Hurrikaani jatkaa tappioitta – viikonloppuna kaatui Karelian Hurmos

0

Lentopallo
Valtteri Arra
Hurrikaani–Karelian Hurmos, Joensuu 3–0 (25–18, 25–20, 25–18).

Liiganousija Karelian Hurmoksen ja Mestaruusliigan viime vuosien kestomenestyjän välinen tasoero kävi lauantaina selväksi. Kotijoukkue Hurrikaani pelasi peruspeliä, johon Hurmos ei pystynyt vastaamaan. Kauden kolmella kotipelillä aloittanut Hurmos selvästi kainosteli Loimaan liikuntahallia ja kovaa kotijoukkuetta.
Joensuulaiset vieraat tekivät aivan liikaa virheitä tälle tasolle, eikä voittajasta ollut missään vaiheessa epäselvyyttä. Peräti 19 syöttövirhettä ja kymmenen hyökkäysvirhettä on nyky-Hurrikaanin tasoiselle joukkueelle liikaa. Hyvin kuvaavaa Hurmoksen joukkueelle oli koko joukkueen teholukema, joka jäi kaksi pykälää miinukselle.
– Kyllä kai se jostain kertoo, että meidän peruspelaamisemme riittää selvään 3–0 voittoon, Hurrikaanin päävalmentaja Jussi Heino myönsi.
Päävalmentaja oli oikeassa: kotijoukkue ei intoutunut ennakkoon heikompaa joukkuetta vastaan minkäänlaiseen ilotulitukseen, mutta pelasi voittoon vaadittavalla tasolla.

Joensuulaisten puolustukseksi on sanottava, että isännät syöttivät taktisesti erittäin onnistuneesti ja vaikeuttivat vieraiden hyökkäyspelaamista.
– Vastus oli tänään kova. He syöttivät hyvin, ja meillä vastaanotto ei vain kestänyt, Karelian Hurmoksen norjalainen yleispelaaja Bjarne Huus kommentoi.
Norjalainen oli positiivinen yllätys lauantain ottelussa. Hyvin paljon hyökkäysten ratkaiseminen on Huusin ja latvialaishakkuri Matiss Gabdullinsin varassa. Tällä kertaa latvialainen otettiin kolmannessa erässä vaihtoon, mutta Huus pelasi koko ottelun. Hänen vastaanottonsa kesti parhaiten joensuulaisista, ja sen lisäksi Tuomas Karjalainen ruokki norjalaista passeillaan runsaasti. Kaikkiaan Huus tehtaili kymmenen pistettä.
Kuvaavaa tasoerolle oli, että kolmannessa erässä Hurrikaanin Lauri Vanhanen ja Santeri Välimaa tulivat kentälle, mutta taitoero ei kaventunut yhtään, jopa päinvastoin. Välimaa aloitti Henrik Porkan kanssa melkoisen ilotulituksen, jossa Porkka päätti hyökkäyksiä Välimaan tarkoista passeista.
– Ihan ok tekemistä tänään. Kaveri kyllä auttoi meitä tekemällä paljon omia virheitä. Siitä hatunnosto kaverille, että he taistelivat loppuun saakka eivätkä luovuttaneet missään vaiheessa, mietti Porkka.

Hurrikaani on aloittanut kauden kuudella voitolla. Edelleen se on ilman tappiota.
Kuvaavaa kovalle syysvireelle on, että Heino on antanut nuoriso-osastolle runsaasti peliaikaa ja vastuuta, mutta pelin tasoon se ei ole vaikuttanut. Peter Vuorinen, Vanhanen ja Välimaa ovat pelanneet hyvin aina mahdollisuuden tultua. Sen lisäksi Sakari Mäkinen ja Antti Ropponen ovat vaarallisia laitureita.
Seuraava kunnon testi on keskiviikkona Akaassa, jossa Akaa Volley haastaa Urpo Sivulan ja Aleksi Kaatrasalon voimalla Hurrikaanin.