Hurrikaani haki täydet pisteet paikallisvastustaja Raision Loimulta

0
Hurrikaanin Antti Ropponen takoi 15 pistettä Loimua vastaan. Kuva: Juuso Riponiemi.

Lentopallo
Valtteri Arra
Raision Loimu–Hurrikaani 0–3 (17–25, 23–25, 21–25).

Keskiviikkoinen vierailu paikallisvastustaja Raision Loimun kotiluolaan tiedettiin jo ennakkoon enemmän asenne- kuin pelilliseksi testiksi. Kun Hurrikaani oli harjoitellut joukkueena jo toukokuusta alkaen, oli Loimu saanut joukkueen vasta elokuussa kokoon. Ja vieläkin se odottaa australialaispelaaja Trent O’Deanin saapumista kokoonpanoon.
Nämä kaikki heijastuivat Loimun joukkuepelaamiseen, joka oli kauden ensimmäisessä paikallisottelussa monta luokkaa Hurrikaania heikompaa. Tämän myönsi myös Kasimir Vuorinen, joka löysi kesän lopulla pelipaikan isoveljensä valmentamasta Loimusta.
– Kyllähän Hurrikaanin pelaamisessa oli palaset kohdallaan. Näkee selvästi, että siellä on harjoiteltu yhdessä paljon enemmän kuin meillä, Vuorinen summasi.
Hän ei ruoskinut täysin omaa joukkuettaan vaan kehui myös entistä joukkuettaan.
– Hurrikaani pelasi hyvin. Se teki paljon vähemmän helppoja virheitä kuin me.

Keskiviikkona Loimun suurimmat ongelmat olivat siinä, ettei joukkueessa ollut yhtään pelaajaa, joka olisi kyennyt henkilökohtaisiin ratkaisuihin.
Vastaavasti Hurrikaani onnistui laituriensa kautta tehokkaasti. Kolmikko Antti Ropponen (15 pistettä), Tapio Toiviainen (14 p.), Sakari Mäkinen (15 p.) hyökkäsi läpi ottelun yli 50 prosentin tehoilla, jotka riittivät Loimun kaatamiseen.
Kun Jesse Mäntylän tontilla tuurasi Peter Vuorinen onnistuneesti, ei Kasper Vuorisen joukkueella ollut lääkkeitä edes yhteen erävoittoon. Pienet saumat siihen tarjoutuivat toisessa erässä, mutta siinäkin rutinoituneempi vierailija kuittasi lopulta erävoittoon.
– Ei tullut helpolla tänään voitto. Tehtiin kyllä ottelu itsellemme vaikeaksi omilla hölmöilyillä, Sakari Mäkinen myönsi.

Hurrikaanin päävalmentaja Jussi Heinokaan ei omiaan juuri kiitellyt, vaikka yleensä paikallispelin voitto tyylipuhtaasti kirvoittaa positiivisiin kommentteihin.
– Meillä on ollut jo treeneissä havaittavissa pientä asenteen lipsumista, nyt se siirtyi sitten peliin. Pitänee palata harjoitussaliin takaisin, Heino myönsi.
Heino ei kuitenkaan aio olla se, joka laittaa asennevamman kuriin.
– Itse en ala mitään ruuvia kiristämään, pojat saavat sen tehdä itse. Onneksi selvittiin tästä illasta kuivin jaloin.
Luultavasti samanlainen asennetesti on luvassa lauantaina, kun sarjanousija, joensuulainen Karelian Hurmos saapuu Loimaalle. Silloin nähdään, millä tavalla joukkue on reagoinut keskiviikkoiseen asennevammaan.