Karri Kutinlahti (8) oli yksin Hurrikaanin voiton takuumiehistä. Hänen vieressään on Inoslav Krnić. Kuva: Juuso Riponiemi.

Lentopallo
Valtteri Arra
Hurrikaani–Vantaa Ducks 3–0 (25–23, 25–19, 25–22).

Hurrikaani nappasi lauantaina kolme pistettä Vantaa Ducksista. Ducks saapui Loimaalle kovassa myötätuulessa, sillä joukkueella oli alla viisi voittopeliä. Sen tiesi myös kotijoukkue, joka ei aliarvioinut vastustajaa, vaan rummutti kolmessa erässä kotivoiton.
Voiton takuumiehet olivat Karri Kutinlahti ja Sakari Mäkinen, jotka onnistuivat kauttaaltaan. Kutinlahti ja Mäkinen torjuivat neljä kertaa mieheen, minkä lisäksi Mäkisen vastaanottopelaaminen oli varmaa ja rauhallista.
– Tänään oli kasvojen pesun paikka ja siinä onnistuttiin. Tehtiin Ducksia vähemmän virheitä, joka auttoi meitä voittoon, parhaana palkittu Kutinlahti analysoi.

Hurrikaanin pelaaminen ei ollut loisteliasta, mutta rutiinitaso riitti vastustajan kaatamiseen. Peter Vuorinen suoriutui liberona jälleen hyvin tuuraamaan Jesse Mäntylää.
– Pelillisesti ihan ok, pikkasen lopussa hölmöiltiin, Hurrikaanin päävalmentaja Jussi Heino mietti.
Ducksin pelaaminen, tappiosta huolimatta, oli aivan eri tasolla kuin edellisellä Loimaan vierailulla. Silmiinpistävää oli torjunta–puolustuspelaaminen, jossa Pasi Hyvärisen rooli on korostunut.
– Ollaan viime aikoina järkeistetty pelaamista ja tehdään alkukauteen verrattuna vähemmän suoria virheitä, Hyvärinen kertasi.

Kolmen pisteen kotivoitto on tässä vaiheessa kautta se tärkein asia, mutta voiton arvoa himmensi Antti Ropposen loukkaantuminen kolmannen erän alussa. Ropposen nilkka vääntyi hyökkäyssuorituksen jälkeen, kun mies tippui suoraan pallon päälle.
Heti ottelun jälkeen vamman vakavuudesta ei ollut tietoa. Ropponen meni sunnuntaina tarkempiin tutkimuksiin, ja tuloksia voidaan odottaa viikon lopulla. Loppukautta ajatellen olisi ensiarvoisen tärkeää, että Ropponen pääsee vielä parketille takaisin. Kolmannessa erässä loukkaantumisen jälkeen Ropposta tuurasi Tino Vuori.

Runkosarjaa on jäljellä neljä ottelua ja Hurrikaani kohtaa vielä Kokkolan Tiikerit, Lentopalloseura Ettan ja kahdesti Vammalan Lentopallon. Runkosarjan voittoa enemmän jännitetään Ropposen diagnoosia.