ORIPÄÄHÄN on rakenteilla uusi liiketalo. Seinät ovat pystyssä, katto päällä ja pihaan saatiin torstaina asvaltti. Sisällä on lattia vahattu, ja seuraavaksi alkaa väliseinien pystytys. Hankkeen edetessä aikataulussa valmista on maaliskuussa ja avajaiset voidaan pitää huhtikuussa.
Priima-liiketalon nimellä toistaiseksi kulkevassa kohteessa ovat yhteistyökumppanuksina Kesko ja Oripään kunta. Rakentaja on Priima-yhtiöt, joka on koostanut kokonaisuuden. Taloon tulee nykyaikainen K-Market ja kunnan hallinnoimaa, vuokrattavaksi tarjottavaa tilaa yritystoiminnalle. Liiketalo sijaitsee kantatie 41:n ja Yläneentien risteyksen läheisyydessä, Shell-huoltoaseman vieressä.
Uudisrakennus merkitsee uutta ruokakauppaa oripääläisille Kiinnostus on sitä myöten ollut suurta, rakennustyömaan seuraaminen on ollut keväällä täyttyvien odotusten ruokkimista. Kauppa on K-Market jatkossakin, mutta Keskon kielellä moderni ’’2020-luvun kyläkauppa’’.
– Neliöt tuplaantuvat nykyisestä 600 neliöön. Myymälään saadaan aiempaa paremmat valikoimat, joista paikallinen kauppias tietysti viime kädessä päättää oripääläisten toiveiden ja tarpeiden mukaan, Kesko Oyj:n aluejohtaja Olli Setänen toteaa.
Uuden liiketalon myötä kauppa on aiempaa lähempänä kantatietä, jonka kulkijoita tavoitellaan myös pysähtymään ostoksille Oripäähän. Silti ollaan edelleen kunnan keskustassa. Setäsen mukaan sijainti on erinomainen.
Kiinteistön koko kerrosala on 1 020 neliömetriä ja tilavuus 6 000 kuutiota. Rakennukseen tulee K-Marketin lisäksi muutakin yritystoimintaa. Vuokralaista etsii Oripään kunta. Kunnan hallinnoitavaksi tulee rakennusmestari Aki Vuorisen mukaan kaikkiaan 253 neliötä. Parisataa neliötä vuokrataan yrityskäyttöön, ja loput jäävät kunnan infopisteelle.
Niin Vuorisen kuin vt. kunnanjohtaja Kati Rekolan mukaan kunta tehostaa kevään edetessä vuokrattavien tilojen markkinointia. Vielä vuokralaista ei siis ole, mutta ennakkoon on ajateltu, että paikalle sopisi hyvin vaikkapa kahvila-ravintola.
– Olemme kuitenkin avoimia kaikenlaiselle ideoinnille, Rekola kannustaa. Vuorisen korviin on kantautunut jo jonkin verran kiinnostusta.
Rakentaja, Priima-yhtiöt, on toteuttanut Suomessa aiemmin useita kymmeniä kauppakohteita, joten Oripään liiketalo on tuttua tekemistä.
– Kesko on ollut pitkään yhteistyökumppanimme. Oripään kunnan tulo mukaan hankkeeseen varmisti investoinnin lähtevän liikkeelle, Priima-yhtiöihin kuuluvan Teollisuuden Rakentajat Oy:n toimitusjohtaja Jari Rastas sanoo.
Kunta osallistuu alueen infran rakentamiseen. Tämän viikon torstaina päällystetty piha-alue on niin suuri, että sitä voidaan paikoituksen lisäksi käyttää myös myynti- ja vastaavien tapahtuminen järjestämiseen.
Rastaan mukaan talotekniikassa huomioidaan ympäristöarvot erityisesti energiatehokkuuden näkökulmasta. Lämmityksessä käytetään myymälän kylmälaitteiden lauhdelämpöä ja lämpöpumpputekniikkaa.
– Rakennustyöt ovat sujuneet hyvin leudon sään suosiessa. Sisätöihin päästään jo ennen varsinaisen talven tuloa, Rastas kiittelee.

 

Lue lisää x.x.xxxx lehdestä