Hurrikaani hoiteli pisteet kotiin Lounais-Suomen klassikosta

0
Loimun Tamir Hersko, Hurrikaanin Antti Ropponen ja Henrik Porkka sekä Loimun Trent O´Dea ja Hurrikaanin Santeri Välimaa pelasivat ilmeikkäästi. Kuva: Juuso Riponiemi
Lentopallo
Valtteri Arra
Hurrikaani–Raision Loimu 3–0 (25–13, 25–23, 25–21).
Hurrikaani ja Raision Loimu kohtasivat runkosarjassa neljännen kerran kuluvan liigakauden aikana. Lopputulos oli sama kuin kolmella aikaisemmallakin kerralla, eli Hurrikaanille voitto ja kolme pistettä.
Tälläkin kertaa ottelun voittajasta ei ollut missään vaiheessa epäilystä. Hurrikaani otti avauserässä luulot pois raisiolaisilta vieden sen näytöstyyliin. Tässä vaiheessa kentän ehdoton kuningas oli Eemeli Kouki, joka pääsi pitkästä aikaa kentälle koko pelin ajaksi.
– Tuntui mahtavalla päästä kentällä. Tässä on välillä ollut fiilis, että pääsenkö enää koskaan kentälle, Kouki paljasti.
Koukin lisäksi avausseitsikkoon marssivat myös passari Santeri Välimaa ja libero Peter Vuorinen. Nuoret pelaajat käyttivät mahdollisuutensa hyvin ja osoittivat, että vaihtopenkiltä löytyy laajuutta.
– Olen iloinen Välimaan ja Vuorisen puolesta. Molemmat pelasivat oikein hienosti, Hurrikaanin päävalmentaja Jussi Heino myönsi.
LOIMUN päävalmentaja Kasper Vuorinen ei halunnut ottelun jälkeen tulla lehdistötilaisuuteen, vaan paikalle oli käsketty kakkosvalmentaja Mika Rantanen.
– Tulos kertoo kaiken. Olimme pikkasen jäljessä joka osa-alueella. Hurrikaani syötti hyvin ja teki pelaamisemme vaikeaksi, Rantanen kehui isäntiä.
Kun Loimun ykköstykki Windson Ferreira oli lähetetty terveydellisten syiden takia kotimaahansa, joutui Paavo Korhonen turhan isoon ruutuun.
– Kaikki kunnia Korhoselle. Hän suoriutui pikahälytyksellä niin hyvin kuin voi, Rantanen sanoi.
Kun Kouki johdatti isäntien hyökkäysvyöryä, sitä ei Loimu pystynyt pysäyttämään. Ainoastaan Trent O´Dea oli edes hiukan jyvällä, miten kotijoukkue hyökkää. Australialainen pysäytti Hurrikaanin hyökkäyksen neljä kertaa, mutta muilta ei tullut yhtään tukea.
HURRIKAANIN seuraava peli on jo lauantaina Savossa, jossa vastaan asettuu sarjakakkonen Savo Volley.
– Varmasti tulee kova peli. Savolla on alla kaksi tappiota, Suomen cupin finaali ja keskiviikkoinen liigatappio Kokkolassa, Heino tuumi.
Samoin raisiolaisilla on lauantaina edessä kova koitos, sillä Kerttulaan saapuu Vantaa Ducks.