Krottikouluun tehdään korjaus- ja muutostöitä ennen muuttoa

0
Kellarikerroksessa sijaitsevat kangaspuut puretaan ja viedään pois. Rakennuttamisinsinööri Harri Laaksonen kertoo, että kyseisen huoneen lattia avataan ja uusitaan lattian kosteus- ja mikrobivaurion takia. Kuva: Lari Kiviranta.

Loimaan kaupungin ostama entinen käsi- ja taideteollisuuskoulu eli Krottikoulu on tarkoitus saada käyttöön kesälomien jälkeen, ensi elokuussa. Sitä ennen kiinteistössä tehdään korjaus- ja muutostöitä.
Kaupungin rakennuttamisinsinööri Harri Laaksonen kertoo, että elinympäristövaliokunnan on tarkoitus hyväksyä rakennussuunnitelmat ensi viikolla, ja helmikuu on varattu tarjouslaskennalle. Korjaustöiden on tarkoitus alkaa maaliskuussa, ja rakennusaikaa on varattu neljä kuukautta.

Toiseen kerrokseen vanhan ompelimon tilalle tulee sermein varustettuja avotoimistoja. Kuva: Lari Kiviranta.

Krottikoulun käyttöönotto on viivästynyt, sillä aiemmin kaupungin suunnitelmissa oli, että rakennukseen olisi päästy muuttaa alkuvuodesta. Laaksonen kertoo, että viivästymisen syinä ovat teknisen puolen henkilöstövajaus sekä yksityisten suunnittelufirmojen kiireet.

Vanhan osan maalaustyöt ovat rappukäytävän porraskaiteita lukuun ottamatta valmiit. Kuva: Lari Kiviranta.

Kiinteistöön on jo tehty joitain korjaus- ja muutostöitä. Laaksonen kertoo, että tulevan urakan myötä kiinteistöön rakennetaan lisää sosiaalitiloja, ja rakennuksen kellarikerroksesta uusitaan kahden huoneen lattiat, joissa on ollut kosteusvaurioita.

Vanhan osan ensimmäiseen kerrokseen entisen ruokalan tilalle tulee neuvottelutiloja esimerkiksi kaupunginhallitukselle. Kuva: Lari Kiviranta.

Krottikouluun on tarkoitus muuttaa aikanaan muun muassa yleishallinnon työntekijöitä kaupungintalosta ja sivistyspuolen hallintohenkilöstöä Hirvikosken kunnantalosta.

 

Lue lisää 23.1.2020 lehdestä