Loimaan kaupunki on varautunut Postin lakon vaikutuksiin

0
LL Arkisto

LOIMAA Postin lakko alkoi tämän viikon maanantaina aamulla. Lakko koskee osaa Postin palveluista ja vaikeuttaa postinkulkua, minkä vuoksi myös Loimaan kaupungilla on varauduttu tilanteeseen.
Loimaan kaupunki pystyy toimittamaan monet asiakirjat sähköisesti asiakkaalle. Jos asiakas tarvitsee asiakirjan paperiversiona, on asiakkaan noudettava se itse. Jos asiakas ei tiedä, mihin olla yhteydessä, apua voi kysyä Loimaan kaupungin puhelinvaihteesta puh. 0276110, ja kaupungin virallinen sähköpostiosoite on kirjaamo@loimaa.fi.

LASKUTUS Loimaan kaupunki laskuttaa asiakkaitaan normaaliin tapaan postilakon aikana. Kaupungin perintää hoitaa Sarastia Kuntaperintä Oy. Yritys on ilmoittanut lykkääväänsä maksumuistutusten ja -vaatimusten lähettämistä. Perintä ja muistutuskuluja ei siten peritä lakon vuoksi myöhässä lähtevistä laskuista.

TERVEYSPALVELUISSA asiakkaiden toivotaan tulevan lakon aikana hakemaan terveysasemilta lausunnot, jotka on luvattu lähettää postitse. Puhelimitse ilmoitetaan, kun lausunto on valmiina haettavaksi. Ajanvarauskutsun saaneille ilmoitetaan tarvittaessa aika myös puhelimitse. Sosiaalityössä asiat hoidetaan puhelimitse tai henkilökohtaisin käynnein.

KAAVOITUS Lausuntopyynnöt viranomaisille ja organisaatioille lähetetään aina sähköisesti, joten niihin lakko ei vaikuta. Jos Postin lakko pitkittyy, kaavoitus varautuu tilanteeseen seuraavasti: Jos kaava edellyttää kirjetiedottamista, tiedotusta ja nähtävillä oloa siirretään lakon jälkeiseen aikaan. Kaavojen nähtäville asettamisesta julkaistaan lehtikuulutus Loimaan Lehdessä. Isommista kaavahankkeista tehdään myös tiedote www.loimaa.fi-sivuille.

KIINTEISTÖTOIMESSA tiedot toimitetaan pääasiassa sähköpostitse. Lakon aikana kiinnitetään erityistä huomiota asiakkaan antamiin yhteystietoihin ja tarvittaessa kysytään myös sähköpostiosoitetta katuosoitteen lisäksi. Tärkeistä päätöksistä varaudutaan myös soittamaan asiakkaille.

KIRJASTOPALVELUT Kirjastosta paperikirjeinä lähetettävät noutoilmoitukset ja palautuspyynnöt viipyvät lakon vuoksi, mutta asiakkaan vastuu lainoista tai varausten noudosta ei kuitenkaan poistu. Lainojen seurantaa varten kannattaa ottaa käyttöön kirjaston eräpäivistä muistuttavat sähköposti-ilmoitukset. Noutoilmoitukset voi saada myös tekstiviestinä. Verkkokirjasto ja puhelinpalvelut ovat normaalisti käytössä kirjastoasioiden hoitamiseen. Varhaisjakelussa olevat sanomalehdet tulevat kirjastoihin normaalisti. Muiden painettujen lehtien jakelussa on häiriöitä.