Koripallo
Ilari Uusitalo
LoKoKo Bisons–Pyrintö Akatemia A 79–51 (48–25).

Bisons kohtasi lauantai-iltapäivän kotiottelussa Tampereen Pyrinnön Akatemia -joukkueen. Kahdella Korisliigan pelaajalla Loimaalle saapuneesta Pyrinnöstä ei kuitenkaan ollut pysäyttämään hyvään ”sydäntalven” vireeseen päässyttä Biisonilaumaa.
Bisons aloitti ottelun terävästi, kun kotijoukkueen tehomiehinä häärivät amerikkalaispelaajat Joshua Wilchcombe (21p/10l) ja De’Sean Parsons (25p/13l/6s/7r) olivat pelipäällä heti alusta asti.
Pyrinnön puolelta hitaan alun jälkeen vauhtiin pääsi Korisliigaakin tällä kaudella pelannut Ville Haapoja, joka pitikin Pyrintöä käytännössä yksin pelissä mukana läpi ensimmäisen jakson tehden 10 pistettä.
Toisella jaksolla kotijoukkue sai paremmin konettaan käyntiin. Kun puolustuspäässä tuli onnistumisia, pääsi Biisonit juoksemaan helppoja koreja toiseen päähän.
Kotijoukkue pakotti aktiivisella puolustuksellaan Pyrinnön peräti 11:een menetykseen ensimmäisellä puoliajalla. Kotijoukkueen ehdoton hahmo ensimmäisellä puolikkaalla oli jo mainittu Wilchcombe, joka teki 12 pinnaa täydellisellä heittopelillä (5/5).
Kolmannen jakson alkuun ottelun intensiteetti putosi, kunnes Parsons päätti, että lyödään nyt se viimeinen naula arkkuun. Nähtiin erittäin kova jakso pari kuukautta sitten Bisonsia vahvistamaan saapuneelta mieheltä, kun hän tilastoi 13 pistettä ja 5 levypalloa jakson aikana.
Pyrinnön onnistujiin kuului toinen Korisliigaa tällä kaudella pelannut nuori herra, kun Eero Lehtonen (14p/11l) näytti osaamistaan parilla tyylikkäällä ajolla, joista toinen päättyi voimakkaaseen donkkiin.
Viimeinen jakso menikin sitten pelailuksi. Pyrintö otti alkuun 8–0 ”runin” mutta Bisons otti pikapuoliin likipitäen vastaavanlaisen.
Jobinpostia kotijoukkueelle tuli kuitenkin kaksin kappalein, kun ensin Rasmus Marttinen joutui jättämään kentän lievän nilkkavamman vuoksi ja muutamaa minuuttia myöhemmin Juho-Matti Henttonen löytyi kentänpinnasta nilkkaansa pidellen.
Henttosen nilkkavamma on astetta ikävämpi kuin Marttisen, mutta ilmeisesti kumpikin selvisi enemmän tai vähemmän säikähdyksellä.
Kotijoukkueella ei olisi varaa menettää kahta kovan luokan pelaajaa, sillä Matt Gibson on jo sairastuvalla alaraajavamman vuoksi. Gibsonin odotetaan tekevän paluun pelikentille muutaman viikon sisällä.
Bisonsin seuraava kotiottelu Loimaan liikuntahallissa pelataan lauantaina 8. helmikuuta kello 17 alkaen, kun Jyväskylä Basketball Academy saapuu mittamaan Biisonilauman iskukyvyn.
Syyskaudella Bisons kärsi kirvelevän yhden pisteen vierastappion jyväskyläläisille, joten nyt on kalavelkojen maksamisen aika!