Lumimyräkkä katkaissut sähköjä seudulla

0
Kuva: LL arkisto

LOIMAAN SEUTU Lumimyräkkä on katkonut sähköjä Sallila Sähkönsiirto Oy:n alueella laajalti. Enimmillään sähköttömiä asiakkaita oli 1 455.
Sähkönjakeluongelmia on esiintynyt muun muassa Punkalaitumen Palojoella, Murronharjuntien tuntumassa sekä Vehkajärvellä. Loimaalla sähköttömiä asiakkaita on ollut ainakin Metsämaalla sekä Tammiaisissa. Sähkökatkoksia on esiintynyt myös Ypäjänkylässä sekä Humppilassa.
Verkkojohtaja Hannu Halmisen mukaan yhtiö oli varautunut mahdollisiin sään aiheuttamiin ongelmiin ja korjauspartiot lähtivät nopeasti liikkeelle.
– Tyypillisesti sähkökatkot aiheutuvat tällaisella ilmalla siitä, kun märkää lunta keränneet koivut taipuvat langoille. Sellainen katkos on helppo korjata. Isompi työ on silloin, kun puu kaatuu langoille. Suurin osa vioista saadaan korjattua illan aikana, jos lumentulo laantuu, Halminen sanoi keskiviikkona hieman kello 15 jälkeen.