RIKOKSET Poliisi haluaa muistuttaa ihmisiä olemaan varovaisempia ostaessaan tuotteita internetin myyntipalstoilta. Loppukesän aikana Lounais-Suomen poliisille on tullut tietoon huomattava määrä erilaisia nettipetoksia. Kauppaa tehdään koulukirjoista, konserttilipuista, huvipuistorannekkeista, leluista, lastenvaatteista ja monista muista hyödykkeistä.
Kaupoista sovitaan yleensä viesteillä tai sähköpostitse. Kauppasummat ovat yleensä muutamasta kympistä noin sataan euroon, mikä saaneekin ihmiset helpommin ottamaan riskejä ostaessaan.

Ostotilanteessa kannattaa miettiä muun muassa sitä, vaikuttaako tuote erityisen hyvältä hintaansa nähden, ja tietenkin kannattaa pyrkiä keskustelemaan myyjän kanssa tuotteen myyntitarkoituksesta ja muista siihen liittyvistä asioista vähän enemmän, jotta myyjän petollinen aikomus paljastuisi.
Kaupat kannattaa sopia henkilökohtaisella tapaamisella, jos mahdollista. Internetissä kauppaa tehdessä voi yrittää selvittää onko myyjän profiililla jo tehtyjä petoksia, ja onko puhelinnumero julkinen.

 

Lue lisää x.x.xxxx lehdestä