempaan kuljetukseen.

 

 

 

Piti oikein mennä torille katsomaan niitä paljon puhuttuja jouluvaloja. Juhlavan kauniit ja tyylikkäät ovat! Jos tahtoo kaiken sorttisia rimssuja ja ramssuja, voi katsella parvekkeille. Siellä niitä riittää.

Natistaan taas

 

 

Ihanat jouluvalot  kaupungilla! Varsinais-Suomen värit! Hienoa! Vähän omaperäisyyttä kehiin!

 

 

Sami ja Kati Ventelä (LL  29.11.) Kirjoitatte asiaa! Milloin kansa ymmärtää, että Loimaalla ei ole yhtään lääkäriä virka-ajan ulkopuolella. Miten käy esim ”sairaalan” kiireellistä apua tarvitsevan potilaan? Turkuun, ja miten kauan kestää kiireellisen avun saanti? Ehkä pitää muuttaa Turkuun, että saa apua nopeasti. Tämä on todella murheellista meille loimaalaisille!

Pitääkö tämä hyväksyä?!

 

 

Miksi Loimaan Lehti ei ilmestynyt tiistaina itsenäisyyspäivänä eikä ilmestynyt pyhäinpäivänä eihän sitä silloin tehdä?

Ei ymmärrä

 

 

Kiitos palautteesta. Loimaan Lehti ilmestyy joka tiistai, torstai ja lauantai. Tänäkin vuonna poikkeamia tästä tahdista tulee muutamia, juuri pyhäpäiviin liittyen. Numeroita ilmestyy silti kaikkiaan 146, ja sivuja tullaan tekemään noin 2 800. Ensi vuonna numeroita tulee 148, ja kun seudulla on käynnissä kaikenlaista mielenkiintoista, niin veikkaanpa, että sivumäärä on vähintään sama. Antoisia lukuhetkiä toivottaa,

Kati Uusitalo,päätoimittaja

 

 

Lämpöinen kiitos Loimaan Laatuautolle mukavasta pikkujoulusta.

Työntekijä

 

 

13.12. Bussinkuljettaja Esa Hartikaiselle hatunnosto varovaisuudesta liikenteessä (LL 10.12.)! Lapset ja nuoret saavat hienon esimerkin liikennekäyttäytymisestä.

Kiitos!

 

 

Hienoa käydä Loimaan uimahallissa uimassa, vastaanotossa hienosti palvelivia naishenkilöitä, tulee hyvä fiilis jo ennen uintia, samoin valvojille.

 

 

Lämpimät kiitokset Riuttaskorven perheelle todella upeasta joulukonsertista! Teitte jälleen joulun sydämiimme!

 

 

Wanhanajan joulumarkkinoille kiitos monipuolisista jouluherkkujen valikoimista. Iki-ihanat kudonnaiset,modernit ja perinteiset löysivät uudet kotinsa Riihimäeltä. Jouluisempaa tunnelmaa jäimme kaipaamaan musiikin, oheisohjelmien myötä, olihan paikkana Heimolinna.

Jouluvieraat

 

 

Kopeissa oli uutinen sairaalaan avatusta kirjeestä. Minäkin sain auki revityn kirjeen sairaalasta. Kirjeessä oli B.todistus, jossa oli tietoja sairauksistani. Kuka repii sairaalan kirjeet auki.

L.K.

 

 

Sarka museolla 11.12. iltapäivällä, miesten musta hupullinen mainostakki vaihtanut omistajaa. Varmaan vaihturi jäi museon naulakkoon.

Raimo

 

 

onko pojaltasi hävinnyt pyörä soita 045 145 2840.

 

 

Nyt valkeni saharannan tiellä.

Ei tavara lainassa parane

 

 

Onko tarkoitus että kun loimaalta loppuvat sairaanhoitopäivystykset niin et ihmiset muuttaa turkuun koska sieltä saa apua öisinkin. tyksissä on aina päivystys, vaikkakin jouttuu jonottaan koska ihmisiä on paljon niin tietysti on potilaitakin. ihmiset jotka sairastaa paljon tarvii joskus myös viikonloppu-ja yöpäivystys hoito apua. täällä’ ei kohta ole enää mitään. keskusta autioituu. aina vaan peräjälkeen yksi ja toinen liike lopettaa. silti keskuspistoa laitetaan jotta jokuset voi sinne mennä istuskeleen ja juomaan. viimeinen loimaalainen todennäköisesti sammuttaa valot loimaalta

herätkää päättäjät

 

 

Uusi maailmanjärjestys tekee tuloaan. Ensimmäisiä selviä havaintoja sen tulosta on nähty kun Venäjä valitsi Amerikan presidentin. Tämä on väkiluvultaan suurten valtioiden etu, me olemme väkiluvultamme niin pieni maa, että mitä painavat äänemme vaikka seuraavissa presidentin vaaleissa? Niinistö vaikka hyvä presidentti onkin, hänen asemansa säilyttäminen ei ehkä ole meidän käsissämme, jos muut katsovat minkä parhaaksi näkevät. Ei uskoisi, mutta näin on Central Intelligence Agency on todeksi todennut.

Taisto Levo

 

 

Jos Suomen 100 vuotis likööri on Vana Tallin, niin tällä perusteella voisi luulla, onko Suomen kilpaulutettu pääkaupunki Tukholma tai Moskova. Hävetkää Suomalaiset päättäjät, ja hävetkää helvetisti. Mistä nää Suomen Pelle poliitikot oikeesti välittää?- miettikääpä sitä?

 

15.12.2016

 

Suuret kiitokset Hirvikosken kirjastolle! Kirjastoon on aina mukava tulla, jokainen on tervetullut vauvasta vaariin.

 

 

Ilolakoti 1-2 asukkaat ja henkilökunta kiittävät Aila Suihkoa ja Kirsti Soikkelia v.2016 tekemästänne vapaaehtoistyöstä ja bingoista. Kiitos myös muille vapaaehtoistyötä tehneille sekä kiitos kaikille meitä joulun aikaan muistaneille.

T.Ilolakodin väki Alastarolta

 

 

Sain minäkin avatun kirjeen, kirje oli pahvikotelossa ja molemmat revitty auki. Kirjeessä olleen rahan oli joku ottanut!?

 

 

”On lapsi syntynyt meille ja Poika annettu on…” Näin Tiernapappojen laulu kaikui, kun joulun sanoma uljaasti raikui. Kiitos, kun jaksatte aina vaan, laulaa ja iloa toivottaa!

Kitkonpuiston päiväkodin väki

 

 

Onko prisman parkista tullut ajoharjoittelu-alue? Viime lauantaina ainakin sai sen kuvan. Olisi parempi peruutella paikassa missä on tilaa, ei toisten kylkiä hipoen.

pyöräilijä

 

 

Kuka vapautti Audi- ja Bemarikuskit vilkun käytöstä ja asetti ohittamispakon, että heidän on aina mentävä ohi?

Eri säännöt, lisää valvontaa kiitos

 

 

Miten kh Laukkanen vähätteli Itsenäisyypäivän tapahtumia sankarihaudoilla. Säästyihän tietysti srk:n rahat seuraavaan palkankorotukseen.

Sotaorpo

 

 

v-76 huonompi vaki  koulun pileissa passareiksi parempi vaki tanssi.

huono ihminen

 

 

Maaliskuulle -17 kun jatkaa harkinta-aikaa niin ei tarvitse jäädyttää luistinratoja tänäkään talvena.

pakkasukko

 

 

Eikö ole lääniä muualla, kun täytyy rakentaa pellot täyteen taloja? Missä viljellää vilellään villään viljaa? Täytyykö tuoda ulkomailta?

 

17.12.2016

 

Saman taudin olen huomannut Alastaron takseja vaivaavan. Puhelin korvalla, koululaisia kyydissä ja keskiviivaa ratsastaen sata lasissa. Muuttakaa asenteenne tai sitten kuskit!

 

 

Hävetkää L:n tietyt päättäjät! Kyllä urheilulle ja torille rahaa löytyy, vaan kotiutustiimille ei! Menkää päiväksi hoitajien mukaan avaamaan silmiänne!

 

 

näin joulun aikaan ei kannat kirjekuoressa lähettää arpoja eikä rahaa joululahjaksi, koska voi käydä niin ettei ne koskaan mene perille

saajalle käteen

 

 

Jos ei tiedä/muista toisen nimeä, niin kannattaako sanoa mitään nimeä. ettei tartte ruveta lasta kiroamaan. mahtoiko lapsella olla hyvä mieli oli kuitenkin koululaisten joulujuhla. kyllä oli aikuiselta tosi huonoa käytöstä.

Kuulija

 

 

peltoa otetaan surutta eliitti talojen rakentamiseen. Iso raha puhuu.

 

 

Naiset jotka ovat raskaana ja jatkuvasti tupakka suussa. ettekö yhtään ajattele lastanne kun se yhdeksän kuukautta saa myrkkyä niin voiko lapsi olla terve.

Sivusta seurannut

 

20.12.2016

 

Lämmintunnelmainen hetki kauneimmat joululaulut Mellilässä. Kiitos laulajille. Erityiskiitos ihanille Johannalle ja Karrille, tuli kyynel silmäkulmaan.

Hyvää Joulua

 

 

Toive Joulupukilta: Te, joilla on yksinäisiä, iäkkäitä äitejä, isiä, mammoja ja pappoja, käykää jouluna tai hakekaa  heidät luoksenne. Kotihoito ei korvaa omaa perhettä. Ennen joulu oli sukujuhla. Joulu kuuluu jokaiselle.

Terv. Yksi joulumuori

 

 

Pelkkä sanan julistus ei vedä kirkkoon väkeä, mutta kun sanaan lisätään sävel, jopa kirkko pullistuu. Näin tapahtui Ypäjän kirkossa sunnuntaina. Kiitos.

Joulumusiikin ystävä

 

 

joulurauhaa, lienee tuntematon osalle kansalle, vaihtoehtona, joulu maantiellä.

 

 

pisnesvaisto tekee ihmisesta vastenmielisen.

Osansa jokaiselle

 

 

Suomessa tulisi havahtua uuteen aikakauteen, jossa USA ja Venäjä toimivat samansuuntaisesti. Venäjä oli valitsemassa USA:lle uutta presidenttiä, joka valinnee ulkoministeriksi öljypohatan ja Venäjän Putinin ystävän. USA tulee luopumaan talouspakotteista Venäjää vastaan ja Venäjä ja USA tulevat käymään kahdenvälistä kauppaa keskenään. Venäjä ja USA pyrkivät murtamaan EU:n yhtenäisyyden tarjoamalla eurooppalaisille kahdenvälisiä kauppasopimuksia. Suomen päättäjien tulisi huomata, että ensi vuosi on aivan toisenlainen vuosi. EU on tulossa tiensä päähän ja palataan vanhoihin järjestelmiin.

Uolevi

 

 

Australialainen kaivosyhtiö vie suomalaista kultaa itselleen Huittisten kaivoksesta n 6 000 kiloa vuosittain, se on meiltä pysyvästi pois. Näitä ulkomaalaisten omistamia kaivosyhtiöitä on suomessa kymmenittäin jotka tyhjentävät maaperämme rikkaudet itselleen. Järkevää olisi pitää rikkautemme maaperässämme kunnes ne itse sieltä kaivamme. Näin jatkuen tuleville suomalaisille ei jää kun tyhjäksi kaluttu maa. Talvivaaraa syö kansan verorahaa se pitäisi sulkea, vaan ei käy eliitin sijoitusten takia.

Taisto Levo

 

22.12.2016

 

Kiitos Peltoisten kyläyhdistykselle joulutervehdyksestä.

PR

 

 

Kiitos Elisan optikolle erittäin hyvästä lasien korjauksesta ja ”kotiinkuljetuksesta”  Hyvää joulua!

Jenna Kojonkulmalta

 

 

Kiitos sinulle Prisman kalaosaston ystävällinen myyjä erittäin hyvästä palvelusta! Hyvää Joulua! toivottaa lauantai-illan vihonviimeinen asiakas.

 

 

Postin työn tekijöille haalitaan niin paljon muita töitä, että varsinainen työ jää tekemättä.

 

 

Herkullinen joulukattaus Sarkaravintolassa sunnuntaina, kaiken kruunasi upea kinkku jonka voitimme arvonnassa.

Kiittäen JM

 

 

Kyl tarttis noi 3 pankkia siirtää Aleksis Kiven kadun varrelle. Niiden asiakkaiden autot häiritsevät keskustan rauhaa. Kyl sit jo olis kaikki pois torin ympäriltä, sinne Alkon, apteekin ja postin viereen.

Kyl se siittä hiljenee

 

 

Hyvä Olavi Suominen. Ihmettelen, miksi vähättelet kotihoidon tilannetta? Vuodeosasto uudistuksen yhtenä ehtona oli kotihoidon kehittäminen, johon monet päättäjät aikoivat tarttua. Eikö vuodelle 2017 arvioitu 40 000 kotihoidon käynnin nousu ole kehittämisen arvoinen? Ikäihmiset asuvat kotonaan yhä pidempään ja yhä huonokuntoisempina. Kuten jutussasi mainitsit ”ei yhteisiä asioita voi näin hoitaa” takkia kääntämällä.

Olavi kotihoitoon

 

 

Joululahja. Ilon tuoja. Millaisen? Työnantaja, yhteistyökumpp.ym. Pullo nesteineen? Perheet lapsineen! Väärä ratkaisu!

Alkoholistin lapsi, pysyvine traumoineen

 

 

Kanta-Loimaan hautausmaan parkkipaikalle saatiin noin vuosi sitten hautausmaalle ajon kieltävä liikennemerkki, sallittu kuitenkin liikuntarajoitteisille. Silti sinne ajetaan jatkuvasti. Olin paikalla lauantaina kun kaksi naista tuli autollaan hautausmaalle. Kumpainenkin pystyi kävelemään mutta suurin syy oli että heillä oli mukanaan isa jätesäkki joka tuotiin hautausmaan jätelavalle. Niin sitä pitää.

Kalevi K

 

 

Mitä ne Huolmanin esittämät mainoslaput (LL 20.12.) tai taulut enää kannattaa, kun keskustassa ei enää ole kuin kallis, komea kaljaveikoille tarkoitettu puisto!

 

29.12.2016

 

Kiitos Pirkko Jaakola! Jälleen kerran olit kirjoittanut mitä ihanimman joulupakinan! Se ilahdutti, nauratti ja kosketti! Toivottavasti vielä monen monena jouluna saamme pakinoitasi lukea! Ja kunpa joku näytelmäkin vielä tulisi ja haaralaiset sen esittäisi, kun ovat niin hyviä!

Aila M.

 

 

Kiitos taas Jaakolan Pirkolle odotetusta ja mukavasta joulupakinasta.

Fani

 

 

Kiitos Pirkko, Päivi, Miisa ja Lari kirjoituksistanne Loimaan Lehdessä jouluaattona, saitte ilon ja surun kyyneleet silmiin!

 

 

Super-Salot? Kyyneleet valuivat silmistäni, kun luin Pasin koskettavaa ja sydänlämpöistä onnittelua rakkaalleen. Että maailmassa on vielä uskoa, toivoa ja rakkautta niin paljon. Ihanaa. Parasta jatkoa teille!

Tv Isoäiti kultahää-päiväänsä odotellen

 

 

Järkeviä ehdotuksia, Susanna Huolman (LL 20.12.). Näkyvyys on elintärkeä tekijä. Torin+sen lähialueen yrittäjät ansaitsevat tulla nähdyiksi ja kuulluiksi. Konkreettisilla toimilla heitä tukemalla tuetaan Loimaan vetovoimaa ja esilläoloa.

Marja

 

 

Lasse Alisaari (LL 20.12.); viisas ja napakasti tiedottava kirjoitus. Kiitos! Hyvää Joulua ja Onnellista v. 2017!

Tv. Joulumuori

 

 

Posti toi Tyksistä saadun kirjeen, joka oli revitty auki. Kuka avaa Tyksin kirjeitä, ja miksi?

Postiin ilmoitettu

 

 

Mitä ajattelet sinä joka lainasit kirjastosta lehden ja leikkasit siitä jotain pois ehkä joululimpun ohjeen hyi häpeä ei ole mukavaa lukea saksittua lehteä. On hienoa kun saa lainata ja lukea lehtiä. Älä leikkele vai etkö osaa kirjoittaa.

 

 

Olisit Jouni ollut yksimielisesti meidän, sinut tuntevien ja tietävien, työkavereiden ja seurakuntalaisten valinta suntioksi.

Tämäkin vielä

 

 

Vaikka sulla on Volvo alla ni Haaroistentiellä on kaikille 60 rajoitus!

 

 

Saitko hyvän joulumielen kun varastit koristepukin liikkeeni edestä ja heitit sen jokeen, onneksi jää kantoi ja saimme sen pelastettua.

p-k Tarja

 

 

En halua ja voi menna avoimiin ja yksityis tilaisuuksiin.

 

 

Hirvikoskentien uus suojatie, rekkoja seisoo jatkuvasti juur ennen suojatietä. Ei autot, ei taksit, ei bussit ei ees poliisiautot pysähdy rinnalle!

 

 

Jouluna oli kirppiksillä pitkä sulku joten toivottavasti ovat auki 1.1. ja 6.1. niin työläinenkin joskus pääsisi käymään.

Martta

 

 

Asetin itseni puoli tahallaan noloon tilanteeseen: harmittaa.

 

 

Noy komments parempi vaihtoehto kuin kaikken juoruaminen.

 

 

Jaa ei oo keskustassa enää mittään? Laita lasit päähäsi, niin näet. Mä löydän sieltä esimerkiksi yli sata liikettä, pääkirjaston, kolme pankkia, rautatieaseman, monta ravintolaa. Keskuspuisto ei tällä hetkellä ole tarkoitettu kenellekään paitsi remppaajille, ja keskeneräisestä työstä rutiseminen kannattaa nyt lopettaa.

 

 

Onko hirvikosken keskustan levikkeestä tullut virallinen rekkaparkki? Ja vielä juuri ennen suojatietä. Muutettava P-merkki pikaisesti pois. Autot seisoo illat pitkät tukkien koko keskustan näkyväisyyden.

Haloo

 

 

Israelia on verrattu apartheid valtioon, joka perustuu perustuslailliselle etniselle syrjinnälle. Se ei hyväksy Palestiinan valtion olemassaoloa ja pyrkii sotatoimillaan ja siirtokuntien rakentamisella laajentumaan Palestiinaa vallaten. Vaikka koko maailma olisi Israelin miehityspolitiikkaa vastaan se ei siitä luovu ja maailma on hyväksynyt sen hiljaisesti. Mutta kun Venäjä otti vuonna 54 lahjoittamansa Krimin takaisin itselleen Ukrainalta siitä nousi älämöly. Miksi ihmiset katsovat asioita yksisilmäisesti?

Taisto Levo

 

31.12.2016

 

Hyvä”mamma 75”, hieno runo, samoin ajattelee mummi 62.

 

 

Ei kuulu eläkeläispariskunnan citymaasturi Prisman lapsiperheille tarkoitettuun ruutuun. Ne on syystä leveämmät, arvaatteko miksi?

Lapsiperhe

 

 

”Omaehtoinen opiskelu osoittautui suosituksi” (LL 29.12.) ihan loistava uutinen Loimaalle. Lähes 20 v. sitten 90-luvun laman aikoihin ei vielä toiminut yhtään. Olin työtön, opiskelin ja itse maksoin n. 10.000 mk koulutuksen.  Loimaan työvoimatsto ei osallistunut kustannuksiin- sitä vastoin rankaisi kurssipäiviltä H:gissä, koska en ollut työvoimahallinnon käytettävissä – päiväraha pois niiltä päiviltä. Ikävintä asiassa oli, että ks. kurssilla lähes kaikki muut olivat työvoimahallinon maksamalla kurssilla…toivon hartaasti, että Loimaallakin pystyttäisiin omaksumaan asioita vähän ripeämmin.

Mä joka päivä töitä teen

 

 

Tiedättekö perheet, missä kullanmurunne liikkuvat? Mellilässä oli pyhinä rikottu Sahantiellä torialueella pöytä. Sen takia yhteisiä tavaroita hommataan, että niitä voisi käyttää – pöytä ja istuinpaikat ovat olleet esimerkiksi vanhusten ahkerassa käytössä. He kävelevät tai heitä kävelytetään vanhustentalolta ja he pysähtyvät usein katselemaan junia torille.

Menkää punttisalille puhtia purkamaan, älkääkä rikkoko paikkoja 

 

 

Piti maksaa ruokaostokset seurakunnalta saamalla kortilla. Kortti ei toiminut, ehkä kortinlukijassa vika, jouduttiin rahalla maksamaan. Kun tilannetta selviteltiin, työntekijät nauroivat ja osoittivat sormella vanhaa sokeritautista ihmistä. Toivotaan parempaa asiakaspalvelua.

Joulumieli siinä meni

 

 

Asiakkaita pitäisi palvella – mitenkä se menikään, asiakkaan menneisyyteen, varallisuuteen katsomatta?

3*päivää! kasvotusten