Tractor pulling -rata lasitehtaan lähelle

0

Humppila, Loimaa
Pasi Salo
Varsinais-Suomen traktoriklubi ry ja Humppilan kunnan omistama Humppilan Yritystie 4 Kiinteistö Oy ovat solmineet kymmenvuotisen maanvuokrasopimuksen, joka mahdollistaa tractor pulling -radan rakentamisen entisen lasitehtaan kupeeseen. Traktorivetorata tulee nykyisen kauppakeskuksen Helsingin puolelle, peltoalueelle jolle suunniteltiin jokunen vuosi sitten outlet-kylää.
Sopimuksen syntymisen vahvistavat traktoriklubin puheenjohtaja Anssi Aarnio ja Humppilan kunnanjohtaja Jari Keskitalo.
Aarnio kertoo, että rataa aletaan rakentaa mahdollisimman pian. Tavoitteena on, että ensimmäiset harjoituskisat pidettäisiin Humppilassa jo ensi kesänä ja SM-osakilpailu vuonna 2021.

Varsinais-Suomen traktoriklubi ja Loimaan kaupunki sovittelivat tractor pulling -rataa pitkän kaavan mukaan Loimaan Myllykylään. Rata olisi rakennettu Kirveskallion jäteaseman ja lämpökeskuksen läheisyyteen.
Loimaan kaupungin lupajaosto hylkäsi traktoriklubin ympäristölupahakemuksen aiemmin kesällä (LL 31.8.). Päätöstä perusteltiin sillä, että hakija ei esittänyt riittäviä selvityksiä toiminnan aiheuttamien haittojen vähentämiseksi. Kyse oli alueen asukkaille aiheutuvista melu- ja pakokaasuhaitoista.
Kauppakeskus Humppilan Lasin läheisyydessä ei ole asutusta.

 

Lue lisää 22.10.2019 lehdestä