Perinteinen joulunavaus saa uusia mausteita

0
Taikatulet-ryhmä tuo tulishownsa Loimaan joulunavaukseen. Kuva: Keskipohjanmaa/Jukka Lehojärvi

Loimaa
Kati Uusitalo
Loimaalaiset yrittäjäjärjestöt, kaupunki ja kylät kokoavat Loimaan Kauppatorille perinteisen joulunavauksen – on puuroa, Lucia-kulkue, tonttuja, joulupukki ja -muori sekä jouluista musiikkia muun muassa lapsikuoron esittämänä.
Tapahtuma järjestetään 29.11. kello 18 alkaen, ja siihen saadaan tunnelmaa ja valoa myös tulishowsta.
Enää puuttuu torilta vain seudun väki!
Sitä toivotaan mukaan paljon, sillä tällä kertaa on tarkoitus ottaa yhteiskuva lintuperspektiivistä – eikä mikä tahansa kuva, vaan sellainen jossa näkyisi yleisö valomerenä, joka saataisiin aikaan kännyköiden valoilla tai taskulampuilla.
Toki lyhtyjäkin saa ottaa mukaan, mutta niihin mielellään mukaan muuta kuin elävää tulta.
Torilla on myös joulupukin postilaatikko, johon voi tipauttaa kirjeitä pukille. Pukki on myös paikalla joulumuorin kanssa, ja he kuuntelevat erityisen mielellään, mitä lapsilla on asiaa.
Torilla on paikalla myös poneja, joilla voi puistossa ratsastaa pienen lenkin pientä maksua vastaan. Loimaan Kauppa- ja palvelut on järjestänyt paikalle kuusenmyyntiä, joten torilla voi käväistä myös metsässä. Loimaan kylien yhteinen yhdistys koristelee torin esiintymislavan.
Auttamaankin pääsee: Loimaan Seudun Nuorkauppakamari esittelee paikan päällä Joulupuu-keräystään, jonka kautta voi lahjoittaa lapsiperheille lahjoja. MLL:n mökissä torilla on tarjolla jouluisia kasvomaalauksia ja myynnissä on tikkareita.
Samoin joulunavauksessa palkitaan perinteiseen tapaan esimerkiksi Saviseudun Samppiooni ja Vuoden Tonttu sekä jaetaan Miljööpalkinto.