Bisons jatkoi voittoputkeaan kaatamalla Helsingin NMKY:n

0

Koripallo
Juha-Pekka Mäki
LoKoKo Bisons–Helsingin NMKY 105–85 (44–33).

Bisons lähti hakemaan jatkoa kuuden ottelun voittoputkelleen, kun se kohtasi aiemmilla kausilla hyvinkin tutuksi tulleen Helsingin NMKY:n. Kapteeni Matt Gibson palasi tositoimiin kuukauden mittaiselta tauolta. Sen sijaan Rasmus Marttinen joutui jättämään ottelun väliin alaraajavamman vuoksi.

Bisons aloitti jälleen hyvin. Se onnistui hyödyntämään match-upit toiveidensa mukaan ja viimeisteli varmasti.
De’Sean Parsons oli jälleen vaarallinen pallollisena ja piti Namikan puolustuksen jatkuvasti varpaillaan. Arsene Towalle annettiin vapaat kaukoheittopaikat, jotka osuivat tällä kertaa vain rautaan. Niinpä Bisons pääsi juoksemaan ja epäitsekkäästi luomaan vapaita korintekotilanteita. Varsinkin Parsons levitti kenttää, ja Bisons karkasi pieneen johtoon.
Vaihdot sotkivat hieman Bisons peliä, ja niinpä Namika pääsi otteluun kiinni. Bisons viimeisteli kakkoset peräti 11/13, ja Namika oli puolustuksensa kanssa ongelmissa.

Toisella jaksolla molempien hyökkäyspelaaminen takkuili, kun joukkueet saivat puolustustaan toimimaan aiempaa paremmin. Bisons kokeili pelaamista myös isolla viisikolla, mutta ei saanut siitä merkittävää hyötyä. Aiemmat kohtaamiset joukkueiden välillä näkyivät myös tässäkin ottelussa, sillä kentälle muodostui kunnon taistelupareja ja kiivasta vääntöä.
Jostain syystä Bisons on ollut erityisen tarkasti tuomareiden silmätikkuna, sillä lähes joka ottelussa Bisons on palkittu teknisellä virheellä, niin tälläkin kertaa. Bisons korjasi toisenkin jakson itselleen ja pääsi pitkälle tauolle 44–33-johtoasemassa.
Jakso käynnistyi parilla riistolla, joista Bisons iski nopeasti palloa koriin. Arsene Towan virhetilasto täyttyi nopeasti, joten Namika joutui reagoimaan vaihtamalla kentälle nuorempia pelaajiaan. Vasta 17-vuotias Max Besselink oli pirteä ilmestys kentällä ja esiintyi varsinkin puolustuspäässä selvästi ikäistään kypsempänä. Jakso jatkui tasaisena, sillä aina pienen Bisons-runin Namika onnistui kirimään. Esko Salosen vapauttava kolmonen siirsi tilanteeksi 64–52.

Neljäs jakso oli Namikalta kaikki tai ei mitään pelaamista. Namika iski ylhäältä saakka painetta pelaajiin ja odotti Bisonsin menetystä. Bisons pääsi 15 pisteen johtoon Joshua Wilchcomben hyvinkin onnekkaalla kolmosella. Namika pelasi palloa rullaavalle Towalle tai pick’n popia hyvin kaaren takaa (4/5) heittäneelle Sakari Salmiselle.
Namika pääsi vielä kahdeksan pisteen päähän, mutta seuraavissa tilanteissa Esko Salonen vapautti joukkueen piinasta kovilla ratkaisuillaan. Lopulta Bisons korjasi seitsemännen peräkkäisen voittonsa ja käytännössä varmisti runkosarjan toisen sijansa.
Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Joshua Wilchcombe (23/13) sekä Namikan Sakari Salminen (17/6). De’Sean Parsons lähenteli jälleen tripla-tuplaa (24/9/8 syöttöä), mutta muuten joukkueen pisteet jakautuivat hyvinkin tasaisesti. Paluun kentälle tehnyt Matt Gibson toi peliin rauhallisuutta ja tilastoi samalla 12 pistettä ja yhdeksän korisyöttöä.