Hurrikaani taivutti Loimun

0
Peter Vuorinen ja Lauri Vanhanen pelin tiimellyksessä. Kuva: Juuso Riponiemi

Lentopallo
Valtteri Arra
Hurrikaani–Raision Loimu 3–1 (23–25, 25–23, 25–19, 25–19).

Hurrikaani ja Raision Loimu kohtasivat ensimmäisen kerran kuluvan syksyn aikana perjantaina Liikuntahallissa. Harjoituspeliksi erittäin hyvin yleisöä houkutellut ottelu tarjosi valtavan määrän virheitä, mutta vastapainoksi kotijoukkueen junnukaarti sai ensimmäisen kosketuksen omaan kotisaliin ja -yleisöön.
– Alussa nuoret pojat jännittivät uutta kotiyleisöä, mutta parin erän jälkeen jännitys karisi, Tapio Toiviainen kertasi.
Hurrikaanin kokoonpanosta perjantai-iltana olivat poissa Henrik Porkka, Karri Kutinlahti, Sakari Mäkinen ja Eemeli Kouki.
– Siihen nähden, että osa pelasi itselle hiukan oudommalla pelipaikalla, homma toimi kivasti, keskellä pelannut Toiviainen kiitteli.
Esimerkiksi Antti Ropponen joutui yleispelaajaksi, mutta Toiviainen näki tässäkin asiassa positiivisen seikan.
– Ainakin ”Rane” pääsi treenaamaan nelospaikan hyökkäystä normaalia enemmän.

LOIMUSTA ei nähdyn perusteella voi vielä sanoa mitään. Joukkue on ollut päävalmentaja Kasper Vuorisen johdolla täydessä kokoonpanossa vasta muutaman viikon, ja sen joukkuepelaaminen oli vielä melkoista hakemista. Raisiolaisten riveissä on tällä kaudella peräti viisi ulkomaalaispelaajaa, joiden sopeutuminen suomalaiseen elämänmenoon ottaa varmasti hetken aikaa.
Hurrikaanin ainoa ulkomaalaispelaaja Inoslav Krnic keräsi Toiviaiselta kehut.
– Ilman muuta paras ulkomaalaispelaaja, kenen kanssa olen pelannut. Ammattimies, jonka kokemus kovista liigoista näkyy. Pallovarma ja teknisesti loistava passari, Toiviainen luonnehti kroatialaista.
Hurrikaani jatkaa harjoituspelejä tiistaina Raisiossa Loimua vastaan ja perjantaina se matkustaa Vilppulaan Akaan vieraaksi.