Vastaa puheluun: Sairaanhoitopiiri soittaa tai viestittää postin lakon aikana

0
LL Arkisto

Postilakko haittaa suuresti sairaanhoitopiiristä ja sen sairaaloista lähtevien lähetteiden, ajanvarauskirjeiden, laskujen ja muun kirjepostin kulkua.

Johtajaylilääkäri Mikko Pietilän mukaan lakko käytännössä estää potilaille lähetettävien kutsukirjeiden ja muun kirjepostin perillemenon lakon aikana.

Siksi Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri pitää yhteyttä potilaisiin lakon aikana puhelimitse, tekstiviesteillä tai sähköpostilla.

Pietilä muistuttaa, että nyt kannattaa vastata puheluihin etenkin, jos odottaa yhteydenottoa Tyksistä tai muista sairaanhoitopiirin yksiköistä.

– Kutsun saaneille potilaille jo rutiinisti lähetettävät tekstiviestimuistutukset toimivat onneksi postilakonkin aikana. Se osaltaan varmistaa hoitokäyntien toteutumista, Pietilä kertoo.

Logistiikkapäällikkö Mika Leivo kertoo, että sairaanhoitopiiristä lähtee 2 000–2 500 kirjettä päivässä.

– Sairaalasta lähetettävät pakettimuotoiset postit Posti kuitenkin lupaa toimittaa lakon aikanakin. Näin esimerkiksi laboratorioiden näytteenottopaikoista saadaan näytteet toimitettua analysoitavaksi ajoissa, Pietilä sanoo.

– Lisäämme resursseja tarpeen mukaan yksiköissämme, Pietilä jatkaa.

 

Sairaanhoitopiirin ohjeiden mukaan erityisesti kiireelliset lähetteet käsitellään välittömästi niiden saavuttua. Puhelinsoitoilla varmistetaan, että potilaat saavat tiedon myös vähemmän kiireellisistä ajanvarauksista.

 

Sairaanhoitopiiri kertoo myös, että se on pidentänyt potilaille lähetettävien laskujen maksuaikaa 6.11.2019 lähtien. Postilakon ajan laskun eräpäivässä on huomioitu 14 päivän pidennys normaalin maksuaikamme lisäksi. Sairaanhoitopiiri ei lähetä maksumuistutuksia, kun noudatetaan maksamisesta annettuja ohjeita. Maksuajan pidennys ei koske aiemmin lähetettyjä laskuja.