Kymmenen taloa ja pihaa mukana Ihanat talot ja jouluvalot -tapahtumassa

0
LL Arkisto

Jos oma koti on vielä vähemmän jouluinen, pihalla ei vielä ole jouluvalon piippaa ja joulufiiliksenkin kanssa on vähän itsellä niin ja näin, niin ei hätää – Ihanat talot ja jouluvalot -tapahtumasta voi ammentaa joulutunnelmaa runsain mitoin.
Kymmenen taloa ja pihaa avaavat ovensa seudun asukkaille ja kutsuvat tutustumaan omaan jouluunsa.
Nähtävillä on valoja, joulukoristeita, askarteluja ja käsitöitä ja joulumieltä. Pukinkonttiinkin saattaa löytyä täytettä!
Tapahtuman järjestävät Loimaan seudun Puutarhaseura ja Loimaan Lehti.

Tapahtuman kodeissa on nähtävillä niin seimiä kuin käsitöitä, koristeita kuin valaistuksiakin. Erelän perheen pihalla näytti viime vuonna tältä. KUVA: Eija Erelä

Ihanat talot ja jouluvalot -tapahtuma su 8.12. Loimaalla.

Mukana olevat talot ja niiden aukiolot
1. Ateljee Hulmi, Hulmintie, 32200 Loimaa. Ateljee avoinna 12–18 ja esillä koruateljeen tuotteita muun muassa Joki-koruja sekä Taidelainaamon teoksia. Loimaa-Seuran toimisto myös avoinna, saatavilla esimerkiksi Loimaan Miinaa ja Saviseudun Joulua. Glögitarjoilu!
2. Veikko ja Marja Pihlajasaari, Luotolantie 18, 32440 Alastaro. Jouluista tunnelmaa vanhassa talossa, lisäksi vähän pihapiirissä ja pihakeittiössä. Myynnissä valomökkejä ja glögiä tarjolla. Tervetuloa klo 15–19!
3. Heli Topi, Viklontie 1 B 8, 32210 Loimaa. Pieni rivitalokoti täynnä joulun tunnelmaa, glögiä ja jouluisia askarteluja. Koko päivä ollaan kotona, eli klo 12–18 sopii tulla käymään.
4. Aslak ja Soile Sarre, Sarren evakko- ja kotimuseo. Ysitietä kolme kilometriä Turun suuntaan, käännytään oikealle Soikkelintielle ja jatketaan Sarrenpolkua pihaan. Kirkko ja piiskapetäjä, Lapin seita, kota, suihkukaivo ynnä muuta nähtävää klo 15–19 – valaistu on koko pihapiiri!
5. Pirkko Koivula, Hulminkatu 3, 32200 Loimaa. Tarina on ”Joulumielessä kudottu joulu”. Kannattaa suunnata kulku taloon tullessa kattokruunun alle, sillä sinne on ripustettu pieni kortti, jonka kautta kävijöille paljastuu ihana tarina ystävyydestä, josta kudottu joulu sai alkunsa. Talo ja pihan koristelut nähtävänä klo 12–18.
6. Elina ja Timo Sirén, Lönnrotinkatu 33, 32200 Loimaa. Pihalla voi piipahtaa tunnelmallisessa kodassa ja halutessaan paistaa vaikka makkaraa. Piha ja kota avoinna kaikille hämärän tullen iltapimeään klo 15–18.
7. Olga Frankenhauser, Ferrariantie 19, 32200 Loimaa. Toivomme kaikkien viihtyvän jouluisten valojen loisteessa ja mukavassa seurassa – ovet avautuvat klo 13 ja ovat avoinna klo 18 saakka, jonka jälkeen Tarja pitää tunnin (maksullinen) kestävän äänimaljarentoutuksen. Voit vapaasti tutustua taloon ja kotikirppikseen päivän aikana. Tarjolla yrttiteetä, yrttiglögiä ja pipareita pientä maksua vastaan. Mukana ovat  esittelemässä lyhyitä näytehoitoja: Tomi klassista hierontaa ja energiahoitoja, Sari energiahoitoja, Olga intialaista päähierontaa, Tarja tulkitsee enkelikortteja, ja Eeva tarot-kortteja. Pirjo hoitaa kätesi kauniiksi.
8. Leena ja Jari Yli-Lassila, Metsämaantie 92, Haaran kylä,  32200 Loimaa. Satavuotiaaseen maalaistaloon sopii käydä tutustumassa noin klo 16–18 nurkilla. Talossa on joulu tehty pääosin talon ikkunoiden ja muiden rakennusten valaistuksen ja pihan puiden ynnä muiden osalle, mutta talon väen mukaan erikoisuutta alkaa sitten löytyä vanhan navetan joulutuvasta ja muuten sisäosiltaan joulu- ja talviaiheisesta vanhasta navetasta. Lisänä on ikivanhan vilja-aitan joulutunnelma rekvisiitan kera. Pihapiiristä löytyy vielä paikalla nähtävä jouluyllätys. Glögiä on tarjolla joulutuvassa ja pysäköinti onnistuu pitkin pihaa.
9. Eija ja Markku Erelä, Kanteenmaantie 110, 32440 Alastaro. Pihalla oleva jouluseimiasetelma näkyy ihan Kanteenmaantietä ajaen, mutta talon väki viestittää, että on oikein sopivaa myös jalkautua seimen äärelle. Illalla klo 16–20 tarjolla on kuumaa glögiä siinä seimen yhteydessä. Pihaan ja pihatielle sopii parkkeerata.
10. Loimaan Seudun Puutarhaseura, Järvisen kauppaputarha, Puutarhurinkatu 2–4, 32200 Loimaa. Puutarhaseura tarjoaa glögiä ja pipareita puutarhan jouluisessa tunnelmassa klo 12–17. Puutarhalla myös muutama joulutonttu myymässä muun muassa savi- ja rakutöitä, joulukortteja, käsitöitä. Fiilistellä voi myös joulutähtien joukossa!

Loimaan Seudun Puutarhaseura kiittää mukana olevia pihoja ja koteja joulutähdellä, jonka voi noutaa Järvisen puutarhalta.

Lue lisää 5.12.2019 lehdestä