Hurrikaani päihitti Akaa-Volleyn kärkikamppailussa

0
Libero Peter Vuoriselle (2) on odotettavissa jatkossakin peliaikaa hyvien peliesitysten ansiosta. Hänen pallotyöskentelyään seuraavat Sakari Mäkinen, Eemeli Kouki ja Henrik Porkka. Kuva Juuso Riponiemi.

Lentopallo
Valtteri Arra
Hurrikaani–Akaa-Volley 3–0 (25–19, 25–21, 25–19).

Hurrikaani-Loimaa onnistui jo kolmannen kerran tällä kaudella voittamaan Akaa-Volleyn. Keskiviikon ottelu oli kärkikamppailu, josta muodostui hyvin yksipuoleinen näytös. Kotijoukkueen pelaaminen oli tasolla, jolla olisi kaatunut mikä tahansa joukkue kotimaan liigassa.
– Hurrikaani pelasi tosi hyvin ja oli meitä edellä jokaisella osa-alueella, ex-Hurrikaani Aleksi Kaatrasalo myönsi.
Vaikka Kaatrasalo onnistui Loimaalla hyvin (10 pistettä), muu joukkue ei päässyt omalle tasolleen. Myös Urpo Sivula jäi vaatimattomaan kymmeneen pisteeseen pitkälti isäntien hyvän torjuntapelaamisen ansiosta. Mikko Suomalainen nousi Sivulan suurimmaksi painajaiseksi torjuen pelkästään maajoukkuehakkurin kolmesti.
– Oltiin tänään jämäkkiä. Torjunta sulki pois hyökkäyssuuntia ja sen jälkeen puolustus hoiti loput, Hurrikaanin päävalmentaja Jussi Heino analysoi.

Libero Peter Vuorinen näytti alusta saakka, että 19-vuotiaan nuorukaisen voi huoletta heittää kuumaan kärkikamppailuun kentälle. Tämä sytytti myös muun joukkueen raivoisaan taisteluun. Vaikka Antti Ropponen paukutti 16 pistettä, ovat voiton suurimmat syyt Vuorisen puolustuspelaamisessa ja koko joukkueen fiksussa joukkuepelaamisessa.
Parhaiten Hurrikaanin ja Akaa-Volleyn ero tuli esille jatkopalloissa. Isännät eivät sortuneet mielivaltaiseen roiskimiseen, vaan toimittivat palloa fiksusti verkon yli.
– Oltiin jatkopalloissa fiksuja. Pelattiin ne tilanteet juuri niin kuin halusin. Annettiin kaverille pallo ja pakotettiin se ratkaisuihin, Heino lausui.
Vuorinen on saanut mahdollisuuden näyttää kykyjään, kun Jesse Mäntylä on ollut muutaman pelin poissa. Peliaikaa Jankko-kasvatti on saanut viime kauteen verrattuna paljon ja nyt se näyttää tuottavan tulosta.
– Tosi hyvältä tuntui tänäänkin pelata. Vastaanottopelaaminen on parantunut kohentuneen itseluottamuksen johdosta, Vuorinen paljasti.

Hurrikaanin pelit jatkuvat seuraavaksi vieraskentillä. Vuorossa on Kokkola, Rovaniemi ja Akaa. Jatkossakin Vuoriselle on luvassa peliaikaa, ei armosta, vaan peliesitysten takia.
Kysymykseen, odottaako libero itse peliaikaa tulevaisuudessakin, Vuorinen vastaa pilke silmäkulmassa: tuskinpa.
Tilastofakta osoittaa, että Akaa-Volley ei ole tällä kaudella onnistunut kärkipeleissä Hurrikaania, Savo Volleyta eikä Valepaa vastaan. Se on voittanut seitsemästä näiden joukkueiden välisestä ottelusta vain yhden. Hurrikaani puolestaan on voittanut yhdeksästä kärkipelistä kuusi. Kevättä varten Akaa-Volleyn päävalmentaja Oliver Lüütseppin pitää keksiä keinot, joilla se onnistuu voittamaan myös kotimaan kärkijoukkueita.