Tatu Ujula ehdolla Ypäjän kunnanjohtajaksi

0

YPÄJÄ Diplomi-insinööri, yhteiskuntatieteiden maisteri Tatu Ujula on ehdolla Ypäjän kunnanjohtajaksi. Kunnanhallitus valitsi hänet yksimielisesti ja ainoana ehdokkaana jatkoon eilen. Valtuusto kokoontuu päättämään kunnanjohtajan valinnasta 6. helmikuuta.
Kunnanjohtajan valintaprosessi on edennyt Ypäjällä nopeasti. Virka oli haettavana vuoden loppuun mennessä. Valitsijaryhmä päätti neljän hakijan kutsumisesta haastatteluun.
Haastattelukutsun saivat valtiotieteiden maisteri Juuso Alatalo Mynämäeltä, yhteiskuntatieteiden maisteri Laura Lakso Helsingistä, kasvatustieteen ja valtiotieteiden maisteri Kati Rekola Turusta ja Tatu Ujula Laitilasta. Kaikkiaan tehtävää lähti tavoittelemaan 12 kiinnostunutta.
Haastatteluiden jälkeen vuonna 1993 syntynyt Ujula vakuutti kunnahallituksen yksimielisesti. Valituksi tullessaan hänestä tulee Suomen nuorin kunnanjohtaja.
Ujula työskentelee tällä hetkellä Kustavin sosiaalijohtajana, johon virkaan hänet valittiin vuoden 2018 lopulla. Kunnanjohtajuus kiinnostaa Ujulaa, joka haki viime vuoden lopulla myös Oripään kunnanjohtajan tehtävää. Silloin hän päätyi varasijalle, kun valituksi tuli terveystieteiden maisteri Timo Tolppanen.
Ypäjän kunnanjohtajan tehtävä vapautui, kun viime vuoden helmikuussa Ypäjän kunnanjohtajaksi valittu Riikka Riihimäki siirtyi Forssan Yrityskehityksen toimitusjohtajaksi. Ypäjän keulapaikalle valittujen viranhoidon jatkuvuutta ovat häirinneet valinnoista hallinto-oikeuteen tehdyt valitukset, joiden käsittely on ollut hidasta.

 

Lue lisää x.x.xxxx lehdestä