Alastaron yläasteella aloittaa vain yksi seitsemäsluokka ensi syksynä

0
Osana kaupungin kouluverkkoa koskevia suunnitelmia Alastaron yläasteen oppilaat siirtyisivät aikanaan pääosin Puistokadun kouluun ja osin Hirvikosken yhtenäiskouluun. Kuva: Lari Kiviranta.

LOIMAA/ALASTARO

Opetuksen järjestäjä eli Loimaan kaupunki ei ole siirtämässä Alastaron yläasteen oppilaita Hirvikosken yhtenäiskoululle tai Puistokadun koululle jo ensi syksynä.

Näin sanoo kaupungin sivistysjohtaja Manne Pärkö. Sen sijaan yksittäisiä oppilaita, joiden lähikouluksi katsotaan Alastaron yläaste, siirtyy aloittamaan yläkouluaan ensi syksynä Hirvikosken yhtenäiskoululle tai Puistokadun koululle, ja kyse on Pärkön mukaan aivan normaalista käytännöstä.

Hän korostaa, että yksittäistapauksissa kyse on oppilaan huoltajien päätöksistä, ja yksittäisiä oppilaita on aiemminkin siirtynyt muihin kuin omaan lähikouluunsa.

SIVISTYSJOHTAJA kertoo, että osaltaan yksittäistapauksista johtuen Alastaron yläasteella aloittaa ensi syksynä vain yksi 7. luokka. Hänen mukaansa yläasteelle oltaisiin voitu saada toinenkin seitsemäsluokka, jos kaikki Alastarolle osoitetut oppilaat olisivat siirtyneet yläkouluun Alastarolle.

Virkamiesvalmistelun mukaan Alastaron yläasteen toiminta päättyisi 1.8.2021, ja tähän ensi viikolla kokoontuva sivistysvaliokunta ottaa kantaa osana kouluverkkoratkaisua.

Pärkö ei usko, että yksittäisten oppilaiden huoltajien päätöksiin vaikuttaisi epävarmuus Alastaron yläasteen kohtalosta. Hän pitää tärkeämpinä syinä esimerkiksi vapaa-ajanharrastuksia ja kaveripiiriä.