Hurrikaani haki voitot pohjoisesta

0
Peter Vuorinen (2) kantoi liberovastuun vieraskiertueen molemmissa peleissä. Kuva: LL arkisto / Juuso Riponiemi.

Lentopallo
Valtteri Arra
Kokkolan Tiikerit–Hurrikaani 1–3.
Team Lakkapää, Rovaniemi–Hurrikaani 1–3.

Hurrikaanin Kokkolan ja Rovaniemen vierailu sujui suunnitelmien ja ennakko-odotusten mukaisesti. Se kukisti molemmat joukkueet, vaikka mistään tyrmäysvoitoista ei voikaan puhua. Sekä keskiviikkona Tiikerit että torstaina Team Lakkapää haastoivat Hurrikaania tosissaan, mutta joutuivat pettymään lopputulokseen.

Loimaalaisten iltapuhde Kokkolassa oli haastavampi kuin päivää myöhemmin Rovaniemellä, mutta Tiikerit kukistui lopulta Hurrikaanin vahvaan laitapelaamiseen. Kokkolan illan pimensivät parhaiten Antti Ropponen, Sakari Mäkinen ja Eemeli Kouki, jotka hyökkäsivät lähes 54 prosentin tehoilla.
Ropponen kirjautti entistä seuraansa vastaan 24 pistettä, Mäkinen 19 ja Kouki 12. Sen lisäksi Mikko Suomalainen torjui kolmesti. Myös Karri Kutinlahdella oli iso rooli vierasvoitossa. Kutinlahti syötti neljännen erän loppuun tappiotilanteessa 14–16 kymmenen kertaa putkeen vieden Hurrikaanin ottelupalloon saakka.
– Oikein reipasta hyökkäyspelaamista. Pikkasen liikaa omia virheitä (10 kappaletta), mutta muuten olen tyytyväinen, jutteli Hurrikaanin päävalmentaja Jussi Heino keskiviikon ottelun jälkeen.

Seuraavana päivänä joukkueen matka jatkui pohjoisemmaksi Rovaniemelle. Vastassa oli paikkansa jo liigakarsintoihin varmistanut Team Lakkapää, jolle liigan loppukauden ottelut käyvät hyvästä valmistautumisesta tulevia karsintapelejä varten.
Heino vaihtoi tähän peliin aloitusseitsikkoon Santeri Välimaan, Tapio Toiviaisen ja Henrik Porkan. Kolmen pelaajan vaihtuvuus osaltaan sotki joukkuepeliä, mutta suurimmat ongelmat ottelun kannalta joukkueella olivat henkisellä puolella. Pakkovoitto ja selvästi heikompi vastus painoivat korvien välissä, mikä teki Hurrikaanille ottelusta nihkeän. Torjuntapelaaminen pelasti paljon, joukkue saalisti 15 torjuntapistettä, joista Porkalle kirjattiin neljä. Sen lisäksi Ropponen paukutti 21 pistettä ja neljä ässää.
Vieraskiertueen molemmissa peleissä Peter Vuorinen kantoi liberovastuun ja suoriutui näistä tehtävistä hyvin. Lisäksi Mäkinen pelasi molemmat pelit alusta loppuun saakka, mutta toisen yleispelaajan tontti vaihtui pelien välillä.

Hurrikaanilla on runkosarjaa jäljellä vielä kuuden ottelun verran. Sen etumatka toisena olevaan Savo Volleyhin on 12 pistettä. Vaikka savolaisilla on kaksi ottelua vähemmän pelattuna, alkaa Hurrikaani varmistelemaan runkosarjan voittoa. Se kohtaa vielä Akaa-Volleyn, Vantaa Ducksin, Lentopalloseura Ettan, Tiikerit ja kahdesti Valepan.