Markku ja Jaakko Mäkitalo kävivät suunnittelemassa sisäpalloilukeskusta. Tarkoitus on päästä pelaamaan tämän vuoden puolella. Kuva: Lari Kiviranta

Loimaa/Lamminkatu
Lari Kiviranta
Kartanonportin liikekeskukseen tehdään kaksi padelkenttää. Kyse on mailapelistä, jossa yhdistetään tennistä ja squashia.
Investoinnin taustalla on loimaalainen yrittäjä Markku Mäkitalo, joka on jo hetken aikaa etsinyt toimintaa noin 1 200 neliön tilaan, joka on liikekeskuksessa vielä tyhjillään. Tiloissa on toiminut aiemmin muun muassa Gigantin myymälä.
Padel on saavuttanut suosiota erityisesti Espanjassa, Keski-Euroopassa ja Latinalaisessa Amerikassa. Suomessa padel on vielä melko uusi laji, mutta Mäkitalo uskoo sen lyövän hiljalleen läpi.
– Loimaa on edelläkävijä tässäkin.
Hiekkatekonurmella pohjustettu padelkenttä on leveydeltään kymmenen ja pituudeltaan 20 metriä. Kenttäpuoliskoja erottaa verkko, kuten tenniksessä. Päädyt ja pikkuisen matkaa niiden sivustoilta on reunustettu karkaistulla kymmenmillisellä lasilla.
Kartanonportin liikekeskuksesta voidaan puhua pian myös sisäpalloilukeskuksena, sillä padelkenttien ohella tiloihin on tarkoitus tulla sulkapallokenttä. Lisäksi Markku Mäkitalo pitää yhtenä vaihtoehtona sitä, että keskustassa Torikulmassa sijaitseva golfsimulaattori siirretään Lamminkadulle.

 

Lue lisää 12.9.2019 lehdestä