Bisons otti selkeän voiton JBA:sta

0

Koripallo
Juha-Pekka Mäki
LoKoKo Bisons–Jyväskylä Basketball Academy 89–64 (48–35).

Marraskuussa pelatussa aiemmassa kohtaamisessa Bisons koki kirvelevän pisteen tappion JBA:lle, mutta oli selvästi kostomielellä lauantain Divisioona 1A:n korismittelössä Loimaalla.
JBA ehti johtaa peliä muutaman minuutin, jonka jälkeen kentällä nähtiin energinen ja fyysinen Bisons. De’Sean Parsons osoitti jälleen avoimen kentän pelitaitojaan, ja JBA:lla oli suuria vaikeuksia miehen puolustamisessa.
Korin alla JBA joutui rikkomaan kookasta vastustajaa vastaan, ja Bisons löysi tilanne toisensa perään itsensä vapaaheittoviivalta. Tällä kertaa Bisons oli tarkkana ja heitti vaparit kelpo prosentilla sisään. Avausjaksolla Bisons piti huolta pallosta vain yhdellä menetyksellä, mutta riisti peräti neljästi.

Toisella kympillä Rasmus Marttinen loukkasi jalkaansa ja joutui jättämään pelikentän. Bisons käytti edelleen kokoylivoimaansa korin alla ja lisäsi muutamalla and-one -korilla etumatkaansa. JBA ei saanut heittopeliään edelleenkään kulkemaan, vaan heidän ainoa lohtunsa oli Kalle Peltosen muutama onnistuminen. Bisonsin kasvavasta johdosta huolimatta muutamat tekniset virheet vihellettiin kotijoukkueelle. Pitkälle tauolle Bisons pääsi 13 pisteen johtoasemassa.
JBA:n tuska kasvoi kolmannella jaksolla entisestään. Hyvätkin heittopaikat JBA jätti käyttämättä samalla kun Bisons kasvatti johtoaan. JBA punoi juoniaan tupla-aikalisällä, mutta senkin jälkeen seuraava pallonhallinta johti Markus Lammelan pallonriistoon ja Parsonsin koriin. JBA:n itseluottamus romahti, mikä johti osaltaan helppoihin pallonmenetyksiin. Vieraat onnistuivat keräämään jakson aikana vaivaiset yhdeksän pistettä.

Eron ollessa lähes 30 pistettä marssitti Bisons kentälle nuoriso-osastoaan. Matt Gibsonin ja Rasmus Marttisen puuttuessa kokoonpanosta vaihtopenkin nuoret miehet esiintyivät rohkeasti, mistä myös De’Sean Parsons jaksoi muistuttaa ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.
Kaikkiaan Bisonsin sisäpelaaminen tuotti ongelmia JBA:lle läpi ottelun. Joshua Wilchcombe keräsi tyypillisen tupla-tuplansa (28/11), mutta Parsons laittoi vieläkin paremmaksi uransa ensimmäisellä tripla-tuplalla (22/14/10 syöttöä). Vaikka Parsons ei osunutkaan kolmosillaan (0/8), tuotti hän jatkuvasti haastetta JBA:n puolustuksen keskikaistalla.

Bisonsin päävalmentaja Arttu Mannelin antoi lehdistötilaisuudessa kiitosta omilleen.
– JBA on pelannut todella tiukkoja otteluita läpi kauden ja tästä varoitinkin omaa joukkuettani ennen ottelua. Olemme kuitenkin menneet selvästi eteenpäin ja pitää olla iloinen näinkin selvästä voitosta. Tämä ei ollut Jyväskylän paras peli, mutta me itse pelaamme selvästi aktiivisemmin ja aggressiivisemmin kuin aiemmin. Koripallo on itseluottamuspeli, joista kiitoksena näkyy kotimaisten pelaajien kasvanut itseluottamus kauden mittaan.
Bisons jatkaa kotiotteluitaan sunnuntaina, kun se kohtaa Helsingin NMKY:n. Korikouvojen tappion myötä Bisonsin toinen sija runkosarjassa näyttää nyt hyvin todennäköiseltä.