Joulu avataan Loimaan Kauppatorilla perjantaina 29.11.

0
Taikatulet-ryhmä esiintyy kello 18.15. Vartin pituinen tulishow sisältää iloa, valoa, tulta ja säihkettä. Ryhmään kuuluva Heli Ranki esiintyi Kokkolan Kauppatorilla Venetsialaiset-tapahtumassa vuonna 2016. Kuva: Keski-Pohjanmaan kirjapaino Oyj/Jukka Lehojärvi.

LOIMAAN Kauppatorilla järjestetään joulunavaus perjantaina 29.11. kello 18 alkaen. Tapahtuma on kaikille avoin.
Joulukulkue kokoontuu kello 17.45 Heimolinnan kulmalle ja saapuu torille joulupukin ja joulumuorin johdattamana tonttuineen ja Lucia-neitoineen heti iltakuuden jälkeen.
Kulkueeseen toivotaan mukaan paljon väkeä, ja mukaan saa ottaa jonkin oman valonlähteen, lyhdyn tai lampun tai kytkeä päälle kännykän taskulampun.
Tulishown jälkeen joulunavausyleisö ikuistetaan yhteiseen valoisaan kuvaan. Toivomuksena on, että yleisö kytkee lyhtynsä tai kännykkänsä päälle.
Joulumuori tuo torille puurokauhan, sillä tarjolla on joulupuuro ja soppaa. Pukki ja muori kuuntelevat lapsia ja lapsenmielisiä omassa mökissään torille tulevassa mökkimetsikössä. Lahjatoiveita voi kertoa suoraan heille tai jättää kirjeenä pukin postilaatikkoon.
Myytävänä on kuusia, ja torille pystytetään myös Loimaan Seudun Nuorkauppakamarin Joulupuu-keräyksen piste, johon voi tuoda lahjoja lapsille, jotka muuten jäisivät ilman lahjoja. MLL tekee jouluisia kasvomaalauksia ja myy tikkareita. Lisäksi aukeaa partiolaisten kalenterikauppa, ja torilla on luvassa myös talutusratsastusta sekä joulumusiikkia.
Loimaan Kylät ry koristelee avausta ja joulutervehdyksen tuo Loimaan kaupunginjohtaja Jari Rantala. Tapahtumassa palkitaan perinteisesti Saviseudun Samppiooni ja annetaan Loimaan Kauppa ja Palvelut -yhdistyksen Kauppalan kiitos. Lisäksi luovutetaan Loimaan Yrittäjien Vuoden Tonttu -tunnustus.
Noin kello 19.30 on vuorossa Joulukilpailun arvonta, joten siihen saakka voi torille tuoda arvontakuponkeja.
Joulunavaus-tapahtuman järjestävät ja kustantavat yhdessä Loimaan kaupunki, Loimaan Seudun Yrittäjänaiset, Loimaan Kauppakamariosasto, Loimaan Seudun Nuorkauppakamari, Loimaan Kauppa- ja Palvelut -yhdistys, Alastaron ja Loimaan yrittäjät ja Loimaan Lehti.