”Ratakisko taipuu insinööri ei”, Kaikkien aikojen Kopit, osa 32

0

Loimaan Lehti ryhtyi julkaisemaan Koppeja vuoden 2003 joulukuussa. Julkaisemme tekstiviestipalstamme 15-vuotissynttäreiden kunniaksi kaikki sähköisestä arkistostamme löytyvät Kopit nyt netissä muutaman kuukauden pätkissä.

Tähän päivään mennessä niitä on ehditty paperilehden tekstiviestipalstalla julkaista jo lähes tuhat sivua – ja sanansa ovat saaneet sanoa niin Audimies, Kuntalaispassiivi, Veronmaksaja, Uneton kuin Stetoskoopin uhrikin ja tuhannet muut nimellään ja nimimerkillä.

Monella lukijalla on lempiaiheensa ja monilla peräti lempi-Koppinsa. Syksyllä 2019 saa Loimaan teatterissa ensi-iltansa näytelmä, jonka repliikit ovat vain ja ainoastaan Koppeja.

 

2.7.2015

Voisiko Haaralla olevaan pyöräilylaatikkoon saada uuden vihon. Voisiko myös Haaran koulun pyöräilylaatikkoon saada vihon. Nyt ei ole vihkoa olekaan!

Pyöräilijä Ilmari

 

Etukuormaaja Fentillä voi väistää lija-auto pysäkille kuten muillakin traktoreilla. Sujuvuutta liikenteeseen.

 

Haikaraintoilijat voisivat mennä esim. Viroon kyselemään, kuinka paljon vahinkoa ne tuottavat.

 

Hiukan harmittaa, kun kerrostalossa kytätään asukkaita ja vieraita kulkijoita sekä autoja parkkipaikalla. On kuulemma määrätty naapurit kyttäämään 24 tuntia. Käydään oven takana kuuntelemassa mitä puhutaan. On olemassa laki, vuokra-asuntokin on asukkaan koti. Voi saada syytteen kotirauhan rikkomisesta.

 

Palautetta syöttötuomari Lähteenmäen keväiseen kommenttiin. On meillä kesälläkin hienoja joukkueita seurattavana; LP:n pesäpallo ja LoPS:n jalkapallo. Pelkkiä kotivoittoja molemilla toistaiseksi. Kumman putki kestää pidempään?

Rele

Suomen media on revitellyt valtavin otsikoin Venäjän ilmatila loukkauksista Itämerellä, muut USA, Ruotsi jne ovat jääneet huomiotta. Venäjälle on lähetetty kymmenittäin selvityspyyntöjä asiasta. Turhaa uhoa, joita ei Venäjä edes huomioi. Mutta jos Venäjä vastaisi, se ehkä lähettäisi tiedotteen jossa lukisi ”Mitäs sitten”. Ja kun asiaa syvällisemmin ajattelee, niin mitä vastata tähän ”Mitäs sitten”?

Taisto Levo  

 

4.7.2015

 

Kiitoksia loimijoki tapahtuman järjestäjille. Oli hyvä tapahtuma.

 Ek

Lämpimät kiitokset jokiajelun järjestäjille ja toteuttajille. Tälläisiä lisää ja maksunkin voisi ottaa.

Tarja

 

Mitä vahinkoa haikarat tekee? Olen itse Virosta ja en ole ikinä kuullut sellaista älytöntä väitettä. Ihminen on se kuka vahinkoja saa aikaan eniten.

K. Merits

 

 

Kesän eka mattopyykki maanantaina Oripään pesupaikalla. Kumpikin matto oli viety, kun illalla tulin hakemaan. Toivottavasti menivät tarpeeseen!

Pettynyt

 

 

Ei vian tarvitse suuri olla kun se päässä on!

 

 

Kaikkein paras paikka asua on omakotitalo. Siellä saat tehdä mitä haluat kukaan ei kyttää mitä teet. Toiseksi rivitalo ja viimeiseksi kerrostalo.

 

 

Kerrostalosta vaan sen verran et pieni kamera on hyvä mistä näkee kuka käy ja mitä tekee.

 

7.7.2015

 

Suuri kiitos ja kumarrus kaikille Kertunmäen teatterilaisille esityksestänne ”Ronja Ryövärintytär”. Mahtavia nuoria näyttelijöitä, hyvä ohjaus, lavastus upea. Kiitos männiäiset, kakkiaiset, maahiset, villihevoset, hellyttävät ketunpoikaset ja erityisesti Birk ja Ronja-artikulointi selkeää

A&KS

 

 

Suuret kiitokset sinulle, joka su-iltana löysit mäyräkoiramme Mellilässä ja veit löytöeläinkotiin.

Haapalat

 

 

Kaupunginvaltuutetuille: Jos kuolleisuus kaupungin väestössä kasvaa ja syntyvyys puolestaan vähenee, on selvä asia, että kaupungin asukasluku supistuu.

Eläkeläinen

 

 

Miksi toripäivänä perjantaina oli jäätelökioskin luukut kiinni vielä klo 12 päivällä.? Asiakkaita olisi ollut paljon. Perjantaina aurinkoista ja lämmintä. Jäätelö olisi maistunut monille!

 

 

Misä ollaan (LL 4.7.) kuva-arvoituksen vastauksena oli Taalikankoski. Taisi mennä väärin, sillä oikeasti kuvassa on Hirvikoski. Taalikankoski on tuosta paikasta tovin matkaa alajuoksulle päin. Juvantieltä kuvassa olevalle koskelle käännyttäessä on kyltti, jossa aikanaan luki kyllä Taalikankoski. Kaupungista päin tultaessa kosket ovat Vesikoski, Nopolankoski, Hirvikoski ja Taalikankoski.

 

 

Sinä ruiskuttaja, joka ruuttailit lauantaina keskellä päivää tuulisella ilmalla, aiheutit samalla satojen tuhansien pölyttäjien menehtymisen. Toivottavasti tunnet piston sydämessäsi!

Loimijokilaakson Mehiläishoitajat

 

 

Kaikkihan me nyt sen tiedämme, että hiljan valittiin USA: n vuoden farkku herkku peppu. Valinta tehdään päällisin puolin farkuissa, tietämättä mitä sisus sisältää ja siinä on filungin paikka. Farkkujen sisään kun voi ahtaa kaiken roikkuvan, rupsahtaneen ja muun ylipursuvan muottiin ja hyvältä näyttää. Mutta herra varjele tämän paketin avaajaa, sillä yllätys voi olla se, kun pinkeessä ollut levälle läjähtää. Onneksi mieltymysten määrä on rajaton.

T. Levo

 

 

Jokilauttatempaus on upea tapahtuma, mutta olen ihmetellyt miksi ei enää järjestetä Loimijoki melontaa, se oli monena kesänä kesän odotetuin tapahtuma. Kanootinkin sai vuokrata.

Mukana ollut

 

 

Suomessa kaivattaisiin sellaista presidenttiä ja hallitusta jotka ajaisivat vain meidän suomalaisten etuja! Ei pelkästään EU-etujen ajajia!

Huolestunut kansalainen

 

9.7.2015

 

Tämä on kiitos kaikille teille Jaakko Anteroa hoitaneille. Ilman siipiä, ystävät, enkeleitä, kiitos kun olette auttaneet meitä. Tarpeen on tukenne minulle vielä, uskon, sitä te ette kiellä.

Sirpa

 

 

Tarmokas Mellilän kyläyhdistys ja työtä pelkäämättömät talkoolaiset saivat jälleen aikaan onnistuneet Mellilä päivät. Musiikki ”kortilla”, ei edes väliaikamusiikkia tarjolla. Mutta eipä kaikki voi aina mennä jokaisen mielen mukaan. Vanhan kunnantalon alakerta oli kaunis ja viihtyisä ja paikalla miellyttävä isäntäväki ˜ heille onnea! kirjoitteli oman kylän plikka.

 

 

Kyllä Loimaan naapurikunnassa tehdään aiheettomia lastensuojeluilmoituksia varsinkin jos on yksinhuoltaja.

Kokenut

 

 

Meillä menee Loimaalla varmaan ihan hyvin tällähetkellä, kun valittamisen kohde täytyy tänään kaivaa Ameriikasta asti.

 

 

Jos jätät terveyskeskukseen soittopyynnön, ei varmaan tule soittoa. samoin työkkäri lupaa soittaa, kun on ilmoittautumisen aika koska ei tartte enää mennä työkkäriin vaan he soittaa. No soittoa ei kuulu. Kelalta luvattiin soittaa vaan sitäkään soittoa ei tullut, mihin voi pieni ihminen luottaa kun kukaan ei pidä lupauksiaan?

Ei palvelua

 

 

Kyllä Robert Plant on ihan hyvä muusikko, mutta on niitä todella paljon muitakin. Esimerkiksi Suomessa on, kiitos koulutuksen, lukuisia hyviä nuoriakin muusikkoja.

 

 

Jos ihmiset pitäisivät toisistaan yhtä paljon kuin he rakastavat rakkejaan, maailma olisi paljon parempi paikka.

 

 

Miksi teidän rattiapinoiden pitää aina ajaa liian lujaa? Monissa ”hienoissa” autoissa kun on jopa nopeussäädin, jonka avulla nopeus on helppo pitää rajoituksen mukaisena.

 

 

Ylioptimismi on vaaralista jopa tuhoisaa.

 

 

Useissa puheissaan Suomen johto syyttää muita EU maita siitä, että Suomi jätettiin yksin päättämään päästääkö Venäjän delegaatio maahamme Etyj kokoukseen. Kukaan ei ole uskaltanut sanoa asiaa suoraa. Sitä, että Suomi osoitti suurta pelkuruutta tehdä oma päätös EU pelossaan. Maamme talouden ja muun yhteistyön kannalta toinen ratkaisu olisi ollut viisaampi, tulevaisuutta ajatellen.

Taisto Levo

 

11.7.2015

 

Nyt loimaalaiset vaikuttajat tarkkana ja tirheinä! Valtio myöntää tulevina vuosina tienpitoon lisää 600 milj. €. Olisi aika alkaa lobata ja heti! Monet seudun alempaan tieluokkaan kuuluvat väylät ovat aivan kamalassa kunnossa. Mm. Karhulankyläntie, jota pitkin soraralli on melkoinen. Sitä tarvitaan mutta kohta kysytään että mistäs sinne murskalle menee oikein tie? Vaikuttamiseen tienpitäjän suhteen alkavat kaikki muuallakin valtakunnassa. Ja het!

Seutulainen

 

 

Kaupunki säästää ojaruohojen leikkuussa. Vainiontieltä ruohot niin pitkiä, että haittaa näkyvyyttä. Tarvii varmaan itse alkaa niittämään ja laittaa heinät seipäälle.

Kesämies

 

 

Tanja – kaunis kiitos spontaanista kyydistä ”varikolle”, kun olin eksyksissä.

Kysyvä ei tieltä eksy (enää) – toivottavasti.

 

 

Kaupungin liikuntakeskuksen pururata kapenee kapenemistaan ja kasvillisuus valtaa radan. Paikoitellen juurakko ja kivet ovat nousseet pinnalle. Tarttis varmaan tehdä jotain!

 

 

Taisto Levolla on hiton hyviä ja järkeviä mielipiteitä, harmi että et ole asioista päättävä poliitikko. On harmi että Suomi nykyään on selkärangaton EU.n ja Obaman nuolija!

 

 

Sympatiani ovat mehiläiskasvattajien puolella. Minulle kävi kesäpaikalla samalla tavalla kauan sitten. Mehiläiset kuolivat johonkin myrkkyyn. Syylliseksi ei ollut monta epäiltyä, mutta vaikea tekijää oli silti osoittaa. Tsemppiä kasvattajille.

 

 

Heti tunsin, misä ollaan – mut kuvasa on kyl Hirvikoski Ovakon nyk. surkeesa kunnosa olevan paron alta…Terv. Sen kosken rannalla lapsena asunut.

 

 

Tk:n ajanvarauksen automaattiviestin voisi tietysti kuunnella loppuun asti, painaa 1 ja ääni sanoo: voitte sulkea puhelimen.

Vartissa lääkäriin

 

 

Hyvä että maatalouden ruiskutusaikataulut ovat puheissa! Vaikkakin ikävä, että tuollaisen tapahtuman vuoksi. Alastaron ent. Loimaanpuoleisella reunalla olemme huomanneet vuosien myötä, että konkariviljelijä jolla on varmaankin eniten maita, pyrkii tunnollisesti aikoja noudattamaan – osa taas tuntuu tekevän ik. sitten kun huvittaa. Usein tämä on keskellä päivää, joskus viikon tuulisempana päivänä. Mikä hyöty siitä tällöin on pellollekaan? Kotipihaan tulee aineen hajut, samalla ainekin. Tällainen ruiskutus oli n. kk sitten, nyt olemme ihmetelleet kun valkoapilamättäissä pörrää nolla pölyttäjää. – Ymmärtämättömyys vai piittamattomuus? Maanviljelijä kaivaa näin kuoppaa itselleen!

Maanviljely on tärkeää, samoin pörriäiset

 

 

Auto kovilla Vännilänvälitiellä!

 

 

Taisto Levolle kiitokset torstain Loimaan Lehdessä olleesta hyvästä kopista. On ne ajat muuttuneet kun Suomen presidentin ja hallituksen täytyy kysyä neuvoa EU:lta miten Suomi saa hoitaa suhteitaan Venäjään ja ketä venäläisiä voi kutsua Suomeen vierailulle.

Olli Tiisanoja

 

 

Rosalle pikaista toipumista meitä kaikkia järkyttäneestä onnettomuudesta. Myös vanhemmille. T. Ystävät.

 

14.7.2015

 

Joskus käy tuuri, ja auto simahtaa oikeassa paikassa. Suurkiitokset K1-katsastuksen Markulle, joka maagisella kosketuksellaan käynnisti vanhan Mersun ja selvitti nopeasti mistä kiikasti.

Ajonesto, mikä se on?

 

 

Wanha-kanala iso kiitos perhe tapahtumasta 10.7 lapsille oli järkätty kaikkea kivaa. Lapset todella nautti päivästä eikä ollut rahastuksen meininkiä lainkaan. Perheelle sopivat hinnat. Näitä perhe päiviä lisää?

Päivästä nauttinut perhe!

 

 

Ypäjän Musiikkiteatteri Täällä Pohjantähden Alla. Kiitos, Valloxille.

Senjorit

 

 

Teiden varsilla kasvaa kauniita kedon kukkia, kymmeniä eri lajeja, ne ovat ilo silmälle ja niistä voi tehdä ihania asetelmia ja kukkakimppuja. Annetaan niiden olla, elleivät haittaa liikennettä!

 

 

Miksi palkan nauttiat haluavat ulkoistaa työn.

 

 

Jos Kreikka taas saa jättilainan se olisi haarukassa n 50 – 70 miljardia €: a. Euroopan keskuspankin vakuusrahasto on noin 500 miljardia, jota Suomen kansa lihottaa verorahoin vuosittain valtion talousarvion kautta. Kreikka jossa rikkaat ei maksa veroja rahastaisi meiltä taas monet miljardit EKP kautta. Järjen puuteko, kun ei heti alussa sanottu ei? Kreikan velka on n 350 miljardia ja lisää tulee, jolloin on syytä myös haudata valhepuheet lainan takaisin saamisesta toivottomana.

Taisto Levo

 

 

Loimaan kaupunki! Kartanonmäen liikennevalot ovat todella vaaralliset kun on kääntymässä Myrskylinnankadulta kaupunkiin päin eli kun vihreä valo palaa myös Kartanonmäen puolella yhtä aikaa niin Myrskylinnan vihreä valo palaa todella lyhyen ajan eli Myrskylinnan puolelta tuleva joutuu odottamaan Kartanonmäen puolelta tulleita autoja keskellä risteystä pääsyä eteen päin niin sillä aikaa alkaa palamaan vihreä valo kaupungin suunnasta tulleille jotka on käätymässä Kartanonmäen suuntaan eli Myrskylinan suunnalta tulevat ovat jäädä alle ja näin ollen aiheuttaa jopa liikenneonnettumuuden! Eli Kartanonmäen ja Myrskylinnan vihreät valot palamaan yhtä kauan ja noin 10 sekutia lisä viive ennen kuin muille alkaa palaa vihreä valo niin on mielestäni ongelma ratkaistu! Tai jokin muu ratkaisu!

Huolestunut autoilia!

 

 

Taisto Levo, hyvä että et ole asioista päättävä poliitikko. On onni että suomi on nykyään selkärangallinen eikä suomettunut venäjän nuolija!

 

 

Kyllä niin mieleni pahoitin. Miksi heti pitää leimata vähä-älyiseksi joka ei osaa käyttää puhelinta eikä kuunnella jos julkituo terveyskeskuksen toimimattoman ajanvaraussysteemin?!

 

16.7.2015

 

Alastaron Mälläisissä oli suunnistuskilpailut, kilpailukeskus oli maatilan pihapiirissä. Suunnistajia oli 550 ja autoja 320. Talonväen mukaan ainuttakaan roskaa ei jäänyt.

Markku Laurinen

 

 

Kiitos henkilölle, joka autoit Laurin pyörään ketjut paikolleen ja tarjosit suojaa rankkasateen yllättäessä. Teit todella hyvän teon. Ulkosuomalaisesta voi Loimaakin tuntua ystävällisemmältä, kun yksikin auttaja osuu kohdalle.

Ukkipappa ja babushkamummi

 

 

Suuret kiitokset Lamminkadulta kännykän löytäneelle.

 

 

Kiitos Haaran-Onkijoen kyläyhdistyksen Viljon soitto -yhteislaulutilaisuudesta 14.7.

Mukana olleet

 

 

Kartanomäen risteyksen valot toimivat Myrskylinnankadun suunnastakin ihan hyvin, kunhan autoilija osaa ajaa oikein eli pysähtyy tunnisteiden kohdalle eikä aja niiden yli tai jää liian kauaksi.

 

 

On se kumma kun yhtä työntekijää ei saada vaihdettua. Kaikki kärsii yhden takia.

 

 

Pyöräilimpä katselemassa maisemia. miten kukaan voi asua talossa jossa p-a ruohot ovat jo melkein yhtä korkeita kuin talo ja muutenkin piha kauheessa kunnossa. romuja joka puolella. ympäristö lautakunta vois kanssa vähän tehdä noita katselmuksiaan ja antaa kunnostus vaatimuksia.

Kamalat nurkat

 

 

Suomi tunnetaan lepsujen raiskaus ja väkivalta rikosten tuomioiden maana. Tuomiot on usein ehdollista, siis ei mitään. Olisiko syytä ulkoistaa tuomioiden käsittely ja tuomiot Venäjälle? Ehkä pahantekijät saisivat tuomionsa siellä oikeudenmukaisemmin. Ja mitä ilmeisemmin ehdonalaisuus vietettäisiin Siperian hyviksi todetuissa vankiloissa. Jos tekijällä on muu maa tausta, ensimmäiseen koneeseen ja maasta pois. Näin rikos tilastomme ja Suomi kuva kaunistuisi.

T. Levo

 

 

Junteimpia ovat kyllä liian isoilla lava-autoilla ja panssarimaisilla kaupunkimaastureilla ajavat. Monet niin pöyhkeitä, etteivät meinaa mahtua suuriinkaan autoihinsa.

 

 

Minä kysyn koska ministeri Tiilikaisen maatalous pyrokratian väheneminen näkyy. Jos vaihka ottaa kesälampaan pitää tietää 9 pykälää. Maalaisjärjellä ajatellen se käy näin. Maksaa lampaan arvonlisäveroineen ja pitää hyvin. Talven tullen laittaa sen lihoiksi.

Pekka Kaukasoina

 

 

Vanhan audin kuski: kaahauksesi Pikatiellä maanantaina oli suurta vastuuttomuutta. Toivottavasti jäät pian kiinni ennen kuin tapahtuu jotain peruuttamatonta.

 

 

On se kyllä jännää, että tupakoitsijat katsovat oikeudekseen pilata toisten parveke-elämän. Käry on tosi tympeää, kun ei itse polta. Mutta eiväthän kessuttelijat sitä käsitä, kun hajuaisti on turmeltunut.

 

 

Hei kaupungin pomot! Palkatkaa konsultti neuvomaan miten saataisiin Hämeent varrella oleva mattonpesu paikka kuntoon. Ollut rikki jo monta viikkoa.

Likaiset mattot

 

 

Kartanonmäki, Välimettänlenkki. Pienikokoinen musta-valk. kissa pyrkii toistuvasti sisälle. Kerran jo keittiöstä yllätin. Ei kiva! Ollaan allergiaperhe!

 

18.7.2015

 

Loimijoen rantaan uimalaitureita, kuulkaas kaupungin isät!

Loma-loimaalainen, 50-luvun lapsi Hirvikoskelta

 

 

Olis mukavaa jos asioista päättävät voisi kutsua tänne Loimaalle puhumaan Weijo Lindroosin Jumalan Sana kaikille tiedoksi yrityksestä.

Kiinnostunut

 

 

Sinulla on käynyt sitten tuuri kun et ole joutunut ruuhka-aikaan kyseiseen risteykseen. Käytän kyseistä risteystä useaan kertaan joka päivä ja tiedän liikennesäännät ja noudatan niitä kuten autoilian kuuluu (valoihin pysähtyminen) eli en olisi laittanut viestiä kaupungille koppejen kautta jos kaikki olisi ollut hyvin. Eli ei tästä sen enempää!

huolestunut autoilia

 

 

Autoni on iso ja ajan sillä ihan niin paljon kuin haluan, joukkoliikennepropagandasta ja viherpiiperryksestä huolimatta.

Ilmastonmuutos, pyh!

 

 

Olen yhä sitä mieltä,että mielenterveyskuntoutujilla tulisi säilyä oikeus polttaa omalla parvekkeellaan, itse asun 4- kerroksisen talon neljännessà krs ja poltan omalla parvekkeellani.Minua häiritsevàt enemmän rattijuopot ja muut holistit.Itse olen ollut n. 6v. raivoraittiina.Hyväksyn, ettei kauppojen ovien edessä saa polttaa.

Make-64

 

 

Myrkytystä,myrkytyksen päälle, eikä loppua näy. Näin ihminen tekee. Ei ymmärrä, vai ei halua ymmärtää, että tuhoamalla luonnon ja sen eläinkunnan, hän tuhoaa itsensä. Ei löydy syötävää pöytään, vaikka rahakirstu olisi täpösen täynnä. Rahaa ei voi syödä, emme ole vielä koneita, vaikka käytämmekin peliautomaatteja. Harmillista,että vain omakohtainen kokemus avaa silmämme. Vai avaako? Puhdas luonto elämän edellytys ihmisille ja eläimille.

Raili Koponen

 

21.7.2015

 

Metsämaalaiset nuoret näyttivät taas kerran mihin pystyivät tikkajuoksussa, on hienoa saada omalle kylälle suomenmestareita. Ei muuta kuin paljon onnea ja tsemppiä jatkossakin.

Pikku linnut lauloivat

 

 

Perennapenkki valmis! Kiitokset: Sallila, Mykkäsen Pentti ja Eija, Alastaron TB, Pitkäranta, Alastaron rakennustarvike ja Kuosan Reijo. Terveisin Alastaron Hoito-osaston väki.

 

 

Nyt on kauhee poru kun aiotaan muuttaa vuokralla asuvien eläkeläisten asumistuki yleisen asumistuen laskentaperusteeksi. tähän saakka eläkeläiset on saaneet enemmän asumistukee kun on erilanen laskentatapa. nyt jos lasketaan se asumistuki yleisen asumistuen laskentakaavalla niin asumistuet putoo aika paljon. monikin eläkeläinen asuu turhan isoa asuntoa ja on turhan iso vuokra. jos laki menee läpi niin monen tarvii varmaan vaihtaa pienempään ja halvempaan. tai sit eläkeläisetkin rupee käymään sossussa kun rahat ei riitä mut sielläkin todennäköisesti vastataan et muuta halvempaan. jos on hyvä eläke ei tukea kuulukkaan saada mut pienituloisten on eri juttu mut tietenkin asunnon pitää olla sopivan kokoinen ja vuokra kohdallaan. ne ketkä on tähän saakka eläneet omillaan tarvitsematta käydä sossussa tulee isao kynnys mennä sossuun esittää tiliotteen näyttää mihin raha on mennyt ja miks ei se riitä. kahden vuoden päästä vasta toimeentulotukikin siirtyy kelalle jonne on siistimpää mennä kuin sossuun.

Neliöt kohdallaan

 

 

Työperäisen maahanmuuton ymmärtää, mutta kun tiedämme että luisumme kohti talouden taantumaa, silloin on tajuttava ettei rahamme riitä ottaa maahan suuremmin sosiaalituella elätettäviä ihmisiä. Tapoihimme kun valitettavasti vielä kuuluu maksella muiden maiden velkoja, piikkimme kun on aina auki pyytäjille. Tässä maailmantilanteessa ensisijalle on asetettava omasta kansasta huolehtiminen. Jos alamme koko maailman parantajaksi, meiltä itseltä loppuu sekin hyvä mitä vielä jäljellä on.

T. Levo

 

 

Järjestyslaki (27.6.2003/612) Koirakuri Yleisen järjestyksen ja turvallisuuden säilymiseksi koiran omistajan tai haltijan on: 1) pidettävä koira taajamassa kytkettynä. Koskee myös pieniä koiria!

Koira kii

 

 

Kyllä kaikki liikennevalot toimivat, kun niistä lähtee heti kun valot vaihtuvat, eikä haeta vaihdekeppiä valojen jo vaihduttua. Melkein 40 vuotta Turussa ajaneena tunnen tapaukset.

 

 

Hyvä Aleksi! Kiteytit asian.

Kepsunkujeet

 

23.7.2015

 

Kyl on hieno pankkiautomaatti loimaankuappalan kadun siwan eteisessä. Voit tallettaa setelit ja kolikot ja nostaa rahaa. Tällaista ei varmaan lähistöllä ole ole. Todella hyvää palvelua ihmisille.

Koetettu on jo

 

 

Erinomaiset ensikokemukset Tikakosken isännöintipalvelusta. Näin ne asiat hoidetaan.

Hallituksen pj

 

 

Peltoisissa joku hankkinut varashälyttimen autoonsa? Ulvoo kuin henki viedään, öisin sekä päivisin.

Loppua odottava

 

 

Laittakaa nyt ihmeessä myynti/pyynti hinta löytölaari ilmoituksiinne. Luulisi myyjän tietävän tuotteensa hinnan.

Mahd.ostaja

 

 

Työläiset kun oikein syvälle kumartaa rahalle niin housutkin repeää! Ja jos kumartaa klopaali taloudelle se riisuu kaikki vaatteetkin yltä! Isolla rahalla ei isänmaata ole, sillä on aseilla suojattu oikeutus olemassaoloon.

Pysähtyneisyyden tilan vanki!

 

 

Sinä häikäilemätön varas, joka olet tunnistettu. Palauta varastamasi Iittalan maljakko ja taulu poliisijutun uhalla.

Varkaisiin kyllästynyt

 

 

Olisko jo aika maalata hulmin alueelle stop merkistä eteen päin tiehen viivat kun useat autoiliat oikovat todella törkeällä tavalla. Useita läheltäpiti tilanteita on joka päivä eli koska kolisee?!

Hulmilla asuva

 

 

Onko tietoja henkilöstä/autosta, joka peruutti 21.7. klo 16.39–18.30 välisenä aikana Kineman vieressä lähellä pubia olleen pysäköidyn auton päälle. Maalijäljistä päätellen auto oli valkoinen. Kaikki tiedot voivat auttaa asian selviämisessä ja tietoja voi antaa myös nimettömänä, Loimaan poliisille.

 

25.7.2015

 

Hieno juttu Kari Kriikusta. Olen ollut hänen konserteissaan Kuhmossa ja Seinäjoella, Kriikun kotikonnuilla. Mene vaan Pappisten lavalle tanssimaan, liikehdintäsi konsertissa oli uskomatonta. Kyllä siinä isonperäläästen naama kalpenoo. Hyvän latautumispaikan olet valinnut.

Isonperän likka

 

 

Sydämellinen kiitos Loimaan Laatuautolle pitkämatkalaisten pelastamisesta. Kiitos uskomattoman tehokkaasta, asiantuntevasta, nopeasta ja ystävällisestä avusta. Toivottomalta se näytti mutta ehdimme kuitenkin perille. Kiitos.

Rajalat

 

 

Kyllä Loimaalla on hyvä asua. Kiitos Paula Heino ja kirranosastolta asiaani auttaneet. Kyllä olette oikealla alalla. Huomaa että meistä välitetään.

Anne

 

 

Loimaan Kalikka on hieno paikka käydä virkistätymässä ja harrastamassa omia harrastuksiaan mutta tien päässä oleva portti on visusti lukittuna suuren ajan vuodesta eteenkin talvi aikaan. Moni kävisi siellä talvellakin mutta portti on lukittu!

Yksi käviöistä

 

 

Alastaron touhulaan tuli Loimaalta hakemuksia tosi paljon (lehtikirjoituksen mukaan), mutta kuinka monta niistä valittiin? Ei yhtään!

Vieraspaikkakuntalaiset rules

 

 

Hulmilla oleva ”aittapuisto” on jätetty ihan oman onnensa nojaan. Sen voisi siistiä.

 

 

Jos ammattiyhdistysliike hyväksyy yhteiskuntasopimuksen, se romuttaisi monessa kohdin työehtosopimuksia. Sen jälkeen valtio tulisi monessa asiassa sekaantumaan AY-liikkeen asioihin. Yhteiskunta sopimus on pitkälti Esko Ahon 1999 ajamaa työreformia ja tämä on uusi yritys siitä numero kaksi. Esimerkkinä, miten hyväksyä työajan pidennyksen ja eikö paikalliset sopimukset ole epätasa-arvoisia jne? Asiasta voi olla montaa mieltä, mutta kuka voi tämän valheeksikaan todistaa?

T.Levo

 

28.7.2015

 

miten muka voi olla yksinhuoltaja jos asuu avoliitossa. en ymmärrä

 

 

Kysyin tietokoneeltani mikä on valtion tuki Suomen huippu urheilulle? Sitä ei selvitä mikään. On kymmenittäin lajeja jotka saavat rahaa sadoin tuhansin, on valmentajat, apurahat, välineet, matkat ja sata muuta syöjää. Suomen potkupallo joukkue matkustelee ympäri maailmaa jatkuvasti EM, MM tai olympialaisten karsinnoissa, ainoastaan matkustamisen ilosta. Rahalla ei suomesta enää urheilun huippumaata saa, joten jaettakoon huippu urheilu rahaa koko kansan terveys urheiluun.

T. Levo

 

 

Kiitos pääterveysaseman ajanvaraukseen nopeasta toiminnasta. Soitin klo 8.10. Vastaussoitto tuli klo 8.20. Turha valittaa, ettei tule soittoa.

Harri

 

 

Skoda 1.4 tsi dsg. Ostaisin, jos olisi varaa ylläpitää 😉 Simply clever?

 

30.7.2015

 

Ihmisluonteen heikkouksiin kuuluu provosoitua eli mennä mukaan yllytykseen kun joku ylempi taho tai tahot provosoivat, eli yllyttävät ihmisiä tekemään jotain. Asiassa on hyvä ja huono puolensa. Monet sodat syntyvät valtaapitävien provosoimalla kansaa valheellisin keinoin ja tiedoin ja saadaan se sota. Toisaalta montaa hyvää, jos kansa pystyy saamaan hyvää tarkoittavan asiansa läpi joukkovoimallaan. Oman luonteeni kieroutuneisiin puoliin kuuluu joskus tahallinen provosointi, jolloin moni onkin uinut pyydykseen.

Taisto Levo

 

 

Istutaan päättävissä elimissä. Eikä osata laittaa edes omia asioita kuntoon. Luottamuspulako?

 

 

kyl se vaan niin on, et ne parhaat ja makeimmat mansikat saa mellilästä ˜ tottakai ˜

 

 

Kiitos Hannes Mikkola! Oli Loimaan Lehden paras kirjoitus ikinä! Jos joskus vaaleissa ehdolla olet, äänestän sinua.

KK

 

 

Sudet söivät ponin Oripäässä, ja on kummallista, että petomiehet toteavat vaan, että näin on tapahtunut eivätkä ryhdy toimiin. Pyssymiehet perään eikä mitään muuta.

 

 

On paljon jo eläkkeellä olevia jotka sit eivät millään halua jäädä viettään eläkepäiviä vaan jatkavat pitkälle yli eläkeiän joko samassa paikassa tai jossain muualla. eiks he vois ajatella että on paljon myöskin näitä ihmisiä joilla ei ole työpaikkaa ja jotka todella kipeästi tarvitsisivat sen. että siis jättäisivät työt niitä tarvitsiville. ja jättäytyisivät viettämään ansaittuja eläkepäiviään. kyllä ne päivät varmaan kuluvat kotonakin keksien kaikennäköistä puuhaa

jo ansaitulle eläkkeelle

 

 

Suoraselkäisyyttä Hannes Mikkola! Historia on liian täynnä yhden liikkeen kannattajien diktatuureja, toivottavasti Suomalaiset ilmaisevat Persuille nyt äänestyspäivää selkeämmin, mitä mieltä kansa oikeasti asioista on.

 

 

Muistakaa, että ette tuhlaa kriittisiä minuutteja defibrillaattorin etsimiseen.

 

1.8.2015

 

 

 

Parisuhteessa elävä voi olla yksinhuoltaja. Minäkin olen. Se tarkoittaa, että olen lapseni ainoa huoltaja käräjäoikeuden päätöksellä. Teen yksin lastani koskevat ns viralliset päätökset. Nykyinen puolisoni ei ole lapseni huoltaja eikä hänen velvollisuus ole vastata lapseni elatuksesta. Mutta koska olen avioliitossa, en saa lapsilisän yksinhuoltajakorotusta.

Yksinhuoltaja

 

 

Demarit ja vasurit ne vie nuorten työt

 

 

Kyllä mua jo alkaa riapoo tää eurooppalaisten suurten pankkien ja sijoitusyhtiöiden luottotappioiden korvaaminen, josta jotkut käyttää nimeä Kreikan tukipaketti. Nykyisellä politiikalla semmoinen neljäskin joudutaan tekemään ehkä jo ensivuonna.

Näinhän se on

 

 

Sinä vanhempi naishenkilö joka tulit kassajonosta huolimatta selvittämään tuoremehupurkkisi hintaa, kun ei maksanutkaan euroa vaan ehkä muutaman centin päälle, tiedoksi sinulle, kaupassa on asiakaspalvelupiste erikseen, myös kassaneiti olisi voinut ohjata hänet sinne, jonossa olevalla saattaa olla sovittu aika muualle ja ajattelee pääsevänsä nopeammin kun valkkaa jonottoman kassan.

 

 

Jos luullaan et ollaan yksinhuoltajia kun asutaan eri osotteissa ja lapset on jatkuvasti hoidossa et vanhempi saa laatuaikaa.

 

 

Vanhat ammattiyhdistys ihmiset ne vie työt nuorilta

töissä ikuisesti koska mä voin

 

 

Viljo Marttilan ilmainen lauluilta oli kiva ja kokosi porukkaa. Tanssimusiikkia tuli ja kehotettiin tanssimaan. Mutta liukastetta ei muistettu laittaa, lattia oli tahmea.

Osanottaja

 

 

Tuotantoeläimet ja lemmikit ulkoilevat henkensä uhalla. Petolaumat senkun lisääntyvät. Eikö mitään tehdä.

 

 

Kiitos Hannes Mikkola! Oli Loimaan Lehdessä paras kirjoitus ikinä! Jos joskus vaaleissa ehdolla olet, en äänestä sinua

AB

 

4.8.2015

 

Ainakin hoitotyössä tarvitaan eläkeläis työvoimaa paikkaamaan hoitajapulaa. Nuoria hoitajia vaan ei ole tai jos onkin niin monikaan ei kykene tai halua vastuulliseen ja raskaaseen hoitotyöhön.

Kiitollinen reippaista eläkeläis-hoitajatyökavereista

 

 

Metsämaan Pyramidipiknik on ainutlaatuinen tapahtuma, jossa yleisö otetaan vastaan iloisesti tervetulleena vieraana, ruokitaan ja viihdytetään. Taustajärjestelyt ovat tietysti työläät. Hieno kokemus maaseudun vieraanvaraisuudesta ja yhteishengestä niin oman kylän väelle kuin kesälomaturisteillekin!

Kiitos

 

 

Sunnuntain Juha Tapio -konsertissa joku kehtasi varastaa penkkiriville 2. hetkeksi ilman vartiointia jättämäni takin. Takki on Norjan tuntureilta ostettu erittäin lämmin, päältä sininen, sisältä valkoinen, tunnisteena ainakin 3 kpl pientä Norjan lippua. Takki on ehkä ainoa yksilö Suomessa, ei kauhean kallis, mutta lämpö- ja tunnearvoltaan suuri. Sinä, joka takin veit, et tehnyt sitä vahingossa, sillä sinulla ei ollut sellaista tullessasi. Et voi pitää takkia päälläsi Loimaalla tai juuri muuallakaan Suomessa, koska takki on helppo tunnistaa. Holmenkollenin kisoissa voisit ehkä olla erottumatta joukosta. Joten otapa yhteyttä lehden toimitukseen, saat yhteystietoni ja neutraalin palautuspaikan osoitteen, jotta vältyt häpeältä.

Norwegian bison

 

 

Taisto Levo on oikeassa urheilu nielee veronmaksajain varoja. Jos haluat urheile omalla kustilla. Aikanaan urheilumyönteisyys kouluissa, jos olit hyvä urheilussa ,olit ”hyvä” joka aineessa.

 

 

Mielenosotuksen aikaan, yhdet selvittelee asioita mailoilla. Yks värvää kauppakeskuksessa Isis-järjestöön. Onko Immosen teksti todella tuulesta temmattu?

 

Tykkään sinusta, välitän, muistelen meidän yhteisiä hetkiä. vierees käpertyisin, mukavaa työpäivää, olet mielessäni. <3

t. Tyttö

 

 

Hei sinä eräs lipunmyyjä sunnuntaisessa konsertissa, käytöksesi ei asianmukaista muutamissa tilanteissa, ei elämä niin vakavaa saa olla !

 

 

Puolustusministeri Jussi Niinistö haluaa sapelin kalistelua ja hysteriaa kansan keskuuteen, kertomalla että Venäjä valloittaa Ahvenanmaan. Samalla luvataan että koko Suomea puolustetaan. Jos näin tapahtuisi, mannersuomen miehet antaisivat henkensä Ahvenanmaata puolustaessaan, sillä Ahvenanmaan miehet eivät olisi puolustuslinjassa, he kun ovat vapaita maanpuolustuksesta. Niinistön ei kyllä kannattaisi kertoilla yöllä näkemistään vainoharhaisista unista, ainakaan ääneen.

T. Levo

 

 

Lämmin kiitos Kirkkoherralle, messuryhmälle, talkoisiin osallistuneille sekä jokaiselle metsäkirkon tuolissa ja penkissä istuvalle kuulijalle. Teitte illasta mieliinpainuvan. Kiitos!

Hanhijoen maatalousnaiset

 

 

Jouduin 70-luvulla pakolla henkisesti vieraalle maaperälle.

 

6.8.2015

 

Rompepäivän retkellä Loimaalla kahvitauko Kauppalan Kyökissä. Mahtava paikka; viihtyisä tila, ystävällinen palvelu, herkulliset leivonnaiset ja edulliset hinnat. Kiitos, oli mukava asioida!

Hyvinkääläinen rompekävijä ja Loimaan Lehden lukija

 

 

Olisi jo aika saada ilmainen Frii näkymään kaapeliverkossa!!

Odotettu on

 

 

Puolustusministeri esittää, että Suomen tulee varautua Ahvenanmaan miehittämiseen Venäjän tilanteen vuoksi! Mistä oikein on kysymys? Venäjän uhasta? Vaiko suomen kielen ajamisesta Ahvenanmaalle? Suomi on jo pilannut keskinäiset suhteensa Venäjän kanssa. Aiotaanko Ahvenanmaan ruotsin kielen muutoksilla ja miehityksellä sotkea suhteet myös Ruotsin kanssa? Mitä sanottaisiin jos Venäjä vuorostaan laittaa matkustuskieltolistalle Suomen eduskunnan puhemiehen ja ulkoministerin?

Suomen politiikasta huolestunut

 

 

Miksi kartanonmäen risteyksen liikennevalot seisottaa kaikista suunnista punaisia, ja sitten vaihtaa vihreät risteäville kaduille, joista ei ole tulossa ketään? Jos kaupunki on maksanut liiketunnistimista niin pitää katsoa ostoksen perään että ne myös toimivat. Tuntuu kuin lamminkadun risteyksen valotkin olisivat muuttuneet kömpelömmiksi, onko niitä koitettu saada huonolla menestyksellä sykroniin uusien kanssa? Tekninen osasto, herätys!

Laadunvalvontaa

 

 

Suuri ja lämmin kiitos muistamisesta ihanille Siilinpesäläisille, ystäville, asiakkaille ja kylänmiehille! Kyllä meidän kelpaa 🙂

Susanna, Sami ja Nelli, 2 viikkoa

 

 

Elämme kulutus kulttuurissa jossa ostetut kulutustavarat tehdään periaatteella käytä ja heitä pois. Kodinkoneidenkin ennenaikaisella hajoamisella pyritään talouden kasvuun, samalla edesauttaen myös valmistajien ja kaupan rahastusta. Kuluttaja on voimaton kun jonkun vuoden kestänyt kone on vaihdettava uuteen. Muovia käytetään paikkoihin, missä se ei kestä ja tulee uuden osto. Luonnonvarojen tuhlausta on se, kun uudenveroiset hajonneet koneet rahdataan kolmannen maailman kaatopaikoille.

Taisto Levo

 

 

Nyt häpeän, että epäilin saviseudun kansaa epärehellisyydestä. Ystävällinen Elina oli ottanut takin talteen luultuaan sen unohtuneen penkille. Ja toimittanut ensimmäisen kopin luettuaan takin Bisonsien toimistoon. Loistavaa toimintaa! Lämpimät kiitokset Elinalle, Bisons-Anssille ja Loimaan Lehdelle. Juha Tapio lauloi sunnuntain konsertissa ”paremmat päivät alkaneet on” ja näin todellakin on käynyt – ei ole edes tarvetta lämpimälle takille enää! Menestystä Bisonseille ja loimaalaisille!

Norwegian bison

 

 

Kiitos eväistä elämän tielle Alastaron päiväkoti / henkilökunta ! <3

 

 

Vois vähän hiljempaa sitä bassoa soittaa, tuntuu korvissa ja talon perustuksissa todella ilkeältä!!

hiljaisuutta rakastava

 

 

Kolmen vuoren aikana kaikki mennyt huonompaan päin

 

 

On vaarallista, naivia ja suomettunutta laittaa päätä pensaaseen ja väheksyä venäjän turvallisuusuhka. Pitää ajatella omilla aivoillaan eikä pitäytyä – 70 luvun YYA litugioissa.

 

 

Äkkiä poliisien sivu toimitila tänne, alastarolle, että saatais kaaharit hiljentämään vauhtia.

 

8.8.2015

 

Kiitos paljon hyvästä ja asian tuntevasta palvelusta Akille Sportia liike 5.8.2015. Nyt on hyvät lenkkarit ei varpaiden kynnet mustu eikä tule rakkuloita.

Anneli

 

 

Jospa oma edustajamme valistaisi puoluetovereita, mitä tarkoittaa Stalinin käsite ”hyödyllinen idiootti”? Fennovoima-farsissa.

Kepsuilija

 

 

Kreikalla on velkaa 350 miljardia euroa ja 86 miljardin lisä laina myönnetty. Se maa ei koskaan maksa velkojaa, se kun ei siihen pysty eikä edes halua. Kreikka elää turismilla ja kun kaikki hinnat nousevat n 10 prosenttia, se tappaa Kreikan ainoan rahantulo lähteen turismin, niin millä maksaisikaan? Päättäjiemme tyhmin virhe on ollut osallistua Kreikan rahoittamiseen, kun EU: n lakien mukaan ei olisi tarvinnut. Päättäjät laittoivat silmukan kaulaamme, joka yhtenä muista kurjistaa Suomea.

Taisto Levo

 

 

Kyllä te ihmiset  olette aikamoisia varkaita, kun tulette    toisten koneille ja viette ohjelmat. Antakaa olla viimeinen kerta. Ei se  jakaminen sitä tarkoita.

Vihastunut

 

11.8.2015

 

Kyllä sade tekee tuhojaan, kun tulvii jo Niinijoelta yli jopa Loimijoen.

Niinijokikirppistä taaskin kiertänyt

 

 

hp

 

 

Sinä rouva joka asioit tiskilläni torstaina 6.8. Huomasin mustan nahkalompakon katoamisen hetken lähtösi jälkeen. Pienyrittäjältä varastaminen on kuin varastaisit häneltä henkilökohtaisesti. Ole fiksu, ja palauta varastamasi tavara. Käynnistäsi on kuvatallenne.

 

 

Monikulttuurisuus hyväksytään sen kaikilta osin, ajattelematta vähääkään sen kolikon toista puolta. Eri kulttuureissa on paljon hyvää, mutta myös paljon pahaa ja sitä pahaa on syytä vastustaa. Moni kysyy, onko syytä päästää maahan islamin ns. maailman valloitus kulttuuri ja mitä hyvää monikulttuurisuutta on Somaliasta tullut? Monikulttuurisuuden suuri halu maahamme voi vetää massa muuttoa meille ja tukien varassa elätettäviä, jolle ei ole varaa. Pidetään suomalainen etusijalla huolenpidossa, köyhyys kun asuu kotonakin.

Taisto Levo

 

 

Mikä ihmeen auto on ollut ilman kilpiä jo vaikka kuinka kauan mut silti autoa liikutetaan välillä eri paikkaan. eiks kilvettömiin autoihin kuulu laittaa huomautus ja auto siirtää pois kaupungin varastolle jos mitään ei tapahdu. rekisteri tunnus on kyllä tiedossa. ei kilvetöntä autoa saa siirrellä.

rekisterit paikalleen

 

 

Hei sinä vanhemmalla autolla liikkeellä ollut herrasmies perjantai-iltana! Miten meni noin omasta mielestä? Pitkät valot sinulla toimi hienosti, kiemurtelit sujuvasti ja keskisormen niveletkin näytti olevan terästä!

Jäitä hattuun

 

 

Eikö Suomen nyt kannattaisi erota EU:sta ja tehdä uusi YYA-sopimus Venäjän kanssa ? Suomen talous saataisiin kuntoon ja hyvät välit velivenäjään toisivat myös turvallisuuden. Mitä EU meille antaa? Ei mitään! Vain ottaa! Venäjä sen sijaan antaisi kipeästi tarvitsemaamme työtä ja kaupankäyntiä sekä toimeentuloa . Venäjällä on paljon hyvää eikä länsimaisuuskaan ole ainoastaan rikkaus vaan tuo tullessaan myös monia epäkohtia eli katseet itään päin!

 

 

Taisto Levo. Vedä nyt hyvä mies hiukan happea välillä. Vaikkei sinusta siltä tunnukaan niin kyllä maailmasta hyvääkin löytyy.

Ttke

 

13.8.2015

 

Kävin Salossa siellä purettiin liikennevaloja, joiden tilalle tulee kiertoliittymät. Vanhat vois ottaa Loimaalle saatais valot joka risteykseen.

Ihanat valot

 

 

Tahdon ehdottamasti antaa positiivista palautetta Alastaron Salessa työskentelevälle nuorelle miesmyyjälle erittäin asiakasystävällisestä palvelusta ja iloisesta mielenlaadusta kaikkia asiakkaita kohtaa. Olen seurannut häntä pitkään ja asiakastyön ja markkinoinnin ammattilaisena kiinnitin heti tämän nuoren miehen tapaan toimia ja puhutella kaupassa kävijöitä. Ja tiedän, että moni muukin on kiinnittänyt hänen palvelusalttiuteen huomiota. Kauppiaan tärkein markkinointiväline on ystävällinen palvelu ja työntekijöiden iloinen mieli. Tällaisen palvelun ansiosta asiakas on asiakas vielä 20 vuoden kuluttua yli sukupolvien.

Mertsi Ärling

 

 

Kaunis ja lämmin kiitos kanttori Sari Mäkiselle Karjalaisen Kansan Messun toteuttamisesta. Jälleen hienoa työtä Loimaalla!

srklainen

 

 

Kenen musta kolli jolla valkoista kaulassa ja jaloissa söi pienen kissanpennun vahingoittaa muitakin kissoja

Huolestunut Syötönkulmalta

 

 

marjojen säilöntä, mehustus aiheuttaa ahdistusta on resurssien tuhlausta, ruisleipää ei marjoja

 

15.8.2015

 

Tieroksi yksityistien jatkuva käyttö on kielletty.

 

 

Kyl taitaa taantua opiston kurssipuoli. Herrojen ruokakurssit helpoiks nakeiks aikasemmista huippu ruuist. Tilalle ”liirum laarumii” esim. Ei lapin rumpu vaan rakennetaan koko rumpusetti.

Herkuttelija

 

 

Meinaavat Opintien koulussa kolmella rehtorilla pärjätä?

 

 

Pointsit kotiin ”herrasmiehelle” Kian ratissa. Itsekkäästi jätit pysähtymättä suojatien eteen ekaluokkalaisten tullessa keskuskoululta ekana koulupäivänä.

Äitee

 

 

Eikö kanttoria valitsemassa ole ketään, joka tietää siitä ammatista jotain? Millä tämä porukka tutkii taidot ja osaamisen? Vai onko valinta vain lumetta ja paikka on jo petattu jollekin?

 

 

Kiitos Auli Hossi, Ypäjä, koulukyytien järjestelyistä. Aina maristaan, mutta nyt on ainakin Auli auttanut ja itsensä ylittänyt. Kiitos!

L-ryhmä

 

 

Terveiset terveysaseman toimivuudesta. Lapselleni oli ollut yskää useamman viikon ajan ja tilasin aikaa lääkärille. Ohjattiin hoitajalle. Hoitaja otti tulehdusarvot, katsoi korvat ja kurkun ja sanoi että ei aihetta lääkärille. Tilasin ajan Pulssiin lastenlääkärille, diagnoosina poskiontelotulehdus ja astmalääkitys. Näinkö täällä kohdellaan lapsipotilaita?

Huolestunut äiti

 

 

Sinä nuorehko mieshenkilö, joka ajelet Alastarolla keskustassa hopeanvärisellä autolla renkaat vinkuen ylinopeutta. Ymmärrätkö että koulut on alkanut joten pieniä koululaisia liikkuu joka puolella!? Ja tiedoksi keskustan alueella on 40 km/h!

Kauhistunut

 

 

Yhtenäiskoulun pihaan näkyvät valavan puutolppia betoniin. Tulee kalliiksi, lahoo parissa vuodessa.

 

 

Kiitos kanttori Sari Mäkiselle innostavasta johtamisesta Karjalaisen Kansan Messussa. Sait minut laulua osaamattomankin innostumaan. Kiitokset myös muille kuorolaisille.

Martti Sahla

 

18.8.2015

 

Hassua että tuulivoimaa vastustetaan luontoarvojen perusteella? Ydinvoimako on parempi kuin tuulivoima? Meillä täällä Oripäässä on ainakin tilaa laittaa myllyt pyörimään ja myllyn hyrinä täällä ei häiritse, on tuota melusaastetta jo sen verran huimasti pitkin kesää kun lentokoneet huristelee taivaalla. Miksi kaikkea pitää vastustaa?

 

 

Suojatiemaalaukset pikaisesti kuntoon Keskuskoulun ympäristössä! Sekä niissä paikoissa, joissa suojatie sijaitsee muualla kuin risteysalueella, koska kaikki autoilijat eivät havaitse suojatiestä varoittavia liikennemerkkejä, esim. Satakunnantiellä.

Ekaluokkalaisen äiti

 

 

Juvantien pyöräilyvihkolaatikko typerästi sijoitettu heinikkoon! Kuka sinne haluaa rämpiä!

Koirilleko tuo lieneekin tarkoitettu

 

 

Opiskelisin mielelläni loimaan opistolla englantia mutta työaikani loppuu vasta kello 18.00 joten se ei käy, se ei kertakaikkiaan käy!

 

 

Kaivosyhtiö Talvivaara kuppaa kansalta rahaa tuottamattomaan toimintaansa. Jätevesillään se on jo pilannut 5 järveä. Pilaus vuorossa on nyt Nuasjärvi mihin luvatta kaivetaan jätevesiputkea. Ministeri Olli Rhenin terveiset Vaasan hallinto-oikeudelle oli, että kaivos hanke vesittyy jos jätevesille ei lupaa tule. Tällä se tulee ja 7,5 miljoonan kuution jätevedet ehkä hyväksytään laskettaviksi Nuasjärveen. Järveen päätyy 30 000 tonnia sulfiittia vuodessa ja sitten seuraavaan järveen jne.

Taisto Levo

 

 

ykspäisesti puoliväkisin toiminen on joskus hyvä joskus huono

 

 

Miksi hankkia lapsia jos äitiä ei yhtään kiinnosta lapset. Onko naapurin mies ja hänen lapsensa jotain lapsenvahteja jatkuvasti.

 

 

Kiitos sinulle valppaana oleva sinisen santarekan kuljettaja, kun onnistuit taitavasti väistämään perjantaiaamuna virkasuontieltä eteesi ajaneen väsyneen lehdenjakan.

Nykyään ex lehdenjakaja

 

20.8.2015

 

Väärää tietoa. Pahoittelen että kolumnissani (LL 18.8.) sotkin lukuja Grorudin kaupunginosan kansallisuuksien määrästä. Kirjoittamani 114 kansallisuutta koski vain Grorudin osaa, vajaan 8000 asukkaan Romsåsia. Koko Grorudin (n. 29000 asukasta) kansallisuuksien määrä on viimeisten tietojen mukaan 151. Lisäksi asukasluku Grorudissa on huomattavasti suurempi kuin Forssassa, jossa asukkaita on alle 20 000. Sorry!

Reijo J. Rajala

 

 

Mie oon luullu et opistot on jo yhtyny, kun opettajii on niin paljo muualt.

Opiskelija

 

 

Kiitos Laatuauton Joukolle ja Harrille. Olette mahtavia.

 

 

Opiston Loimaalaisilla tuntiopettajilla on rautainen ammattitaito ja laaja osaamisalue. Mutta kurssien tuntimäärät monasti on liian pienet.

Näpertelijä

 

 

Onko mersu kuskilla oikeus ajaa oikealta tulevaa ennen ja soittaa vielä torvea.

Mummeli, vuosimalli -48

 

 

Miksi vastustaa luonnollisinta tuulivoimaa joka on sitä luonnollisinta ja minkä jalostuksesta ei synny saasteita? Tässä taannoin oli juttua 1000ha metsäalueesta jossa mainittiin kaikki mahdolliset paitsi susia, mistäköhän syystä tämä nelijalkainen oli jätetty mainitsematta? Omaa etua kyllä valvotaan mutta muiden ei.

Tuulivoimaloille vihreää

 

 

Onko niin kiirettä, että hautajaissaattueen väliin täytyi kiilata?

 

 

Perustuslain 20 pykälä Vastuu ympäristöstä. Vastuu luonnosta ja sen monimuotoisuudesta, ympäristöstä ja kultuuriperinnöstä kuuluu kaikille. Julkisen vallan on pyrittävä turvaamaan jokaiselle oikeus terveelliseen ympäristöön sekä mahdollisuus vaikuttaa elinymäristöään koskevaan päätöksentekoon.

Tuulivoima?

 

 

Kuka maksaa pakolaisille ensimmäiseksi kalliit kännykät?

Tarttisin itekki

 

 

Huolestuneelle Äidille tiedoksi että meillä kävi viime keväällä terveyskeskuksessa samoin, meillä vaan virhediagnoosin teki lääkäri. Saimme myös avun pulssista.

Vakava asia

 

 

Olen jäänyt miettimään, mitä tarkoitti hp?

Huolestunut

 

 

Kiitos Teille jotka autoitte tiistaina pyörällä kaatunutta miestä Parkin luona pyörätiellä.

Naarmuilla selvinnyt

 

 

Onnittelut 9 kertaiselle Suomen mestarille Leo Peräaholle.

Jyrki ja Raija

 

 

Lämpimät kiitokset Laura Kilpiölle, joka lauloi Alastaron hoito-osaston kesäpäivillä mukavia, maanläheisiä lauluja. Kiitokset myös runsaalle omaisjoukolle läheistensä rinnalla. Grillimakkara, kahvi ja jäätelö maistuivat leppoisissa tunnelmissa.

Osaston väki

 

22.8.2015

 

Sammonkadulla päivittäin aivan kaistapäisiä kaahaajia! Sata lasissa painetaan menemään ja haistatetaan pitkät nopeusrajotuksille. Virkavalta päiväksi seurailemaan ja kortit pois joka kaaharilta. Ja näyttäisipä vielä olevan samat autot kaahailemassa miltei päivittäin.

Kunnes jotain sattuu..

 

 

Pahoitteluni aamuautoilijoille. Mutta lähden yhä ajoissa töihin ja ajan rajoitusten mukaan. Puskurissa roikkuminen ei nosta mun nopeutta! Kokeilkaa myös..

 

 

Hetki sitten monikulttuuria haluavat täyttivät turut ja torit marsseillaan. Ei mikään mahdottomuus jos tämä sama porukka muutaman vuoden päästä marssii vastakkaiseen suuntaan. Lähivuosina saamme valtavan pakolaisvirran, joiden teot uskontonsa opetuksiin ovat ehdottomia. Heitä kun tulee riittävästi se tulee aiheuttamaan ristiriitoja. Yleisen edun nimissä Suomen on oltava jatkossakin maltillinen maa kaikessa ja estäen sopimattoman aineksen maahanmuuton.

Taisto Levo

 

 

Kyllä jäi iloinen mieli naisten illasta Metsämaan kirkossa. Puhujat ja laulajat jakoivat omia, vaikeitakin tuntojaan hymistelemättä.Kesäiset tangot ja messuryhmän laulut täydensivät puheita. Anna-Mari Kaskisen sanoittamia lauluja laulaessa oli kuin 180 henkinen naiskuoro olisi ne laulanut. Kiitollisena,

Helvi Klemetti ja monet muut mukana olleet

 

 

Matkan vetäjä Sylville, autokuski Jyrkille kiitos mukavasta umpimähkäsokkoretkipäivästä.

Yksi mukana ollut

 

 

On se vaan hianoo kun kesä jatkuu B-)

yks kesää rakastava

 

 

jaa et HP:tä tunne, mee Laatuautoon!

 

 

Sammuttakaa Loimaan liikennevalot yöaikaan, jottei tarvi tyhjissä risteyksissä seisottaa

 

 

Kiitos naiselle, joka palautti opiskelijan unohtuneen opintokansion Fc-Torille. Hyvää kesän jatkoa!

Onnellinen opiskelija

 

 

Rouvalle torilla pe: en tajunnut kiittää sinua mielipiteestäsi tangoasiaan liittyen. Eli kiitos sinulle, mielipiteesi oli tärkeä kuulla.

 

25.8.2015

 

Lämpimät kiitokset kaikille Virttaan kirjaston kirjojen siirtoon osallistuneille talkoolaisille! Lämmin kiitos myös hernekeiton tarjoajalle, keitto oli loistavaa ja tuli tarpeeseen. Kirjat ovat tästedeskin kaikkien kyläläisten lainattavissa ja poistokirjoja myydään Kuutamokeikkapäivänä 29.8.

Virttaan Seudun Kyläyhdistyksen hallitus

 

 

Hei, sinä nainen, joka nappasit selkäni takaa pudottamani pullonpalautuskuitin Prismassa torstaina. EIhän siinä montakaan eurokolikkoa ollut mutta silti harmitti! Toivottavasti tulit onnelliseksi. En viitsiinyt juosta perääskään.

Karkkihyllyjen välissä

 

 

Olen hartaasti kanssasi samaa mieltä Taisto Levo,vaikka poliittisesti emme toisiamme kohtaa!

Ville-Jussi

 

 

Miksi purkaa Hirvikosken koulua sillä eikö se olisi hyvä pakolaiskeskus? Siitä saisi tuottoakin ?

 

27.8.2015

 

Kallis hoito sanoi nainen ja poistui huoneesta – että näin terveys keskuksessa

 

 

Nyt pitäisi vanhankirkon ja Kössin tallirakennuksen välinen tie korjata kunnolla, viivojen maalaaminen ei vaikuta turvallisuuteen yksin!

 

 

Tutka heti hirvikoskentielle ja aamuksi viisi vaille kahdeksan. Piikkipojat vetävät täydet sata joka aamu tien läpi.

Sakkoa pian

 

 

Maanantaina ilta-auringon lämmössä pihakeinussa nautin laatulukemisesta: LL 22.8., Pasin juttu ”Mike kävi meillä” ja Anun ”Elämälle kiitollinen mies” – lämmin kiitos, kumpainenkin kosketti ja oli herkkyydellä, lämmöllä ja älykkyydellä laadittu.

Liikutus

 

 

Olin valokuvausreissulla ja löysin Alastarolta omituisen viljelykasvin. Lajike tuntui viihtyvän hyvin herneen kaverina, olisiko ollut juuri tähän jalostettu? Hukkakauraahan siellä kasvoi pensasmaisina ryppäinä, onko tämä nykyään laillista?

Jarno

 

 

Kyllä oli mahtava lääkäri tiistai iltana sairaalan päivystyksessä. Tutki tarkasti kaiken ja selitti mitä teki. Huojentunein mielin sain poistua. Kiitos lääkäri Hallinen!

Ihminen oikealla paikalla

 

 

Kun yleisötapahtumassa bussi täytyy parkkeerata kaupan pihalle ja se on ilmeisesti pakko laittaa suojatien lähelle, niin voisko sen verran miettiä, et sen peruuttais mahdollisimman kauas suojatiestä, varsinkin kun on tilaa. Jos bussi on heti suojatien vieressä niin se estää ohi ajavan henkilöautoilijan näkyvyyden suojatielle todella tehokkaasti. Jos bussin takaa joku tulee vauhdilla suojatielle, siinä ei autoilija paljon ehdi reagoida.

Bussi ei oo läpinäkyvä

 

 

Montako kotihoidon asiakasta osallistui Pappisten tanssiaisiin, kyllä hekin virkistystä kaipaisivat.

 

 

Kyllä miljonääri Sipilä nyt laittaa avustajiensa kanssa köyhät niin syvään kyykkyyn, ettei sieltä enää kukaan nouse, paitsi maahanmuuttajat.

 

29.8.2015

 

Kiitos sienestäjäpariskunnalle, joka poimi hääparin pulasta metsänlaidalta ja tarjosi turvallisen kyydin hääpaikalle pari viikkoa sitten.

Kiitolliset

 

 

Aikooko Hirvikosken mafia ostaa homekoulun?! 🙂

 

 

Sipilän hallitus maalasi kauheat uhkakuvat kansalle jos yhteiskuntasopimusta ei hyväksytä, joka olikin pelote sopimuksen läpiviemiseksi. Yksi este sopimuksen hyväksymiselle oli työntekijöille vaadittu päivittäinen puolen tunnin palkaton työ. Ja mistä ihmeestä tulee ajatus, että työajan pidennys auttaisi Suomea, pikemminhän se lisää työttömyyttä. Pitäisi myös tasata taakka ja ottaa myös rikkaat mukaan talkoisiin. Sillä vapaa ehtoisuuteen vetoaminen ei riitä, se kun ei toimi.

Taisto Levo

 

 

Täysimittainen Frisbeegolfratakin on 18 väyläinen. Juvan ulkoilualueella olisi mainio paikka Frisbeegolffille pitkin pururataa ym. Rataa voisin suunnitella ja auttaa tekemisessäkin.

FBG Fani

 

 

Hyvähän se on että vanhankirkontielle keskiviiva on maalattu, siitä erottaa missäkohtaa menee tie, muuten voisi luulla ajavansa kyntöpellolla.

 

 

Montako kotihoidon asiakaspiirissä olevaa itse veit tansseihin? Ikävä tosiasia on ettei kotihoidolla yksinkertaisesti resurssit riitä. Ei ole myöskään kysymys siitä etteivätkö hoitajat viitsisi.

 

1.9.2015

 

Kritiikki ei kohdistunut hoitajiin, työtä tehdään jaksamisen äärirajoilla, voimia heille. Tasapuolisuutta peräänkuulutin. Laajempaa tiedotusta, meitä vapaaehtoisia olisi varmasti löytynyt enemmän.

 

 

Jos olisin rikas, perustaisin yrityksen. Liikeideakin on muhinut vuosia, jopa useampikin idea. Mutta, mutta, se maallinen mammona puuttuu. Ja vaikka olisikin rahat, mutta ei puhdasta luontoa, elämäni ideat kuivuisivat kokoon. Samoin kuivumme ja kuihdumme kaikki, ellemme taistele puhtaan ympäristömme puolesta. Toivon vain, että ihmiset oppivat ymmärtämään mistä me ruokamme saamme. Luonto-äiti sen meille antaa, kunhan pidämme luonnostamme huolen. Ympäristöasiat kuntoon ja Talvivaaralle suitset suuhun. Ydinvoimala hankkeet alas, niitä rakennetaan rahan voimalla. Puhutaan puhtaasta energiasta, mutta unohdetaan tappava jäte ja sen tuhovoima. Ydinvoimalan haittatekijöistä vaietaan visusti ja totuus piilotetaan. Mieleeni tulee lapsuudesta muisto. Olimme menossa marjaan ja tätini noin 11v, tosi tomera, tarmokas, sekä itseään arvostava, ajoi polkupyörällään ojaan sanoessaan ”ja siellä sitä piti olla meittinkin”. Harmi, että en muista alkua, mutta jotenkin se liittyi itsensä kehumiseen. Meillä muilla oli nauru herkässä, kun hän ojan pohjalta kömpi ylös. Isosta kirjasta voimme lukea myöskin tästä opetuksesta. Toivon totisesti, ettemme itsekkyydessämme ja rahan vallassa toimiessamme löydä itseämme ojan pohjalta. Jarrutetaan ajoissa ja otetaan pakkia.

Raili Koponen

 

 

Sipilä ja kumppanit syöttää ihmisille hukkakauraa ja sillä pitäis pärjätä!

Läskisoosi mielessäin

 

 

Kiitos pastori Elina Rouhiaiselle todella hyvästä ajankohtaisesta, koskettavasta saarnasta kaupungin kirkossa 30.8. Vanhan testamentin Ruutin kirjasta etenit tämän päivän pakolaiskysymykseen. Kuuntelin radio Melodian 91.8 kautta.

Seurakuntalainen

 

 

Kiitos opettaja, kun huomasit pienen ekaluokkalaisen onnistumisen liikuntatunnilla. Kannustavat, mukavat sanasi tekivät pienen lapsen iloiseksi ja onnelliseksi, samoin vanhemmat. Iloa riitti vielä isovanhemmillekin. Nyt harjoitellaan kotona kovasti lisää.

 

 

Kiitos Alastaron Siwalle ja kaikille tempaukseen osallistuneille saamastamme kesäkassista ??

Tuttujen Tuvan ”tytöt”

 

 

Kiitos Sinulle rehellinen lähimmäinen, joka toimitit pe 28.8. tärkeän apteekkikassini Prisman pelipaikalta Infoon ja sieltä apteekkiin.

Hanna

 

 

Iso kiitos sinulle, joka löysit pe 28.8 illalla citymarketin wc:sta lompakon. Kyllä vielä on rehellisiäkin ihmisiä olemassa! Olin itse jo ihan paniikissa, mutta olo helpottui, kun soitin infopisteelle!

Minna

 

 

myös peuroille loukkuja täyttävät maan

 

 

Onko Loimaan alueella vaatekeräystä Syyrian pakolaisille tai vastaanottokeskuksille? Tai jos ei ole niin tietääkö joku onko sellaista esim Turussa.

 

 

Kyllä teidän Loimaalaisten kelpaa kun teillä on talousasiantuntija Levo. Varmasti valtakunnan asiat hoituu. Voimme olla huoletta.

 

3.9.2015

 

Kiitos Kiti Salonen loistava kirjoitus Peace & love! Näitä mamileita väistelen päivittäin (hykerryttävän oikea ilmaisu). Salosella sanat hallussa, kirjoituksia aina nautinto lukea, saisi olla myös Turkkarissa.

Loim.täti turussa

 

 

Kiitos rakkaat ystävät, yhteistyökumppanit ja talkoolaiset! Teitte juhlastamme täydellisen.

SL Rappaus Oy/Sami & Sirpa

 

 

Löytynyt valkokeltainen leikkikoira tai -leijona Kuivaltasillalta. Viety LL:n toimitukseen.

 

 

Joku kyseli auttamismahdollisuutta Syyrian pakolaisille. Turun Konttiin (Satakunnantie 105, 20320, Turku, avoinna: ma–pe klo 9–18, la 9–16) voi viedä lahjoituksia. Tarvetta nyt erityisesti talvisille vaatteille ja kengille. Konttiin ei tarvitse ennakkoilmoittaa mitään, lahjoitusta antaessa ilmoittaa haluavansa antaa vastaanottokeskukselle.

Lähimmäinen

 

 

Helikopteri posti on hyvä ei valita ei jää juoruilemaan.

 

 

Oli maanantaina törmäys lähellä Kaunismäenkadulla, kun mopo kiihdytti jäähallin pihasta lujaa vauhtia paljonkaan sivuilleen vilkuilematta. Viime hetkessä väistin. Kumpihan on tärkeämpi, mopon viritys nopeaksi vai henki tallessa? Varovaisuutta liikenteeseen!

 

5.9.2015

 

Kiitos Sinulle, joka ajoit Hulminkadun pellon ja Aittapuiston ”heinät”. Hienonnäköistä!

 

 

Olisiko mahdollista saada pari inva pysäköintiruutua myös lukion/liikuntahallin etuoven puolelle? takapihan invapaikat täyttyvät eikä viitsisi tulla paikanpäälle peliin 3 tuntia aikaisemmin pelkän pysäköinnin vuoksi.

 

 

Täysin samaa mieltä Markku Laakson kanssa. (LL 1.9.15) Aivan sama tilanne toistuu iltapäivällä Myllykyläntien ja Tappuritien risteyksessä, siinä on vauhtikin jo kova kun lähdetään koulusta kilpaa pois, ei oikealta tulevaa ehditä väistämään. Huolestuttavaa, jos jo nuorena omaksuu tällaisen liikenne käyttäytymisen, ettei ota toisia ihmisiä huomioon liikenteessä.

KY

 

 

Tuntuu uskomattomalta, että Loimaan Sotessa saavutetaan miljoonasäästöjä hallinnollista rajaa siirtämällä, kahdeksan potilaspaikkaa vähentämällä ja muutenkin lääkärivajauksessa kolme lääkäriä palkkaamalla.

Alkemisti

 

 

Siwa/postin Vesikoskenkadun puolella 1-2 kirjepostilaatikoitten kohtaalla ensimmäinen parkkiruutu on inva-parkkipaikka ainakin yllä olevan kyseisen merkin mukaan mutta kyseiseen ruutuu parkeeraa moni sellainen jolla ei ole kyseistä lupaa myönnetty sekä kyseinen ruutu on vesisateen jälkeen täynnä vettä eli ei ole mukava parkeerata autoa siihen ja mennä asioille!

Asioiva asiakas

 

 

Vinkkinä kirpparikauppiaille, laittakaa hintalappu paikkaan, jossa se ei turmele koko tuotetta.

Liimat lehden nimen päällä

 

 

Mihin katosivat sairaalan yläpihan 2 inva pysäköintiruutua?

 

 

Loimaan virkamiehet ovat kiitettäviä tiedon antajia heiltä sitä kysyttäessä, teknisen johtajan asenne on outo. He pystyisivät myös yhdessä tekemään konsultille tarkoitetut työt. Mutta juju on siinä, että pyydetään konsultti sanomaan se, mikä virkamiehen on vaikea sanoa kuntalaisille. Konsulteille ei sympatioita tipu, täyttävät vaan pyytäjiensä toiveen ja runsaan rahastuksen taidot. Seminaarit valtuutetuille ovat osin ns. ohjailevaa oppia, joka on kierrätettävä oman pään kautta.

Taisto Levo

 

8.9.2015

 

Lämmin kiitos Loimaan terveyskeskuslääkärille ja hoitajalle 27.8 saamastani avusta ja ystävällisestä palvelusta.

Ulkopaikkakuntalainen PS

 

 

”Hieno” ele Sipilältä (kesk.) Miksi ei halunnut Suomalaisia asunnottomia sijoittaa taloonsa? Niinpä. Ei mitään arvostusta heitä kohtaan.

 

 

Te vanhempi pariskunta harmaalla pienellä autollanne perjantaina satakunnantiellä, oliko järkevä ohitus omasta mielestä… jos minä autolla pysähdyn suojatien eteen päästämään koululaiset tien yli ja minun taakseni pysähtyy kaksi mopopoikaa.. niin te porhallatte autollanne ohi… Sieltä tuli lapsia tien yli… hei haloo. Juuri on ollut uutisissa useita tapauksia kun pieniä lapsia on kuollut tälläisissa tilanteissa….

 

 

Maailmassa on tällä hetkellä pahoja paikkoja, joissa ihmisillä on hätä. Meillä on mahdollisuus auttaa heikommassa asemassa olevia, kuten turvapaikanhakijoita. Loimaallekin tulee maahanmuuttajia. Se on heille huikea lottovoitto, ja voimme olla iloisia, että kaupungistamme löytyy heille sijaa. Ystävällisellä hymylläkin voi auttaa. Se hymy voi olla jollekin todella tärkeä. Pelon keskeltä tulleen auttaminen ei ole keneltäkään pois

 

 

Joko Suomessa kohta mennään samaan kuin sotien jälkeenkin, että valtio määrää kuinka monta maahanmuuttajaa kukin perhe joutuu majoittamaan kotiinsa asumaan? Kyseessä oli oman maan kansalaiset ja tosi hädässä olevat. Mikä on nyt tilanne, Sipilä ja Soini kai tietänevät. Vihreätkin asuvat Helsingin kalleimmilla alueilla, mahtuisiko heidän naapuristoonkin muutamia maahanmuuttajaperheitä? Onko vanhukset Suomessa samanvertaisia maahanmuuttajien rinnalla?

Veronsa Suomeen maksanut

 

10.9.2015

 

Suorakylvö: miksi käyttää myrkkyjä, kun voi kyntää ja äestää? Kulut pienenevät, mutta ihmiset kuolevat syöpään ja luonnon tasapaino järkkyy. Mitä järkeä?

 

 

Elämme kulutus kulttuurissa jossa ostetut kulutustavarat tehdään periaatteella käytä ja heitä pois. Kodinkoneidenkin ehkä tarkoituksellisella ennenaikaisella hajoamisella edesautamme valmistajien ja kaupan oman voiton tavoittelua. Kuluttaja on voimaton kun jonkun vuoden kestänyt kone on vaihdettava uuteen. Muovia käytetään paikkoihin, missä se ei kestä ja tulee uuden osto. Näin myös tuhoamme monia uusiutumattomia luonnonvaroja.

Taisto Levo

 

 

No niin! Pian ollahan orjatyövoimana Sipilän suolakaivoksilla.

työhanskat löytyy

 

12.9.2015

 

Kansa tilasi porvari lääkkeitä ja nythän niitä sieltä määrätään! Nämä lääkkeet eivät vain käy parenpituloisille eikä häikäilemättömille kapitalisteille joiden osingot on suojeltu samoin kuin optiot yhtiöiden voitoista lainsäädännöllä? Eikä niistä edes keskustella! Satu jatkuu niinkuin sen on suunniteltukin jatkuvan?

 

 

Karjalaisia on pidetty alempiarvoisina ihan tähän päivään asti Loimaan seudulla. Karjalaiskiintiöt on ihan nykypäivää tietyissä yhteisöissä!

 

 

Hanhijoen sillan korjauksen urakoinut: miten meni noin omasta mielestä? Työ näkyy vielä olevan kesken ja nykytekniikalla sillasta on varmasti mahdollista tehdä myös tasainen, eikö? Nykyisellään se muistuttaa eniten hyppyriä..

 

 

Vaikka Suomen talous on kääntynyt selvästi nousuun ja vienti vetää taas, on maan hallitus päättänyt kurittaa palkansaajia, lapsiperheitä, eläkeläisiä, opiskelijoita, työttömiä ja sairaita. Täytyy oikeasti toivoa, että Venäjä puuttuisi Suomen kehitykseen… Suomessa on palattu 1900-luvun alun tilanteeseen.

Venäjän apua tarvittaisiin

 

 

Luovuttiko pääministeri asuntonsa Isisin taistelijalle…?

Kysyy kaiku EU:sta

 

15.9.2015

 

nykyään vaaan rekrytoiraan eli passautetaan toisia, ja hoetaan sanontaa itse asiassa, kun ei työ kiinnosta

 

 

Kalle Isokallio sen sanoi Suomessa lait laatii kansan valitsema eduskunta eivät ay pomot

 

 

Sydämellinen kiitos Ypäjän Lions Clubille jo perinteeksi muodostuneista iloisista Caissaniemen syyskarkeloista! Kiitos musiikista vastanneelle orkesterille!

Mukana olleet Loimaan kehitysvammaiset ja hoitajat

 

 

Kuulkaaha nyt poliitikot, hakekaa ja lopettakaa huijareitten rahavirrat veroparatiiseihin, niin eikös Suomen tilanne kohennu. Vaihtoon työntekijöitä syrjivä hallitus!

kuvottaa

 

 

Voi tätä ahneutta. Hyväpalkkaiset alkavat lakkoilemaan. Toisaalla monet tilalliset miettivät saako palkkaansa huonon kesän jälkeen, vai meneekö tila.

”eläkeläinen”

 

17.9.2015

 

Jonna Jalonen, rohkea nuori nainen (LL 15.9.). Loimaan päättäjät, onko asia oikeasti niin, että autamme joukoittain pakolaisia, mutta emme omia lapsiamme?

 

 

Kuinkahan moni on katsellut keskusteluja pakolaisista? Niitä on tullut runsaasti, uutisoidaan ja haastatellaan asianomaisia. Elisabeth Rehn todisti hyvillä mielin, etteivät pakolaiset ole rääsyläisiä. Tosi on. Kyllä heillä on hyvät vaatteet yllänsä ja ovat hyväkuntoisen näköisiä. Eivät he ole heikko-osaisia, mutta suomalaisten ja muidenkin maiden ruohonjuuritason on heidät elätettävä. Rukoilen, ”älä anna minulle rikkautta, älä köyhyyttä. Anna minulle määräosani leipää”.

Raili Koponen

 

 

Onko pakko kuulua joka yhdistykseen ja instanssiin?

 

 

Kyllä kepu kulkee nyt ahon laitaa!

Paita viel päällä

 

 

Jos EU on tuonut meille jotain hyvää, niin jo alkaa haitat ohittaa edut. Suomalaiset yritykset, kaivokset myyty muille maille pilkkahintaan, etujemme vastaisia pakkosäädöksiä, lisävelkaa ottaen maksamme muiden velkoja, ovet auki rikollisuuden tulolle, olojemme kurjistuminen, Venäjän kaupan kielto, hyvinvointivaltion alasajo, itsemääräämisoikeudesta luopuminen jne. Suomi on ollut nettomaksaja EU: le 17 vuotena, saanut 3 kertaa. Vuonna 2014 maksoimme yli 800 miljoonaa euroa. Mitä me saimme?

Taisto Levo

 

 

Onko kissa kateissa? Pihapiirissä Kuljunkulmalla on pyörinyt muutamana aamuna nälkäinen kissa. Kissall. valkoiset tassut ja niska, selkä ja häntä tummanharmaa. Jos joku kaipaa p. 02 7685 136.

Aira Lukka

 

 

Kalkkunat kulkevat nykyisin moottoriajoneuvolla.

 

 

Näin kaupunki säästää, käykää hyvät ihmiset katsomassa moisionpellon välikaistan ”nurmialue”. Toivottavasti vieraat eivät näe ettei tarvitse hävetä…

 

19.9.2015

 

Hyvä kirjoitus Anne-Riitta Isohella! Toivottavasti muidenkin silmät aukeavat. Hekin ovat ihmisiä, hädässä olevia ihmisiä!

 

 

Anne-Riitta, kiitokset inhimillisellä otteella tehdystä kirjoituksestasi (LL 17.9.).

 

 

Iso kiitos Biisons pojalle kun autoit minua Sammonkadulla ja toit minut kotiin.

Heikki Koivula

 

 

Hyvä Lidl. Tilava, siisti ja ilmava myymälä. Kiitos kivalle kassalle! Terveisin Asiakas.

 

 

Hyvä lidl! Iso p-alue, invapaikkoja 2kpl ja lapsiperhepaikkoja 4kpl. Järki käteen!

Hämmästynyt

 

 

Vuosikausien kirjoittelu monelta taholta on palkittu ja nyt voin itsekin nukkua yöni rauhassa. Kun lopultakin Lidl avasi ovensa Loimaalla, että tervetuloa kilpailu. Kiitos myös Juha Koivistolle ym Loimaan kehittämisestä. Silti unohtamatta lähipalveluja, ne kun säilyvät ainoastaan niitä käyttämällä.

Taisto Levo

 

 

Jaa, että mikä ero on ratakiskolla ja insinöörillä. No, ratakisko taipuu insinööri ei.

Pois insinöörit politiikasta

 

 

Hyvä Raili Koponen. Olisitko itse ”heikko-osaisen” näköinen, jos nyt joutuisit lähtemään Suomesta sotaa pakoon? Niinpä. En olisi minäkään ja takuulla ottaisin myös kännykkäni mukaan. Eikö pakolaisten siisti olomuoto tue nimenomaan sitä, etteivät ole täällä elatusta ja elintasoa hakemassa, vaan sitä turvapaikkaa..?

 

 

Lastenkodin yksityistäminen on harkittava uudelleen, koska me valtuutetut olemme saaneet epätarkkaa informaatiota virkamiehiltä toiminnan talousvaikutuksista. Eduskunnan päätökset voivat myös muuttaa kaupungin oman toiminnan kustannuksia huomattavasti, jolloin yksityistäminen olisi tuntuvien kustannussäästöjen saamiseksi turhaa.

Timo Lahtinen

 

 

Eräs Suurvalta hyökkäsi Irakiin 1990 raskaiden valheiden saattelemana hakemaan joukkotuhoaseita? Suomikin saa kantaa vastuunsa sodan tuhoista pakolaisvirran seurauksena vaikka emme kuulukaan Natoon! Eikä niitä joukkotuhoaseita vielläkään ole löytynyt?

 

 

Vassareilla ja ay-pomoilla on ilmeisti onqelmia ymmärtää puhuttua sanaa! Sipilä sanoi kolme eri kertaa että sopimusten teko ei kiinnostanut ay-väkeä. Sipilän puheen jälkeen porukka huusi kuorossa että noin ei saa tehdä vaan asiat pitää hoitaa sopimalla.

Yx af Yppis

 

22.9.2015

 

Lämmin kiitos sinulle rehelliselle lähimmäiselle joka löysit Punaisen Ristin toimipaikan avaimen ja palautit sen Prismaan.

SPR:n Loimaan os.

 

 

Nimimerkin Peräkylän Redneck kirjoitus (LL 15.9.) oli harvinaisen oivaltava ja rakentava. Antakaa palaa, loimaalaiset! Siinä on suunnitelma! Vähän hiontaa ja täytäntöönpano, niin avot, voidaan puhua ”Loimaan mallista”.

Aino Nyman, ex-saviseutulainen

 

 

Taisto Levo, kiitokset hienoista kirjoituksistasi. Olen ainakin tähän asti ollut samaa mieltä kaikista.

Kalevi Huhtala, Kankaanpää

 

 

Ei Suomessa ongelma ole lyhyt työpäivä vaan se, mitä työpäivän aikana tehdään. Esim. julkishallinnossa pääsääntöisesti toimistotyöaikaa tekevät pitävät joka työpäivä ylimääräisen kahvitunnin. Näin se toimii esim. Loimaan kaupungissa ja muuallakin. Vain sopimusten mukaisesti.

 

 

Jos Suomen talous on mennyt vuosia päin(*}ttä, eikös nyt ole aika tukea Suomalaisia bändejä. Meillähän on esim. Nightwish, The Rasmus ja monia muita, jotka ovat tehneet Suomea tunnetuksi ympäri maailman. Yhteis keräys kamoille ja sponsoreille. että saatas meikäläisiä tunnetuks ympäri maailman. Ja tietyn ajan verot Suomeen

jussi

 

 

Näyttää SSS vetäneen itsensä ankkuriköyteen hirteen vene kuuluu EK:lle ja ruoria sekä kaasua käsittelee Häkämies! Enteellistä

 

 

Kalkkuna istuu myös sujuvasti moottoripyörän takana ja voi todella hyvin..kannattaisko katsoa peiliin ennen kuin kirjoittaa.

Erja

 

 

Jatkuva tekstiviesteillä häiriköiminen on muuten nykyään rangaistava teko. tarvii vaan käydä puhelimen kans poliisilaitoksella ja näyttää häirikön viestit.

Eiköhän tokene

 

 

Hirvikosken Siwa kerryttää vastakin V-Jiin onnettoman vähäisiä bonareita, enkä tee uuskauppaketjusta numeroa edes täällä! Jaa teimpäs…

Ville-Jussi

 

 

Esimerkki maailmaan antakaa, ja vastuu lopultakin kantakaa! Pakolaiset vastaanottakaa, jotta uhrit korvaukset saa! Tämä onpi minun keino, ois kirjoittanut sen Eino Leino, jos joukossamme vielä ois, eikä siirtyt olis pois!

 

 

Taisto: Nyt, kun kirjoittelusi ansiosta Lidl tuli Loimaalle ja saat vihdoin nukuttua, niin jaksaisitko seuraavaksi kirjoitella Vakkatien kunnosta. Olisi sinunkin mukavampi ajella ostoksille, jos tien reikiä paikkailtaisiin. Toivottavasti siihen ei mene vuosikausia…

Autoilija

 

 

No niin, saitte sen lidlin!

 

 

Sitä sitten aiheuttiin 100 miljoonan euron vahinqot. Sillä olisi saatu 2 400 lähihoitajalle työpaikka. Se ei aypomoja kiinnostanut. Hohoijaa!

 

 

Voiskos se taho joka päättää opiston kursseista kertoo miksi Alastarolla ei ole ruokakursseja?

Sormi suussa

 

 

Lauantaisessa (19.9.) lehdessä oli osoita tietosi palstan vastaus 6, että kupari sisältää messinkiä ja sinkkiä: tietääkseni messinkiä ei esiinny puhtaana, vaan se on aina ns. seosmetallia, jota vastoin kupari on puhtaimmillaan pelkkää kuparia. Kupari voi sitten taas olla messingin ja pronssin ym. seoksissa erilaisina koostumuksina mm. rahametalleissa.

 

 

Jokereitten ketjuista en tiedä mitään enkä paljon Ovakonkaan. Mutta metalleista muistan koulussa puhutun, että kupari on puhdas alkuaine, joka sisälää vain kuparia, ja jos siihen sekoitetaan jotain, niin seos ei enää olekaan kuparia. Näinollen Lehden la 19.9. ”Testaa tietosi” palstan 6. kohta oli virheellinen tai kompa. Kupari on kuparia, mutta 1. kysymyksen messinkivastaus kyllä oikea.

Tomi Tähkävuori

 

 

Kartanonmäen liikennevalojen hirvikosken suunnalta katsoen keskustaan päin Myrskylinnankadulle oleva kaista todella liian lyhyt! Esim. kun on jonoa ja ambulanssi tulee hälytysajona niin kukaan ei pysty väistämään tarpeeksi kun ei ole tilaa!

 

 

Yhteiskoulun liikunta saleihin ulko-oven kohtaalla on vammaisenpysäköintipaikka mutta kyseinen kyltti on rikottu ja sitä paikkaa käyttää polkupyöräiliät ja muuta autoiliat siten ettei kyseiseen ruutuu pääse vammaisenpysäköinnin luvan haltia parkeeraamaan! Muutenkin keskustan alueella on vammaisenpysäköinti paikkoja todella vähän tai huonosti merkitty ja reunakivetykset niin ettei pyörätuoli/rollaattori ihmiset pääse kunnolla kulkemaan!

Usein väistämään joutunut

 

 

Hyvä nimetön. Kysyit Loimaan Lehdessä 19.9. ”Olisitko itse heikko-osaisen näköinen”? Yritän vastata, mutta päättele itse, ilman että vääristelyä syntyy. Mitä vaatepuoleen tulee, niin kaapissani ei roiku merkkikuteita/uusia vaatteita tai kenkiä. Jos sota syttyisi, niin minulta ei löytyisi matka-/elintasoeuroja lähteä pois kotimaastani. Vuoden 2001 vanha kännykkä, jonka olin saanut pojaltani sanoi sopimuksensa irti. Hyvä ystäväni osti lahjaksi uuden. Siinä tuli syntymäpäivä/joululahja ja muukin muistaminen samassa paketissa. Tokkopa se kännykkäkään kauan toimisi ilman rahallista tukea. Kaikki maksaa. Joku viisas sanoi, ”ei kissakaan kiitoksella elä”. Olemme saaneet kasteessa nimen, tosin naisilla nimi voi muuttua avioliiton myötä, mutta meille on kuitenkin annettu nimi, joten käyttäkäämme sitä. Värikästä syksyä.

Raili Koponen

 

 

Raili Koponen (Kopit 17.9.), voisit pestautua turvapaikkahakemusten käsittelijäksi, jos kerran näet vaatteista, kuka on avun tarpeessa. Nykypakolaisia on hieman ontuvasti verrattu Karjalan evakkoihin, mutta silti: eivät viipurilaiset kauppiaat tai Kurkijoen talolliset vaatteiden puutteen vuoksi lähteneet, vaan koska he menettivät sodassa kotinsa, maansa ja elinkeinonsa. Olen itse opettanut pakolaisia, ja joukossa on yliopiston käyneitä, aikoinaan varakkaita ihmisiä, jotka ovat paenneet poliittista vainoa ja todellista hengenvaaraa. Ja lukutaidottomia perheenäitejä, jotka ovat viettäneet suurimman osan elämästään pakolaisleireillä oloissa, joita länsimaisen ”ruohonjuuritason” on vaikea edes kuvitella. P.S. Kiitos A-R Isohellan kolumnista!

Laura Kilpiö

 

24.9.2015

 

Kiitos vanhalle työkaverille yhteisistä vuosista  hyvin muistojen ja kokemusten kautta hyvä jatkaa matkaa eteenpäin yhdessä tai erikseen aika näyttää.

Ex työkaveri

 

 

Haluamme lämpimästi kiittää Petäjoen Pienviljelijäyhdistystä palvelukeskuksemme asukkaiden tiistaisesta makeasta muistamisesta!

Tuulensuun Palvelukeskuksen väki

 

 

Kyllä nyt loputkin poistuvat kirkon piiristä lujaa laukaten, jos kaunista ja arvokasta pyhättöämme kohdellaan noin.

Ajatuksin, sanoin ja teoin

 

 

Kanta-Loimaan kirkkoon palkattava lisää ”suntioita” valvomaan urkuparvea ja urkuja, jos pakolaiset sinne majoittuu, sillä kuka tietää, mikä on urkujen kohtalo heidän siellä asuessaan, kun minultakin parvelle pääsy taannoin kiellettiin, jos vaikka urut olisin särkenyt.

Mika Jokinen, Kiukainen

 

 

Kun pakolaisia saapuu suomeen mikä on heidän kotiuttamis aikataulu, siitä ei kukaan puhu mitään? Piti tulla lapsia ja naisia mutta tulikin nuoria miehiä?

 

 

Kummallinen mies kun kiertelee nurkkia ympäri eikä voi sisälle reilusti tulla jos näkee jonkun pihalla tai rapussa liikkuvan. taitaa olla jotain salattavaa kun vasta pimeeseen rappukäytävään uskaltaa. ja jättää autonkin seuraavalle kadulle

Kummallista touhua

 

 

”Autoilijalle” tiedoksi että makeasti on nukuttu, olihan kysymyksessä yhteisen hyvän toteutuminen. Ja uutta pukkaa, LL: ti 22.9 ja sivu 7 tuo odotetun tiedon, että Vakkatie saa uuden pinnoitteen pian, joten kirjoittelu turhaa ja painajaisia kuopista ei uniin ole tullut.

Taisto Levo

 

 

Hyvä RK: sinuako siis kiusaakin vain se, että pakolaisilla on itsestäsi poiketen ollut kotimaassaan varaa tietyn tyylisiin vaatteisiin ja toimivaan kännykkään, ja vieläpä varaa lähteä kuolemanvaaraa pakoon? Mistä lähtien ”merkkivaate” on tarkoittanut sitä, että sen kantajan elämä ei ole minkään arvoinen? Ja millä täällä ihminen hakee töitä, on viranomaisten tavoitettavissa tai hoitaa asioitaan ilman välikäsiä ja lisäkuluja ellei kännykällä? Jonka käyttö, operaattorista riippuen, voi olla jopa huimat 15e/kk. Ja kalliimmaksihan se tulee kieltää heitä käyttämästä omia puhelimiaan ja ostaa jokaiselle se sosiaalisesti hyväksyttävämpi ja vähemmän pahennusta herättävä halpaluuri. Hyvää, rakastavaa ja positiivista syksyä!

 

 

Laura otin koppisi vastaan 22.09.2015. Meillä jokaisella saa ja pitääkin olla mielipide, harmi ettei meillä ole päätösvaltaa, niinkuin EU:ssa. Mutta onneksi emme voi päättää, mikähän soppa siitäkin syntyisi. Kolikolla on kaksi puolta, tulisi nähdä se toinenkin puoli samanaikaisesti. Kuka näkee? Hekin viisaudessaan päättivät vapaasta liikkumisesta. Tarkoitus oli hyvä, mutta kaikkea ei osattu ottaa huomioon. Nyt tiedetään ja lähdetään ratkomaan päätöksen tuottamia ongelmia. Ei ainoastaan Suomessa vaan koko EU-alueella. Litran astiaan ei sovi kuin litra vettä, kaikki muu valuu yli. Laura sinulla on kokemusta pakolaisten opettamisesta. Sinä varmaankin olet siinä työssä hyvä ja jatkat. Voimia työhösi, sitä on nyt runsaasti. Kiitos kommentistasi / näkemyksestäsi. Katsellaan ja kuunnellaan tahoillamme mitä tulemaan pitää.

Raili Koponen

 

 

Jos rakastat lemmikkiäsi, mieti mihin eläinlääkäriin menet. Kokemusta on. Tänän viimeksi kaunis kiltti hevonen lahdattiin ampuja oli muka metsästäjä kolme laukausta tarvittiin.

Vihanen

 

26.9.2015

 

Kiitos minua auttaneelle nuorelle pojalle, jolta sain apua keskiviikkoaamuna Vanhalla Hämeentiellä maamieskoulun kohdalla olevalla rekka-alueella. Olin menossa jalkahoitoon, mutta eksyin. Koitin pysäyttää pikkuautojakin, mutta ne eivät auttaneet. Olin hädissäni, sillä ikäni on jo 88 vuotta ja olin liikkeellä kolmipyörällä. Poika ansaitsee kiitoksen punaisen ruusun kera, mutta ohiajaneet autoilijat kismittävät!

Mummeli Tuula Tupuna

 

 

Ihana perhepäivähoitaja Anneli! On onnekas tyttötrio, kun saavat Annelin hoivissa olla. Annelin opit tulisi tarpeeseen isolle osalle aikuisistakin.

 

 

Onko Taistoa kiittäminen? Lehden sivua kääntämällä, painomusteen lähes kuivumatta, Vakkatien pällystepäätös jo tehty. (LL 22.9.15)

Vauhdilla valmista

 

 

Iloisempi ilme olisi varmasti paikallaan, kun olet saanut työpaikan.

 

 

Vielä yhdet liikennevalot lisää, kun ei saada näitä olemassaoleviakaan synkronoitua?! Olisiko nyt suunnittelu- ja päättäjäportaan aika tehdä tutustumisretki vaikkapa Maarianhaminaan? Ajaa esim. S-marketista K-Kanttarellen kaupalle, matkaa n. 4 km, 7 kiertoliittymää ja liikenne sujuu! Ammattikoulun risteykseen mahtuu kyllä kiertoliittymä.

Tökkivään liikenteeseen kyllästynyt

 

 

Ammattikoulun risteyksessä on tasaista asfaltoitua aluetta monen kaistan verran ja ympärillä kaupungin tonttia. Voisiko joku valaista, miten yksinkertaisen kiertoliittymän tekeminen voi maksaa monta sataa tuhatta? Vai onko liikennevalokauppias lobannut kunnolla?

 

 

Hyvä että kirkossa vähän vielä katsotaan kulkumiesten perään ettei kuka hyvänsä pääse joka paikkaan. Ei missään ole kaikki kaapit ja komerot auki kelle tahansa. Penkkiin mahtuu istumaan.

 

 

Mikä näitä ihmisiä vaivaa nykyään? Kiukutellaan kuin uhmaikäinen jostain vanhasta jutusta. Millaisen esimerkin sellainen antaa lapsilleen muiden ihmisten kunnioittamisesta ja sääntöjen noudattamisesta. Säännöt on sääntöjä jota kaikkien on noudatettava.

Tavallinen tallaaja

 

 

Ei kaikkia kannata ihmetellä! Plää plää plää.. Mee stadiin, mieti vaikka pakolaisia ja politiikkaa, päivänjatkot!

Höpö höpö

 

 

Tuskin Lidl, päällysteet ja liikennevalot toteutuu ihan yhden valtuutetun koppikirjoittelulla, turha yrittää ottaa siitä kunniaa. Ja sitäpaitsi nytkö Levo onkin muuttunut yht äkkiä kiertoliittymästä valojen kannattajaksi kun krediitejä hamuaa?

 

 

Historia toistaa itseään. Pakolaisia virtaa maahamme. Minulla ei ole mitään sitä vastaan, kunhan joku roti tulisi asiaan. Keskikoulun ja lukion historian tunneilta muistan, että mahtava Rooman valtakunnan imperiumi kukistui juuri kansainvaelluksiin. Ettei nyt vain Euroopan yhteisö olisi samassa jamassa. Autettava olisi siellä missä apua tarvitaan eikä sallia hillitsemätöntä pakolaistulvaa.

Ajattelija

 

 

Loimaan Lehti 24.09.2015. Hyvä nimetön. Minua ei kiusaa pakolaisten tai muidenkaan pukeutuminen / rahat / kännykät. Olet vetänyt väärät johtopäätökset tai haluatko kieltää totuudellisuuden. Hyväosaiset tulevat. Varattomampi kansanosa jää kotimaahansa. Ehkä heillä on jokin muu syy olla lähtemättä. Vähiten pakolaisia on tullut varsinaiselta sota-alueelta. Näin uutisoitiin. Sen kuitenkin tiedän, me maksamme näiden tulijoiden oleskelun Suomessa. Kaikkien henki on arvokas, niin heidän jotka jäävät ja heidän jotka lähtevät, mutta myöskin meidän. Kännykkä on nykyaikaa, ja kehitystä tapahtuu hurjaa vauhtia. Omistan halveksimasi halpaluurin enkä häpeä sitä. Rohkeutta on olla oma itsensä, sanoa mielipiteensä nimellisenä. Olen ilmaissut kantani.

Raili Koponen

 

 

En pidä ihan hölmönä kysyä miksi Suomen ns. rikkaimman maakunnan Ahvenanmaan ei tarvitse osallistua maamme yhteiseen taakan jakoon? Maahanmuuttokeskusta ei sieltä yhtäkään löydy ja semmoisen perustaminenkin jo vaietaan kuoliaaksi. Tiedämme että ruotsinkielisellä Ahvenanmaalla on monia etuisuuksia meihin manner suomalaisiin verraten ja me maksamme heidän elintasoaan. Eikö jo sekin velvoittaisi heitä osallistumaan yhteiseen taakan kantoon?

Taisto Levo

 

29.9.2015

 

Tervetuloa Valtteri! Oli hubaa lauantaina, koriksesta tietämätönkin nautti selostuksesta, ei pelkästään kuulutuksista. Kiitos Arra!

 

 

Ei rahan tekeminen järkeä vaadi.

 

 

Tökkivään liikenteeseen kyllästynyt, ym. ystävät. Loimaalle kiertoliittymä? Ei käy. Kiertoliittymäthän alkoivat yleistyä 2000-alkupuolella, mutta Loimaan liikennejärjestelyt on suoraan 60-luvulta. Miten sinne nyt mikään ympyrä sopeis. Katsokaas kun 70-luvulla osattiin valotkin synkronoida, Loimaalla ei vieläkään.

Joskus myös tökkii

 

 

Älkää aina valittako joka asiasta hapannaamat! On tosi mukava kun tulee ysitien liittymästä ylös niin pääsee siitäkin nykyisin vasemmalle kääntymään ettei tarvi tuntia odotella kun kummastakin suunnasta aina tuli katkeamaton autojono. Jos et jaksa valoissa sitä hetkeä odotella mene muuta kautta tai pysy kotona.

 

 

rk olen samaa mieltä . Ne pakolaiset on hyväosasia, jotka suomeen tulee; nuoria miehiä. Todellisessa hädässä olevat; naiset ja lapset jää vaille apua.

 

 

Hyvä Raili Koponen! Niin samaa mieltä kanssasi pakolaisista! Ne ovat liikkeellä joilla on varaa ja miehet tulee koska ovat perheessä tärkeimpiä. Onko kukaan laskenut sitä mikä tulee olemaan Suomessa ”lopullinen” pakolaismäärä? Jos nyt puhutaan 30 000 ja siihen vielä perässä tuleva perhe päälle! Yhdessäkin perheessä oli 17 jäsentä! Mikä on kerroin ja millä he tänne tulevat? Kuka maksaa heidän matkansa? Kuulemani mukaan pakolaisvirta ei tule loppumaan joten taidetaan olla suossa…

 

 

Voisiko Lidliin saada parit autokärryt perheen pienimmille asiakkaille?

 

 

Turvapaikanhakijoitten pitää sopeutua meidän suomalaisten tapoihin, kulttuuriin ja elämänmuotoihin eikä päinvastoin. He tulevat tänne meidän maahamme. Pienten paikkakuntien resurssit ovat palvelujen ja kielitaidon osalta hyvin rajalliset… samoin suvaitsevaisuus on vähän niin ja näin…..vaikeuksia voi tulla. Joten pastoreille jäitä hattuun.

Me olemme maksumiehiä

 

 

Ajattelija osui asian ytimeen. Historia toistaa itseään. Pakolaisia tuppaa ja kristinuskokin taitaa olla katoavaa kansanperinnettä muun vaivan ohella.

sinisilmänen

 

 

Kysymys onko loimaalla tiloja turvapaikanhakioille yksin kertainen vastaus: ei ole.

justus

 

 

Kannattaa olla tarkkana alekärryjen tuotteista. Paketissa luki porsaan grillifile, mutta kotona totesimme ettei kaupan lihatiskin asiakaspalvelijat erota porsasta broilerista.

harmistunut

 

 

Myyjä työvaatteet päällä polttamassa tupakkia sisäänkäynnin välittömässä läheisyydessä.

Ainoa ja viimeinen ostosreissu