Valepan David Pettersson ja Olli Kunnari kärppäilivät verkon takana, kun Hurrikaanin Karri Kutinlahti ja Inoslav Krnić valmistelivat pallotoimitusta Valepan puolelle. Kuva: Juuso Riponiemi

Lentopallo
Valtteri Arra
Valepa–Hurrikaani 1–3 (28–30, 25–14, 22–25, 17–25).

Hurrikaani-Loimaan 13. Mestaruusliigakausi alkoi vierasvoitolla hallitsevasta Suomen Mestarista Vammalan Lentopallosta. Nuorentunut joukkue marssi aina hankalana pidettyyn Vexve-areenan parketille haastamaan suurta ennakkosuosikkia. Päävalmentaja Jussi Heinon joukkueen asenne ja latautuminen kauden avauspeliin osui nappiin, ja vain toista erää lukuun ottamatta mustakeltainen joukkue hallitsi ottelua.
– Meiltä oikein reipas kauden avaus. Puolustettiin hyvin, ja Antti Ropposen (25 p, 3 ässää) huippupäivä takasi meille voiton avaimet, Heino summasi.
Hän oli tyytyväinen myös uuden passarin Inoslav Krniciin, joka on ehtinyt olemaan harjoituksissa vain pari viikkoa mutta on löytänyt paikkansa joukkueen johtavana pelaajana.
– Ropposen on hyvä lyödä, kun passi tulee koko ajan lapaan.

VAIKKA hallitseva Suomen Mestari pelasi ilman EM-kisakävijöitä Markus Kaurtoa ja Niko Suihkosta, se ei riitä syyksi kotitappiolle. Valepan pelaaminen oli huomattavasti tukkoisempaa kuin Hurrikaanilla, jonka kuusikko liikkui ja haki palloa rakkikoiran raivolla.
– Meillä hiukan jalka painaa vielä. Ollaan vedetty kovaa fysiikkaa, ja lajiharjoittelua on ollut vielä vähemmän. Sen näki kaverista, joka on harjoitellut lajia meitä enemmän, Valepan Mikko Oivanen taustoitti tappiota.
Oivanen oli Ropposen tapaan oman joukkueen tehokkain. Kaikkiaan Oivaselle merkittiin 27 pistettä.
– Ranen kanssa oli tasainen vääntö tänään. Pisteitä tehtiin samaan tahtiin, mutta syöttöruudussa hävisin selvästi, kaudella 2016–2017 Hurrikaania edustanut ex- maajoukkuehakkuri kertasi.

VOITTO heti avauskierroksella poisti Hurrikaanin niskasta paineet. Se pääsee nyt jatkamaan kautta rennommin kuin jos alla olisi tappio. Voitto on kova meriitti siihen nähden, että Sastamalasta ei kovin moni joukkue tule tälläkään kaudella hakemaan pisteitä.
Uusiutunut Hurrikaani esittäytyy kotiyleisölle lauantaina, kun Lentopalloseura Etta saapuu Loimaalle. Joukkueiden välillä on tiettyä sähköä, sillä Etta pudotti sensaatiomaisesti viime keväänä Hurrikaanin ulos finaaleista.