Kauko-ohjattu susi testasi koirat – katso miten Ykän kävi

0

Mitä mahtaa koira tehdä, kun haistaa suden jätökset tai näkee suden? Sitä miettii moni koiranomistaja.

Petohavainnot saavat ihmiset janoamaan tietoa siitä, miten varautua petoihin. Loimaan seudulla ei ole omaa susilaumaa, mutta havaintoja tehdään säännöllisesti. Siksi Virttaan Erä-Veikot järjesti suurpetopäivän, jossa jaettiin tietoa susikannasta ja sen käyttäytymisestä sekä testattiin kymmeniä koiria sudella, karhulla ja villisialla.

Pedot olivat paikalla vain kauko-ohjattuina versioina, mutta maassa olleet hajujäljet olivat aidoista ulosteista.

Tuhansia koiria testannut Asko Sorvo ja hänen kumppaninsa Hanna-Mari Rajaniemi muistuttivat, että on hyvä tietää, miten oma koira käyttäytyy, kun petoja on lähistöllä. Se voi paeta tai ruveta aggressiivisesti haukkumaan.

– Pahinta on, jos se menettää toimintakykynsä.

Silloin se on helppo saalis.

Katso videolta, miten peuraa ajava karkeakarvainen mäyräkoira Ykä, eli Yngwie Jii, käyttäytyy haistaessaan suden jätökset ja nähdessään oikean suden liikkeitä matkivan kauko-ohjatun suden. Videon kuvaus Taru Nurmi – kiitos Tarulle!

 

Lue lisää 28.9.2019 lehdestä