Loimaan Yrityspuistolla valmiudet rakentaa halli, tontti odottaa jo

0

LOIMAALLE on perustettu Kiinteistö Oy Loimaan Yrityspuisto, jossa ovat osakkaina Loimaan kaupungin kokonaan omistama Kehitys Oy Kurittula ja yksityiset yritykset. Perustamista valmisteltiin kaupungin ja yrityselämän edustajien yhteistyönä viime vuoden mittaan. Tavoitteena on uuden yrityshallin rakentaminen Loimaalle.
Kiinteistöosakeyhtiön myötä Loimaalla paranevat valmiudet pystyttää modernia yritystilaa nopeasti, kun sopiva vuokralainen löytyy.
– Mahdollisuus on tarkoitettu jo olemassa olevan paikallisen yritystoiminnan laajennustarpeisiin tai uuden, etupäässä valmistavan yritystoiminnan houkuttelemiseksi, Loimaan Kauppakamariosaston puheenjohtaja Pekka Heikonen sanoo.
Kartanomäen alueelta on jo katsottuna sopiva tontti, joten markkinointia voidaan alkaa vauhdittaa. Ensimmäiseksi vuokralaiseksi ehtivällä on parhaat mahdollisuudet vaikuttaa toimitilan toteutukseen. 1 000–1 200-neliöiseksi kaavailtu halli voidaan myös jakaa usean toimijan kesken.
– Kyse ei ole perinteisestä valmiista vastaanottohallista, vaan todettuun tarpeeseen varta vasten rakennettavasta yritystilasta. Rakentamispäätöstä tehtäessä on siis jo tiedossa sijoittuva yritys. Ensisijaisesti halli vuokrataan, mutta lunastusmenettelykin voi tulla kyseeseen, Loimaan kehittämisjohtaja Matti Tunkkari selvittää.
– Uudella toteutustavalla saadaan yrityksille yksi hyvä vaihtoehto lisää jo olemassa olevan tilatarjonnan rinnalle, Heikonen lisää tyytyväisenä.
Yhtiön perusti Loimaan kaupungin omistama Kehitys Oy Kurittula. Hanke vauhdittui Loimaan elinvoimatoimikunnan todettua yksimielisesti, että yrityshallin rakentamisen mahdollistava yhtiö on paikkakunnalla erittäin tarpeellinen. Yksityisen rahan mukaantulo oli kuitenkin Yrityspuiston synnyn ehdoton edellytys. Voimavarat yhdistämällä myös hyödyt yhdistyvät.
– Yksityisten osake-enemmistö on merkittävä lähtökohta. Mukaan saadaan monenlaisia toimijoita ja osaamista yrityselämästä, Heikonen arvioi.
Hän pitää samalla hyvänä sen näkemyksen vahvistumista, että Loimaan kaupungilta ja yrityksiltä löytyy luottamusta toisiinsa.
Yhtiön oman pääoman määrä on tässä vaiheessa 600 000 euroa. Meneillään on osakassopimuksen muokkaaminen. Yhtiön osake-enemmistö on ja tulee säilymään yksityisten sijoittajien käsissä.
Loimaalaisten yritysten on edelleen mahdollista tulla osakkeenomistajiksi. Kehitys Oy Kurittula jää puolestaan olemaan kaupungin ’’työrukkaseksi’’. Perustamisvaiheessa yhtiön hallitus on toistaiseksi sama kuin Kurittulan hallitus, puheenjohtajanaan Pekka Ahokas. Toimitusjohtaja on Matti Tunkkari.
Hallin rakentamiseen on osoitettu tontti Kartanomäen yritysalueelta Veikon Koneen vierestä. Liikenneyhteydet alueelle ovat Loimaan Portin kautta sujuvat, kun valtatie 9 on aivan vieressä.
­– Loimaan hyvät liikenneyhteydet ovat omiaan lisäämään yrityksen sijoittumisen houkuttavuutta, yhtiön perustajat uskovat.
Moni asia täsmentyy vielä, kun aivan tuore Loimaan Yrityspuisto järjestäytyy edelleen ja markkinointi vauhdittuu.
Niin Tunkkari kuin Heikonen uskovat Loimaan voivan Yrityspuiston ansiosta houkutella Loimaan elinvoimaisuutta tukevaa yrittäjyyttä paikkakunnalle entistä paremmin. Tavoitetta tukee osaltaan hyvä asuntotarjonta.