Viikonloppu tuotti Hurrikaanille kuusi pistettä ja kaksi voittoa

0
Ducksin hakkuri Bojan Strugar yritti ohittaa Hurrikaanin torjunnan. Kuva: Juuso Riponiemi
Lentopallo
Valtteri Arra
Vantaa Ducks–Hurrikaani 0–3 (18–25, 28–30, 14–25).
Hurrikaani–Vantaa Ducks 3–0 (25–23, 29–27, 25–18).
Hurrikaani päätti lentopallon Mestaruusliigan syyskauden kahteen peräkkäiseen peliin Vantaan Ducksia vastaan. Ensin lauantaina se nappasi Vantaalta vierasvoiton, ja päivää myöhemmin sama lopputulos tiesi kotivoittoa. Kaksi voittoa ja kuusi pistettä lämmittää varmasti valmennuksen mieltä, mutta muuten ilonaiheet olivat viikonloppuna kovin vähissä.
Pelkästään sarjataulukkoon vilkaisu antoi olettaa, että joukkueiden välillä on valtava tasoero. Tasoero olisi ollut isompikin, mutta molemmissa peleissä Hurrikaanin kovin lataus jäi ”piippuun”.
– Kyllä meidän pitää samalla tavalla valmistautua kaikkia vastaan, eikä vastustajan mukaan, Santeri Välimaa kommentoi jo lauantaisen vierasvoiton jälkeen.
Välimaa oli lauantaina passivastuussa, mutta sunnuntaiksi Inoslav Krnic puki pelipaidan päälle. Passarien toiminnasta ei jäänyt murskavoitto kiinni, sillä molemmat passarit onnistuivat viikonloppuna.
Lauantain vierailussa Vantaalle Antti Ropponen paukutti tuttuun tyyliin 61 prosentin tehoilla palloa kenttään muun joukkueen jäädessä vaatimattomammille tehoille. Syöttöruudussa Hurrikaanilla oli tahmea ilta, kuuden ässäsyötön vastapainoksi tuli 13 syöttövirhettä.
Päivää myöhemmin Hurrikaanin pelaaminen ei muuttunut yhtään vapautuneemmaksi, vaan joukkue tarpoi ”pakkopullamaisesti ” läpi ottelun. Kun lauantaina Ducks kiusasi yhden erän verran, Loimaalle se oli lähellä erävoittoa kahdessa ensimmäisessä erässä.
– Meillä oli omat mahdollisuudet kahdessa erässä, mutta Hurrikaani oli erien lopuissa kovempi, Ducksin valmentaja Juho Rajala myönsi. Rajala tuskaili erityisesti sunnuntaina kokoonpanon kapeuden kanssa. Parin-kolmen pelaajan loukkaantuminen on syönyt vantaalaisten kokoonpanoa paljon.
– Positiivista tilanteessa on, että nyt meidän nuoriso-osasto saa peliaikaa ja kokemusta. Se on tulevaisuuden kannalta hyvä asia.
Kotijoukkueen valmennus ei lähtenyt sunnuntain pelin jälkeen ruoskimaan joukkueen muutaman edellisen pelin pelaamista vaan katsoi koko syyskautta laajemmalla perspektiivillä.
– Meillä on kaikki saanut peliaikaa. Ja arvosana syksystä on ilman muuta kiitettävä tällä pistemäärällä, Hurrikaanin päävalmentaja Jussi Heino summasi.
Vielä Heino ei omien sanojensa mukaan ole miettinyt tulevaa kevättä, vaan keskittyminen on ollut koko ajan vain seuraavassa ottelussa ja harjoituksessa.
– Tässä puhallellaan nyt muutama päivä ja sitten mietitään vasta Suomen cupin välierää ja loppiaisen Valepa-peliä.