Arkipäivisin Ysitiellä Loimaan kohdalta kulkee lähemmäs parisenkymmentä bussivuoroa. Ysitien uudet pysäkit ovat jo käytettävissä kevyen liikenteen alikulun vieressä.

LOIMAA/YSITIE

Bussiyhtiö Väinö Paunu ja Koiviston Auto -konserniin kuuluva kaukoliikenneyhtiö Onnibus käyttävät toistaiseksi pikavuoroliikenteessään Ysitien vanhoja pysäkkejä Prisman tuntumassa.

Ysitien uudet bussikatokset Hankkijan toimipaikan ja alikulkukäytävän vieressä ovat jo asennettuina ja varustettuina pysäkkimerkeillä. Kulkuyhteydet niiden luo on rakennettu, joskin ne ovat vielä viimeistelemättä.

– Pysäkit ovat siten vaikka heti käytettävissä, Varsinais-Suomen Ely-keskuksen projektipäällikkö Veli-Pekka Pelttari kertoo.

Näillä näkymin Paunun bussit ottavat Ysitien uudet bussipysäkit käyttöön kesäliikennekauden alkaessa kesäkuun alussa.

Yhtiön varatoimitusjohtaja Jarmo Paunu kertoo yhtiön odottavan ensin, että alueen rakennustyöt on saatu valmiiksi ja viimeisteltyä. Kyse on asiakasturvallisuudesta.

– Haluamme, että infra on valmis ja ettei alueella ole työkoneita.

Onnibusin kaupallinen johtaja Petteri Rantala kertoo, että heidän osaltaan ensimmäinen mahdollinen ajankohta, jolloin uudet pysäkit otetaan käyttöön, on toukokuussa uuden liikennöintikauden alkaessa.

Rantala sanoo yhtiön odottavan osaltaan sitä, aikooko Loimaan kaupunki lähteä parantamaan uuden pysäkin liityntä- ja polkupyöräpysäköintiä. Hänen mukaansa liityntäpysäköinnin kehittäminen ratkaisee sen, missä heidän bussit pysähtyvät jatkossa.

– Meillä ei ole vielä syytä vaihtaa pysäkin paikkaa.

LOIMAAN kaupungin kehittämisjohtaja Matti Tunkkari kertoo, että uusien pysäkkien liityntäpysäköintiä on jo parannettu, sillä pidempiaikaisempi pysäköinti on osoitettu Hankkijan vieressä sijaitsevan Patruunankujan varteen.

– Katu on rakennettu siten, että sen jalkakäytävä on korotettu ja valaistu tämän työn yhteydessä. Samoin nouto- ja saattoliikenteen on turvallista käyttää tätä mahdollisuutta.

Hankkijan toimipaikan vieressä kulkevaa Patruunankujaa on mahdollista hyödyntää liityntäpysäköinnissä.

Varsinais-Suomen Ely-keskuksen puoleltakaan ei ole enää odotettavissa muutoksia uusien pysäkkien läheisyydessä.

– Tienpitäjän suunnittelemat toimet ovat jo kaikki maastossa hahmotettavissa, lisäyksiä ei enää tule. Viimeisteltävää riittää kyllä, Veli-Pekka Pelttari sanoo.

Varsinais-Suomen Ely-keskuksen joukkoliikenteen projektipäällikkö Markus Kivelä muistuttaa, että kyseiset Ysitien linja-autopysäkit ovat pääsääntöisesti markkinaehtoisen liikenteen käytössä, jolloin liikenteenharjoittaja päättää, missä ja milloin bussit pysähtyvät.

Pelttari kertoo, että Ysitien vanhat pysäkit Prisman vieressä jäävät toistaiseksi käyttöön ja paikalleen.