Ettasta voiton napanneen Hurrikaanin pelitapa on alkanut rakoilla

0
Hurrikaanin Antti Ropponen teki ottelussa 19 pistettä. Hänen suoritustaan verkolla seuraa Henrik Porkka. Kuva: Juuso Riponiemi.

Lentopallo
Valtteri Arra
Hurrikaani–Lentopalloseura Etta, Oulu 3–1 (25–15, 22–25, 25–12, 25–23).

Hurrikaani nappasi kauden kolmannen voiton Lentopalloseura Ettasta. Lauantainen kamppailu oli kaksijakoinen, sillä ensimmäistä ja kolmatta erää hallitsi suvereenisti Hurrikaani. Toisessa ja neljännessä erässä oululaiset olivat niskan päällä. Kotijoukkueen päävalmentaja Jussi Heino ihmetteli joukkueensa ailahtelevaa peliä.
– Ylä- ja alamäkeä oli tänään neljän erän verran pelaamisemme. Lyötiin palloa välillä hölmösti, ja otteissa oli tietynlaista huolimattomuutta.

Ottelu ratkesi Hurrikaanin tasaisempaan joukkuepelaamiseen. Inoslav Krnic jakoi passia koko arsenaalille, kun oululaiset olivat pitkälti hurjavireisen Jan Heleniuksen varassa.
Isänniltä nelikko Antti Ropponen (19 pist.), Eemeli Kouki (13 pist.), Karri Kutinlahti (19 pist.) ja Sakari Mäkinen (18 pist.) takoivat pisteitä tasaisesti, eikä Etta löytänyt siihen minkäänlaisia lääkkeitä. Helenius tykitti ottelun kovimmat pisteet (20 pist.), mutta yleispelaaja ei saanut muilta joukkueen pelaajilta tarpeeksi tukea.
– Kyllä Hurrikaani syötti tänään hyvin ja hyökkäsi monipuolisemmin kuin me. Tavallaan oltiin lähellä toistakin erävoittoa, mutta se ei riitä. Erävoitto olisi vaatinut, että olisimme olleet kaveria parempia. Nyt emme olleet, Ettan päävalmentaja Olli Kuoksa myönsi.
Kotijoukkueen sankariksi nousi hiukan yllättäen keskipelaaja Karri Kutinlahti, joka saldosi liigauransa kovimmat lukemat.
– En oikein tiedä, mistä johtui. Pelaaminen tuntui hyvälle, hän ihmetteli.
Kutinlahti oli alati vaarallinen. Kaikkiaan kuusi ässää ja kuusi torjuntaa on häkellyttävä saldo. Sen lisäksi yhteistyö toimi Krnicin kanssa hyökkäyssuuntaan moitteetta.

Hurrikaanin pelitapa on alkanut rakoilla, vaikka se on tuloksellisesti pelannut vahvasti ja taistelee tosissaan liigan runkosarjan voitosta. Tammikuussa joukkue on sortunut henkilökohtaisiin virheisiin, kun alkukaudesta joukkueen vahvuuksia olivat virheiden vähyys ja nöyryys. Ottelu Ettaa vastaan osoitti, ettei helppoihin virheisiin ole varaa keväällä.
Hurrikaania on vaikea voittaa, kun fokus on pelissä. Varsinkin kotisalissa se syöttää vaarallisesti ja murskaa vastustajan vastaanottopelaamista. Sen sijaan jatkopallotilanteisiin on tullut salakavalasti huolimattomuutta. Jos Ropponen ja Mäkinen eivät saa palloa kuolemaan, tökkii koko joukkueen pelaaminen.
Joukkueen onni on ollut Koukin paluu kentille. Se tuo tervettä kilpailutilannetta laitureille ja antaa Heinolle mahdollisuuksia tehdä taktisia vaihtoja.
Seuraava tositesti joukkueella on keskiviikkona, kun Loimaalle saapuu Akaa-Volley. Tuolloin keskittymisen pitää olla alusta saakka tapissa. Muuten akaalaiset kiittävät ja varastavat kolme pistettä Hämeeseen.