Suomi kokoontuu viettämään itsenäisyyspäivää Linnan juhliin

0
Rouva Jenni Haukio käyttää tänä vuonna hänelle itsenäisyyspäivän vastaanotolle vuonna 2015 suunniteltua pukua. Se on fuksianpunaista Shantung-silkkiä ja käsin helmikirjailtua pitsiä. Puvun on suunnitellut muotoilija Sari Nordström ja ommellut mallimestari Karina Vainio. Pukua on uudistettu tälle vuodelle yhteistyössä sunnittelijoiden kanssa.

Itsenäisen Suomen edustajat kokoontuvat juhlistamaan itsenäisyyspäivää Tasavallan presidentin juhlavastaanotolle.

Tänä vuonna vastaanotolle on kutsuttu noin 1 700 vierasta eri puolilta Suomea. Kutsuvieraina on teeman mukaisesti esimerkiksi tutkijoita, tietokirjailijoita, journalisteja, kasvatuksen ammattilaisia sekä viranomaisia ja asiantuntijoita.

Kunniavieraita ovat sotiemme veteraanit ja lotat. He saapuvat ensimmäisenä presidenttiparin kättelyyn Sibeliuksen Jääkärimarssin soidessa.

Ensimmäisenä Linnaan saapui kenraali Jaakko Valtanen.

Loimaalainen sotainvalidi Kauko Aaltonen ja hänen saattajansa Juha Aaltonen Linnassa. Kuva Riitta Salmi.