Loimaa
Katriina Reijonen
Loimaan keskustan liikenne ja sisääntuloväylät saattavat ruuhkautua torstaina Porin prikaatin sotilasvala- ja -vakuutustilaisuuden vuoksi. Alokkaiden läheisiä odotetaan saapuvaksi kaupunkiin jopa 2000. Lisäksi on todennäköistä, että maavoimien tilaisuus kiinnostaa sekä paikkakuntalaisia että lähiseudun asukkaita ylipäänsä.
Loimaalla järjestettävässä sotilasvala- ja -vakuutustilaisuudessa maanpuolustuslupauksensa antaa heinäkuussa palvelukseen astuneet alokkaat Satakunnan pioneeri- ja viestipataljoonasta. Alokkaita on noin 400.

Loimaan Lehti näyttää valatilaisuuden ja ohimarssin suorana lähetyksenä torstaina 15.8. Lähetys sotilasvalatilaisuudesta alkaa noin kello 14:30 ja ohimarssista noin kello 15:30. 

 

Maavoimien tilaisuus alkaa kalustonäyttelyllä Sammonkadulla urheilukentän pysäköintialueella kello 12. Sotilasvakuutus annetaan kello 14 liikuntahallilla ja sotilasvala kello 14.30 pesäpallostadionilla. Sotilasvalakatselmus päättyy kenttähartauteen.
– Ohimarssi vaikuttaa liikenteeseen arviolta kello 15-16 Sammonkadun, Puistokadun ja Kaunismäenkadun varsilla, mutta ei välttämättä koko katuosuudelta. Kyseisillä katuosuuksilla on voimassa väliaikaisesti pysähtymiskielto, joka on merkitty asianmukaisin liikennemerkein, kapteeni Timo Hiljanen kertoo.
Liikenteen sujumista valvovat sotilaspoliisit.

 

Porin prikaati on pitänyt sotilasvalan viimeksi Loimaalla elokuussa 2009. Vuodesta 2016 sotilasvalat on pidetty joukkoyksiköittäin eri paikkakunnilla.

Videot tilaisuuksista ovat katsottavissa verkossa striimauksen jälkeen.

Lue lisää 13.8.2019 lehdestä