Jokien vedenkorkeudet nousevat ennätyslukemiin

0
Loimijoen vesi nousi pelloille muun muassa keväällä 2013. Kuva: LL arkisto.

LOUNAIS-SUOMI Keskiviikon noin 20 mm:n vesi- ja räntäsateet valmiiksi vetiseen maaperään aiheuttavat nopeaa vedennousua useimmissa Lounais-Suomen vesistöissä. Loimijoen varrella vesi leviää laajasti alaville peltoalueille virtaaman noustessa ennusteiden mukaan 150-200 kuution välille sekunnissa.
Ely-keskuksen mukaan monin paikoin noustaan keskiviikon-torstain aikana tämän loppuvuoden korkeimpiin lukemiin ja alavia peltoalueita jää laajasti veden alle koko Lounais-Suomessa. Merkittäviä kiinteistövahinkoja asuinrakennuksille ei kuitenkaan aiheutune.
Poikkeuksellista on loppuvuoden vetisen jakson pitkäkestoisuus, sillä monissa Varsinais-Suomen ja Satakunnan jokivesistöissä tämä on marras-joulukuun aikana jo neljäs suunnilleen vuoden keskimääräisen tulvahuipun mukainen virtaamatilanne.