SÄÄ Heinäkuussa rikottiin ennätyksiä niin päivän ylimmän kuin alimmankin lämpötilan osalta. Sademäärä oli paikoin poikkeuksellisen pieni.
Heinäkuun keskilämpötila vaihteli Pohjois-Lapin noin 12 asteesta maan etelä- ja lounaisosan runsaaseen 17 asteeseen. Keskilämpötila oli lähes koko maassa pitkän ajan keskiarvojen alapuolella.

Kuukausi alkoi hyvin koleana, ja ensimmäistä päivää lukuun ottamatta lämpötilat pysyivät selvästi hellerajan alapuolella yli kuukauden puolivälin.

Heinäkuun alin lämpötila, -1,7 astetta, mitattiin 5.7. vastaisena yönä Ylivieskan lentokentällä.
Kuukauden puolivälin jälkeen sää alkoi vähitellen lämmetä, ja kuukauden viimeisenä viikonloppuna lämpötila nousi jopa poikkeuksellisen korkeaksi. Havaintoasemakohtaisia lämpöennätyksiä rikottiin monin paikoin. Kuukauden ylin lämpötila, 33,7 astetta, mitattiin kuun 28. päivä Porvoon Emäsalossa.

Hellepäiviä heinäkuussa oli yhteensä 13, mikä on kolme päivää pitkän ajan keskiarvoja vähemmän. Lämpimän viikonlopun jälkeen heinäkuun lopussa sää viileni taas nopeasti.
Sademäärissä oli suuria eroja eri puolilla maata. Heinäkuun sademäärä vaihteli vain muutamasta millistä noin 90 millimetriin.

 

Lue lisää x.x.xxxx lehdestä