Hurrikaanin viikonloppu käynnistyi ottelulla Team Lakkapäätä vastaan. Henrik Porkka lyö palloa kenttään. Kuva: Juuso Riponiemi.

Lentopallo
Valtteri Arra
Hurrikaani–Team Lakkapää 3–0 (25–16, 25–19, 25–19).
Hurrikaani–Savo Volley 3–1 (25–16, 20–25, 25–20, 25–21).

Hurrikaanin vahva alkukausi sai viikonloppuna jatkoa, kun joukkue kukisti Team Lakkapään ja Savo Volleyn.
Perjantainen kotipeli rovaniemeläisvieraita vastaan oli juuri niin ylivoimaista näytöstä kuin sopi odottaa. Team Lakkapään päävalmentajan Henri Tuomen joukkue on tälläkin kaudella ladattu täyteen ulkomaalaispelaajia, joiden kanssa joukkuepelaaminen on vielä alkutekijöissään. Välttämättä neljästä ulkomaalaisesta kaikki eivät näe Rovaniemellä joulua, sen verran tuuliajoilla joukkueen pelaajisto seilasi. Erityisesti kanadalaispelaaja Gavin Taylor oli pahiten yössä.
Hurrikaani tykitti Taylorin vaihtoon, eikä kanadalaista sen enempää kentällä nähty. Samoin australialaishakkuri Regan Fathersilla oli vaikeuksia ulottuvan ja fyysisen Hurrikaanitorjunnan kanssa. Kaikkiaan mies saldosi yhdeksän pistettä, mutta teholukema jäi kaksi pykälää pakkasen puolelle.
Hurrikaanin päävalmentaja Jussi Heino on saanut joukkueensa kanssa valmistautua kauteen rauhassa, ja se näkyy melko valmiina joukkuepelaamisena.
Hurrikaani osoitti perjantaina, että kun nuorille antaa vastuuta, se kantaa palkintoa. Jesse Mäntylän tilalla liberona pelannut Jankko-kasvatti Peter Vuorinen on tästä hyvä esimerkki. Vuorinen pelasi erinomaisen hihapelin ja samoin kolmanteen erään mukaan päässyt Santeri Välimaa.

Sunnuntaiksi vastus koveni moninkertaisesti, kun isoilla egoilla ja maajoukkuepelaajilla maustettu Savo Volley saapui Liikuntahallin parketille. Rovaniemeläisten tapaan joukkue joutui kotimatkalle tappio niskassa.
Kotijoukkue ylikäveli avauserässä Savo Volleyn, mutta toisen erän puolivälistä alkaen savolaisten syöttöpelaaminen ryhdistäytyi ja se pääsi peliin paremmin mukaan.
– Ei oltu valmiita pelaamaan. Asenne ja henkinen puoli ei ollut hyvällä tasolla, Savo Volleyn valmentaja Jukka Tuovinen tukisti omiaan.
– Tiedettiin, että helpolla ei pisteitä saada. Niin hyvin Hurrikaani puolustaa, kokenut päävalmentaja myönsi.
Vaikka tappio Tuovista harmitti, hänen mukaansa ottelu antoi paljon tietoa siitä, mihin asioihin savolaiset jatkossa paneutuvat harjoituksissa.
Liikuntahallin suosikiksi nousi 19-vuotias Hurrikaanin liigadebytantti Lauri Vanhanen, vaikka sunnuntaina kentällä nähtiin Antti Siltalan ja Lelu Ojansivun kaltaisia maajoukkueratsuja.
– Olihan se hieno fiilis päästä kentälle tällaisessa pelissä. Kova joukkue vastassa ja paljon yleisöä, Vanhanen kertasi.
Heino laittoi nuoren yleispelaajan Tapio Toiviaisen tilalle ja piti miehen kentällä loppuun saakka. Vaikka Vanhaselle sattuikin muutama vastaanottovirhe, ei Heino ottanut häntä pois.
– Iso hatunnosto Jussille, että antoi minun jatkaa virheiden jälkeen kentällä. Aika moni muu valmentaja olisi vaihtanut minut pois, Vanhanen kiitteli.
Hurrikaani on vahvassa sarjajohdossa, kun neljä kierrosta on pelattu. Se on voittanut kaikki ”pääkilpailijat”, kuten Valepan ja Savo Volleyn. Nyt joukkue pääsee harjoittelemaan, sillä sen seuraava ottelu on vasta 16. päivä Raisiossa.