Sarka ehdolla Vuoden museoksi

0

LOIMAA Suomen maatalousmuseo Sarka on valittu Vuoden museo 2020 -kilpailun finaaliin.

Suomen museoliiton ja Kansainvälisen museoneuvoston Suomen komitean järjestämän kisan muut finalistit ovat Apteekkimuseo ja Qwenselin talo Turusta ja Helinä Rautavaaran museo Espoosta.

Palkintolautakunta kiertää kevään aikana finalistimuseoissa ja jakaa palkinnot Valtakunnallisten museopäivien Museopalkintogaalassa Espoossa 14. toukokuuta. Gaalassa jaetaan toista kertaa myös Museokortin yleisöpalkinto.

Vuoden museo -tunnustuspalkinto myönnetään museolle, joka on edistänyt merkittävällä tavalla museoalan yhteiskunnallista näkyvyyttä ja vaikuttavuutta omalla toiminta-alueellaan. Se voi olla myös tunnustus kokoelmiin, näyttelyihin tai museopedagogiaan liittyvistä saavutuksista tai muusta innovatiivisesta toiminnasta.

Vuoden museo -tittelin ovat aiemmin voittaneet Satakunnan Museo, EMMA – Espoon modernin taiteen museo, Helsingin kaupunginmuseo, Ahvenanmaan merenkulkumuseo, Serlachius-museo Gösta ja Forssan museo.