Timberwise osti Parla Floorin

0
Timberwisen brändijohtaja Laura Lankinen ja Etelä-Suomen myynnistä vastaava Jaakko Mäkitalo esittelivät Twise-tuotteita, joiden valmistus edistää materiaalien kierrätettävyyttä. Kuva: Sampsa Hakala
LOIMAA Parkettivalmistaja Timberwise on ostanut mikkeliläisen Parla Floor Oy:n liiketoiminnan. 
– Viime vuosien aikana on ollut nähtävissä selkeä trendi: suomalaiset yritykset ovat siirtäneet puun jalostuksen ulkomaille tai lopettaneet tuotannon kokonaan. Haluamme uida tässä asiassa vastavirtaan ja varmistaa, että myös kotimaastamme löytyy työpaikkoja puunjalostukselle tulevaisuudessa. Korkea automaatioaste ja huippulaadukkaat tuotteet ovat avain siihen, että pysymme kilpailukykyisenä ja säilytämme tuotannon Suomessa, Timberwisen toimitusjohtaja Markku Mäkitalo kertoo.
YRITYSKAUPAN jälkeen Olavi Räsänen Oy, Parla Floor luopuu parkettiliiketoiminnasta ja keskittyy konsernin muihin toimintoihin, kuten Savopak Oy:n pakkausvalmistukseen sekä kiinteistöjen hallintaan ja vuokraukseen.
– Parla Floorilla on yli 50 vuoden kokemus parketinvalmistajana. Olemme hyvin iloisia, että yrityksemme vahvistuu heidän kokemuksellaan, ammattitaidollaan ja tuotantolaitteillaan, Mäkitalo sanoo.
TIMBERWISE valmistaa lankkuparkettia tammesta, saarnesta ja lehtikuusesta. Timberwisen suosio on kasvanut myös Suomen ulkopuolella, sillä yrityksen 12 miljoonan euron liikevaihdosta viennin osuus on yli 50 prosenttia. Päävientimarkkinat ovat Aasia ja Skandinavia.
Yrityksen tavoitteena on varmistaa, että viennin osuus pysyy samalla tasolla myös yrityskaupan jälkeen. Timberwise tavoittelee elokuussa alkaneena toimintavuonna yli 20 miljoonan euron liikevaihtoa.
HUOM: Uutista päivitetty 30.10. klo 07.45: poistettu maininta, jonka mukaan Timberwise olisi yrityskaupan jälkeen ainoa parkettivalmistaja Suomessa. Timberwisen lisäksi Suomessa parketteja valmistaa Lapua Floors (Nordic Floors Oy) Lapuan tehtaallaan.