Väkikato koettelee erityisesti näitä kyliä

0
Korvessa asui vuonna 2017 180 henkilöä. Se on 15 enemmän kuin vuonna 2013, eli viisi vuotta aiemmin. Kuva: Pasi Salo

LOIMAAN väkiluku on pienentynyt karkeasti sanottuna sadalla asukkaalla vuosittain jo kymmenisen vuotta. Loimaan keskustassa väkimäärän vähenemistä ei huomaa, päinvastoin. Ydinkeskusta on täyttynyt vuosikymmenten saatossa, ja isojen kauppojen parkkipaikoilla riittää ruuhkaa.
Mistä väki siis oikein vähenee?
Tilastokeskuksen postinumeroalueisiin perustuva avoin data kertoo, että Loimaalla on tasan yksi alue, jolla asukasluku on viime vuosina noussut. Kyseessä on Metsäkorven postinumeroalue eli käytännössä kylä nimeltä Korpi.
Loimaan kylistä pintansa ovat pitäneet myös Virttaa ja Kojonperä.
Kappalemääräisesti eniten väkiluku on vuosina 2013-2013 laskenut Hirvikoskella ja Alastaron Vahvalassa. Asukasluvusta puhuttaessa kyyti oli kylmää myös Orisuolla, Tammiaisissa ja Niinijoella.
Metsämaan–Murron postinumeroalue on Loimaan suurin pudottaja, kun puhutaan asukasluvun suhteellisesta vähenemisestä. Alueen väkimäärä laski 503:sta 455:een vuosina 2013–2017. Se merkitsee 9,5 prosentin vähenemää.

 

Lue lisää 24.10.2019 lehdestä