Hurrikaanille kahden kotivoiton viikonloppu

0
Loimun Tomi Saarinen huomasi, että Hurrikaanin Karri Kutinlahti taisi löytää reiän Loimun kentästä. Kuva: Juuso Riponiemi
Lentopallo
Valtteri Arra
Hurrikaani–Karelian Hurmos 3–0 (25–15, 25–20, 25–16).
Hurrikaani–Raision Loimu 3–1 (25–22, 19–25, 25–22, 25–22).
Hurrikaanin kova ottelutahti näkyi viikonlopun peleissä. Sunnuntaina kotijoukkue pelasi kauden tähän saakka heikoimman ottelunsa, mutta siitäkin se onnistui nappaamaan kolme pistettä. Kumpikaan viikonlopun otteluista ei noussut suurien pelien joukkoon.
Lauantaina Hurmos marssitti kentälle niin sanotun kakkosseitsikon, koska joukkue säästeli ykkösmiehistöään sunnuntain peliä Vantaa Ducksia vastaan.
– Meille viikonlopun tärkein peli on sunnuntainen matsi Ducksia vastaan, joukkueen kakkosvalmentaja Marko Räsänen kommentoi.

Jos Hurmos oli lähes täysin vastaantulija, vajaata vuorokautta myöhemmin Loimu pääsi juhlimaan yhtä erävoittoa.
– Meillä on ollut melko tiuhaan pelejä, ja joskus tulee sitten se heikompi peli. Se tuli nimenomaan tänään, Hurrikaanin päävalmentaja Jussi Heino myönsi sunnuntaina.
Hurrikaanin kone ei lähtenyt millään täysille kierroksille paikallisottelussa. Se pelasi juuri sen verran, että kaikki kolme pistettä jäivät Loimaalle. Vaikka kotijoukkue ei syttynyt otteluun, Loimu vuorostaan oli päättänyt myydä nahkansa kalliilla. Erityisesti keskipelaajat Tren O’dea (11 pist., 5 torjuntaa) ja Blake Leeson (10 pist., 2 torjuntaa) olivat jatkuvasti isäntien riesana. Kun raisiolaiset napsivat yhteensä 13 torjuntapistettä ja pelasivat ennakkoluulottomasti, kotijoukkue joutui yleisön yllätykseksi aika ajoin ahtaalle. Jopa niin ahtaalle, että toinen erä lipesi vieraille.
– Meillä tapahtui joka erässä ihmeellisiä töpeksimisiä. Johdettiin jokaista erää, mutta omilla tyhmillä virheillä annettiin kaverille mahdollisuudet tulla peliin mukaan, Heino puhisi.
Pahiten Hurrikaani suli toisessa erässä, jota se johti jo 9–3. Siitäkin Loimun Kasperi Vuorinen onnistui piiskaamaan joukkueensa kovaan tappeluun, joka riitti erävoittoon saakka. Jos päävalmentaja Vuorinen oli loimaalaisten mielenkiinnon kohteena, samaa voi sanoa pikkuveli Kasimirista, joka myös Jankko- ja Hurrikaani-taustaisena pääsi esiintymään ensimmäistä kertaa Loimu- paidassa entisen kotiyleisön eteen.
– Ei jännittänyt, mutta sellainen ekstralataus kyllä oli, valmentaja Vuorinen myönsi.
Pitkään aikaan Hurrikaanin ja Loimun pelissä tunnetaso nousi niin korkealle, että päätuomari joutui rauhoittelemaan kuumana käyneitä joukkueita. Lopulta Janne Mäntylä näytti kahta punaista korttia raisiolaisille ja yhden kerran keltaista korttia Hurrikaanille (Inoslav Krnic).

Viikonloppu osoitti, että Hurrikaanijuna on oikeilla raiteilla. Vaikka mennyt viikonloppu ei pelillisesti ollut mitenkään ihmeellinen, keskinkertaisella esityksellä irtosi kaksi voittoa ja kuusi pistettä.
Varsinkin sunnuntaina joukkue teki hirveän määrän helppoja virheitä, joiden osittaisena syynä voidaan pitää puutteellista keskittymistä. Se on täysin ymmärrettävää, sillä ottelutahti on ollut kova, ja jossain vaiheessa jokaiselle joukkueelle tulee suvantovaiheita.
Nyt Hurrikaani saa ladata akkuja ja keskittyä harjoitteluun, sillä seuraavat pelit ovat vasta tulevana viikonloppuna. Se kohtaa lauantaina Ducksin Vantaalla ja päivää myöhemmin Ducks saapuu Loimaalle. Sen jälkeen joukkue siirtyy joululomalle.