Kaksi kuljettajaa jäi kiinni huumausaineista

0
Kaahari jäi kiinni Forssan tiellä Ypäjällä. Kuvituskuva.

LOIMAA Kaksi 1990-luvulla syntynyttä miestä jäi kiinni lauantaina Loimaalla kuljettaessaan autoa ajokelvottomassa kunnossa.
Ensimmäinen rattijuoppo oli pöytyäläinen mies, joka ajoi ratsiaan Turuntiellä. Hänelle suoritettu puhalluskoe näytti nollaa, mutta huumepikatestin tulos oli positiivinen. Miestä epäillään rattijuopumuksen lisäksi huumausaineen käyttörikoksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, ajoneuvorikkomuksesta sekä ajoneuvoverorikkomuksesta.
Toinen epäilty rattijuoppo oli loimaalainen mies, joka ajoi ratsiaan Hirvikoskentiellä. Hän puhalsi seulonta-alkometriin 0,86 mg/l. Tämän lisäksi miehelle tehtiin huumepikatesti, jonka tulos oli positiivinen. Autosta löytyi myös epäiltyä huumausainetta.
Yleisjohtaja määräsi kotietsinnän miehen asuntoon, josta löytyi huumausaineviljelmä.
Kuljettajaa epäillään törkeän rattijuopumuksen, huumausaineen käyttörikoksen ja huumausainerikoksen lisäksi kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, sillä hänellä ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta.
Lauantainen puhallusratsia oli osa Euroopan liikennepoliisiverkoston Tispolin päihdevalvontaa, joka suoritettiin 24 tunnin mittaisena rattijuopumusvalvontamaratonina.